Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Aντλαι αερα.

jimmy19111977
11-04-08, 21:19
Καλησπερα στην παρεα!
Εχω ενα κοινωνικο ενυδρειο 190 λιτρα ικανοποιητικα φυτεμενο το οποιο δουλευει με το εργοστασιακο του φιλτρο.
Το θεμα ειναι οτι στο φιλτρο αυτο η εξοδος του νερου δεν βγαζει φυσαλιδες για την παροχη οξυγονου και γιαυτο τον λογο εβαλα αεραντλια και ολα ειναι καλα. Μπουρμπουληθρες εχουμε οποτε θελουμε και οσες θελουμε!!
Μπορει ομως καποιος να μου πει ποσο και καθε ποτε θα πρεπει να δουλευει η αεραντλια? Εγω συγκεκριμενα την ειχα να δουλευει συνεχεια χωρις σταματημα αλλα σε καποια αλλα θεματα διαβασα οτι δεν χρειαζεται.
Μπορει καποιος να με φωτισει σας παρακαλω?

giagligian
11-04-08, 21:21
Αν είναι ικανοποιητικά φυτεμένο όπως λες, η αεραντλία είναι περιττή, μην σου πω ότι κάνει και κακό γιατί διώχνει το CO2 που χρειάζονται τα φυτά! Θα σου πρότεινα να την βγάλεις τελείως αν είναι εφικτό.

basillis
11-04-08, 21:22
Καλησπερα στην παρεα!
Εχω ενα κοινωνικο ενυδρειο 190 λιτρα ικανοποιητικα φυτεμενο το οποιο δουλευει με το εργοστασιακο του φιλτρο.
Το θεμα ειναι οτι στο φιλτρο αυτο η εξοδος του νερου δεν βγαζει φυσαλιδες για την παροχη οξυγονου και γιαυτο τον λογο εβαλα αεραντλια και ολα ειναι καλα. Μπουρμπουληθρες εχουμε οποτε θελουμε και οσες θελουμε!!
Μπορει ομως καποιος να μου πει ποσο και καθε ποτε θα πρεπει να δουλευει η αεραντλια? Εγω συγκεκριμενα την ειχα να δουλευει συνεχεια χωρις σταματημα αλλα σε καποια αλλα θεματα διαβασα οτι δεν χρειαζεται.
Στρέψε με καποιο τρόπο την έξοδο του φίλτρου σου προς την επιφάνεια του νερού ώστε να αναταράσεται και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Η αεραντλία δεν χρειάζεται.

spiros1978
11-04-08, 21:31
Eγω θα συμφωνησω με τον giagilian και εγω στο φυτεμενο μου δεν εχω αεραντλια καθως τα φυτα κατα την φωτοσυνθεση παραγουν αρκετο οξυγονο για τα ψαρακια σου επισης απο προσωπικη εμπειρια δεν θα αναταραζα την επιφανεια καθως με την αναταραξη θα έφευγε το co2 οπως ειπε και ο giagilian.:)

basillis
11-04-08, 21:35
Eγω θα συμφωνησω με τον giagilian και εγω στο φυτεμενο μου δεν εχω αεραντλια καθως τα φυτα κατα την φωτοσυνθεση παραγουν αρκετο οξυγονο για τα ψαρακια σου επισης απο προσωπικη εμπειρια δεν θα αναταραζα την επιφανεια καθως με την αναταραξη θα έφευγε το co2 οπως ειπε και ο giagilian.:)

Και το βράδυ Σπύρο, τι θα γίνεται?

spiros1978
11-04-08, 21:45
Αν κρινω απ΄το δικο μου ενυδρειο το βραδυ δεν εχει καποια ιδιαιτερη αναγκη γιατι τρεφεται απ΄το οξυγονο που εχει απόλη την ημέρα.Οπως ειπα η απαντηση ειναι καθαρα απο προσωπικη μου εμπειρια.:)

thu vu
11-04-08, 23:19
Καλησπερα στην παρεα!
:) γεια σου αν εχεις και διοξειδιο περισσοτερο ζημια κανεις παρα καλο στα φυτα σου.με τις φυσαλιδες που δημιουργει ο οξυγονοτης διαφευγει κ το διοξειδιο.τοποθετησε την αντλια σου με τετοιο τροπο ωστε να δημιουργει αναταραξη στην επιφανεια.κ εγω στην αρχη ειχα αεραντλια αλλα τωρα την τρωει η σκονη καθως μ ειναι αχρηστη κ να σκεφτεις οτι εχω μονο 6 φυτα.αν εμφανιστει ελλειψη οξυγονου θα πρεπει τα ψαρια σου να στεκονται συνεχεια στην επιφανεια

jimmy19111977
12-04-08, 07:12
Αν υπαρχει πλεονασμα η ελλειψη οξυγονου υπαρχει τροπος να το καταλαβω?
Νομιζω υπαρχει τεστερ της sera για το οξυγονο.
Εγω παντως επι 7 μηνες την αεραντλια δεν την ειχα κλεισει ποτε!

giagligian
12-04-08, 11:49
Την έλλειψη οξυγόνου την καταλαβαίνεις απτα ψάρια... Θα ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν. Για το πλεόνασμα οξυγόνου δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα πρέπει να σε ανησυχεί..