PDA

Επιστροφή στο Forum : Φωτισμός σε φυτά

Iznogoud
10-04-08, 20:13
Θέλω να πειραματιστώ με μερικά φυτά και επειδή δεν θέλω στο ενυδρείο μέσα, έχω κάτι βαζογυάλες 4-5 λίτρα και θα κάνω δουλειά εκεί μέσα.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι για το φωτισμό.
Έχω κάτι πορτατίφ αλογόνου περίσσευμα και δεδομένου ότι θα είναι μόνο φυτά μέσα (από riccia μέχρι ... ότι μου 'ρθει,σε διαφορετικά βαζάκια) και να μην τρέχουμε να παίρνουμε άλλα φώτα, αν με ένα κόκκινο σελοφάν κάνω κόκκινο το φως που βγαίνει κάνω δουλειά;
Ή πρέπει να βρω κανένα πορτατίφ με φθορίου όπως αυτά του Praktiker που λέμε σε άλλα ποστ.
Ή δεν χρειάζεται καθόλου και μένω με την αλογόνου και είμαι ευτυχισμένος ; (αν και δεν νομίζω) :D
Για βοηθάτε τον άφραγκο. :D

Teo1
10-04-08, 20:55
Με το κόκκινο σελοφάν δεν νομίζω να κάνεις τίποτα :).
Νομίζω ότι με μια κοινή λαμπίτσα φθορισμού θα είσαι εντάξει , εξαρτάτε βέβαια και από τα φυτά...
Σε εμένα είχε επιτυχία το πείραμα με leycocephala, κερατόφυλο και limnobium χωρίς λάμπα, με φως του ήλιου .

chemical mac
10-04-08, 21:05
εφόσον θέλεις να πειραματιστείς κάνε ότι σου καπνίσει. το σελοφάν δεν θα βοηθήσει σε τίποτα. αν δεν έχεις φίλτρο ή κυκλοφορία νερού στις γυάλες πολύ συχνές αλλαγές νερού, ειδικά τις πρώτες 15 μέρες, διαφορετικά θα κάνεις πειράματα με άλγες :D

Iznogoud
10-04-08, 21:36
Οκ παίδες, ευχαριστώ πολύ! :D

halvas69
10-04-08, 21:42
Όπως τα λέει ο χημικός μας.
Το δοκίμασα παλιότερα με riccia και λαμπίτσα αλογόνου και με μικρές αλλαγές νερού καθημερινά περίπου 10%.
Πέρασαν όλα τα είδη τριχοειδούς άλγης μία βόλτα, χα,χα.
Οπότε προσοχή.

ΥΓ Βάλε Boost να δεις το φως σου. ;)

Iznogoud
14-04-08, 18:16
Για να επανέλθω στα πειράματα και να μην ανοίγω καινούργιο ποστ.
Ανάμεσα σε όλα τα άλλα έβαλα και λίγη riccia σε ένα ταπεράκι και την έβαλα να την βαράει ο ήλιος (ήθελα να δοκιμάσω και τον φυσικό φωτισμό :D ).
Το μεσημέρι η riccia είχε γίνει άσπρη. Τι έγινε, άρπαξε από τον ήλιο; Κάηκε;
Σημειωτέων ήταν έξω στο μπαλκόνι και την χτύπαγε ο ήλιος κατά κέφαλα. :D
Για δώστε τα φώτα σας εδώ. :D

Υ.Γ. : Χαλβά, boost δεν έβαλα ακόμα. :D:D:D

chemical mac
14-04-08, 18:35
Μάλλον την έψησες :D κανένα πρόβλημα. την βάζεις σε ένα μέρος που θα το βλέπει ο ήλιος αλλά όχι απευθείας. δεν είναι μόνο το έντονο φως αλλά και η τρελή θερμοκρασία που αναπτύσσεται όταν έχεις άμεση επαφή με το φως του ήλιου. πειραματίσου και με κανένα λίπασμα και δώσε της χρόνο :cool:

Iznogoud
14-04-08, 18:50
Καλά πάμε.:D
Την ίδια άποψη είχα και εγώ, ότι μάλλον ψήθηκε.
Έτσι από περιέργεια θα προσπαθήσω να δω αν μπορώ να την συνεφέρω.
Να δω τι άλγη θα μαζέψω στα άλλα με τις αλογόνου. :D:D

chemical mac
14-04-08, 19:08
Μπορείς να τη φέρεις πίσω άνετα αρκεί να προσέχεις. δεν είναι δύσκολο πάντως. τώρα με τις αλογόνου αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι οι αλλαγές νερού. 30% - 40% αλλαγή κάθε δεύτερη μέρα για διάστημα ένα μήνα. μετά από κει αλλαγή 30% κάθε βδομάδα για άλλο ένα μήνα και μετά γιου χου...αλλαγή όταν βαριέσαι και δεν ξέρεις τι να κάνεις. το πρώτο διάστημα όμως είναι σημαντικό να κάνεις πολύ συχνές αλλαγές για να μην μπλέκεις με άλγες ειδικά όταν έχεις φίλτρα κτλ. καλή συνέχεια