Επιστροφή στο Forum : ιδεα προς συζητηση
Στην περασμενη συναντηση ειμασταν 35-40 ατομα οπως συνηθως .Εκανα λοιπον την εξης σκεψη καθε συναντηση μας στοιχιζει περιπου 3.5 με 4.5 ευρω στον καθενα.Ελεγα λοιπον αν θα μπορουσαν αυτα τα λεφτα να μενουν στο ΚΒΕ με τα οποια θα συντηρουσε ενα υμηυπογειο σαν αυτο που εχει ο συλλογος τα γραφεια του και αντι να εχουμε 1 φορα συναντηση το μηνα να εχουμε καθε εβδομαδα. Αυτο πιστευω οτι θα ηταν καλο για το ΚΒΕ σε πολλους τομεις,βεβαια ειναι λιγο δυσκολο και το καταλαβαινω αλλα οχι απραγματοποιητο θελει πολλη σκεψη. πιστευω οτι το ΔΣ και το ΚΒΕ θα δουν θετικα την ιδεα και θα το ψαξουν αν ειναι εφικτο. Ολη η ιδεα ξεκινα απο το post με το προβλημα που δημιουργηθηκε απο το μαγαζι που κανουμε τις συναντησεις μας
Γεια σου ρε Χρηστο με τις ιδεες σου.
Να πω ομως οτι σε ενα χωρο τετοιο εχουμε και λεμε
ΕΝΟΙΚΙΟ-ΔΕΗ-ΕΥΑΘ-ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ.Αρα μιλαμε για ενα ποσο περιπου:
250-50-5-30=350 ευρω περιπου.Θεωρω με μια πρωτη ματια οτι ειναι εφικτο.!
Και στην ειμαι μεσα στο να βοηθησω οσο μπορω στο παραπανω ψαξιμο.
με τοσα παιδια και τοσους καφεδες καθε φορα Ρετιρε νοικιάζουμε!! :D
Γιωργο ξερεις φανταζωμαι ποσα ιμηυπογεια ειναι ξενικιαστα παρακαλανε να τα νοικιασεις φιλε τωρα οσο για ΔΕΗ ΕΥΑΘ ΚΑΙ ΟΤΕ με καλη διαχειρηση ολα θα βρουμε τον δρομο τους ειπαμε οτι θελει ψαξιμο και βαλε οτι και φορα μας φευγουν περιπου 200ευρω σε καθε συναντηση για το συνολο, αυτα θα μενουν σε εμας δεν λεω οτι καθε εβδομαδα θα εχουμε τετοια κερδη αλλα το ποσο των 500 ευρω το μηνα πιστευω οτι μπορουμε μονο με καφεδες και μπυρακια να τα βγαλουμε
Αρα λετε για εναν χωρο που ο καθενας θα πληρωνει τα ποτα του για να βγαζει τα εξοδα του...
Δεν ειναι ασχημη ιδεα,το θεμα ειναι θα ερχονται????
Μετα εχει εξοδα να το φτιαξεις(ηλεκτρολογο κουτρα εχουμε παντως...)
Αρα λετε για εναν χωρο που ο καθενας θα πληρωνει τα ποτα του για να βγαζει τα εξοδα του...
Δεν ειναι ασχημη ιδεα,το θεμα ειναι θα ερχονται????
Μετα εχει εξοδα να το φτιαξεις(ηλεκτρολογο κουτρα εχουμε παντως...)μεσα εισαι Χρησταρα και απο ηλεκτρολογο εχω οπως ειπες:D :D
Καθε αρχη και δυσκολη και βεβαια επειδη ακομα πιο δυσκολο ειναι να βγει καποια αποφαση μεσα απο ενα φορουμ,σιγουρα θα χρειαστουν συνατησεις για καφε ,οχι 1 φορα τον μηνα αλλα συχνοτερα για να τα δουμε καλυτερα τα πραγματα.Ας δουμε ομως απο εδω αν υπαρχει θεληση για τετοιο εγχείρημα και ας μας πουν και τα παιδια απο την Αθηνα στο περιπου τα κοστη και τα εξοδα που εχουν και εκεινοι στον συλλογο.Στο περιπου παντα ετσι ,για να δουμε πως ειναι τα πραγματα και να παρουμε και μια ιδεα για αρχη!!
Χρηστο, αυτη την ιδεα την ειχαμε συζητησει πολυ παλιοτερα, και τοτε κανοντας τους υπολογισμους, βλεπαμε πως ειμασταν 10-15 σταθερα ατομα. Ισως να ειναι καιρος να το ξανασυζητησουμε. η αληθεια ειναι οτι πλεον κατω απο 25-30 ατομα σπανια πεφτουμε στις συγκεντρωσεις μας. Αν ψαξουμε βρισκουμε φτηνους χωρους αλλα πολυ μικρους, απο την αλλη παλι, το σωστο και το δικαιο θα ηταν να μπορει ο συλλογος να υποστηριξει και τους 2 χωρους Αθηνα-Θεσσαλονικη. Δυστυχως διανυουμε μια περιοδο αβεβαιωτητας για τις οικονομικες δυνατοτητες του συλλογου και τιθεται ακομη και θεμα διατηρησης ή οχι και του χωρου της Αθηνας.
Συμφωνα με αυτα η μονη λυση ειναι να πληρωνουν οι συνεστιαζομενοι μια μικρη συνδρομη για τα εξοδα του χωρου αλλα αυτο ειναι λιγο πολυπλοκο και πολυ θα πουν πως δεν το γουσταρουν κι ολας.
Ειναι ενα θεμα, που πρεπει να συζητηθει εκτενως.
Τωρα που το ξανασκεφτομαι, τοσοι αναρχικοι πως κρατανε τα στεκια τους?
Μπορουμε να παμε στην Υφανετ τοτε!!!!Τεραστιος χωρος και καθολου ενοικιο!!
ημιυπόγεια βρισκεις 120 τετραγωνικα με 250 ευρω!! αρκετα μεγαλος χωρος πιστευω!!
Χρηστο, αυτη την ιδεα την ειχαμε συζητησει πολυ παλιοτερα, και τοτε κανοντας τους υπολογισμους, βλεπαμε πως ειμασταν 10-15 σταθερα ατομα. Ισως να ειναι καιρος να το ξανασυζητησουμε. η αληθεια ειναι οτι πλεον κατω απο 25-30 ατομα σπανια πεφτουμε στις συγκεντρωσεις μας. Αν ψαξουμε βρισκουμε φτηνους χωρους αλλα πολυ μικρους, απο την αλλη παλι, το σωστο και το δικαιο θα ηταν να μπορει ο συλλογος να υποστηριξει και τους 2 χωρους Αθηνα-Θεσσαλονικη. Δυστυχως διανυουμε μια περιοδο αβεβαιωτητας για τις οικονομικες δυνατοτητες του συλλογου και τιθεται ακομη και θεμα διατηρησης ή οχι και του χωρου της Αθηνας.
Συμφωνα με αυτα η μονη λυση ειναι να πληρωνουν οι συνεστιαζομενοι μια μικρη συνδρομη για τα εξοδα του χωρου αλλα αυτο ειναι λιγο πολυπλοκο και πολυ θα πουν πως δεν το γουσταρουν κι ολας.
Ειναι ενα θεμα, που πρεπει να συζητηθει εκτενως.
Τωρα που το ξανασκεφτομαι, τοσοι αναρχικοι πως κρατανε τα στεκια τους? υπαρχουν πολλη παραμετρη φιλε και θελει πολλη ψαξιμο οπως
ειπες πιστευω ομως οτι ειναι εφικτο
-------------------------
Μπορουμε να παμε στην Υφανετ τοτε!!!!Τεραστιος χωρος και καθολου ενοικιο!!
ημιυπόγεια βρισκεις 120 τετραγωνικα με 250 ευρω!! αρκετα μεγαλος χωρος πιστευω!!ακριβως Γιωργο και να θυμασε οτι τα μεγεθη μεταξι Αθηνας -Θεσσαλονικης απεχουν πολλη
ειναι απλο,
κυνηγανε τον ιδιοκτητη με τις μολοτοφ καθε φορα που παει να πληρωθει
εμεις με τι θα τους κυνηγαμε; με τα ενυδρεια;
ΥΓ μολις εκανα μια πολυ πονηρη σκεψη, οι ανηλικοι σταματηστε εδω...
μολις ερχεται ο ιδιοκτητης θα του δειχνουμε τους θερμαντηρες και θα γελαμε με νοημα :)
Τωρα που το ξανασκεφτομαι, τοσοι αναρχικοι πως κρατανε τα στεκια τους?
Ας μεινουμε στο θεμα μας, εγω μεσα στα στενα της παπαφη νοικιαζω καμια 80 τετραγωνικα ισογειο και υπογειο με 100 ευρω, για αποθηκη, αλλα μου φαινεται μικρο για να μαζευομαστε σε παρομοιο χωρο.
Λοιπόν....ως γνωστόν τα οικονομικά του συλλόγου δεν μπορούν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.
Ένας αξιοπρεπής χώρος έχει διάφορα έξοδα εκτός από το ενοίκιο.
Ξεκινώντας χρειάζεται πολλή εθελοντική εργασία για να στηθεί καθώς και έξοδα για εξοπλισμό.
Αν τα ξεπεράσουμε αυτά θα πρέπει να εξασφαλίσουμε έσοδα έτσι ώστε να είναι εφικτή η διατήρηση του.
Στην αρχή θα υπάρξει ενθουσιασμός και συμμετοχή αλλά η εμπειρία δείχνει ότι σιγά σιγά μειώνεται.
Ίσως να έχουμε πολύ κόσμο γιατί οι συναντήσεις γίνονται μια φορά το μήνα.
Αν γίνονται κάθε βδομάδα είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρχει τόσο μεγάλη συμμετοχή.
Και μη το βλέπετε 30 άτομα Χ 3 ευρώ τον καφέ.
Στην Αθήνα πολλοί παίρνουν καφέ απ' έξω και δεν στηρίζουν το μπαρ μας και ακόμα πιο πολλοί δεν παίρνουν απολύτως τίποτα.
Είσοδο θα βάλουμε ; Δεν λέει. Ποιός μου λέει εμένα ότι τα έσοδα κάθε φορά θα είναι τόσα που θα μας εξασφαλίζουν τα έξοδα ;
Ρωτήστε πόσα είναι τα έσοδα στο μπαρ στην Αθήνα.
Και μη μου πείτε για εκδηλώσεις....:(
Τελειώνοντας...με δεδομένο ότι ο σύλλογος δεν μπορεί να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια...ποιός θα πάρει την ευθύνη και θα βάλει την υπογραφή του στο ενοικιαστήριο ;
με μεγαλη λυπη Γιωργο ακουω αυτα που μας ανεφερες αλλα ολα αυτα μου φερνουν και πολλες αποριες αφου τα οικονομικα του συλλογου ειναι το ικτρα πως γινεται και κρατανε να χωρο αρα.... εχουν θεληση και πισμα σε αυτο που κανουν και το κρατανε με νυχια και με δοντια γιατι οχι και εδω :confused:
Aπλά είναι τα πράγματα Χρήστο.
Δεν φτάνει το πείσμα,η διάθεση και το μεράκι.
Χωρίς χρήματα δεν γίνεται τίποτα.
Και κάποια στιγμή...τελειώνουν και αυτά.
αρα βαζουν και απο την τσεπη τους για να το διατηρησουν μαλλον αυτο θελεις να πεις αν δεν κανω λαθος
Σημασία Χρήστο έχει ότι οι προσπάθειες των λίγων κάποια στιγμή εξασθενούν.... και οι υπόλοιποι απλά μιλάνε πίσω από ένα πληκτρολόγιο.
Με αυτα που διαβαζω υποθετω οτι δεν θελετε ουτε καν να συζητηθει κατι τετοιο.Ας δουμε τα εξοδα και τα αναμενωμενα εσοδα και βγαζουμε μια αποφαση.
Με το καλημερα κουβεντες οπως ``ως γνωστόν τα οικονομικά του συλλόγου δεν μπορούν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια``.
Γιατι ρε Γιωργο .Δλδ το να πει ο Συλλογος ``ενταξει παιδια και αν χρειαστείτε καποιο μηχανημα για τα ενυδρεια ή οτιδηποτε αλλο.. εδω ειμαστε εμεις`` το αποκλειουμε απο τωρα?
Και μη μου πείτε για εκδηλώσεις....Γιατι οχι δλδ.Μην ξεχνας και τον κοσμο της Β.Ελλαδας.Και γιατι να μην γινει κατι τετοιο και εδω και να ερθουν και για βολτα τα παιδια απο κατω.
Και οσο αφορα τους καφεδες ,σιγουρα δεν θα στηξουμε την ολη προσπαθεια απο τα εσοδα αυτα.Υπαρχουν πολλοι τροποι να γινει κατι τετοιο.Γιατι οπως ειπα και στην αρχη ``Στο φορουμ θα δουμε κατα ποσο υπαρχει διαθεση απο τα παιδια εδω και απο κοντα θα γινουν οι συζητησεις που πρεπει ,καθως και το αναλογο ψαξιμο. ``
Και επαναλαμβανω φιλικα παντα : Με αυτα που διαβαζω υποθετω οτι δεν θελετε ουτε καν να συζητηθει κατι τετοιο.
Με το να κάνω γνωστή την υπάρχουσα κατάσταση δεν σημαίνει ότι δεν θέλω να συζητήσουμε την όποια ιδέα υπάρχει.
Τον κόσμο της Β.Ελλάδας δεν τον ξεχνάω.Εξάλλου το ΚΒΕ έχει βάλει πολλές φορές τα γυαλιά σε όλη την Ελλάδα και έχει κάνει πράγματα που στην Αθήνα δεν έγιναν ποτέ.
