PDA

Επιστροφή στο Forum : Απορίες για φαγητό χρυσόψαρου

maria_i_asxeti
11-04-08, 21:22
Γεια σας!
Διάβασα σε κάποιο άρθρο ότι μπορούμε να ταίσουμε το ψαράκι μας με βρασμένο αρακά ή καρότο. Δηλαδή βράζουμε το καρότο και το λειώνουμε και του το δίνουμε; Και πόσο καρότο να φάει; Μία φετούλα; Μισή; Αν βράσουμε αρακά πρέπει να βγάλουμε το περίβλημά του; Τί ποσότητα; Μία μπαλίτσα; :confused: Κάθε πότε μπορεί να τρώει τέτοια τροφή;
Ίσως είναι χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά που να ξέρω από διατροφή ψαριών! Μου φαίνεται τόσο παράξενο να τρώνε τροφές που τρώμε κι εμείς!
Ελπίζω να μου απαντήσει κάποιος!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους απαντήσουν!

spiros1978
11-04-08, 22:44
Καλησπερα και καλωσόρισες δεν ξερω που το διαβασες αυτο το αρθρο αυτο που μπορω εγω να σου δωσω ειναι αυτο http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/goldfish.htm

maria_i_asxeti
11-04-08, 22:50
Το διάβασα στο άρθρο σχετικά με την ασθένεια της νυκτικής κύστης (υποψιάζομαι ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει.

SOCRATIS
12-04-08, 08:02
Ο αρακάς λειτουργεί ως καθαρτικό και για αυτο το λόγο ταιζονται κυρίως τα χρυσόψαρα που έχουν πρόβλημα με την νυκτική κύστη ή εντερικές δυσλειτουργίες .
Τον αρακά τον βράζουμε και αφαιρούμε το περίβλημά του .Ένας αρακάς για κάθε 2-3 χρυσόψαρα, ανάλογα το μέγεθος τους.

Strahos
12-04-08, 16:41
Σωκράτη πες και άλλες φυσικές τροφές που μπορούμε να δίνουμε αν θέλεις. Τους έχω πάρει εκατό τροφές εμπορίου αλλά θέλω και κάτι πιο φυσικό

SOCRATIS
14-04-08, 08:16
Κυρίως λαχανικά όπως μαρουλι,λαχανο,μπροκολο,καροτο κλπ.
Για πρωτεινες γαρίδες,σκουλίκια ,νύμφες κουνουπιών κ.α
Σε ένα από τα τελευταία τεύχη του περιοδικού "ΕΝΥΔΡΕΙΟ" υπάρχει άρθρο σχετικά με την διατροφή του χρυσόψαρου.