Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Καποιες ερωτησεις!!!!!!

thanoulis
09-04-08, 20:43
Καλησπερα παιδια,θελω να σας κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με τα φυτα μου.Το ενυδρειο 240λτ με δισκους(4) και φυσικα φυτεμενο.Οι μετρησεις με σταγονες σε φυσιολογικα επιπεδα και ο φωτισμος 10-12 ωρες 2χ40watt.Για λιπανση καθημερινα ριχνω 1 ταμπλετα Plant tabs.Αλλαγη νερου 40-50λτ καθε 10 μερες το πολλη.φιλτρο σερρα 1100l/h εξωτερικο.
1.Εχω πολλη μαυρη αλγη στις ακρες των φυτων και στα γρηγορης αλλα και στα αργης ανπτυξεις(ανουμπια).Τι μπορει να φταιει?
2.Αν πιστευεται οτι ειναι χαμηλος ο φωτισμος?
3.Αν ειναι οντως χαμηλος,επειδη το ενυδρειο βρισκεται σε θεση που χωριζει δυο χωρους αν βαλω μια απλη λαμπα εμποριου να κοιταει τα φυτα απο εξω(στο πισω τζαμι) θα κανει τιποτα ή απλα ειναι μια βλακεια σκεψη.
4.Πηρα κατι σαλιγκαρια μαυρα με κατι γραμμες πανω( λενε οτι τις τρωνε..)Τι λετε?

george
09-04-08, 22:01
Μια ταμπλέτα την ημέρα ;

thanoulis
09-04-08, 22:07
ναι ετσι μου ειπαν ενα χαπακι την μερα.Και στις οδηγιες αυτο γραφει.

PascM
10-04-08, 01:34
Κόψε τα λιπάσματα εντελώς, κάνε συχνές αλλαγές, συχνότερες από αυτές που κάνεις (με προσοχή στις παραμέτρους μια και έχεις δίσκους) και σύντομα πιστεύω θα λύσεις το προβλημά σου.

gaia
11-04-08, 19:14
Συστατικά γράφει στο κουτί με τις ταμπλέτες ; Στις οδηγίες λέει να πετάς τις ταμπλέτες στο νερό και όχι να τις θάβεις στο χαλίκι ;
Ο φωτισμός εξαρτάται από τα φυτά που έχεις , ανακλαστήρες έχεις ;
Φώτα μόνο από πάνω.

thanoulis
11-04-08, 19:55
Περιεχει:Bo,Mg,Fe,k,Mn,Zn(nitrat free).Το κουτι λεει ενα χαπι μεσα στο νερο(το οποιο αμεσως καθεται)σε 25 λιτρα νερο καθε δυο βδομαδες.Σε μενα πεφτει 9 Ο τυπος που το πηρα μου ειπε "για να μην το φορτωσουμε πολλη,μια την μερα για 2 βδομαδες"παντως τις εκοψα γιατι νομιζω οτι απο αυτο μεγαλωσε η αλγη μου.Τα φυτα ειναι αυτα που φαινονται στην φωτο.

aaaooll
12-04-08, 03:35
σίγουρα μεσα στο νερο? πως λέγονται οι ταμπλέτες?

gaia
12-04-08, 06:33
Φαντάζομαι ότι δεν αναφέρει σε τι ποσότητες έχει τα μικροστοιχεία που γράφει. Αν έχεις όρεξη και χρόνο να το ψάξεις μπορείς να φτιάχνεις μόνος σου τα λιπάσματα αλλιώς η Seachem έχει ολοκληρωμένη σειρά και επειδή οι περισσότεροι από εμάς αυτά χρησιμοποιούμε θα έχεις και καλύτερη πληροφόρηση για ότι θελήσεις.
Co2 έχεις ;
Έχεις και φυτά που θέλουν πολύ φως . Αν και η ανάπτυξή τους δεν είναι κακή εντούτοις με περισσότερο φωτισμό θα έβλεπες διαφορά στα χρώματα , στο μέγεθος των φύλλων και θα είχαν μικρότερα μεσογονάτια διαστήματα με πιό συμπαγή ανάπτυξη.
Με ανακλαστήρες (αν δεν υπάρχουν ήδη) θα έχεις καλύτερη εκμετάλευση του φωτισμού σου.