Μην ξεχνας και τον κοσμο της Β.Ελλαδας.Και γιατι να μην γινει κατι τετοιο και εδω και να ερθουν και για βολτα τα παιδια απο κατω.
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο.
Έτσι όπως το βλέπω, οι Β.Ελλαδίτες έχετε πολύ πιο πολύ όρεξη από εμάς...
Και να προχωρήσω και άλλο?
Αν στην τελική το κόστος διατήρησης του χώρου είναι πολύ πιο φτηνό από ότι στην Αθήνα, με δεδομένο το παραπάνω συν το αβέβαιο μέλλον των γραφείων στην Αθήνα.... γιατί να μην κλείσουν τα γραφεία στην Αθήνα και να μεταφερθούν όλα στην Θεσσαλονίκη?
Εγώ ρε παιδιά έχω να κάνω και μια άλλη πρόταση .
Δεν ρωτάμε τα μέλη ποια μπορούν να δίνουν 25€ το μήνα έτσι που να περιλαμβάνει τους καφέδες και τα περιοδικά .
Ξεκινώντας λοιπόν από μένα εγώ θα δίνω στην αρχή του μήνα 25 ευρώ στον σύλλογο και θα πείνω όσους καφέδες θέλω :D .
Στο κάτω κάτω τί είναι 25€ το μήνα για βλέπεις καλούς φίλους ;) και να παιρνάμε καλά τόσα και τόσα δίνουμε
Εγώ ρε παιδιά έχω να κάνω και μια άλλη πρόταση .
Δεν ρωτάμε τα μέλη ποια μπορούν να δίνουν 25€ το μήνα έτσι που να περιλαμβάνει τους καφέδες και τα περιοδικά .
Ξεκινώντας λοιπόν από μένα εγώ θα δίνω στην αρχή του μήνα 25 ευρώ στον σύλλογο και θα πείνω όσους καφέδες θέλω :D .
Στο κάτω κάτω τί είναι 25€ το μήνα για βλέπεις καλούς φίλους ;) και να παιρνάμε καλά τόσα και τόσα δίνουμε
Χρήστο δεν συμφέρει ..... πίνεις πολλούς καφέδες βρε αδερφέ!!!!!:D:D:D
Xρήστο αυτό που προτείνεις θα το κάνουν ελάχιστοι...
Γενικά μιά τέτοια πρόταση είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Μήν ξεχνάτε οτι Βόρεια Ελλάδα δεν είναι μόνο η Θεσ/νικη. Εγώ για παράδειγμα δεν μπόρεσα να πάω σε καμία συνάντηση απλά γιατί ποτέ δεν βόλεψαν οι ημερομηνίες. Αν υπάρχει κάτι πιο μόνιμο θα ήταν πολύ πιό εύκολο να προγραμματίσω και να κατέβω απο Καστοριά.
Doctor μιλάω σοβαρά :D. Αν το δούμε ότι είναι η διασκέδαση μας τότε πιστεύω ότι αρκετοί μπορούν να δίνουν το 25αρι και φυσικά αυτό είναι εντελώς εθελοντικό και στην κρίση του καθενός .
Πάντως φίλοι από τον βορά :D αν μαζευτείτε γύρω στα 20 άτομα με διάθεση να ξοδεύετε ( επενδύετε:D ) κα΄να 25 το μήνα το έχεται.
Αν τώρα τα γραφεία του συλλόγου μεταφερθούν πάνω αν και δεν θα μπορώ να έρχομαι σίγουρα όμως να μετράται και την δική μου βοήθεια
Doctor μιλάω σοβαρά :D. Αν το δούμε ότι είναι η διασκέδαση μας τότε πιστεύω ότι αρκετοί μπορούν να δίνουν το 25αρι και φυσικά αυτό είναι εντελώς εθελοντικό και στην κρίση του καθενός .
Πάντως φίλοι από τον βορά :D αν μαζευτείτε γύρω στα 20 άτομα με διάθεση να ξοδεύετε ( επενδύετε:D ) κα΄να 25 το μήνα το έχεται.
Αν τώρα τα γραφεία του συλλόγου μεταφερθούν πάνω αν και δεν θα μπορώ να έρχομαι σίγουρα όμως να μετράται και την δική μου βοήθεια
Χρήστο συμφωνώ απόλυτα με όσα είπες. Θα πώ επιπλέον οτι εγώ για παράδειγμα είμαι διατεθειμένος να δίνω αυτά τα χρήματα τον μήνα παρόλο που σίγουρα δεν θα μπορώ να πηγαίνω κάθε μήνα στις συναντήσεις.
Τσιόνογλου Σταύρος
10-04-08, 11:48
Να δώσω και εγώ ρε παιδιά,αλλά να δούμε πόσοι θα μαζευτούμε στο τέλος με τα 25άρια και άν δεν δώσει κάποιος 1 μήνα γιατί του έτυχε κάτι ή βαρέθηκε να πληρώνει μόνο αυτός τόσο καιρό ,τι θα γίνει?Το βλέπω χλωμό το όλο εγχειρημα γιατί κάποια στιγμή αυτοί που θα πληρώνουν θα νοιώσουν κορόιδα και τότε θα αρχίσουν οι γκρίνιες.
Σταύρο συμφωνώ ότι είναι δύσκολο . Αλλά αυτοί που θα τα δώσουν δεν πρέπει να σκεφτούν έτσι γιατί τότε θα αποτύχει από την αρχή . Μπορεί να ακούγομαι λίγο ρομαντικός αλλά πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορεί να πετύχει το όλο κόλπο θέλει και τον ρομαντισμό του :smt055
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι πιστεύω,ότι αυτό που λέω εγώ στο ποστ το κάνουν πράξει κάποιοι άνθρωποι για τον σύλλογο απλά δεν το λένε και δεν μιλάμε μόνο για 25 €
Δεν μπορείς να δεσμεύσεις κάποιον να πληρώνει αυτό το ποσό για ένα συγκεκριμένο διάστημα.
Να θυμήσω τι έγινε με το ημερολόγιο. Πόσα άτομα δήλωσαν εδώ ότι θα το πάρουν και πόσα το πήραν τελικά.
Λίγο off topic... για το ημερολόγιο, γράφτηκε κάποιο Post σχετικά με ποια άτομα δεν το πήραν τελικά, ενω το είχαν παραγγείλει?
φυσικά και δεν μπορείς να τον δεσμεύσεις δεν είπα κάτι τέτοιο ;)
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται
Ίσως έχεις δίκιο.
Δυστυχώς έχει δίκιο... και αν προσβάλω κάποιον ζητώ από την αρχή συγνώμη, δεν μιλάω γι' αυτούς που τους έτυχε κάτι και από οικονομικής απόψεως δεν μπορέσαν να πάρουν το ημερολόγιο (για κάποιους το ποσό μπορεί να ήταν μικρό για κάποιους ίσως όχι).
Μιλάω γι' αυτούς που απλά το αμελήσαν - παρατήσαν ή στην χειρότερη γράψαν οτι θέλουν ημερολόγιο απλά για να φανεί οτι είναι ενεργά μέλη.
Συγνωμη ρε παιδια ποιος μιλησε για 25 Ευρω τον μηνα το ατομο.Μην τρελαθουμε κιολας.Ακομα δεν υπολογισαμε τα εξοδα ποσα μπορουν να ειναι και ειπαμε για ποσό?Ετσι φυσικο ειναι καποιος να κανει πισω.Ας δουμε πρωτα το πόσο ενδιαφερεται καποιος και θελει και μετα εχωντας μια πιο συγκεκριμενη τιμη το αναφερουμε.
Και αν το κοστος ειναι που λεει ο λογος 25 Ευρω το μηνα θα πει καποιος οχι στο να τα δινει?Τα κλαδεματα ή οτιδηποτε αλλο που παιρνει καποιος ,αν τα αγοραζε θα του στοιχιζαν 50 Ευρω το λιγοτερο.
Α!! και οι καφεδες θα ειναι εξτρα απο την εισφορα,με ενα συμβολικο ποσο.
Γιατι ετσι σιγουρα μεσα θα μπουμε :)
Φιλαράκι εγώ το είπα και χαλάρωσε:cool: το ποσό είναι τι μπορώ να δείνω εγώ και μόνο εγώ και μην κολάς στο νούμερο μπορεί να είναι και 100 από κάποιον και 10 από κάποιον άλλον ή και τίποτα αφού κάποιος δίνει την συνδρομή του κανονικά .
Ήταν απλά μία προσωπική πρόταση που μακάρι να βρισκόντουσαν άλλοι 20 να την εφαρμόσουν .Τώρα δεν θα συζητάγαμε ;)
Σε κάθε συνάντηση ανταλλάσονται μεταξύ μας φυτά.
Κανονικά δεν θα έπρεπε τα μέλη του συλλόγου να τα δίνουν μόνο σε άλλα μέλη ώστε να υπάρχει όφελος ;
Γίνεται ; Θα κάνουμε τους χωροφύλακες ;
chemical mac
10-04-08, 18:39
Ξέρετε πόσα φυτά ανταλλάσσονται εκτός συναντήσεων ; :D :D :D Ο Στρατηγός 3 πετ σοπ θα άνοιγε μέχρι τώρα άμα του πληρώναμε τα κλαδέματα. Όσο για τα ημερολόγια θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι δήλωσαν και ποιοι δεν πήραν γιατί μπορεί αυτή τη στιγμή να κάνουν προτάσεις και να δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο. Δεν θα ήταν σωστό να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε;
Όσο για τα ημερολόγια θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι δήλωσαν και ποιοι δεν πήραν γιατί μπορεί αυτή τη στιγμή να κάνουν προτάσεις και να δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο. Δεν θα ήταν σωστό να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε;
Σ'αυτό θα με βρείς σύμφωνο γιατί πιστεύω πως κάποτε τα πράγματα θα πρέπει πραγματικά να ειπωθούν όπως πραγματικά είναι και να μην κρυβόμαστε πίσω απο μάσκες!!!!
Φιλαράκι εγώ το είπα και χαλάρωσε
δλδ επειδη το ειπες εσυ τι να κανουμε τωρα,να ζητησουμε και συγνωμη?
μαλλον χαλαρωσε εσυ λιγο.
Και οχι και φιλαρακι την στιγμη που δεν γνωριζομαστε κιολας.Ετσι?.
Περιμενω να ακουσω τις αποψεις των παιδιων απο την Β.Ελλαδα που μας αφορα και αμεσα το θεμα για να δουμε τελικα τι θα κανουμε.Απο εκει και περα σιγουρα θα χρειαστει και η βοηθεια των ανθρωπων του Συλλογου που τα ξερουν εκ των εσω τα των πραγματικων εξοδων αυτου του εγχειρήματος.
δλδ επειδη το ειπες εσυ τι να κανουμε τωρα,να ζητησουμε και συγνωμη?
μαλλον χαλαρωσε εσυ λιγο.
Και οχι και φιλαρακι την στιγμη που δεν γνωριζομαστε κιολας.Ετσι?.
Γιώργαρε δε νομίζω πως είχε κακή πρόθεση! Απλά στον γραπτό λόγο υπάρχουν εύκολα παρεξηγήσεις! Ας μην αρχίσουμε να τρωγόμαστε και μεταξύ μας:roll::roll::rolleyes::rolleyes:
Όσο για τα ημερολόγια θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι δήλωσαν και ποιοι δεν πήραν γιατί μπορεί αυτή τη στιγμή να κάνουν προτάσεις και να δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο. Δεν θα ήταν σωστό να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε;αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα μακη.
1ον αν το κανει καποιος αυτο γινεται κατ'εμε ρουφιανος στην καλητερη...
2ον μπορει αυτος που το ζητησε αρχικα να μην ειχε υστερα λεφτα,να μην ηταν στην ελλαδα,να ειχε σπασει το ποδι του κτλ κτλ κτλ....που ειναι το παραλογο????
και δεν νομιζω να φταινε αυτοι που δεν πηραν το ημερολογιο για την ολη κατασταση..:smt108
chemical mac
10-04-08, 21:00
αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα μακη.
1ον αν το κανει καποιος αυτο γινεται κατ'εμε ρουφιανος στην καλητερη...
2ον μπορει αυτος που το ζητησε αρχικα να μην ειχε υστερα λεφτα,να μην ηταν στην ελλαδα,να ειχε σπασει το ποδι του κτλ κτλ κτλ....που ειναι το παραλογο????
και δεν νομιζω να φταινε αυτοι που δεν πηραν το ημερολογιο για την ολη κατασταση..:smt108τεσπα...αλλά να μην ξεχνιόμαστε...είναι φιιιιιιλοι μας οι γερμανοί :cool:
Παμτως αν οντως γινει στην πραξη μια τετοια ιδεα εγω ειμαι προθημος,στα πλαισια του ελευθερου χρονου μου ,να βοηθησω με την κατασκευη των ενυδρειων.Φανταζομαι οτι και οι υπολοιποι μαστορες θα θελαν να δηλωσουν παρον...
ξαναδιάβασε το ποστ σου και δες αν είσουν σωστός ή όχι .
Μου αρέσει η σκέψη σου :rolleyes: εδώ μιλάμε για να γίνουν τα γραφεία του συλλόγου στην Θεσσαλονίκη( σε άλλο ποστ) και εσύ μας λες ότι αφορά μόνο τους πάνω .
ΥΓ . Φιλαράκι σε είπα δεν σε είπα Μακακα .Από πότε να λες κάποιον φίλο είναι κακό :confused:
Εδω μιλαμε για το αν μπορουμε να νοικιασουμε ενα χωρο και να λειτουργει οπως λειτουργει και ο συλλογος στην Αθηνα.
Διαβασε καλυτερα το τοπικ απο την αρχη.
