Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για αλλαγή νερού
Χρόνια σας Πολλά,ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,εύχομαι σε όλους οτι επιθυμείται.Θέλω να ρωτήσω κάτι που δεν εχω καταλάβει σχετικά με την αλλαγή νερού;Το νερό που είναι για συμπλήρωμα το προετοιμάζουμε σε ενα δοχείο μαζί με το αντιχλώριο και μετα το ρίχνουμε ή αφου το αδείσουμε μέτα προσθέτουμε αντιχλώριο στο ενυδρείο για τα λίτρα που θα βάλουμε και μετάγεμίζουμε;Ουσιαστικά και οι 2 τρόποι το ιδιοι ειναί αλλά ο ποιό πρακτικός;Εσείς ποιόν χρησιμοποιείται;);ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Το προετοιμαζεις σε ενα δοχειο και το ανακατευεις καλα. ;)
αληθως ο Κυριος!! χρονια πολλα!!!...επειδη δεν συνδεω λαστιχο στη βρυση χρησιμοποιω δοχειο για τη μεταφορα του νερου απο το δικτυο στο ενυδρειο γιατι η ποσοτητα δεν ειναι μεγαλη (30 λιτρα)..οποτε με την ευκαιρια παρασκευαζω το νερο εκει....(αναλογια με θερμοσιφωνα για σωστη θερμοκρασια και αντιχλωριο στο δοχειο και splash!!!! το ριχνω στο ενυδρειο..)
Αν δεν συντρεχει λογος αλλης προετοιμασιας του νερου, (μαλακωμα με τυρφη, αντιστροφες οσμωσεις, μιξη αλατιων κλπ), μπορεις να αδειασεις το νερο απο το ενυδρειο, να προσθεσεις το αντιχλωριο που θες, και να βαλεις φρεσκο.
...(αναλογια με θερμοσιφωνα για σωστη θερμοκρασια και αντιχλωριο στο δοχειο και splash!!!! το ριχνω στο ενυδρειο..)
Ελπίζω το splash να μην είναι έντονο διότι το στρές και τα επακολουθά του καραδοκούν.
Ευχαριστώ πολυ παιδιά,επειδή ο τρόπος να αφαιρώ το νερό και μετά να βάζω αντιχλώριο και νερό με ενδιαφέρει ποιό πολλή θέλω να ρωτήσω το εξής:αφού βγάλω το νερό θα ρίξω αντιχλώριο σε ποσότητα οσο και τα λίτρα που θα προσθέσω;και αμέσως μέτα με το λάστιχο γεμίζω αργά ή γρήγορα μήπως πρέπει να περάσει λίγη ώρα;το φίλτρο θα δουλεύει παράλληλα;αυτά τα λίγα:)και πάλι ευχαριστώ
Γεμίζεις αργά κυρίως για να μην προκαλείς στρες! Από εκεί και πέρα, το φίλτρο μπορεί και να δουλεύει, αντιχλώριο στα λίτρα που αλάζεις και όχι στο σύνολο του ενυδρείου.
Thanks men,απο κει και πέρα όταν ρίξω το αντιχλώριο και πριν ρίξω μέσα το φρέσκο νερό το αντιχλώριο δεν διαλύεται στο νερο που υπάρχει ηδη μέσα;;Ρωτάω γιατί αν προλαβαίνει να διαλύθει να χαθεί πως μετά εξουδετερώνει τις βλαβερές ουσίες του νερού που βάζεις;;)
Ευχαριστώ πολύ θα επανέλθω δριμύτερος:) καλό σας βράδυ
Ελπίζω το splash να μην είναι έντονο διότι το στρές και τα επακολουθά του καραδοκούν.
βεβαια και δεν ειναι...:D:D:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.