PDA

Επιστροφή στο Forum : Το ενυδρειο μου υπερχιλίζει

golis1
05-04-08, 17:59
Καλησπέρα! Θα σας απασχολήσω και πάλι με το πρόβλημά μου. ¨Εχω ένα ενυδρείο μάρκας sun sun! ΄Υστερα από 12 ημερών συνεχούς λειτουργίας αρχίζει να υπερχιλίζει από πανω από το φίλτρο και χύνεται το νερό έξω χωρίς να έχει κάτι βουλώσει! χτές το έβγαλα από την μπρίζα για 5 πέντε περίπου ώρες και μετά άρχισει να δουλεύει κανονικά! Βέβαια μετά από μιας μέρας λειτουργίας άρχισε πάλι να υπερχιλίζει! Γιατί?

mikele
05-04-08, 18:21
τι ακριβως εννοεις......???
εξω απο το ενυδρειο ξεχειλιζει?????

golis1
05-04-08, 18:27
τι ακριβως εννοεις......???
εξω απο το ενυδρειο ξεχειλιζει?????
Ναι έξω από το ενυδρείο ξεχειλίζει νερό! Χτες λείπαμε από το σπίτι και όταν γυρίσαμε τα βρήκαμε όλα μούσκεμα!

giagligian
05-04-08, 18:28
To φίλτρο το έχεις καθαρίσει ποτέ?

golis1
05-04-08, 18:35
To φίλτρο το έχεις καθαρίσει ποτέ?
χτες μέσα στον πανικό που γεμίσαμε νερό! Με πήρε η γυναίκα μου στη Θεσνικη που βρισκόμουν και της είπα να το πλύνει με νερό βρύσης, αναγκαστικά! Το οποίο και έκανε.

glazar
05-04-08, 18:43
2 περιπτωσεις υπαρχουν να βγαινει νερο πανω απο το ενυδρειο.
1) να εχεις γυρισμενη την εξοδο του φιλτρου προς τα πανω και απο τον κυματισμο να στελνεται το νερο προς τα εξω
2 ) να εχεις γεμισει πολυ το ενυδρειο και απο την εξατμιση του νερου να γλυστραει το νερο απο το καπακι στα τοιχωματα του ενυδρειου.
Αλλο λογο εγω δεν βλεπω να υπαρχει.
Αυτο το ενυδρειο αν δεν κανω λαθος εχει το φλιτρο πισω στην πλατη.Εχει ενα φιλτρο που ρουφαει το νερο απο την μια μερια και το ριχνει στην αλλη.Αρα κοιτα τα σφουγγαρια που εχει αν ειναι βουλωμενα.Επισης νομιζω οτι εχει και πλακες με ανθρακα ,κοιτα τες και αυτες . και επισης δες την εξοδο του που ριχνει το νερο.

giagligian
05-04-08, 18:45
Μάλιστα... Φτου κ απτην αρχή τώρα... Σκοτώσατε την βιολογία που είχε το φίλτρο με τα χλωροτέτοια που έχει το νερό της βρύσης. Κατά την γνώμη μου, το φίλτρο ξεχείλιζε γιατί απτην μπίχλα που έπιασε, και η πίεση μαζί αναγκάζαν το νερό να βγαίνει από πάνω και όχι απτην κανονική του έξοδο. Αν κάνω κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστε με. Τώρα το πιο πιθανό το πρόβλημα να έχει φτιάξει αφού το ξεπλύνατε λίγο, αλλά δημιουργείται πρόβλημα βιολογίας πλέον. Αν είναι σωστά αυτά που λέω, καλό θα ήτανε να κάνεις πιο συχνές αλλαγές νερού προσωρινά για λίγο καιρό, και να ταίζεις λιγότερο.

(μιλάμε για εσωτερικό φίλτρο πάντα, έτσι?)

golis1
05-04-08, 19:02
Μάλιστα... Φτου κ απτην αρχή τώρα... Σκοτώσατε την βιολογία που είχε το φίλτρο με τα χλωροτέτοια που έχει το νερό της βρύσης. Κατά την γνώμη μου, το φίλτρο ξεχείλιζε γιατί απτην μπίχλα που έπιασε, και η πίεση μαζί αναγκάζαν το νερό να βγαίνει από πάνω και όχι απτην κανονική του έξοδο. Αν κάνω κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστε με. Τώρα το πιο πιθανό το πρόβλημα να έχει φτιάξει αφού το ξεπλύνατε λίγο, αλλά δημιουργείται πρόβλημα βιολογίας πλέον. Αν είναι σωστά αυτά που λέω, καλό θα ήτανε να κάνεις πιο συχνές αλλαγές νερού προσωρινά για λίγο καιρό, και να ταίζεις λιγότερο.