Το οτι καπου ειπωθηκε και αυτο το θεμα ,μεταφορας του συλλογου στην Θεσ/νικη, δεν σημαινει οτι ειναι το ζητουμενο σε αυτο το θεμα που ανοιχτηκε απο τον Χρηστο.
Από πότε να λες κάποιον φίλο είναι κακό
Απο τοτε που συνοδευεται απο την ειρωνεια :
...και χαλάρωσε
Παμτως αν οντως γινει στην πραξη μια τετοια ιδεα εγω ειμαι προθημος,στα πλαισια του ελευθερου χρονου μου ,να βοηθησω με την κατασκευη των ενυδρειων.Φανταζομαι οτι και οι υπολοιποι μαστορες θα θελαν να δηλωσουν παρον...
Και εγώ παρών Νικ!!! Αν τελικα γινει...
Δεν ειρωνεύομαι κανέναν γενικά όχι άτομα που προσπαθούμε να βρούμε λύση ;)
Παρακολουθώ τα όσα γράφεται σε αυτό το post με ενδιαφέρων και αν μου επιτρέπεται θα ήθελα να «προτείνω» κάτι…
Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι σε πρώτη φάση η όλη ιδέα αποβλέπει στο να υπάρχει μία «έδρα» στη Θεσσαλονίκη για πιο ευέλικτες και άρα τακτικότερες συναντήσεις. Όσα έχουν αναφερθεί από τα παιδιά μου θύμισαν αντίστοιχες συζητήσεις (εκτός του χόμπι) που τελικά, για διαφόρους λόγους, δυστυχώς επιβεβαίωσαν όσους είχαν προβλέψει τα «αρνητικά» σενάρια. Βασική αιτία ήταν τα «οικονομικά», δηλαδή σκεφτείτε το έτσι… 25 ευρώ επί δώδεκα μήνες είναι 300 ευρώ το χρόνο… επί 3 ενεργά χρόνια κατά μέσο όρο του καθενός κοντεύουμε τα 1000 ευρώ. Πόσοι έχουν δώσει για το ενυδρείο τους αυτά τα χρήματα?
Η πρόταση μου είναι η συστέγαση (ενέργεια που έχει λειτουργήσει και συνεχίζει να λειτουργεί αλλού). Τα ενδεχόμενα εδώ είναι αρκετά απλά αναφέρω δύο παραδείγματα όπως είναι π.χ. η παραχώρηση ενός γραφείου από κάποιο Πολιτιστικό Σύλλογο, Δημοτικά αρχή, ακόμα και εταιρία, ως «έδρα» και χώρο συνάντησης των πιο ενεργών του χόμπι (οι πολυπληθές συναντήσεις μπορούν να γίνουν σε άλλο χώρο όπως συμβαίνει τώρα με τις μηνιαίες συναντήσεις). Ή η ενοικίαση από κοινού ενός χώρου με άλλον 1 ή και 2 συλλόγους που και αυτοί «ψάχνονται» και πέφτουν στα ίδια αδιέξοδα με εμάς (έξοδα δια του 3 και στο σύνολο πιο πολλά ενεργά άτομα). Οι δυνατότητες συνδυασμών είναι αρκετές και ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου «κάτσει»… αλλά θέλει ψάξιμο, και ολόκληρη Θεσσαλονίκη σίγουρα κάτι θα βρεθεί!! Ο συνδυασμός της συστέγασης με μια απλή οικονομική ετήσια συμβολή ή και ακόμα ανεύρεση χορηγιών όπως π.χ. τη προσφορά των ροφημάτων από κάποιο Σούπερ Μάρκετ ή επιχειρηματιών που είναι στο χόμπι κ.λ.π. ίσως βοηθήσουν στην αρχή… και η αρχή νομίζω ότι πρέπει να είναι καλά προγραμματισμένη για να πετύχει η όλη δράση.
Καλά τώρα αυτό με τα 1000 ευρώ και δη στα 3 χρόνια για ένα ενυδρείο.... άστο.
To ποσο των 25 ευρω δεν ειναι τραγικο για καποιον που βγαζει 1000-1500 καθαρα το μηνα.Για καποιον ομως που ειναι με ημιαπασχοληση και περνει με τα βιας 500 ειναι εινα Α ποσο.Για να δωσει καποιος 25 ευρω το μηνα χρειαζονται κινητρα.Πολλοι ειναι απο αυτους που θα τα δωσουν ανιδειοτελως επειδη απλα το κανουν καθαρα απο αγαπη στο χομπυ.Οι αλλοι που θα το σκεφτονται αν θα τα δωσουν ή οχι ,πρεπει να δουν κινησεις καλης θελησης και απο τον συλλογο.Κινητρα με λιγα λογια.Οπως:
-Την δυνατοτητα να μπορουν να πηγαινουν σε ενα χωρο οπου θα μπορουν να πιουν δωρεαν τον καφε που φτιαξαν μονοι τους.
-Να περνουν δωρεαν το περιοδικο
-Να περνουν ψαρια απο αναπαραγωγες και κλαδεματα
-Να συμμετεχουν σε εκδρομες που θα οργανωνει καθαρα το ΔΣ με εκπτωση σε σχεση με τα μη ενεργα μελη
-Να βρεθει ακρη με τα καταστηματα ωστε να εχουν εκπτωση τα μελη του συλλογου (βλεπε Αμαζονιος)
Και πολλες αλλες ιδεες.
Αν καποιος δει τα παραπανω στην πραξη ,δυσκολα θα κολλησει στα 25 ευρα.
Βεβαια το θεμα ,οπως ειπε και ο george, ειναι οτι στην αρχη θα υπαρξει ενθουσιασμος και κανεις δεν θα ξερει για την συνεχεια.
Αυτό είναι το λάθος Nik...να κοιτάζουν κάποιοι την συμεττοχή τους στο ΠΣΦΕ ανταποδοτικά.
Πληρώνω για να είμαι μέλος ... τι θα μου δώσετε ;
Να έχουμε υπόψιν ότι όσες φορές διοργανώσαμε κάτι που θα έπρεπε να πληρώσεις,η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη.
Ανατρέξτε σε προηγούμενες συζητήσεις ... ιδέες χιλιάδες. Αλλά στην εφαρμογή το πράγμα κολλάει.
Να έχετε πάντα στο μυαλό σας το εξής. Δεν είμαστε εταιρεία με υπαλλήλους.Έχουμε όλοι μας τις δουλειές μας και την προσωπική μας ζωή.
Το ότι ξεκλέβουμε χρόνο για να ασχοληθούμε με την τρέλα μας δεν σημαίνει ότι υπάρχει μόνον αυτό.
Σχετικά με τον χώρο που ψάχνουμε στην Θεσσαλονίκη μακάρι να βρίσκαμε έναν φίλο του συλλόγου να μας παραχωρήσει κάποιον δωρεάν.
Τα πράγματα τότε θα ήταν πολύ πιο εύκολα.
Κάποτε ειπώθηκε να βρεθεί ένας χώρος σε κάποιον δήμο ή πολιτιστικό κέντρο στον οποίο θα βάλουμε ενυδρεία (τα οποία και θα συντηρούμε) και εκεί να κάνουμε τις συναντήσεις μας.
Επίσης το θέμα της χορηγίας έχει συζητηθεί και αυτό πάρα πολλές φορές.
Ψάξτε το....δείτε αν μπορεί θα βρεθεί κάτι και εδώ είμαστε για να το κουβεντιάσουμε.
ανευρεση χωρου συγκεντρωσεων.Λοιπον παιδια πηρα μια πρωτοβουλια σχετικα με την ανευρεση χωρου για να μαζευομαστε..Τυγχανει ο θειος μου να ειναι αντιδημαρχος Μενεμενης.Ετσι του εκανα ενα τηλεφωνο και τον ρωτησα αν ειναι εφικτο να μαζευομαστε καθε Σαββατο σε καποια πολιτιστικη αιθουσα του Δημου Μενεμενης.Του ειπα οτι οι συγκεντρωσεις θα γινονται μονο Σαββατα απογευματινες ωρες.Επειδη η συζητηση εγινε απο το τηλεφωνο μου ειπε οτι θα το ψαξει και θα μου απαντησει απο κοντα.Και ρωταω,
θα σας ενδιεφερε κατι τετοιο σαν ιδεα?Με την προυποθεση παντα οτι την καθαριοτητα του χωρου θα την εχουν παιδια απο τον συλλογο και ΟΧΙ οι καθαριστριες του Δημου.Πιστευω οτι αν τυχον πει το "ΝΑΙ" θα ειναι ενα καλο βημα εμπρος....:rolleyes:
Σάββατο απόγευμα ... το βλέπω λίγο δύσκολο σαν ώρα.
Και η Μενεμένη....επίσης.
Μπορουμε και για Κυριακη.Αυτο παιζει.Το θεμα της τοποθεσιας δεν καταλαβαινω γιατι ενοχλει.Δηλαδη στις συναντησεις στην Αθηνα ολοι ειναι απο Πειραια-Κορυδαλλο?Αυτοι που μενουν στα Πατησια τι κανουν δεν πανε???
Μενεμένη – Κέντρο. Δηλαδή για πόση ώρα μιλάμε?
10' χωρις κινηση, βαρια 15-20' με κινηση.Εγω για να παω στο καφε που γινεται η συναντηση διασχιζω παντως ολη την Θεσσαλονικη και κανω κανα 40λεπτο:) .Δεν πιοστευω πως ειναι τοσο μεγαλο κολλημα το μερος ,αν οντως μας το δωσουν δωρεαν!
Τσιόνογλου Σταύρος
11-04-08, 12:19
Τι να πώ και εγώ που έρχομαι απο Κατερίνη σε κάθε συγκέντρωση (πλήν 1 λόγω γάμου) και στις έκτακτες και στις εκδηλώσεις. Αν θέλεις να πάς θα βρείς τρόπο να πάς,δεν πιστεύω οτι αποτελεί πρόβλημα η τοποθεσία και στην Αθήνα να ήμουν άμα ήθελα θα πήγαινα κάθε βδομάδα,όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10μέρες κοσκινίζει.
Το θέμα δεν είναι που θα πίνουμε τον καφέ μας και μόνο.
Πρέπει ο χώρος να μας προσφέρει και άλλα πράγματα.
Ίσως αν σε αυτήν την αίθουσα μπούνε ενυδρεία και δίπλα σταντ με το φυλλάδιο μας τότε όσοι πηγαίνουν εκεί για να παρακολουθήσουν άλλες εκδηλώσεις θα ενημερώνονται για τις δραστηριότητες του ΠΣΦΕ.
Λοιπον ο κυβος εριφθη.Ο θειος ειπε το ΝΑΙ απο κοντα.Μενει να συμφωνησει και ο Δημαρχος (προσωπικος και οικογενειακος φιλος).
Σχετικα με τον καφε.Η αιθουσα εχει τραπεζακια και μπαρ.Μια φραπεδιερα και ενα σακι καφε-ζαχαρη δεν ειναι κατι δυσκολο.Οσο για τα σεμιναρια και εκδηλωσεις.ο θειος μου ειπε μπορουμε να πηγαινουμε οποια Κυριακη θελουμε περαν των Κυριακων που ενδεχεται να υπαρχει καποια εκδηλωση του Δημου.Τα πραγματα ειναι απλα.Και ολα αυτα δωρεαν χωρις ενοικια.Διαθεση να υπαρχει.Σας ακουω!
ΜΠΡΑΒΟ Νίκο!!! Μόνο και μόνο η κίνηση που έκανες μετράει πάρα πολύ...
Όσον αφορά αυτό??? Λες να γίνεται?
Ίσως αν σε αυτήν την αίθουσα μπούνε ενυδρεία και δίπλα σταντ με το φυλλάδιο μας τότε όσοι πηγαίνουν εκεί για να παρακολουθήσουν άλλες εκδηλώσεις θα ενημερώνονται για τις δραστηριότητες του ΠΣΦΕ.
Πολλα μπορουν να γινουν φανταζομαι στην πορεια.Αν ειναι εφικτο να διαμορφωθει ομορφα ο χωρος,και μπορεσει να συντηρηθει γιατι οχι και να μην κανουν εκει και εκδρομες σχολεια απο αλλες συνοικιες να δουν απο κοντα ενα τροπικο ενυδρειο.Οπως ειπα με λιγη προσπαθεια ολα μπορουν να γινουν.
Η πράξη νομίζω και η μέχρι τώρα εμπειρία από τα υπάρχοντα γραφεία έχει δείξει οτι δεν...
Την βρίσκω καταπληκτική ιδέα και άμεσα υλοποιήσιμη.
Μπράβο.
Τα αποτελέσματα σωστών συζητήσεων....:p
Η πράξη νομίζω και η μέχρι τώρα εμπειρία από τα υπάρχοντα γραφεία έχει δείξει οτι δεν...
Δεν σχετικα με τι??
….Δεν γίνεται σωστή και υπεύθυνη συντήρηση των ενυδρείων.
Από την άλλη στο χέρι σας είναι να μας αποδείξετε το αντίθετο!!!!
Και να πω ότι η συγκεκριμένη λύση αποτελεί και «backup» των κυρίων γραφείων του συλλόγου, σε περίπτωση άσχημης κατάληξης.
Προτείνω δε στο Δ/Σ, να συσκεφθεί εκτάκτως να συζητήσει το θέμα και εφόσον συμφωνεί, να προχωρήσει άμεσα!
Πρώτα όμως και ένα «τυπικό» ok από το ΚΒΕ.
