PDA

Επιστροφή στο Forum : Πως επιβιώνουν τα ψάρια στα λιμάνια?


xaftel
02-05-08, 19:49
Είναι λίγο άκυρη η ερώτηση μου,αλλά εμείς κάνουμε οτι μπορούμε για να εχουμε καθαρό νερό με κατάλληλες συνθήκες για τα ψάρια μας.Σ' αυτά τα λιμάνια με τις τόσες βρωμιές πως επιβιώνουν?

zagorakis
02-05-08, 19:50
Έτσι μάθανε από μικρά και δεν έχουν προβλήματα!

accnt
03-05-08, 07:27
Πόσα είδη ψαριών έχεις δει να επιβιώνουν στα λιμάνια? Εκτός από τον κέφαλο?
Και όταν μιλάμε για βρώμικο λιμάνι, εννοούμε λιμάνι Πειραιά... κ.α.

Tolis
03-05-08, 11:36
Και ποιος ειπε οτι επιβιωνουν? Ζουν πολυ λιγοτερα χρονια απο την κανονικη τους ηλικια και πεθαινουν αργα η γρηγορα απο τα τοξικα που μαζευει το σωμα τους.

halvas69
03-05-08, 13:23
Και που να δεις στο λιμάνι της Πάτρας κάτι λαυράκια ΝΑ με το συμπάθειο, που έχουν πάρει σασί και πάνε σαν αμάξι με σκασμένα λάστιχα.

andreas72
15-06-08, 10:19
άρα αν πάρουμε νερό από μια καθαρή παραλια τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα !δεν έχω θαλασσινό , αλλα το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω την κινήσει!!!





πω πω όμως πολλά λεφτά και μιλάω μονο για FO !

PascM
15-06-08, 21:56
Και ποιος ειπε οτι επιβιωνουν? Ζουν πολυ λιγοτερα χρονια απο την κανονικη τους ηλικια και πεθαινουν αργα η γρηγορα απο τα τοξικα που μαζευει το σωμα τους.

Κάπως έτσι συμβαίνει και σ' εμάς φυσικά μόνο που ίσως έχει μεγαλύτερη διάρκεια, θέλει περισσότερο χρόνο στον ανθρώπινο οργανισμό να δεις τα αποτελέσματα.

madfdg
16-06-08, 08:32
άρα αν πάρουμε νερό από μια καθαρή παραλια τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα !δεν έχω θαλασσινό , αλλα το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω την κινήσει!!!

Αν και off topic να σου πώ Ανδρέα πως αν κάνεις τροπικό θαλασσινό δεν είναι σωστό να μπερδευεις το μεσογειακό οικοσύστημα (αν παιρνεις νερό δικό μας ) με το τροπικό. Μεταξύ μας αν το καλοσκεφτείς ίσως και να σου βγεί φθηνότερα (και σε χρόνο και σε χρημα) αν φτιάχνεις νερό μόνος σου;)

oreonymos
20-05-18, 21:37
δεν ειναι ακριβως ετσι...

stanisalus18
20-05-18, 22:39
Πριν απο 10 χρονια περιπου ηταν ενεργο αυτο το thread φιλε Δημητρη :D Για ποιο δεν ειναι ακριβως ετσι?

oreonymos
20-05-18, 23:04
απο τη στιγμη που δεν το εχετε κλειδωσει η διαγραψει και το βρηκα το απαντησα!δεν ειναι ετσι γιατι ειτε το θελουμε ειτε οχι,στα βρωμικα λιμανια ολου του πλανητη,συνυπαρουν τα αμοιρα τα ψαρια μαζι μας!οχι μονο προσαρμοζονται αλλα πολλες φορες αξιοποιουν τις δυσμενεις αυτες συνθηκες,για την επιβιωση τους!για παραδειγμα τις φερτες υλες γυρω απο το λιμανι του πειραια,τις χρησιμοποιουν ωοτοκα καρχαριοειδη και σαλαχια,για να εναποθεσουν τα αυγα τους, στο ιδιο λιμανι η υπερπλασια των οργανισμων λογω σιδηρου ,προσφερει τροφη σε παμπολα ειδη!πριν απο το βιολογικο καθαρισμο, τη δεκαετια του 1980,οι συγκεντρωσεις του καθε κοπαδιου απο γνωστα αγαπημενα ψαρια, εφταναν τους 1000 τοννους ανα κοπαδι!

tsala
20-05-18, 23:12
Τα θέματα δεν κλειδώνουν ποτε, αν δεν υπάρχει λογος..
Καλο ομως ειναι να υπάρχει και κάποιος λογος για το "ξεθαψιμο" τους.

