Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : νεο σεταπ ενυδρειου.pls help

octania246
17-04-08, 17:06
εχω ενα ενυδρειο το οποιο φιλοξενει guppy.αλλα καθοτι το εχω βαρεθει σκεφτομαι να το ξεστησω και να παω προς κιχλιδες.ο προβληματισμος μου ειναι οτι το ενυδρειο δεν εχει μεγαλο πυθμενα.ειναι 60χ40.αντιθετως εχει μεγαλο υψος πανω απο 55 ποντους.οποτε θεωρητικα παντα μιλαμε για 120λιτρα.τι θα μπορουσα να βαλω μεσα(δεν εχω σκεφτει καποιο ειδος και εχω ειδη αλλο ενα ενυδρειο με tangan-multi οποτε σκεφτομουνα για κατι διαφορετικο).
παρακαλω τα φωτα σας.:)

Tolis
17-04-08, 19:45
Ενα ζευγαρι κριμπενσις.

octania246
17-04-08, 19:57
σε ευχαριστω Tolis.
τα σκεφτηκα και εγω αλλα απο την αλλη εχω διαβασει οτι θελουν αρκετη βλαστηση και για να ειμαι ειλικρινης θα ηθελα να την αποφυγω.αυτος αλλωστε ειναι και ο λογος που θελω να αλλαξω το σετ απ μιας και εχω πολλα φυτα που δεν εχω χρονο να τα περιποιηθω.το σκεφτομαι παντως.
τα labidochromis sp yellow H acei ειναι απαγορευτικα εντελως?
φυσικα μιλαω για ενα μονο ειδος.

Stelios_Rjk
22-04-08, 00:40
Εντελως ομως...

Μονο μικρες τανγκανικες και κριμπενσις μπορεις να βαλεις.

Apollwnas
22-04-08, 18:59
Απαγορευτικες απο θεμα πυθμενα η απο αποψη λιτρων?Γιατι ενας φιλος εδω εχει στεγασει σε 100*30*40 lambidochromis yellow 1 male 3 female σε 100 λιτρα.

Giannis-malawi
22-04-08, 19:43
60cm νομιζω ειναι πολυ λιγα για Mbuna..τα λιτρα ειναι οριακα για 1 χαρεμι labidos αλλα το μικρο μηκος ειναι απαγορευτικο...:(

octania246
22-04-08, 23:09
το φανταζουν αυτο.λογο του περιορισμενου μηκους.
απλα σκεφτηκα οτι τα labido δεν περιοριζονται μονο στην κατω επιφανεια του πυθμενα.αλλα και στην επανω.σε αντιθεση με τα multi που εχω που ειναι μονιμα κατω και πολυ σπανια ανεβαινουν μεχρι το μεσο του ενυδρειου.
καπως ετσι το σκεφτηκα.

fishme1
23-04-08, 18:37
επισης μπορεις να βαλεις καποιο ειδος shelldwellers απο ταγκανικα ή αν βρεις ενα τριο (1αρσ 2θυλ) apistogramma borelli που μενει μικρο και δεν ειναι και πολυ επιθετικο.