Νικο πολλη καλη η κινηση σου και ελπιζω να ειναι η αρχη για να κανουμε κατι ακομα καλυτερο και πραγματικα ΔΙΚΟ ΜΑΣ μπραβο φιλε
Πραγματικά μπράβο! Είμαι στην διάθεση σας και να το συζητήσουμε από κοντά και να το υλοποιήσουμε μαζί αν τελίκά υπάρξει τέτοια περίπτωση ! Κακά τα ψέμματα οι συναντήσεις στα διάφορα καφέ δεν μου αρέσουν καθόλου.. για κάτι τέτοιο είμαι πρόθυμος να βοηθήσω όσο χρειαστεί. Ας σηκωθούμε από τους καναπέδες επιτέλους.
Η Μενεμένη για μένα δεν είναι καθόλου πρόβλημα, για να έρθω στο μαγαζί που γίνονται τώρα οι συναντήσεις θέλω 1,5 ώρα περίπου με τα αστικά..
Χαιρομαι που αρεσε η ιδεα παιδια.Αν ειναι να το προχωρησουμε θα χρειαστει πρωτα η εγκριση του Δημαρχου(πρωτα απο ολα) και μετα απο αυτο μια επισημη αιτηση του ΠΣΦΕ προς τον Δημο.Το μονο που δεν ξερω ακομα ειναι κατα ποσο θα ειναι εφικτο να τοποθετηθουν ενυδρεια στον χωρο.Αυτο ακομα δεν εχει συζητηθει.
Γεια σου ρε ΝΙΚ με τα ωραία σου...:smt023:smt023
Θετικότατη εξέλιξη. :smt023:smt023:smt023
Ο σκοπος αλλαγης μερους συναντησεων απο την καφετερια, ειναι να εισαι σε ενα μερος οπου μπορεις να εχεις και καποια ενυδρεια και μια υποτυπωδη υποδομη σχετικη με το χομπι. Αλλιως δεν εχει νοημα.
Συμφωνω με τον Τολη.
Ρε παιδια το ζητουμενο ειναι να εχουμε ενα μερος για να μαζευομαστε περα της καφετεριας ή ενα μερος ``δικο μας`` με καποια ενυδρεια σωστα στημένα για να βλεπουν αυτοι που αγαπανε το χομπι?
Πολυ καλη η κινηση του Νικου,ας τα δουμε ομως λιγο πιο ηρεμα.
Και επισης θα το ξαναπω γιατι μαλλον καποιοι δεν διαβαζουν ολα τα ποστς.
Το θεμα των χρηματων δεν εχει τεθει ακομα .Δεν ειπε κανεις οτι θα ειναι 25 ευρω.Απλα,παραδειγμα δωθηκε.Με τετοιο ποσο ειναι πολυ φυσικο καποιος να απομακρυνθει.Ας γινει πρωτα ενας υπολογισμος και οχι αυθαιρετα να πεταμε διαφορα ποσα!!!
και λεω παραδειγμα:
400 ευρω εξοδα τον μηνα * 12 μηνες = 4800ευρω
10ευρω τον μηνα*12 μηνες =60 ευρω τον χρονο ανα ατομο * 50 ατομα = 6000!!!
Βλεπετε πως τα 25 ευρω που δωθηκαν για παραδειγμα ειναι ασχετο ποσο?
Αυτα τα 10 ευρω μπορουν να γινουν και τα μισα οταν αρχισουν να μαζευονται διαφορα εσοδα ή περισσοτερα ατομα.
Αυτο ειναι ενα απλο παραδειγμα μονο με μια πρωτη εκτιμηση.
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
11-04-08, 17:42
10*12 = 120 ΕΥΡΩ (ΝΟΜΙΖΩ). Μαλλον 8 ευρω το μηνα. (8*12)*50=4800
Μιλάτε γαι 50 ενεργά άτομα αν όντως τα βρείτε οι υπολογισμοί σας είναι σωστοί . Πάντως 50 ενεργά άτομα στην Αττική δεν έχουμε :( και επειδή σας βλέπω στο τέλος να μένετε καμιά 25 οι υπολογισμοί αλλάζουν
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
10*12 = 120 ΕΥΡΩ (ΝΟΜΙΖΩ). Μαλλον 8 ευρω το μηνα. (8*12)*50=4800
ναι εχεις δικιο ηθελα να πω :
10ευρω τον μηνα*12 μηνες =120 ευρω τον χρονο ανα ατομο * 50 ατομα = 6000!!!
δηλαδη οτι με 10 ευρω τον μηνα ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ 25 μαζευονται 6000!!! ενω περιπου τα εξοδα θα ειναι 4800!!!.
Αρα τα 25 ειναι πολλα που αναφερθηκε πιο πανω.
ΧρήστοςΠ
Μιλάτε γαι 50 ενεργά άτομα αν όντως τα βρείτε οι υπολογισμοί σας είναι σωστοί . Πάντως 50 ενεργά άτομα στην Αττική δεν έχουμε :sad: και επειδή σας βλέπω στο τέλος να μένετε καμιά 25 οι υπολογισμοί αλλάζουν
Υπαρχουν Χρηστο.Δεν ξερω τι κανετε εσεις στην Αθηνα αλλα εδω ειναι διαφορετικα.Τα 50 ατομα που υπολογιζω ειναι και λιγα.Αν κρινω και απο αλλα πραγματα που εχω δει περα των συγκεντρωσεων μας.
Ας μην ειμαστε αρνητικοι.
Μακάρι να είστε και 100 ακόμα καλύτερα ;) .
απλά σου μεταφέρω την εμπειρία από Αθήνα που δυστυχώς δεν τα πάμε καλά
Δεν είμαστε αρνητικοί..... συγκρίσεις κάνουμε και κρίνουμε με κάποια ελάχιστη πείρα παραπάνω.;)
Ο σκοπος αλλαγης μερους συναντησεων απο την καφετερια, ειναι να εισαι σε ενα μερος οπου μπορεις να εχεις και καποια ενυδρεια και μια υποτυπωδη υποδομη σχετικη με το χομπι. Αλλιως δεν εχει νοημα.
Κανεις δεν ειπε ακομη οχι στο να μπουν ενυδρεια.Το θεμα ειναι αλλου (οπως το σκεφτομαι εγω),τα ενυδρεια=ρευμα+νερο.Αυτα που, πως και απο ποιον θα πληρωνονται??Εκει ειναι το ζητουμενο και η χρυση τομη.
Ετσι ηταν απο την αρχη ή μειωθηκαν τα ατομα σιγα-σιγα με τον καιρο?
Αυτα ειναι που πρεπει να συζητηθουν ,αφου εσεις εχετε ηδη μια εικονα του τι γινεται ,με εμας που παμε να ξεκινησουμε κατι παρομοιο.Και σε καμμια περιπτωση δεν θα ηθελα να κλεισει ο συλλογος ή να μεταφερθουν εδω τα γραφεια του,αλλα να λειτουργουν παραλληλα.
Ας μην ξεχναμε οτι υπαρχουν καποιοι οι οποιοι ποτε δεν θα βρεθουν απο θεσ/νικη- ΑΘηνα και το αναποδο για να παρουν μερος σε ενα συνεδρειο ή να ερθουν για βολτα και να γνωριστουμε.
Αυτα ειναι πραγματα που πρεπει να συζητηθουν και απο κοντα και οχι μονο με ποστς.
Εδω σκεφτητε οτι ενω υπαρχει προβλημα για την καφετερια που βρισκομαστε ,δεν συζητησαμε ουτε αυτο την Κυριακη που βρεθηκαμε ολοι γιατι εκει ειμαστε σαν ``χαμένοι``.
Απο προσωπικη εμπειρια,μη κερδοσκοπικος συλλογος περιορισμενου ενδιαφεροντος,ειναι καταδικασμενος να υπολειτουργει,σε βαθος χρονου,εκτος κι αν εχει προεδρο τον Κοκκαλη.
Παντως μπορειται να το κανετε με ανοιχτη ημερομηνια ληξης!!!
Ετσι ηταν απο την αρχη ή μειωθηκαν τα ατομα σιγα-σιγα με τον καιρο?
Θα σου απαντήσω εγώ, αν και Πατρινός.
Sorry από τώρα για τα πικρά που θα γράψω, αλλά είνα η αλήθεια.
Πριν φτιαχτεί ο χώρος του συλλόγου μαζευόμασταν σε μία καφετέρεια στην Καστέλλα (Πειραιάς) 1 φορά τον μήνα.
Μέτριος χώρος αισθητικά αλλά είχε αρκετά άδεια τραπέζια και bonus διάφορα ενυδρεία.
Λόγο κατανομής χώρου αναγκαστικά έβλεπες "πηγαδάκια" σε διάφορα τραπέζια, αλλά αυτό δεν εμπόδισε να μαζευτούν σταδιακά αρκετά άτομα.
Πρέπει να πήγα τουλάχιστον 5-6 φορές και κάθε φορά ερχόντουσαν και περισσότεροι.
Σε κάποια στιγμή πρέπει να ήταν πάνω από 30-40 άτομα σε στάνταρ βάση.
Έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη να αποκτηθεί κάτι δικό μας, όπερ και εγέννετο.
Μπήκαν ζεστά, αρκετά παιδιά τον έφτιαξαν τον χώρο με προσωπική εργασία και παρεΐστικο κλίμα,
Αλλά κάθε φορά μαζευόντουσαν και λιγότεροι για βάψιμο, κουβάλημα κλπ.
Όταν επιτέλους ήταν έτοιμο και μπήκαν και τα ενυδρεία, χρειάστηκαν άτομα για τις αλλαγές νερού και το καθάρισμου του μέρους.
Στην αρχή την ψιλοπάλευαν, με την πάροδο του χρόνου όμως φτάσαμε στο σημείο να γίνονται ψιλοφασαριούλες γιατι πάει πχ ο Δημήτρης ή ο Γιάννης κάθε φορά να αλλάξει νερό και πάλι μπουρδέλο αφήσαμε τον χώρο κλπ κλπ.
Όπως και το ότι έκοψε ο κόσμος να πολυέρχεται, δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκφραση της Ρίτας πέρσυ στην κοπή της πίτας του συλλόγου όταν μπήκε μέσα.
Πρέπει να μαζευτήκαμε καμμιά 30+ άτομα (εκτός αθηνών πρέπει να ήμασταν οι 10 πάνω κάτω)
Η Ρίτα ερχόμενη αναφώνησε "Ω τι χαρά, κόσμος σήμερα." και φόρεσε ένα χαμόγελο ΝΑ !
Χρειάζεται να πω παραπάνω, μετά από τόσα χρόνια ύπαρξης του συλλόγου και ιδιαίτερα στον τόπο που είναι τα περισσότερα μέλη του ?
Ας μας πει κάποιος από τους τακτικούς επισκέπτες πόσα άτομα είναι συνήθως κάθε σάββατο, να κλάψουμε together. :roll:
Ενεργά μέλη χρειαζόμαστε, έστω και εξ αποστάσεως, ο καθένας όπως μπορεί.
λοιπον αγαπητε χαλβα εχω 1χρονο περιπου μελος αυτη της παρεας αλλα και του συλλογου και καθε φορα στις συναντησεις βλεπω νεα ατομα περαν αυτου ομως αυτο που εκανε ο φιλος νικος(nik25) ειναι μια πολλη καλη αρχη μεχρι να δουμε τι ακριβως θα κανουμε ως κλιμακιο του ΠΣΦΕ. ελπιζω να γινει κατι καλο μεχρι να βρουμε ενα χωρο δικο μας
Δεν διαφωνώ μαζί σου καθόλου.
Απλά επειδή ζητήθηκε το τι έγινε γι αυτό το έγραψα.
Αν προσέξεις σε αυτό που έγραψα κάθε φορά στην καφετέρεια είχαμε και εμείς περισσότερα και νέα άτομα, αλλά σε βάθος χρόνου.......
Απλά μία εμπειρεία κατέγραψα, μακάρι να πάτε καλά σε ότι γίνει και πάλι μπράβο στον Νίκο.
παντω αυτο που εχω να πω ειναι οτι το ΚΒΕ ειναι πιο ευκολο να συντηρηθει απο οσο νομιζουν μερικοι γιατι ειναι μικροτερες οι αποστασεις απο την Αθηνα και ετσι δεν θα βαριουνται να ερθουν στις συναντησεις :D :D :D και λιγο χιουμορ δεν βλαπτει
Μπράβο Nik.!!!!
Και εγώ μέσα. Όπου μπορώ τουλάχιστον να βοηθήσω..;)
Ας μας πει κάποιος από τους τακτικούς επισκέπτες πόσα άτομα είναι συνήθως κάθε σάββατο, να κλάψουμε together. :roll:
Ενεργά μέλη χρειαζόμαστε, έστω και εξ αποστάσεως, ο καθένας όπως μπορεί.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων ελάχιστα!
Οταν ξεκίνησα εγώ να κατεβαίνω στον σύλλογο ήταν αρκετά περισσότερα σε βαθμό που πολλές φορές δεν έβρισκες κάθισμα να κάτσεις, τώρα ....δεν ξέρεις σε ποιο να πρωτοκάτσεις.
Σχετικα με αυτα που λεει ο Glazar και ο Τοlis.Θα μιλησω σε φιλικο κλιμα και δεν θελω να παρεξηγηθω.:)
Mεχρι τωρα πηγαιναμε στις εκαστοτε καφετεριες και δημιουργουσαμε πηγαδακια.Αρκετες φορες μου εχει τυχει να θελω να μιλησω με ατομα που ειχα να τα δω ενα μηνα και να μην μπορω.Επισης η ηχορυπανση της εκαστοτε καφετεριας ειναι και αυτο ενα προβλημα.Αλλα το κυριοτερο ειναι αυτο που ειπωθηκε.Μια φορα το μηνα δεν ειναι αρκετη για συναντησεις.Καθε βδομαδα θα ηταν πολυ καλυτερα.Θα ρθουμε πιο κοντα σαν παρεα.Βεβαια δεν ξερω το κατα ποσο θα ειναι εφικτο να ερχονται μελη οπως η Λουση ή ο Σταυρος απο μακρυα καθε εβδομαδα.
