Επιστροφή στο Forum : Nymphaea lotus (zenkeri)
-Σε παραγγελια που εκανα απο το net ειχα και το συγκεκριμενο φυτο.Ομως αντι για φυτο μου ηρθε μονο ο βολβος :( που υπαρχει στο ριζικο συστημα.
Ξερει κανεις πως φυτευεται? Το βαζω στο υποστρωμα ή το αφηνω πανω σε αυτο οποτε καποια στιγμη θα πεταξει ριζες-φυλλα?
http://www.tropica.com/default.asp
Την βάζεις μέσα στο υπόστρωμα αφήνοντας λίγο τη μύτη του βολβού να εξέχει. (Προσωπικά την έχω αφήσει και έξω από το υπόστρωμα και έχει τρέξει).
-Πασχαλη σε ευχαριστω, θα ηθελα και κατι ακομη...
Αυτον πως τον κλαδευουμε( για να παρουμε νεο φυτο)?
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=106&category=category&spec=Aquarium%20Plant
Καμια μεταφρασουλα για το παρακατω μπορω να εχω αφου απο τα συφραζομενα καταλαβαινω οτι πρεπει να το κοψω-σχισω την ριζα και να το ξαναφυτεψω κανοντας υπομονη μεχρι να παρουν τα πανω τους τα νεα φυτα??
Adventitious plants on both the rhizome and on submersed inflorescences are the primary means of propagation in E. uruguayensis. The removal of these with a razor blade and the subsequent replanting of them will produce strong plants (if conditions are agreeable) within a few months.
Έτσι όπως το καταλαβαίνεις εσύ το καταλαβαίνω και εγώ!
Περίμενε και καμιά απάντηση ακόμη από τους μποστανάδες μας.
<<Adventitious plants on both the rhizome and on submersed inflorescences are the primary means of propagation in E. uruguayensis. The removal of these with a razor blade and the subsequent replanting of them will produce strong plants (if conditions are agreeable) within a few months.>>[/quote]
Μετάφραση systran Plus:
Οι τυχαίες εγκαταστάσεις και στο ρίζωμα και επάνω οι επανθίσεις είναι τα αρχικά μέσα της διάδοσης στο uruguayensis Ε. Η αφαίρεση αυτοί με μια λεπίδα ξυραφιών και η επόμενη επαναφύτευση τους θα παραγάγουν τις ισχυρές εγκαταστάσεις (εάν οι όροι είναι ευχάριστοι) μέσα σε μερικούς μήνες.
Με λιγα λογια ή θα βγαλει μωρο φυτο διπλα στο ριζωμα, ή θα πεταξει ενα μισχο με λουλουδι το οποιο θα γινει φυτακι. Και στις δυο περιπτωσεις το αποσπουμε απο τη μαμα του με ενα ξυραφακι και το μεταφυτευουμε.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.