Επιστροφή στο Forum : εβαλα ψαρακια
kwnstantina
07-05-08, 15:02
καλησπερα σε ολους.επιτελους εβαλα ψαρακαι μεσα.μου εδωσε ο χρηστος.6 μικρα κριμπς.εβγαλα το καραβι το κοχιλι και την νεκροκεφαλι και πηρα ξυλα που μου ειπε εβαλα και καρυδα και 2 φυτα.τωρα θελω να βαλω πετρες.μπορω να βαλω πετρες δικες μου??????????πρεπει να της βρασω καλα????????ποσες φορες φορες για να μην εχω καποιο προβλημα μεσα στο ενυδρειο μου.ευχαριστω
flying_guardian
07-05-08, 15:10
καλησπερα σε ολους.επιτελους εβαλα ψαρακαι μεσα.μου εδωσε ο χρηστος.6 μικρα κριμπς.εβγαλα το καραβι το κοχιλι και την νεκροκεφαλι και πηρα ξυλα που μου ειπε εβαλα και καρυδα και 2 φυτα.τωρα θελω να βαλω πετρες.μπορω να βαλω πετρες δικες μου??????????πρεπει να της βρασω καλα????????ποσες φορες φορες για να μην εχω καποιο προβλημα μεσα στο ενυδρειο μου.ευχαριστω
Ρώτα τον Χρήστο τι απαιτήσεις έχουν τα κρίμπς σε νερό. Σκληρό ή μαλακό; Και μετά θα δούμε τι θα κάνεις με τις πετρούλες!
Τα κριμπς ειναι οκ και με νερο βρυσης.....
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/kribensis.htm
θέλουν μαλακό νερό...
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/kribensis.htm
--------
ηλία μαζί ποσταραμε....
flying_guardian
07-05-08, 15:22
Ε, τότε δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα να βάλει και ασβεστολιθηκές πέτρες! Έτσι δεν είναι; Η καλού κακού να μην βάλει;
kwnstantina
07-05-08, 15:24
συγνωμη επειδη δεν καταλαβα.δηλαδη μπορω να βαλω δικες μου πετρες?????????
δεν κανεις το τεστ με το ακουαφορτε στης πετρες, να εισαι σιγουρη?
flying_guardian
07-05-08, 15:26
συγνωμη επειδη δεν καταλαβα.δηλαδη μπορω να βαλω δικες μου πετρες?????????
Δικές σου μπορείς να βάλεις αλλά προσπαθούμε να διευκρινήσουμε για το αν θα πρέπει να προσέξεις αν είναι ασβεστολιθηκές ή όχι!
Αυτό που εννοεί ο aaooooll είναι πως ρίχνεις στις πέτρες λίγο κεζάπι και αν αφρήσουν είναι ασβεστολιθηκές. Αν οχι τότε δεν είναι και επειδή εμείς έχουμε ήδη αρκετά σκληρό νερό από το δίκτυο καλά θα είναι τελικά οι πέτρες που θα βάλεις να μην αφρίζουν.
Υ.Γ. πρόσεξε στο σημείο που θα ρίξεις το κεζάπι και έιναι καλά καθαρισμένες οι πέτρες από χώματα και άλλες ξένες ουσίες!
kwnstantina
07-05-08, 16:02
δηλαδη θα της πλενω θα της βρασω και μετα θα ριξω κιεζαπ????????????
flying_guardian
07-05-08, 16:08
δηλαδη θα της πλενω θα της βρασω και μετα θα ριξω κιεζαπ????????????
θα τις πλήνεις καλά καλά και στο σημείο που θα ρίξεις το κεζάπι τρίφτες καο λίγο παραπάνω για να είσαι σίγουρη πως δεν έχει μείνει τίποτα. Αφού στεγνώσουν θα ρίξεις το κεζάπι και μετά αν θες, τις βράζεις. εγώ προσωπικά τις δικές μου δεν τις έβρασα, αλλά όταν τις έπλενα χρησιμοποίησα καυτό νερο! Δεν στο λέω σαν συμβουλή, απλά τι έκανα εγώ!
Αν αφρίσουν οι πέτρες σου, μην τις βάλεις καλύτερα.
kwnstantina
07-05-08, 16:22
θα το κανω αλλα ποσες πρεπι να βαλω μεσα??????????
flying_guardian
07-05-08, 16:31
θα το κανω αλλα ποσες πρεπι να βαλω μεσα??????????
Αυτό εξερτάται από εσένα. πόσα ψαράκια πήρες;
kwnstantina
07-05-08, 17:30
http://www.aquatek.gr/vb/pc250001
-------------------------
6 μικρα μου εδωσε
Κωσταντινα σου ευχομαι καλο ξεκινημα και οτι καλυτερο στα ψαρακια σου και το ενυδρειο σου απο οτι σε γνωρισα απο κοντα καταλαβα οτι θα εισαι καλη μαμα για τα κριμπς.Με αργα και σταθερα βηματα και με την σωστη ενημερωση του GAB θα κανεις ενα ενυδρειακι φανταστικο καλη συνεχεια και οτι αποριες εχεις μην διστασης να ρωτησεις :)
kwnstantina
08-05-08, 21:49
σε ευχαριστω παρα πολυ για ολα και θα ειμαι παρα πολυ καλη μαμα να εισαι καλα:D
γεια σου κωνσταντινα και απο εδω...:rolleyes:...καλη επιτυχια με τα νεα ψαρακια σου!!! πετρες αν δεν ειναι ασβεστολιθικες (καλο θα ηταν να μην ειναι) μπορεις να βαλεις οσες θελεις ωστε να σου αρεσει το περιβαλλον που θα δημιουργησεις αλλα και να ειναι λειτουργικο για τα ψαρακια...δηλαδη να κανεις κρυψωνες....να κανεις ακουασκειπ αλλα μη το παραφορτωσεις και χασεις πολλα λιτρα απο πετρες...ειναι κιχλιδες τα κριμπς αλλα δεν εχουν καμια σχεση με τις αφρικανικες των ριφτ που θελουν νταμαρια για σπιτι...
φυτα..ξυλα..και καποιες πετρες μπορουν να κανουν ενα πολυ αρμονικο και λειτουργικο συνολο...
Προσπάθησε όσο μπορείς να κάνεις ένα σχεδιασμό των πετρών στο μυαλό σου, ωστε να μη κάνεις συνεχόμενες αλλαγές, γιατί ταράζονται τα ψάρια. Ωραία αίσθηση δίνει αν πάνω σε κάποιες πέτρες βάλεις καμιά ανούμπια, την οποία δένεις πάνω με πετονιά και σιγά σιγά ποιάνει. Απλά πρέπει να τσεκάρεις ότι τα ψάρια σου δε τρώνε ανούμπιες. Αν και από ότι ξέρω, η ανούμπια είναι από τα φυτά που δε τα τρώνε εύκολα τα ψάρια.
kwnstantina
09-05-08, 21:14
ασα ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθια δεν ξερω ακομα τι πετρες να βαλω μεσα.και δεν ξερω τι χρωμα να βαλω???????????????????//
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.