Επιστροφή στο Forum : ΑΛΓΗ ΑΠΟ ΑΛΛΑΓΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
07-04-08, 19:38
Ωραιααα. Δεν μου εφτανε ο φωτισμος του ενυδρειου για τα φυτα μου και με μαστορα τον Νεοκλη βαλαμε ακομα δυο λαμπες. Και αρχισε η προσαρμογη του φωτισμου.Ομως δεν την αλγη(πρασινη και μαυρη τριχοειδη) δεν την γλιτωσα. Εχω κοψει απο την αρχη τα λιπασματα και ανεβαζω τις εξτρα λαμπες μια ωρα καθε 10 μερες. Αυτην την αλγη απο τα φυτα πως την ξεφορτωνομαστε?????
chemical mac
07-04-08, 20:07
Με αύξηση CO2, αλγοφάγα και με το χέρι (κόβεις και απομακρύνεις το μέρος του φυτού που έχει άλγη).
τι το ψαχνεις...........
ο μαστορας φταιει..............
Aααχχχ 1 μήνα παιδευομαι και εγώ με συχνές αλλαγές και κλαδέματα αλλά δεν το κουνάει :mad:
Με αύξηση CO2, αλγοφάγα και με το χέρι (κόβεις και απομακρύνεις το μέρος του φυτού που έχει άλγη).
ετσι ετσι δασκαλε....(για να δεις ποση δουλεια κανει το co2 σκεψου οτι 3πλασιαζοντας το φωτισμο μου.απο 25 σε 84 βατ...απο 2 λαμπες αναψα την τριτη και σε 5 μερες και την τεταρτη......πολυ αποτομη αυξηση και αλγη μηδεν!-να επισημανω...δε το συστηνω..παραδειγμα προς αποφυγη..αλλα με εσωσε το διοξειδιο που πριν δεν ειχα..)
τι το ψαχνεις...........
ο μαστορας φταιει..............
Λίγα λόγια....:smt084:D
Γειά σου Αντώνη.Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει η γνώμη μου πάντως είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και άλλαξα τις λάμπες.Έβαλα της arcadia και της sera και μειώθηκε αρκετά.Εκείνο όμως που κατάλαβα οτι έφταιγε περισσότερο ήταν οτι το ενυδρείο μου βρίσκεται απέναντι από το παράθυρο από το οποίο μπαίνει αρκετό φως.Γι 'αυτό σκοτεινιάζω το δωμάτιο τις πρωινές κυρίως ώρες.Τώρα πώς φεύγει με το excel της sheecem σε διπλή δόση αλλά προσοχή στο είδος των φυτών του ενυδρείου σου.
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
07-04-08, 23:12
Γεια σου Μαιρουλα και καλως ηρθες.Οι λαμπες μου ειναι καινουργιες.Οσο αφορα το ecxel το εχω στα υποψην μου αλλα σαν τελευταια λυση.
Αντώνη ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα σου.... Στο έχω πει φίλε...
Αν είχες μπουκαλα co2 με σταθερή παροχή νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα... Γνώμη μου πάντα...
Και στην θέση σου θα το αύξανα λίγο πιο αργά την φωτοπερίοδο...
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
07-04-08, 23:17
Αντώνη ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα σου.... Στο έχω πει φίλε...
Αν είχες μπουκαλα co2 με σταθερή παροχή νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα... Γνώμη μου πάντα...
Και στην θέση σου θα το αύξανα λίγο πιο αργά την φωτοπερίοδο...
Το ξερω φιλε μαστορα και μου το εχεις πει. τωρα για συστημα CO2 ελπιζω να αποκτησω συντομα(Ξερεις εσυ;))Οσο για την φωτο περιοδο ΟΚ θα την μειωσω στην μιση ωρα ανα εβδομαδα.
chemical mac
07-04-08, 23:28
Φιλαράκο με μισή ώρα τη βδομάδα δεν σώζεσαι. πάρε co2 και "μπουμπούνησε" το να δεις το φως σου κι εσύ :cool:
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
07-04-08, 23:31
Φιλαράκο με μισή ώρα τη βδομάδα δεν σώζεσαι. πάρε co2 και "μπουμπούνησε" το να δεις το φως σου κι εσύ :cool:
θα παρω συντομα φιλε μου ολοκληρωμενο συστημα.Περιμενω καποιον αλλον να παρει μια αποφαση.:D:D:D:D:D
:roll::roll::roll::roll::grin:
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
08-04-08, 00:01
ολα στη φορα...!!!:D
Ολα εν καιρο Πανουλη.:rolleyes:
Τσιόνογλου Σταύρος
08-04-08, 00:13
:smt023
Κι εγώ βρε παιδιά ψάχνω για σύστημα co2 αλλά οι τιμές είναι από απαγορευτικές εως εξωφρενικές.Μήπως ξέρει κανείς σας κανένα οικονομικό σύστημα που να είναι όμως δοκιμασμένο ή τουλάχιστον αξιόπιστο [QUOTE][QUOTE]
chemical mac
08-04-08, 14:38
στα 240λίτρα μόνο μπουκάλα co2, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.