Περαν αυτου η ιδεα του χωρου ξεκινησε (στο μυαλο μου) ωστε να μας γλιτωσει απο το χαος της καφετεριας.Μπορει ο χωρος να μην ειναι 100% δικος μας αλλα θα ειναι δωρεαν.Μια παλια παροιμια ελεγε
"Μας δωσανε γάιδαρο και τον κοιταγαμε στα δοντια"
Βαση αυτου του σκεπτικου πιστευω οτι ειναι μια πολυ καλη αρχη μεχρι να λυθουν τα οποια οικονομικα.
Ο glazar ειπε:
"Ρε παιδια το ζητουμενο ειναι να εχουμε ενα μερος για να μαζευομαστε περα της καφετεριας ή ενα μερος ``δικο μας`` με καποια ενυδρεια σωστα στημένα για να βλεπουν αυτοι που αγαπανε το χομπι?"
Για αρχη ακομα και ενας χωρος θα αρκουσε.Στο καφε που παμε εχει ενυδρεια που τα βλεπουμε???:smt120 Μπορει να γινει και το αλλο.Καθε φορα που παμε στην καφετερια αφηνουμε μινιμουν 3-5 ευρω εκαστως.
Γιατι να μην τα δινουμε αυτα στον ταμια του συλλογου ή σε καποιον απο το ΚΒΕ για ενισχυση του συλλογου και να φτιαχνουμε μονοι μας το καφεδακι μας?Δηλαδη γιατι να τα ακουμπαμε στον επιχειρηματια και οχι στο ΚΒΕ?Σκεφτειτε το ετσι.
Θα ηθελα σε αυτο το τοπικ να ακουσω τους λογους (α-β-γ κλπ. που συμφωνειτε ή διαφωνειτε με την ολη ιδεα.
Υ.Γ.Ενημερωτικα σας το λεω οτι ΔΕΝ ειμαι μελος του συλλογου.Οσοι καταλαβαν...καταλαβαν:rolleyes:
Στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται ο χώρος να γεμίσει ενυδρεία...
Αν δεχτούν την ύπαρξη δύο ενυδρείων π.χ. 100 - 200 λίτρων, σιγά και το κόστος. Ίσα ίσα που και η αίθουσα θα είναι πιο όμορφή και για τις άλλες συνεδριάσεις - συναντήσεις!
Στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται ο χώρος να γεμίσει ενυδρεία...
Αν δεχτούν την ύπαρξη δύο ενυδρείων π.χ. 100 - 200 λίτρων, σιγά και το κόστος. Ίσα ίσα που και η αίθουσα θα είναι πιο όμορφή και για τις άλλες συνεδριάσεις - συναντήσεις!
Αυτο θα προσπαθησω να συζητηθει.
Ρε παιδια μου εχει κανει εντυπωση που ΔΕΝ συμμετεχουν στο τοπικ Θεσσαλονικεις.Τι να πω.Πειτε μας την γνωμη σας....
Μάλλον είναι η απάντησή σου...
Δεν πιστευω οτι δεν εινδιαφερει το θεμα,παρα μοναχα λιγους.Πολλοι απλα δεν θελουν να απαντησουν δεν ξερω γω γιατι.Παντως εγω ειδα διαθεση απο 6-7ατομα.Τον Χρηστο(chris129) ,τον Νεοκλη,τον Cydox ,τον Βασιλη ,τον Σταυρο τον Μιζι και τον Κωστη(azores).
Τα συγχαρητήριά μου στον Νίκο!:p
Είμαι μακριά δυστυχώς και σίγουρα δεν μπορώ να έρχομαι κάθε εβδομάδα -εδώ κάθε μήνα δεν μπορώ! :(
Αλλά έχω την διάθεση όταν έρχομαι να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ!:p
Δεν πιστευω οτι δεν εινδιαφερει το θεμα,παρα μοναχα λιγους.Πολλοι απλα δεν θελουν να απαντησουν δεν ξερω γω γιατι.Παντως εγω ειδα διαθεση απο 6-7ατομα.Τον Χρηστο(chris129) ,τον Νεοκλη,τον Cydox ,τον Βασιλη ,τον Σταυρο τον Μιζι και τον Κωστη(azores).
:smt006 Εγω δλδ. δεν ενδιαφερθηκα ? :(
Aντε καλα και εσυ γιατι εισαι παρεξηγησιαρης:) :) :D
Απλως μου φανηκε οτι ψιλοδιαφωνεις με την απαντηση που ειχες δωσει.Αυτο ειναι ολο.Αυτα εχει ο γραπτος λογος τι να κανεις.
Νικο ,ενδιαφερωμαι για το να εχει μια στεγη το ΚΒΕ,αλλα διαφωνησα με την αιθουσα (παρα το γεγονος οτι αυτο που λες ειναι πολυ καλη ιδεα),
γιατι αυτο που βλεπω ειναι να μαζευόμαστε εκει, να φερνουμε καφεδες απο εξω ,εκτος και αν εχει κυλικειο εκει ,οποτε τα λεφτα να φευγουν αλλου, αρα το μονο που θα γινει θα ειναι η μεταφορα απο την καφετερια σε πριβε καφετερια.Και αυτο απο προσωρινο θα γινει μονιμο. :(
Για όσο θα μπορεί να είναι διαθέσιμη η αίθουσα!
Επομένως...δυστυχώς καταλήγουμε στον ίδιο παρονομαστή. :(
Τι να πω ρε παιδια μεγαλη μα ΜΕΓΑΛΗ απισιοδοξια.Ελεος πια.
Glazar ακομα και μονο απο την καφετερια να φυγουμε ειναι βημα πιστευω.
Ποιος ειπε να φερνουμε τον καφε απο εξω.Οπως σας ειπα υπαρχει μπαρ το οποιο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε.Ειναι δυσκολο να φτιαχνουμε εκει τον καφε και να τον πληρωνουμε στο ΚΒΕ οπως γινεται την Αθηνα??Πασχαλη γιατι να μην ειναι διαθεσιμη η αιθουσα?Ε τωρα αν τυχει μια φορα το διμηνο να μην γινει και μια συναντηση δεν χαθηκε ο κοσμος.
Απο τι βλεπω δεν υπαρχει ανταποκριση ουτε απο ενα μελος του ΚΒΕ πλην του george που μας ειπε την αποψη του.Κριμα και παλι κριμα.....:( :(
Την αίθουσα θα την έχετε χωρίς να την πληρώνετε?
ΝΑΙ...Ειναι του Δημου αυτο λεμε,γιαυτο εχει ενδιαφερον
Νικο μου.. το οτι δε μιλανε πολλα μελη απο το κλιμακιο δε σημαινει ουτε οτι δεν ενδιαφερονται, ουτε οτι δεν εκτιμουν την προσπαθεια που κανεις.. Αλιμονο δηλ , αυτο σε καμια περιπτωση!
τωρα οσο αφορα την προταση.
εγω προσωπικα δεν εχω καμια διαφωνια ως προς τον τοπο- χωρο.
Εφοσον θα ειναι δωρεαν και εφοσον θα εχουμε το χωρο μας και η ιδεα με το να δινουμε καποια χρηματα καθε φορα (πχ καφεδακια) στο συλλογο ειναι σουπερ!
εγω ομως..εχω αλλου αντιρρηση..
στο εβδομαδιαιο.. και εξηγω..
οταν ειναι μια φορα το μηνα, επειδη ακριβως εχει υπαρξει ελλειψη της παρεας, και επειδη ακριβως ειναι μια φορα τον μηνα, μαζευομαστε τοσα πολλα ατομα.
Αν ομως γινει εβδομαδιαιο, σε πληροφορω με βεβαιοτητα κιολλας οτι δε θα ειναι ετσι. Εγω προσωπικα δε μπορω σε καμια περιπτωση να ερχομαι καθε βδομαδα, εδω λογω προβληματων τον τελευταιο καιρο δυσκολευομαι να ερθω και στην μηνιαια συναντηση..(σημειωνω , οτι αυτο δε σημαινει οτι δεν ενδιαφερομαι)
και ερχετε η ερωτηση μου..ας υποθεσουμε οτι καθε εβδομαδα μαζευονται 5-7 ατομα σε βαθος χρονου παντα(στην καλυτερη περιπτωση πιστευω) θα πρεπει να υπαρχει και καποιος που θα ειναι ΠΑΝΤΑ εκει. καθε κυριακη, να ανοιγει την αιθουσα να καθετε να μιλαει με τα μελη που ισως ερχονται για πρωτη φορα, και δε βρισκουν μια αδεια αιθουσα...
Απλα θελω να πω, οτι μια τετοια κινηση ΣΑΦΩΣ και ακουγεται πολυ καλη..ΑΛΛΑ θελει πολυ σκεψη, συζητηση και προπαντων ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
και προφανως, γιαυτο δεν απαντουν πολλα μελη του ΚΒΕ.
αυτα απο εμενα προς το παρων.. :)
Δεν νομιζω αγαπητη μου Γωγω απο 30-40 ατομα μηνιαιως να πεσουμε στα 5-7 ατομα.Οσο για τα ατομα που θα πρεπει να μενουν εκει μπορει να πηγαινει κυκλικα.Ασε που αν βρισκομαστε στις 12μμ 3μμ το πολυ θα το διαλαμε οπως καθε φορα εξαλλου.Αν θελετε μηνιαιως μπορουμε να το κανονισουμε.Απλα ετσι θα ειναι δυσκολο να συζητηθει η ιδεα να βαλουμε ενυδρεια λογω συντηρησης.
Επειδη βλεπω οτι με τον γραπτο λογο ειναι λιγο δυσκολη η συννενοηση και στο τελος καταληγει σε οχι επιθυμητά αποτελεσματα, οταν αποφασίσετε να βρεθητε απο κοντα ,ειμαι προθυμος να ερθω να καταθεσω τις αποψεις μου και να βοηθησω οπου μπορω.
Μεχρι τοτε θα παρακολουθω αμμετοχος πλεον.
Τσιόνογλου Σταύρος
12-04-08, 12:09
Απο τι βλεπω δεν υπαρχει ανταποκριση ουτε απο ενα μελος του ΚΒΕ πλην του george που μας ειπε την αποψη του.Κριμα και παλι κριμα.....:sad: :sad:
Την αποψη μου στην είπα Νίκο αλλά όχι φανερά γιατί θα γινότανε ψιλοχαμός πιστεύω εγω τώρα ,έτσι λέω απο μεσα μου:rolleyes: :rolleyes: :smt120 .
Πιστευω οτι θα σου ζητηθει να την πεις και φανερα και μετα:smt084
Πρωτα απο ολα πειτε μας ποιους θεωρειτε μελη του ΚΒΕ, γιατι νομιζω οτι υπαρχει μια συγχιση.
Δευτερον και κυριοτερον Νικ25, δεν ειδα να αναφερεις τι δικη μου συμμετοχη στο θεμα, οχι οτι θιχτηκα αλλα νομιζω οτι πολυ κοντα βλεπεις.
Οσα λεει η Γωγω, ειναι τα απολυτως σωστα, αμα το κανουμε καθε εβδοαμδα σε λιγο καιρο θα μαζευονται 5-6 ατομα, και ισως και ουτε και αυτα, μιας και δεν θα εχει και τον κοσμο που μαζευει η καφετερια για να χαζεψεις και λιγο κατι αλλο.
Εμενα προσωπικα Το ΜΟΝΟ που θα με κανει να θελω περισσοτερες συναντησεις, ειναι ενας δικος μας χωρος. Τι να το κανω να παω σε μια αιθουσα ενος δημαρχειου, αν δεν εχει τα ενδιαφεροντα του ως ενυδρειακος χωρος?
Υπαρχουν πολλες δυσκολιες, που τις περνατε χωρις εις βαθος αναλυση, και με ενθουσιασμο.
ΔΕΝ ειναι οτι ειμαστε αντιθετοι, εμεις οι παλιοι τα εχουμε βαλει κατω πολλες φορες, και τα εχουμε υπολογισει, τα εχουμε ζησει με το χωρο της Αθηνας και το σκεφτομαστε πιο ωριμα, θα ελεγα, οχι πιο συντηρητικα.
Επειτα, φανταστειτε...φανταστειτε και μονο αυτο, ξεκιναμε στην αιθουσα που λεει ο Νικος, και αρχιζουμε και μαζευομαστε καθε εβδομαδα, εγω σιγουρα δεν μπορω καθε εβδομαδα, στην αρχη θα παμε σε ολες, αργοτερα θα αρχισουμε να αραιωνουμαι. Μετα θα μαζευονται λιγοι. Οι νεοι που θα ερχονται θα ειναι πιο δυσκολο να εντυπωσιαστουν απο μια παρεα 6 ατομων που γνωριζονται σαν κωλος και βρακι, και λενε για το πως κανουν skimming στον αφρο του skimmer τους, και γελανε. Οποτε δεν ξαναπατανε, και θα φτασουμε σε σημειο να ειμαστε σε χειροτερο επιπεδο προσελευσης απο τωρα. και θα ειμαστε και εμεις οπως στην αθηνα που το Ριτοπουλο ειχε εντυπωσιαστει με 30 ατομα για κοπη πιτας!!!!
Γι αυτο πιστευω οτι πρωτα πρεπει να γιατρευτει το θεμα του συλλογου στη βαση του, και μετα να προσπαθησουμε για το παραπανω στη Θεσσαλονικη.
Υπάρχει κάποιος λόγος που οι απόψεις δεν λέγονται φανερά?
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιος πρέπει να φοβάτε να πει την αποψή του.
Η απαισιοδοξία μόνο κακό μπορεί να κάνει. Το σωστό θα ήταν να σκεφτόμαστε ρεαλιστικά.