oreonymos
20-05-18, 23:17
ειχα βρει αλλο ενα ,για αναγνωριση καοιου ειδους του αργοσαρωνικου και το απαντησα:smt120,συγνωμη δεν το ηξερα!

arklaga2525
24-05-18, 22:28
Είπε κατι πολύ ενδιαφέρον ο oreonymos και θα ηθελα πολυ να ακουσω καποια αντιπαράθεση καποιου μελους. η εστω συμφωνία.

oreonymos
24-05-18, 22:39
δε νυσταζεις εσυ?τι ανοιγεις πληγες βραδιατικα!συμβαινει δυστηχως ασχετα με τις συγκεντρωσεις των τοξινων,τα βαρεα μεταλλα,τις διοξινες,τα εποξικα,κτλτα μπαρμπουνια στον πειραια γινονται 500 γρ αλλα εχουν δυσπλασια στην σπονδυλικη στηλη!τα χελια οταν επεφταν τα λυματα στο κερατσινι,εμπαιναν μεσα στον αγωγο με τα σκατα,και εφταναν στην στην κηφησια!οι σαλπες γινονται 4κγ,οι τσιπουρες 10,τα λαβρακια 11,τα σαλαχια εφταναν κοπαδι μεχρι την ελευσινα και νομιζες οτι κινουνταν ο πυθμενας!

Γιώργος Κ
26-05-18, 19:55
Τα ψαρια παντα προσπαθουν να προσαρμοστουν οσο και δυσκολο να ειναι το περιβαλλον ... Αυτο δε παει να πει οτι τα καταφερνουν κιολας ...
Δειτε το βιντεακι http://www.lifo.gr/now/highlights/194298/i-sokaristiki-stigmi-poy-psaras-apokalyptei-to-periexomeno-tis-koilias-enos-mikroy-karxaria
το ανησυχητικό ειναι οτι οι επιστημονες ανακαλυψαν οτι πλαστικο μπορουν να αφομοιώσουν τα κριλ τα οποια ειναι στην πιο κατωτερη σχεδον την τροφικης αλυσίδας με συνεπεια να κινδυνευουν ολοι σχεδον οι θαλάσσιοι οργανισμοι αλλα και εμεις οι ιδιοι με δηλητηριαση αφου καταναλωνουμε και εμεις θαλασσινα!
Χιλιαδες χελωνες τρωνε σακουλες καθε χρονο περνοντας τες για μεδουσες ... ακομα και καλαμακι του καφε εχει βρεθει στη μυτη τους
https://www.youtube.com/watch?v=4wH878t78bw


πλαστικο πιρουνι
https://www.youtube.com/watch?v=VRiTABRQOjk
Ολη αυτη τη φρικη την προκαλει ο ανθρωπος ... Πραγματικα το χειροτερο ον στη γη και ισως οχι μονο! zw

Γιώργος Κ
26-05-18, 20:05
Και αυτο που αφορα το κίνδυνο για το πλαστικο και τα κριλ ...

https://www.youtube.com/watch?v=svPaTOjtxJ8

oreonymos
26-05-18, 20:21
ο νεος κανονισμος τωρα στη ναυτιλια,κατα τον καταπλου,πρεπει να εχεις μαζι σου τα σκουπιδια ,που αναλογουν στα ατομα που επιβαινουν στο σκαφος,και των ημερων που εισαι στη θαλασσα,καθως επισης να παραδωσεις και τα νερα απο τις σεντινες και slop σε συνεργειο.ειναι ομως τοσος πολυς ο ογκος των αστικων λυματων, ειδικα σε αναπτυσσομενες χωρες,που δεν παλευεται!
-------------------------
και το χειροτερο ειναι οτι ο γονος,αντι να τρεφεται με πλανκτον,αρεσκεται στα υπο-αποσυνθεση πλαστικα!πρεπει να μειωθει η χρηση της σακκουλας με καθε θυσια,γιατι θα λογοδοτησουμε στις επομενες γενιες!η θαλασσα δεν ειναι το μεγαλο χωνευτηρι οπως την αποκαλουσαν.

Diskus fan
29-05-18, 21:51
Καλά... στην Ελλάδα ως γνωστόν... οι κανόνες είναι για να ΜΗΝ τηρούνται.
Χρόνια υπάρχουν και τίποτα ΔΕΝ τηρείται... και φυσικά κανείς ΔΕΝ την "πληρώνει".
Τα δε πρόστιμα όταν επιβάλλονται στην Ελλάδα (για διάφορους λόγους) από την Ε.Ε... πληρώνονται από εμάς άλλωστε.
Ο μόνος τρόπος είναι να περισώσουμε έστω και κάτι ελάχιστο... είναι να ΜΗΝ επιτρέπουμε, σε οποιονδήποτε πέφτει στην αντίληψη μας... να συνεχίζει να "μεγαλουργεί"-