thanoulis
09-04-08, 20:43
Καλησπερα παιδια,θελω να σας κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με τα φυτα μου.Το ενυδρειο 240λτ με δισκους(4) και φυσικα φυτεμενο.Οι μετρησεις με σταγονες σε φυσιολογικα επιπεδα και ο φωτισμος 10-12 ωρες 2χ40watt.Για λιπανση καθημερινα ριχνω 1 ταμπλετα Plant tabs.Αλλαγη νερου 40-50λτ καθε 10 μερες το πολλη.φιλτρο σερρα 1100l/h εξωτερικο.
1.Εχω πολλη μαυρη αλγη στις ακρες των φυτων και στα γρηγορης αλλα και στα αργης ανπτυξεις(ανουμπια).Τι μπορει να φταιει?
2.Αν πιστευεται οτι ειναι χαμηλος ο φωτισμος?
3.Αν ειναι οντως χαμηλος,επειδη το ενυδρειο βρισκεται σε θεση που χωριζει δυο χωρους αν βαλω μια απλη λαμπα εμποριου να κοιταει τα φυτα απο εξω(στο πισω τζαμι) θα κανει τιποτα ή απλα ειναι μια βλακεια σκεψη.
4.Πηρα κατι σαλιγκαρια μαυρα με κατι γραμμες πανω( λενε οτι τις τρωνε..)Τι λετε?
1.Εχω πολλη μαυρη αλγη στις ακρες των φυτων και στα γρηγορης αλλα και στα αργης ανπτυξεις(ανουμπια).Τι μπορει να φταιει?
2.Αν πιστευεται οτι ειναι χαμηλος ο φωτισμος?
3.Αν ειναι οντως χαμηλος,επειδη το ενυδρειο βρισκεται σε θεση που χωριζει δυο χωρους αν βαλω μια απλη λαμπα εμποριου να κοιταει τα φυτα απο εξω(στο πισω τζαμι) θα κανει τιποτα ή απλα ειναι μια βλακεια σκεψη.
4.Πηρα κατι σαλιγκαρια μαυρα με κατι γραμμες πανω( λενε οτι τις τρωνε..)Τι λετε?