Θα ξεκινήσω με την εμπειρία μου με τις συναντήσεις της Αθήνας.
Όσο γίνονταν οι μηνιαίες συναντήσεις στην καφετέρεια, πάνω κάτω ισχύει αυτό που είπε ο Χαλβάς. Σημειώνω ότι η προσέλευση του κόσμου είχε σταθεροποιηθεί και ξεπεράσει τα 65-70 άτομα! Δείτε τις παλιές φωτογραφίες και θα θυμηθείτε οι παλιότεροι.
Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να μεταφερθούμε σε δικό μας χώρο, μιας και το επέτρεπαν και τα τότε οικονομικά δεδομένα του ΠΣΦΕ, όπου οι συναντήσεις θα γίνονταν τακτικές, εβδομαδιαίες πλέον. Τους πρώτους μήνες είχαμε σταθερά πολλές φορές πάνω από 50 άτομα. Αλλά όπως ειπώθηκε, σταδιακά μειώθηκε η προσέλευση μέχρι που φτάσαμε στο σημείο να μαζεύονται πλέον ελάχιστα μέλη.
Δεν πιστεύω να φταίει το ότι οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες. Αλλού εντοπίζω τους λόγους της απαμάκρυνσης του κόσμου, αλλά δεν πρόκεται να το αναπτύξω στο συγκεκριμένο θέμα.
Το θέμα του χώρου του Δήμου, παρόλο που είναι μια πολύ καλή ιδέα, είναι πολύπλοκο. Πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες και πάντα με το στοιχείο του ρεαλισμού. Η άποψή μου είναι να το συζητήσετε μεταξύ σας σε κάποια συνάντηση ώστε να δείτε καταρχήν πόσοι πραγματικά ενδιαφέρονται και πρόκειται να συμμετέχουν (τώρα που είναι ακόμη ζεστό το θέμα) και προς τα που τείνει η πρόταση τελικά.
Καποτε ειχε γινει μια προταση στη Νομαρχια Πειραια (που τελευταια στιγμη ναυαγησε - ευτυχως ισως, λεω εκ των υστερων), και η οποια πηγαινε συμφωνα με αυτα που κανουν οι συλλογοι εξω.
Να δοθει ενας χωρος απο τη Νομαρχια (η το Δημο) στο συλλογο δωρεαν, να στηθουν εκει καποια ενυδρεια σαν μινι εκθεση (με αποκλειστικη ευθυνη και διαχειριση απο το Συλλογο), και να μπορουν να τα επισκεπτονται σχολεια, αλλοι συλλογοι κλπ.
Κατι τετοιο πρεπει να δειτε αν ειναι εφικτο. Οι Δημοι εχουν παρα πολλους χωρους που δεν ξερουν τι να τους κανουν. Απο την αλλη, μια τετοια κινηση απαιτει μια συνεπεια αλλου ειδους, που δεν καλυπτεται απο τον ενθουσιασμο της αρχης.
Μαζευτειτε, βαλτε τα κατω και συζητειστε τα...
Μπορεί να γίνει και το άλλο.
Να πάει το ΚΒΕ προσωρινά και για κάποιους μήνες στην δημοτική αίθουσα έστω με ένα μικρό ενυδρείο (ή και κανένα), να δουν πως θα πάει από προσέλευση, εκδηλώσεις κλπ.
Αν δεν παρατηρηθεί το φαινόμενο της Αθήνας, τότε θα μπορούν να προχωρήσουν (ανάλογα και με τα οικονομικά βέβαια) και σε ιδιόκτητο χώρο.
Μην αφήσουμε όμως αυτήν την ιδέα (του δημαρχιακού χώρου) ανεκμετάλλευτη.
και στο θεμα.."συλλογος ωρα 0" εγραψα τα παρακατω και νομιζω οτι εκφραζουν κι αλλους σαν κι εμενα ωστε να γραφτει κι εδω...
"καλημερα....αν σας ενδιαφερει η γνωμη ενος ατομου εκτος συλλογου μπορειτε να διαβασετε παρακατω...
δεν εχω γραφτει στο συλλογο και ο δικος μου λογος ειναι οτι δε μπορω να συμμετεχω απο τοσο μακρια...δε μπορω να βλεπω τι γινεται "εκει κατω"...και μιλαω για την αθηνα φυσικα....
παραυτα για προσωπικους λογους κατεβαινω θεσσαλονικη συνηθως μια φορα το μηνα (για αρκετες μερες)....και στεναχωριεμαι που δεν συμπιπτει με την μηνιαια συναντηση του κβε. μπορεσα να παω στην κοπη της πιτας και το χαρηκα πολυ και εφερα και αλλο ενα ατομο μαζι μου....και ημουν κατενθουσιασμενος....ενιωθα οτι ανηκω κι εγω σε μια ομαδα...χωρις ταυτοτητα μελους αλλα με κοινο χομπυ...
αν υπηρχε ενας χωρος στη θεσσαλονικη οπου θα μπορουσα (πιο) τακτικα να παρευρισκομαι....πιστευω οτι και (πιο) ενεργα θα μπορουσα να συμμετεχω (εστω για τις μερες που βρισκομαι θεσσαλονικη) και ψαρακια και φυτα θα μπορουσα να χαρισω (γεννες-κλαδεματα) και ο καφες που θα πληρωνα θα πηγαινε στο συλλογο κι οχι στην καφετερια...και θα γραφομουν τοτε και στο συλλογο γιατι για μενα η εγγυτητα εχει μεγαλη σημασια..
νομιζω πως πολλοι απο τη βορεια ελλαδα εχουν παρε δωσε με θεσσαλονικη αλλα οχι με αθηνα....οποτε καλο θα ηταν να υπαρχει ενας πολος ελξης και γιαυτους....
ευχαριστω που με ακουσατε (-διαβασατε..:razz: )"
Μιχαλη sorry αν σε ξεχασα.Δεν κανω διακρισεις.Προς ΘΕΟΥ!Oυτε βλεπω κοντα!Να βοηθησω ηθελα και θα βρω και το μπελα μου σε λιγο.Ε οχι ρε παιδια.:smt011
Επισης καπου εδω σε "εχασα".Τι εννοεις με αυτο?
"...μιας και δεν θα εχει και τον κοσμο που μαζευει η καφετερια για να χαζεψεις και λιγο κατι αλλο."?
την καφετερια εγω νομιζα οτι μαζευομασταν για να τα πουμε απο κοντα.Anyway δεν θελω να παρεξηγηθω με κανενα ουτε εχω προσωπικα.Επαναλαμβανω να βοηθησω ηθελα.Επισης καλο θα ειναι να μην γινεται διαχωρισμος μεταξυ παλιων και νεων."...εμεις οι παλιοι τα εχουμε βαλει κατω πολλες φορες, και τα εχουμε υπολογισει, τα εχουμε ζησει" Ολοι την ιδια ψωρα εχουμε!Μια προσπαθεια ακομα δεν βλαπτει.Και ενταξει ξεχναμε το εβδομαδιαιο ,παμε για το μηνιαιο.
Ο Τολης στο ποστ το τελευταιο μιλησε σωστα πολυ σωστα.
και κατι που νιωθω εντονα τωρα και θα το πω.
Εχω την εντυπωση οτι η ιδεα μου δεν αρεσε γιατι δεν ειμαι μελος του συλλογου και δεν μετεχω ενεργα στα δρομενα του.Αν δεν ειναι ετσι ας με διαψευσετε.Ουφφ....:rolleyes:
Πάμε να γίνουμε κουλουβάχατα χωρίς λόγο ε ?
Παρατάτε τα πληκτρολόγια και να πάτε για καφέ να τα πείτε από κοντά και σύντομα.
Νίκο ΜΑΣ ;) Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει διαχωρισμός τέτοιος, απλά προσπαθεί να δώσει το έξτρα βάρος της γνώμης του, βάση της όποιας παραπάνω εμπειρίας έχει και βάση του τι έχει δει ως τώρα.
Όπως και ότι είμαι σίγουρος οτι όλοι επικροτούν την κίνηση σου, απλά προσπάθεια να σας προστατέψουν γίνεται καθώς το έργο έχει παιχτεί.
Μακάρι να πάνε όλα πρίμα
Nik κανενα προβλημα. Εννοω οτι εγω προσωπικα θελω και το χαζι μου στα γυρω τραπεζια. Πιστευω και αλλοι το θελουν.
Το παλιοι δεν το βαζω σαν διακριτικο στρατιωτικο αλλα σαν χαρακτηριστικο εμπειριας.
Μη νομιζετε οτι ολα οσα λετε τα σκεφτηκατε τωρα ξαφνικα εσεις μονο, τα εχουμε σκεφτει και εμεις και τα εχουν σκεφτει και αυτοι που δεν μιλανε αλλα τα ειχανε πει παλιοτερα!!!
Εμενα παντως τωρα που το αναφερεις και το ξεκαθαριζεις με λυπει το γεγονος οτι δεν εισαι μελος. Και απορω, για ποιο λογο να μην εισαι, αυτο δειχνει οτι με τετοια φιλοσοφια, δεν προκειται να εχουμε μελη στο συλλογο, οσα θα θελαμε.
Εχω την εντυπωση οτι η ιδεα μου δεν αρεσε γιατι δεν ειμαι μελος του συλλογου και δεν μετεχω ενεργα στα δρομενα του.Αν δεν ειναι ετσι ας με διαψευσετε.Ουφφ....:rolleyes:
Καμία σχεση όμως! ;)
Και δεν παίζει ρόλο που είμαι υποστηρικτής της ιδέας σου...
Άλλωστε σύντομα θα γραφτείς στο σύλλογο....:p
O xalvas καλαβαινει απολυτα τι εννοουμε.
Συμπλήρωμα για τον Νίκο :
Και δεν μου λες ρε φίλε....ποιός σου είπε ότι δεν είσαι ήδη μέλος του συλλόγου ?
Μπορεί όχι στα χαρτιά αλλά είσαι σίγουρα στην καρδιά όλων μας, με τις κινήσεις που έχεις κάνει μέχρι τώρα.
Απλά με την εύρεση του χώρου το απέδειξες αλλη μία φορά.
Στο συλλογο δεν ανανεωσα την εγγραφη απο αμελεια.Το ομολογω δημοσιως!:D Στην επομενη συναντηση ετοιμασε στα σιγουρα την εγγραφη μου.Ελπιζω ρε παιδια να βγει ακρη τι να πω!
Αν έναν "δρόμο" που έχουμε να περπατήσουμε, τον βλέπουμε δύσκολο και δεν το περπατάμε δεν πάμε πουθενά, και μένουμε εκεί που ήμασταν!
Αν υπολογίζουμε ότι το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι "περπάτημα" κι όχι κάποια σοβαρή ζημιά, τότε ας ξεκινήσουμε. Ίσως από εκεί βρούμε νέο καλύτερο "δρόμο", ίσως γυρίσουμε πίσω στα γνωστά, μέχρι να φανεί κάτι καλύτερο!!!
Ίσως στον "δρόμο", μας βρουν κι άλλοι που δεν μας ξέρουν ;)
Όταν μιλάω αλληγορικά εκφράζομαι πιό καλά. Ελπίζω να μην σας κουράζω!:p
Τόλη έχει γίνει μια πρόχειρη συζήτηση στη βάση που αναφέρεις και είδαμε ότι δεν έχουμε τις εγγυήσεις για τέτοια είδους δέσμευση. Ποιός μπορεί να εγγυηθεί , στο μέτρο του ανθρώπινα δυνατού , ότι θα μπορεί να πηγαίνει μεσοβδόμαδα (Σ\Κ οι Δήμοι είναι κλειστά) για Δουλειά στα ενυδρεία που μπορεί να είναι στην Πολίχνη ή στην Πυλέα ή στις Συκιές ή όπου θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος Δημοτικός χώρος ; ένας , δύο ; δυστυχώς δεν φτάνουν. Και δεν είναι κακό αυτό , φυσιολογικό είναι , είμαστε λίγοι συνολικά ώστε να προκύψει ένας ικανοποιητικός πυρήνας που δεν θα κινδυνεύει να εκτεθεί σε τέτοιες παροχές τρίτων.
Πιστεύω ότι θα προκύψουν θετικά βήματα στην ώρα τους και ως τότε καλά κάνουμε και ανταλλάζουμε σκέψεις , σχέδια και όνειρα που θα ωριμάσουν και θα γίνουν πράξεις.
Για να καταληξουμε καπου ρε παιδια γιατι το τρενο θα παει πολλη μακρια τελικα ποιοι στηριζουν την ιδεα στο να υπαρξει ενας χωρος για το κλιμακιο κατι το οποιο σημαινει οτι θα ειμαστε συνεπεις στην υποχρεωσεις μας προς το ΚΒΕ και οτι θα κανουμε περισσοτερες συναντησεις για να μπορουμε να μαζεψουμε κανενα φραγκο παραπανω ωστε να ειμαστε ανετοι στα εξοδα μας. Και φυσικα θα υπαρχουν και απολαβες του τυπου (φυτα ψαρια DIYκατασκευες ) και πολλα αλλα φυσικα που θα ερθουν με τον καιρο θα σας παρακαλουσα να απαντησεται μονολεκτικα για να δουμε τι μας γινεται
Εγω ειμαι συμφωνος, ας προχωρησουμε σε συναντησεις συζητησεων.
Μπορεί να γίνει και το άλλο.
Να πάει το ΚΒΕ προσωρινά και για κάποιους μήνες στην δημοτική αίθουσα έστω με ένα μικρό ενυδρείο (ή και κανένα), να δουν πως θα πάει από προσέλευση, εκδηλώσεις κλπ.
