PDA

Επιστροφή στο Forum : ετοιμο θαλασσινο νερο

odin79
05-05-08, 21:04
πριν καποιο διαστημα πηγα σε ενα πετ σοπ και ειδα οτι υπαρχουν καποια μπιτονια με ετοιμο θαλασσινο νερο που οπως μου ειπε ο ιδιοκτητης μπορεις να βαλεις βραχο και αμμο σε ενα ενυδρειο μικρο και αυτο το νερο και να εχεις ενα μικρο reefακι..και χωρις σκιμερ μπορεις να κανεις αλλαγες με αυτο το νερο..εχετε κατι ακουστα για αυτο?αξιζει τον κοπο να το δοκιμασει κανεις?

PascM
05-05-08, 21:13
Νερό ετοιμο σε αλατότητα αν δεν κάνω λάθος 1023. Το αν συμφέρει ή όχι δεν το έχω ψάξει.

Kotsos
05-05-08, 21:15
πριν καποιο διαστημα πηγα σε ενα πετ σοπ και ειδα οτι υπαρχουν καποια μπιτονια με ετοιμο θαλασσινο νερο που οπως μου ειπε ο ιδιοκτητης μπορεις να βαλεις βραχο και αμμο σε ενα ενυδρειο μικρο και αυτο το νερο και να εχεις ενα μικρο reefακι..και χωρις σκιμερ μπορεις να κανεις αλλαγες με αυτο το νερο..εχετε κατι ακουστα για αυτο?αξιζει τον κοπο να το δοκιμασει κανεις?
Εννοείς κάτι σαν αυτά:http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=19979

odin79
05-05-08, 21:31
πω πω ναι!!ντρεπομαι που ρωτησα! εγω το ειδα ενυδρειακι 10 λιτρα με φιλτρο βυθου και ασορτι μτετονακι ειχε μεσα βραχο ανεμωνη και ενα νεμο σε κακα χαλια 100ευρω και μου ειπε οτι το συγγεκριμενο τρεχει 8 μηνες....η ερωτηση μου ειναι για ενα ενυδρειο 80λιτρο που το χω και καθεται...για να αποφυγω το μηχανημα που μετρα αλατοτητες,σκιμερ..

Kotsos
05-05-08, 21:39
πω πω ναι!!ντρεπομαι που ρωτησα! εγω το ειδα ενυδρειακι 10 λιτρα με φιλτρο βυθου και ασορτι μτετονακι ειχε μεσα βραχο ανεμωνη και ενα νεμο σε κακα χαλια 100ευρω και μου ειπε οτι το συγγεκριμενο τρεχει 8 μηνες....η ερωτηση μου ειναι για ενα ενυδρειο 80λιτρο που το χω και καθεται...για να αποφυγω το μηχανημα που μετρα αλατοτητες,σκιμερ..
Δεν χρειάζεται να πάρεις το μπιτονάκι για να αποφύγεις το σκίμμερ. Απλά μην το φουλάρεις με ψάρια και κάνε συχνές αλλαγές με κανονικό νερό που θα φτιάχνεις μόνος σου.:)

Τεστ και μηχάνημα για αλατότητες είναι δυστυχώς απαραίτητα...;)

odin79
05-05-08, 21:46
εχω ξεκινισει να διαβαζω για τα θαλασσινα εδω και κανα 2 εβδομαδες στο φορουμ και ακομα δεν τα εχω ξεμπερδεψει στο μυαλο μου:confused::confused::confused:
πρεπει να κανω πολυ προσεχτικα βημματα γιατι εδω ειναι πολυ σοβαρα τα πραγματα και τα χρηματα πολυ περισοτερα για να πειραματιζεσαι..:rolleyes:ασε που εχω την αισθηση οτι ειναι σαν να ασχολειτε κανεις με νεο χομπυ

Kotsos
05-05-08, 21:52
εχω ξεκινισει να διαβαζω για τα θαλασσινα εδω και κανα 2 εβδομαδες στο φορουμ και ακομα δεν τα εχω ξεμπερδεψει στο μυαλο μου:confused::confused::confused:
πρεπει να κανω πολυ προσεχτικα βημματα γιατι εδω ειναι πολυ σοβαρα τα πραγματα και τα χρηματα πολυ περισοτερα για να πειραματιζεσαι..:rolleyes:ασε που εχω την αισθηση οτι ειναι σαν να ασχολειτε κανεις με νεο χομπυ
:smt023:smt023Καλή συνέχεια στο διάβασμά σου και καλή επιτυχία για το νέο σου ενυδρείο...

Ότι θέλεις μπορείς να το ρωτήσεις. Κάποιος θα βρεθεί να σου απαντήσει;)

sps4ever(niktso)
05-05-08, 21:57
πω πω ναι!!ντρεπομαι που ρωτησα! εγω το ειδα ενυδρειακι 10 λιτρα με φιλτρο βυθου και ασορτι μτετονακι ειχε μεσα βραχο ανεμωνη και ενα νεμο σε κακα χαλια 100ευρω και μου ειπε οτι το συγγεκριμενο τρεχει 8 μηνες.....

Ανεμώνη στα λίτρα αυτά είναι ένα τεστ για έμπειρους χομπύστες για να δουν αν είναι αρκετά έμπειροι. Αλλά ακόμη και έτσι είναι θέμα τύχης ώστε το ζώο που θα πέσεις να είναι ανθεκτικό και να προσαρμόζεται. Τώρα για να το κάνεις και χωρίς skimmer ακόμη χειρότερα.

odin79
05-05-08, 22:05
:smt023:smt023:smt023

ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια..