PDA

Επιστροφή στο Forum : Μικρά Κίλλι

nsi
29-04-08, 21:32
Χαιρετώ το forum!

Έχω κάποια αυγά απo killifish (FUNDOLOPANCHAX NIGERIANUS "MAKURDI") τα οποία θα σπάσουν τις επόμενες μέρες και θα βγούν τα ψαράκια.Μπορεί κάποιος να μου συστήσει κάποια τροφή ζωντανή η μη?

fishme1
29-04-08, 23:56
για αρχη η ζωντανη ειναι μονοδρομος.
νεοεκκολαφθεισα αρτεμια θα ειναι ενταξει για τον πρωτο καιρο.
απο το ενα εκατοστο και πανω μπορεις να τους δωσεις και grindal worms

netblues
30-04-08, 08:15
Ισως να ειναι ευκολοτερο να βολευτεις με microworms στην αρχή...
http://cgi.ebay.co.uk/microworms-microworm-culture-fry-food-fishfood_W0QQitemZ140228225560QQcmdZViewItem

ΧρήστοςΠ
30-04-08, 10:06
Sir από πια μέρα αρχίζεις και ταίζεις microworms ?
Αν κατάλαβα καλά μπορούμε να αποφύγουμε την αρτέμια αν ταίζουμε μόνο με microworms ;)

nsi
30-04-08, 10:19
Τα micro worms μπορώ να τα προμηθευτώ από κάποιο Pet-shop? Δέν έχω πρόβλημα με το E-Bay απλά φοβάμαι μην αργίσουν να έρθουν και βγούν τα ψάρια.

fishme1
30-04-08, 10:47
ισως τα microworms να ειναι και καλυτερα καθως ειναι μικροτερου μεγεθους απο την αρτεμια ειδικα για τις πρωτες μερες.

microworms ισως να εχει και καποιο μελος του συλλογου (ΠΣΦΕ)

nsi
30-04-08, 10:48
OK. Τσίμπησα ένα πακετάκι microworms από το e-bay...

netblues
30-04-08, 12:18
Αν εξαιρεσεις την "θεσπεσια" μυρωδια τους ειναι μια χαρά τροφή..
Και δεν εχω καμμια αποικια προχειρη αυτή την εποχή.
Αλλα απο το ebay θα την εχεις μεχρι τη δευτερα. Ειναι και οι θερμοκρασιες καταλληλες.
Ξεκινα απο τωρα σε ενα ταπερ κλειστο, quaker ή πουρε πατατας, να ξυνιζει...
(και μην τα βρεξεις τα αυγά αν δεν εχεις τροφή...)

nsi
30-04-08, 16:53
Τώρα είναι αργά.. τα έχω βρέξει....

Tolis
30-04-08, 17:12
Πρωτα σιγουρευομαστε οτι θα παρεχουμε στα μικρα την καταλληλη υποδομη για να επιβιωσουν και να μεγαλωσουν σωστα, και μετα ξεκιναμε...

fishme1
30-04-08, 22:19
αν θες μπορω να σου δωσω vinegar eels να ξεκινησεις μια καλλιεργεια να προλαβεις να ταισεις και τιποτα τα μικρα

nsi
02-05-08, 19:23
Τα έχω βάλει από τις 30 Απριλίου στο νερό αλλά δεν έχουν βγει ακόμα.. Τί κάνω? Θέλουν παραπάνω μέρες? Απο το site που τα πείρα μου είπαν μέχρι 2 24ωρα...

Tolis
02-05-08, 19:29
Κανε μια περιγραφη του ενυδρειου, λιτρα, διαστασεις, φωτισμος, θερμοκρασια, φιλτρανση - αναταραξη, χαλικι-αμμο, φυτα κλπ?

fishme1
02-05-08, 20:54
ειδες ματακια στα ψαρακια μεσα στα αυγα πριν τα βαλεις στο νερο;

αν οχι και ακομα δεν εχουν βγει μπορεις να τα ξαναβγαλεις να τα βαλεις σε υγρη τυρφη που θα εχεις βρασει ομως πιο πριν και να τα αποθηκευσεις σε ενα μερος με θερμοκρασια γυρω στους 23 βαθμους κελσιου και καθε τοσο να κοιταζεις για ματακια συνηθως τοτε ειναι ετοιμα και σκανε μετα απο καποιες ωρες

nsi
03-05-08, 13:29
Προς το παρόν δεν τα έχω σε ενυδρείο τα έχω σε ένα μικρό δοχείο με μεταλίκο (Εμφιαλωμένο) νερό στους 23 βαθμούς κελσίου..
Ματάκια μέσα στα αυγά βλέπω.. Προσπάθησα να τα φωτογραφίσω αλλά είναι μικρά για την κάμερα. Επίσεις μέσα στο δοχείο με το νερό έχω βάλει και ένα κομμάτι φυτού Java Moss που μου έδωσαν μαζί με τα αυγά. Μου είπαν πως αυτό το φυτό ήταν μέσα στο ενυδρείο που ήταν πριν τα αυγά και ότι θα μεταφέρει κάποιο συστατικά εκείνου του ενυδρείου στο δικό μου. Τα αυγά βρίσκονται κολλημένα επάνω σε μιά μάλλινη μάπα (Σαν μικρή σφουγγαρίστρα).

netblues
03-05-08, 13:33
Εμφιαλωμενο??? Συνηθως τα εμφυαλωμενα ειναι αρκετα σκληρά..
Λιγο ανεβασμα θερμοκρασιας και καμμια παστιλια οξυγονου θα βοηθουσε, ΑΛΛΑ αφου δεν εχεις τροφή ακομα, καλυτερα που αργουν...

fishme1
04-05-08, 17:36
και κανονικα βαζουμε νερο απο το ενυδρειο που ηταν οι γονεις τους ή με παρομοιες συνθηκες και καλυτερα να ειναι απο ενυδρειο(παλαιομενο)

nsi
05-05-08, 11:40
Σήμερα έσπασε το ένα αυγό! Ήρθανε και τα micro-worms και θα τα ταίσω. Αν και τα βλέπω λίγο μικρότερα από τα worms....

fishme1
05-05-08, 14:10
μπραβο!
υπομονη και μην το παρακανεις στο ταισμα

Tolis
05-05-08, 14:19
Ta microworms που ηρθανε πριν ταισεις ετοιμασε και μια - δυο αλλες καλλιεργειες.