Αν δεν παρατηρηθεί το φαινόμενο της Αθήνας, τότε θα μπορούν να προχωρήσουν (ανάλογα και με τα οικονομικά βέβαια) και σε ιδιόκτητο χώρο.
Μην αφήσουμε όμως αυτήν την ιδέα (του δημαρχιακού χώρου) ανεκμετάλλευτη.
Συμφωνώ… νομίζω ότι πρέπει να δοκιμαστεί η αίθουσα του Δήμου. Ίσως άμα κανονιστεί να γίνει μια συνάντηση σχετικά σύντομα στην αίθουσα αυτή (και μετά την «αυτοψία») θα μπορούν να συζητηθούν κάποια πράγματα καλύτερα επί τόπου. Και φυσικά, ΜΠΡΑΒΟ Νίκο για την ενέργεια σου.
Όσο αφορά την προσέλευση των ατόμων, υπάρχει και μια άλλη διάσταση για αυτούς που θέλουν να έρθουν σε συναντήσεις της Θεσσαλονίκης από τις γύρω πόλεις….
Αν κάποιες συναντήσεις γίνουν Σάββατα τότε μπορεί να συνδυαστεί και κάποια δουλεία στην Θεσσαλονίκη με παράλληλη συνάντηση στο Σύλλογο.
Εγω ειμαι συμφωνος, ας προχωρησουμε σε συναντησεις συζητησεων.
:smt023
Και εγώ μέσα για συνάντηση να τα συζητήσουμε από κοντά! (Αρκεί να μη δώ μαζεμένα εκεί παλιόμουτρα όπως Ζ_Χ Vasililakis Neoklis κλπ. Κάτι άτομα σαν εσάς πάνε πίσω το hobby :p:p:p )!!!!!!!!!!!!!!!
Και εγω μεσα παιδια.....;)
Όσο αφορά την προσέλευση των ατόμων, υπάρχει και μια άλλη διάσταση για αυτούς που θέλουν να έρθουν σε συναντήσεις της Θεσσαλονίκης από τις γύρω πόλεις….
Αν κάποιες συναντήσεις γίνουν Σάββατα τότε μπορεί να συνδυαστεί και κάποια δουλεία στην Θεσσαλονίκη με παράλληλη συνάντηση στο Σύλλογο.
+1000
Συμφωνώ
Δεν είμαι αρνητικός αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Θέλει πολύ κουβέντα.
Θα οργανώσουμε μια ΕΚΤΑΚΤΗ συνάντηση του ΚΒΕ για να αποφασίσουμε.
Aυτές τις μέρες παρακλουθώ τις συζητήσεις σας και την προσπάθειά σας για κάτι καλύτερο. Πιστέψτε με οτι ενθουσιάστικα (παρ, οτι δεν ήμουν μέχρι τώρα συχνός στις συναντήσεις σας). Δεν ήθελα να μιλήσω για το θέμα ώστε να μην επηρεάσω με την θετική μου στάση, όλους εσάς που ενδεχομένος, θα φάτε και το τρέξιμο μιας τέτοιας προσπάθειας αλλά και την ευθύνη, βασιζόμενοι , σε κάποιους σαν και εμένα που εκ των πραγμάτων λόγω απόστασης δεν θα ήμουν συνεπής μετά τον πρώτο ενθουσιασμό.
Πρέπει όμως να πω οτι με χαρά θα έβλεπα μια προσπάθεια μεγαλύτερης συσπίρωσης που μόνο θετικά θα απέδιδε στο χόμπι μας, και φυσικά περισσότερες ευκαιρίες σε μένα να παρεβρίσκομαι στα δρώμενα. (Συναντήσεις κτλ).
Επομένως, δεν μπορώ να πω οτι θα είμαι στο πλευρό σας, αλλά τουλάχιστον θα στηρίξω την προσπάθεια πιο ενεργά απ οτι μέχρι τώρα που οι συναντήσεις γίνονται συγκεκριμένη μέρα-ώρα κτλ. (όπως είπε και ο φίλος ligistis, πιο πάνω). :p
chemical mac
13-04-08, 15:07
Αν τελικά ορίσετε συνάντηση ας ενημερώσει κι εμένα κάποιος :D
Aυτές τις μέρες παρακλουθώ τις συζητήσεις σας και την προσπάθειά σας για κάτι καλύτερο. Πιστέψτε με οτι ενθουσιάστικα (παρ, οτι δεν ήμουν μέχρι τώρα συχνός στις συναντήσεις σας). Δεν ήθελα να μιλήσω για το θέμα ώστε να μην επηρεάσω με την θετική μου στάση, όλους εσάς που ενδεχομένος, θα φάτε και το τρέξιμο μιας τέτοιας προσπάθειας αλλά και την ευθύνη, βασιζόμενοι , σε κάποιους σαν και εμένα που εκ των πραγμάτων λόγω απόστασης δεν θα ήμουν συνεπής μετά τον πρώτο ενθουσιασμό.
Πρέπει όμως να πω οτι με χαρά θα έβλεπα μια προσπάθεια μεγαλύτερης συσπίρωσης που μόνο θετικά θα απέδιδε στο χόμπι μας, και φυσικά περισσότερες ευκαιρίες σε μένα να παρεβρίσκομαι στα δρώμενα. (Συναντήσεις κτλ).
Επομένως, δεν μπορώ να πω οτι θα είμαι στο πλευρό σας, αλλά τουλάχιστον θα στηρίξω την προσπάθεια πιο ενεργά απ οτι μέχρι τώρα που οι συναντήσεις γίνονται συγκεκριμένη μέρα-ώρα κτλ. (όπως είπε και ο φίλος ligistis, πιο πάνω). :p
Κι εγώ μαζί σου Βασίλη!!!!!:smt023
Εγω προσωπικά ειμαι αρκετα επιφυλακτικος με την πραγματοποιηση της ιδέας....(δεν ειμαι αντίθετος...)
Δεν νομίζω οτι μπορει τουλάχιστον με τα δεδομενα που υπάρχουν να κρατηθούν γραφεία και στην θεσσαλονικη(με ενοικιο).
Απο την στιγμή που το περιοδικό δεν παραγει εσοδα ειναι αδύνατον να κρατηθούν και τα κάτω γραφεία...(εκτος και αν πληρώνουν καποιοι απο την τζεπη τους)
Αυτοι την στιγμη τα γραφεια φανταζομαι κρατιούνται με την συνδρομη 120 μελων(νομίζω)και εσοδα απο ημερολογια και λαχνους.
Αρα ειναι ζημιά που πρέπει αμεσα να διορθωθει...
Σιγουρα ένας χωρος ειναι ενα σημειο αναφοράς(οπου και αν βρίσκεται),καλό ειναι να υπάρχει,απο την άλλη όμως υπάρχει λόγος να διακυνδινευουμε την οικονομικη υπάρξη του συλλογου??
Δεν είμαστε 500 να ανοίξουμε παντου γραφεία...
Ισως ένας on-line σύλλογος με ανεξάρτητα κλιμάκια να είναι μία βιώσιμη λύση...ισως.
Επίσης πρεπει να αλλάξει η πολιτικη του περιοδικού,πρέπει να γίνει πιο προσιτο στα καταστήματα..χωρις βέβαια να ξεφευγουμε απο της αρχές μας,απλώς να γινουμε λίγο διπλωμάτες...
Καλησπερα. Εγω ειμαι καινουργειος στο συλλογο αρα δε μπορω προς το παρον να εχω αποψη , αλλα μπορω να πω τι θα μου αρεσε για το συλλογο... Φανταζομαι λοιπον ενα ΠΣΦΕ με δυο απαραιτητα χωρους ενα Αθηνα και ενα Θεσσαλονικη. Με πολλα ενυδρεια διαφορων ειδων και σημειωσεις-βιβλια για τα ψαρια που φιλοξενουνται με βιβλιοθηκη , καφε , προβολες βιντεο , σεμιναρια κλπ παροχες που θα κανουν μια επισκεψη σε ενα τετοιο χωρο πραγματικα ενδιαφερουσα για χομπιστες και μη.... εννοειται φυσικα με ενα συμβολικο εισιτηριο. Υπαρχουν μεγαλα περιθωρια εξελιξης αλλα με λογια κανενα προβλημα δε λυθηκε ποτε...οποιος αγαπα το χομπι και κατ επεκταση το συλλογο ας το δειξει με το τροπο του. Και ας μη βιαστουμε να κατακρινουμε το εισιτηριο οταν μια εφημεριδα κοστιζει 3 και 4 Ευρω με ενα τσουβαλι dvd για κραχτη...
Στον χώρο του συλλόγου υπάρχουν ενυδρεία (προσπαθούμε να τα ανανεώσουμε με προσθήκη ενός θαλασσινού και δύο βιοτοπικών) , ψάρια από αναπαραγωγές και κλαδέματα φυτών.
Ξεκίνησε η βιβλιοθήκη (με προσφορές μελών και καταστημάτων) που ελπίζουμε να εμπλουτίζεται συνέχεια με νέα βιβλία.
Στο μπαράκι υπάρχουν καφέδες,ποτάκια (μέχρι και τσίπουρο έχουμε) και κάθε φορά όλο και κάτι καινούργιο υπάρχει για τσίμπημα.
Για σεμινάρια και προβολές το παλεύουμε.
Για το εισητήριο....ξέχασε το. Αν ζητήσουμε θα είμαστε εμείς και οι καρέκλες :D
Γιωργο συγνωμη αλλα εδω τι εχουμε στην θεσσαλονικη ενα τεραστιο ΤΙΠΟΤΑ αντε για το πραγμα ξεχειλησε φτανει πια
Βρες εσύ τρόπο να έχουμε και εγώ είμαι μαζί σου
εγω φιλε ειμαι στην διαθεση του ΠΣΦΕ και μαλιστα καθημερηνα το εχω δηλωση πολλες φορες αλλωστε ειχαμε μια κουβεντα καποτε για καποιες συναντησεις με τα μαγαζια αλλα δεν εγιναν ποτε. βαλτε τα πραγματα σε σειρα και καντε κατι γιατι θα φυγει και ο τελευταιος απο το κλιμακιο
Αυτα τα ποτακια και τα τσιπουρα ποιος τα πληρωνει george;
Ώπα Χρήστο...μην αρπάζεσαι και αγριεύεις :D:D:D
Το ξέρω πολύ καλά ότι προσφέρθηκες να βοηθήσεις και πάντα το κάνεις.Τα έχουμε πει και από κοντά αυτά.
Δεν προχώρησε το θέμα γιατί δεν τελικά δεν είμασταν έτοιμοι.
Αυτα τα ποτακια και τα τσιπουρα ποιος τα πληρωνει george;
Όποιος πίνει...πληρώνει.
Ωραια. ας τα κουβεντιασουμε καλυτερα απο κοντα στην επομενη συναντηση.
Όποιος πίνει...πληρώνει.
Να αρχίσουμε να πίνουμε τότε, ώστε να βοηθήσουμε στα οικονομικά.:D :D :D
δεν αρπαχτητα ρε Γιωργο γκρινιαζω ομως γιατι φιλε θελω κατι καλο να βγει απο την ιδεα που εριξα στο τραπεζι και βλεπω οτι ουτε καν μπαινουν στον κοπο μερικοι (δεν εννοω εσενα) να σχολιασουν το θεμα αντιθετος ειναι τελειως αρνητηκοι χωρις να εχουν εξετασει καν το θεμα
Για μια ακόμη φορά συμφωνώ (ΚΑΙ) με την Lucy. Πολύ αρνητικότητα ρε παιδιά.. γιατί έτσι? Εντάξει θέλει κουβέντα, αλλά εδώ μιλάμε για έναν δωρεάν χώρο στον οποίο απλά δεν θα έχουμε την βαβούρα της καφετέριας θα μπορούμε φαντάζομαι να μιλάμε σαν μια παρέα και όχι πηγαδάκια και υπάρχει η προοπτική της διατήρησης ενυδρείων.. ουσιαστικά και με τον τελευταίο παράγοντα να υφίσταται είμαστε σαν την Αθήνα αλλά τσάμπα.. Και αν κάποιος σταματήσει να έρχεται στις συναντήσεις επειδή δεν θα έχει θέαμα στα διπλανά τραπέζια, προσωπικά δεν θα στενοχωρηθώ.. από τις 2 φορές που πάτησα το πόδι μου στις συναντήσεις.. σας έκοψα για εγκεφαλικά άτομα αν μη τι άλλο :D:D
Έχω ακούσει πολλές φορές να μου λένε...δεν πάμε σε ένα μέρος να έχει και λίγη κίνηση ;););)
Να βλέπουμε και τίποτα ;););)
Και δεν το έλεγαν μόνοι οι παντρεμένοι :D:D:D
Τσιόνογλου Σταύρος
13-04-08, 23:38
Να ρίξω και εγω μία ιδέα :D ? Λοιπόν η ιδέα είναι να μαζευτούμε να τα πούμε στα σοβαρά και όχι όπως τις άλλες φορές που μαζευομασταν λέγαμε τις φιλοσοφίες μας πίναμε τον καφέ μας και φέυγαμε και μέχρι εκει,πιστεύω να θυμάσται όσοι μαζευτίκαμε την πρώτη φορα στον καινούργιο χώρο και μιλήσαμε για το φυλλάδιο για το περιοδικό για την προώθηση του στα μαγαζιά και για την προσέλκηση νέων μελών .ΤΙ ΕΓΙΝΕ μόνο στο φυλλάδιο μπήκε ο καινούργιος χώρος ούτε στα μαγαζιά πήγε κανεις ούτε τίποτε ο ένας περίμενε τον άλλο.Στην προηγούμενη συγκέντρωση ήταν να μιλήσουμε για μια ημερήσια εκδρομή,μιλήσαμε ?μάλλον μίλησαν 5-6 μεταξί τους και αποφάσισαν να κατέβουν στην Αθήνα,εγώ δεν πήρα μυρωδιά τίποτε,όπως ήρθα μοίρασα 8 σακκούλες φυτά με κέρασαν καφέ και έφυγα,όπως πάντα .Μάλλον θα πρεπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις γιατι πιστεύω ότι στο τέλος οι συγκεντρώσεις του συλλόγου του ΚΒΕ δεν έχουν κανένα νόημα γιατι με αυτούς που κάνω παρέα στις συγκεντρώσεις μπορώ να τους δώ και σε άλλο χρόνο και τόπο και υπο καλύτερες συνθήκες.ΠΧ στο σπίτι κάποιου χαζεύοντας το ενυδρείο του.Εγώ υποστηρίζω την ενέργεια του ΝΙΚ 25 ,και δεν φοβάμαι να πω την άποψη μου (όπως ακούστηκε )η οποία ήταν ότι ο άνθρωπος προσφέρθηκε για κάτι και στι τέλος θα τον πούμε και μμμ......κα ,αν κάτι δεν γίνει,ΣΤΗΝ ΒΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ.
Επειδή η ευθύνη για την οργάνωση αυτής της συνάντησης πέφτει πάνω μου και έχοντας την εμπειρία από προηγούμενες έκτακτες συναντήσεις του ΚΒΕ στις οποίες είμασταν τρεις κι ο κούκος θα ήθελα να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη συμμετοχή.
Η συνάντηση θα πρέπει να γίνει μετά τις αργίες του Πάσχα και της πρωτομαγιάς άρα το βλέπω στο τέλος Μαίου.
Αν γίνει μέσα στην βδομάδα κάποιο απόγευμα...δεν θα έχουμε συμμετοχές.
Άρα μένει το Σάββατο ή η Κυριακή.
Θα είναι ανοιχτή σε όλους ή μόνο σε μέλη ; Θα γίνει στο Benningan's ή αλλού ;
Στρατηγέ μου το ξέρω ότι η πολύ δημοκρατία βλάπτει αλλά πάλι θα αρχίσει η γκρίνια και δεν το θέλω.
Τσιόνογλου Σταύρος
14-04-08, 00:11
Γιώργο πες μέρα και τοπο και να δηλώσουμε εδω όσοι είναι να έρθουμε,ας έρθουν και μη μέλη κατα την προσωπική μου άποψη (με 30 Ευρώ στην τσέπη χεχεχε).Με την προϋπόθεση να είναι ο ΝΙΚ25 ώστε αν γίνεται να δούμε και τον χώρο που προτεινε (οπ[οτε όπως κατάλαβες απαραίτητη προυπόθεση είναι να συνεννοηθείτε οι δυό σας) .Για την 30αρα πλάκα έκανα:p .
chemical mac
14-04-08, 08:42
Περιμένουμε με αγωνία λοιπόν την ημερομηνία που θα οριστεί για να συζητηθούν αυτά τα θέματα. Η συνάντηση πιστεύω ότι πρέπει να είναι ανοικτή σε όλους μέλη και μη γιατί υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι εδώ με γόνιμες ιδέες (πχ Cydox) που δεν είναι μέλη αλλά θα μπορούσαν να προσφέρουν. Επίσης προτείνω να δημιουργηθεί μια ατζέντα συζήτησης η οποία θα ανακοινωθεί εκ των προτέρων για να έχουμε συγκεκριμένα θέματα και να μην μιλάμε στο βρόντο.
εγω παλι δεν συμφωνω απολυτα.. Λυπαμαι και ειλικρινα δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ προβλημα με κανεναν ΑΛΛΑ καποια στιγμη πρεπει επιτελους να γινετε διαχωρισμος μεταξυ μελων και ΜΗ.
και αυτο γιατι τον εξης κυριοτερο λογο. Ειναι αδικια προς αυτους που ειναι μελη!
εδω και ποσο καιρο λενε οι υπευθυνοι του συλλογου οτι ο συλλογος εχει οικονομικο προβλημα! ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ!
εδω ακομη δεν μπορουμε να βρουμε αρκετα μελη που να πληρωνουν το εξεφτελιστικο ποσο των 30 ευρω ωστε να στηριζετε ο συλλογος και να μπορουμε να κανουμε ολες τις κινησεις που θελουμε ειτε αυτο ειναι χωρος ειτε ειναι εκδηλωσεις ειτε ειναι οτιδηποτε αλλο!
για το συγκεκριμενο θεμα θα συμφωνισω μονο με
Γιώργο πες μέρα και τοπο και να δηλώσουμε εδω όσοι είναι να έρθουμε,ας έρθουν και μη μέλη κατα την προσωπική μου άποψη (με 30 Ευρώ στην τσέπη χεχεχε).Με την προϋπόθεση να είναι ο ΝΙΚ25 ώστε αν γίνεται να δούμε και τον χώρο που προτεινε (οπ[οτε όπως κατάλαβες απαραίτητη προυπόθεση είναι να συνεννοηθείτε οι δυό σας) .Για την 30αρα πλάκα έκανα:p .
εγω δεν κανω πλακα για τα 30 ευρω ! να ερθουν οσοι εχουν σκοπο να γινουν και μελη!
στις μηνιαες συναντησεις ειναι ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΟΛΟΙ.
στη συγκεκριμενη ομως που αφορα το μελλον του κλιμακιου να ερουν μονο οσοι ενδιαφερονται σοβαρα για το συλλογο.
και εξηγουμε για να μη παρεξηγουμε
σε ολους τους συλλογους και σε ολες τις οργανωσεις του κοσμου, λογο για τα τεκτενομενα και για τις αποφασεις του συλλογους τις παιρνουν τα ΜΕΛΗ.
δε μπορει ο οποιοσδηποτε που απλα θελει να παρευρεθει να εχει βημα σε μια τετοια συναντηση..
Λυπαμαι αλλα εγω ετσι το λεω. και επαναλαμβανω οτι δεν εχω κανενα προσωπικο προβλημα με κανεναν.. ειλικρινα. αυτο δεν εχει να κανει με προσωπικα ζητηματα. ειναι καθαρα θεμα συλλογου. δε μπορει να αποφασιζει καποιος και να ψηφιζει καποιος και να λεει τι θελει, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ..και να εχει βημα σε τετοια συναντηση που θα καθορισει το μελλον του κλιμακιου.
Τσιόνογλου Σταύρος
14-04-08, 11:23
Γωγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ,αλλά αυτό που παρατήρησα στην μέχρι τώρα μικρά πορεία μου στο σύλλογο είναι ότι καθε φορά που μαζευώμαστε είτε έκτακτα είτε στις μηνιαίες συγκεντώσεις ,τα μέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα είναι ελάχιστα και πολύ πιθανόν να μαζευτούμε τρείς και ο κούκος ή και ο αντιπρόεδρος μονος του,οπότε πάλι άκρη δεν θα βγάλουμε,πιστεύω πως πρέπει να δοθεί και μια ευκαιρία ακόμη στα μη μέλη να έρθουν να μιλήσουν μαζί μας και σε ότι αποφάσεις πάρθούν να συμπεριληφθουν και τα θετικά που θα πουν και αυτοί,και για την 30αρα θα μου επιτρέψεις να σου πω οτί πολύς κοσμος την σκέφτεται.:confused:
στις μηνιαες συναντησεις ειναι ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΟΛΟΙ.
στη συγκεκριμενη ομως που αφορα το μελλον του κλιμακιου να ερουν μονο οσοι ενδιαφερονται σοβαρα για το συλλογο.
και εξηγουμε για να μη παρεξηγουμε
σε ολους τους συλλογους και σε ολες τις οργανωσεις του κοσμου, λογο για τα τεκτενομενα και για τις αποφασεις του συλλογους τις παιρνουν τα ΜΕΛΗ.
δε μπορει ο οποιοσδηποτε που απλα θελει να παρευρεθει να εχει βημα σε μια τετοια συναντηση..
Λυπαμαι αλλα εγω ετσι το λεω. και επαναλαμβανω οτι δεν εχω κανενα προσωπικο προβλημα με κανεναν.. ειλικρινα. αυτο δεν εχει να κανει με προσωπικα ζητηματα. ειναι καθαρα θεμα συλλογου. δε μπορει να αποφασιζει καποιος και να ψηφιζει καποιος και να λεει τι θελει, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ..και να εχει βημα σε τετοια συναντηση που θα καθορισει το μελλον του κλιμακιου.
Εγώ δεν είμαι μέλος και συμφωνώ μαζί σου.
Νομίζω όμως ότι μια συνάντηση αυτής της μορφής πρέπει να περιλαμβάνει δύο φάσεις. Να είναι ανοιχτή σε όσους έχουν κάτι να πουν, μέλη ή μη (και εδώ έχουν γραφτεί πολλά ωραία πράγματα από μη - έως τώρα - μέλη, που έχουν όπως δείχνουν τις ίδιες ανησυχίες με τα μέλη και ίσως κάτω από άλλες προϋποθέσεις αποφασίσουν να γραφτούν στο σύλλογο). Μετά τα μέλη αφού καταγράψουν τα όσα συζητηθούν τα αξιολογούν μεταξύ τους και αποφασίζουν. Ευχή δίνω οι αποφάσεις που θα πάρουν τα μέλη να είναι τέτοιες που να δώσουν νέα ώθηση στο ΚΒΕ για νέα και πιο σπουδαία πράγματα.
Τσιόνογλου Σταύρος
14-04-08, 11:42
Νομίζω όμως ότι μια συνάντηση αυτής της μορφής πρέπει να περιλαμβάνει δύο φάσεις. Να είναι ανοιχτή σε όσους έχουν κάτι να πουν, μέλη ή μη (και εδώ έχουν γραφτεί πολλά ωραία πράγματα από μη - έως τώρα - μέλη, που έχουν όπως δείχνουν τις ίδιες ανησυχίες με τα μέλη και ίσως κάτω από άλλες προϋποθέσεις αποφασίσουν να γραφτούν στο σύλλογο). Μετά τα μέλη αφού καταγράψουν τα όσα συζητηθούν τα αξιολογούν μεταξύ τους και αποφασίζουν. Ευχή δίνω οι αποφάσεις που θα πάρουν τα μέλη να είναι τέτοιες που να δώσουν νέα ώθηση στο ΚΒΕ για νέα και πιο σπουδαία πράγματα.
:smt023 :smt023 :smt023
Άντε Γιαννάκη, να πάμε εγω να ανανεώσω την συνδρομή μου και συ να γίνεις μέλος.:p (κανα καφέ θα πιούμε να τα πούμε?)
Εγώ θα γίνω μέλος του Συλλόγου μόνο όταν υπάρχει ένας σκοπός.. το να πίνω καφέ με θέα τον θερμαικό εμένα δεν μου λέει τίποτα πέρα από συζήτηση, πάει να γίνει κάτι για να έχουμε δικό μας χώρο και βλέπω οτι πάλι αντιμετωπίζετε με δυσπιστία και αρνητικότητα το εγχείρημα. Κάντε μόνοι σας εσείς τα μέλη την συνάντηση (εφόσον η Γωγώ που είναι μέλος δεν θέλει τα μη μέλη,αρκετά λογικό), μιλήστε και εγώ εδώ είμαι για όποια βοήθεια χρειαστείτε. Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς. :?
(εφόσον η Γωγώ που είναι μέλος δεν θέλει τα μη μέλη,αρκετά λογικό)
Δεν είπε ακριβώς αυτό.... νομίζω δεν το κατάλαβες και πολύ σωστά.
Αλλά πρέπει να ξέρεις ότι σκοπός - σκοποί υπάρχουν, άτομα και -ίσως- οργάνωση δεν υπάρχει.
Ελπίζω να μπορέσω να έρθω στη συνάντηση είτε θα είναι ανοιχτή είτε μόνο για μέλη.
Γνώμη μου είναι να γίνει μόνο με μέλη κι αν μαζευτούν <<τρεις κι ο κούκος>> , που δεν το νομίζω , τότε μόνο ο κούκος θα ασχολείται με τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν από τον όποιο χώρο βρεθεί.
Tις τελευταίες δύο φορές ήμουν ο κούκος :D
Ξαναδιάβασα το ποστ και το ίδιο συμπέρασμα βγάζω. Αν κάνω λάθος -που δεν νομίζω γιατί αυτό είναι το ρεζουμέ- τότε ας μου πει η Γωγώ τι εννούσε, δεν έχω πρόθεση να ανεβάσω τους τόνους, θεωρώ απόλυτα λογικό να μην συμμετάσχουν τα μη μέλη σε μια τέτοια απόφαση.. αλλά γιατί αναρτήθηκε από την αρχή εδώ αυτό το thread ? Όπως τονίζεται συχνά, άλλο το GAB άλλο το φόρουμ του συλλόγου.. επειδή το βάλατε εδώ δήλωσα και εγώ την πρόθεση μου να βοηθήσω, τέσπα ότι και αν αποφασιστεί δεν αλλάζω γνώμη όσον αφορά την βοήθεια. Καλό σας βράδυ.
Όπως τονίζεται συχνά, άλλο το GAB άλλο το φόρουμ του συλλόγου.. επειδή το βάλατε εδώ δήλωσα και εγώ την πρόθεση μου να βοηθήσω, τέσπα ότι και αν αποφασιστεί δεν αλλάζω γνώμη όσον αφορά την βοήθεια
Γιατί στο φόρουμ του συλλόγου δεν πατάει κανείς zw
Δεν πατάει κανείς.. τι το κρατάτε τότε ? :D
Δεν πατάει κανείς.. τι το κρατάτε τότε ? :D
Για να γκρινιάζουμε ότι δεν πατάει κανείς :D:D:D
Και για να μην γκρινιάζουν αυτοί που το θέλαν :D :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.