(μιλάμε για εσωτερικό φίλτρο πάντα, έτσι?)
Ναι όντος έφτιαξε από τη στιγμή που το ξεπλύναμε αλλά μετά 20 ώρες άρχισε πάλι τα ίδια! Η έξοδος του νερού είναι μια χαρά! Η ποσότητα του νερού είναι η ίδια από την στιγμή που το αγόρασα και μετά! Τώρα τι κάνουμε?

πλυμμήρας
05-04-08, 19:33
Σίγουρα υπερχειλίζει ή έκανε το φίλτρο κάποιο άνοιγμα στις ενώσεις του και γι'αυτό χάνει νερό?Μπορείς να βάλεις κάποια φώτο?

golis1
05-04-08, 19:57
Σίγουρα υπερχειλίζει ή έκανε το φίλτρο κάποιο άνοιγμα στις ενώσεις του και γι'αυτό χάνει νερό?Μπορείς να βάλεις κάποια φώτο?
φώτο δεν μπορώ να βάλω δυστυχώς! Αν γνωρίζεις τον τύπο του ενυδρείου που έχω, έχει ένα μηχανισμό που τραβάει νερό μέσα από το ενυδρείο και μεταφέρει το νερό μέσα από ένα σωλήνα με τρύπες στην κεφαλή του ενυδρείου(καπάκι) και το νερό φιλτράρετε μέσα από ενα σφουγγάρι και μέσα από μία οπή καταλήγει ξανά μέσα στο ενυδρείο.

imichal
05-04-08, 21:26
Aμα βγαλεις το σφουγγαρακι συνεχιζει να ξεχειλίζει νερό? Τι σφουγγαρακι ειναι ?

golis1
05-04-08, 23:29
Aμα βγαλεις το σφουγγαρακι συνεχιζει να ξεχειλίζει νερό? Τι σφουγγαρακι ειναι ?
αν βγάλω το σφουγγαράκι δεν τρέχει νερό! και μάλλον αυτό θ΄λει άλλαγμα ή καθάρισμα! Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και το ενδειαφέρον.

Apollwnas
06-04-08, 06:56
Επειδη εχω το ιδιο σχεδον ενυδρειο κανε το εξης.Παρε μακαρονι και απλωσε το μεσα στις θηκες που εχει αντι για το σφουγγαρι,το νερο και θα φιλτραρεται και δεν θα ξεχυλιζει.μην βαλεις σφουγγαρι καθολου,μονο τον υαλοβαμβακα που ηδη εχει(πανω απο το μακαρονι),εναν μαυρο ανθεκτικο για πολλες χρησεις μετα απο πλυσιμμο.Ειχα επειχηρησει να βαλω και γω σφουγγαρι μαζι με μακαρονι και βουλωνε και το νερο ετρεχε απο παντου(πλαγια και απο πισω καμια φορα).

golis1
06-04-08, 08:48
Επειδη εχω το ιδιο σχεδον ενυδρειο κανε το εξης.Παρε μακαρονι και απλωσε το μεσα στις θηκες που εχει αντι για το σφουγγαρι,το νερο και θα φιλτραρεται και δεν θα ξεχυλιζει.μην βαλεις σφουγγαρι καθολου,μονο τον υαλοβαμβακα που ηδη εχει(πανω απο το μακαρονι),εναν μαυρο ανθεκτικο για πολλες χρησεις μετα απο πλυσιμμο.Ειχα επειχηρησει να βαλω και γω σφουγγαρι μαζι με μακαρονι και βουλωνε και το νερο ετρεχε απο παντου(πλαγια και απο πισω καμια φορα).
έγινε σ αυχαριστώ πολύ! Αύριο πρωί πρωί θα πάω κατευθείαν στο pet shop.

Tolis
06-04-08, 10:58
Και ασχετως του ξεχειλισματος, μιας και χαλασαμε την βιολογια πλενοντας το σε νερο βρυσης, μην ταιζεις καθολου για μερικες μερες και κανε συχνες αλλαγες νερου, και μετα ταιζε για κανα μηνα μερα παρα μερα ελαχιστα.

golis1
06-04-08, 20:32
Και ασχετως του ξεχειλισματος, μιας και χαλασαμε την βιολογια πλενοντας το σε νερο βρυσης, μην ταιζεις καθολου για μερικες μερες και κανε συχνες αλλαγες νερου, και μετα ταιζε για κανα μηνα μερα παρα μερα ελαχιστα.
ok file thanks! μέτρησα την αμμωνία και είναι 1,5 mg NH3+NH4. Θέλω το σχόλιό σου!

lion
06-04-08, 20:57
Καλησπέρα! Θα σας απασχολήσω και πάλι με το πρόβλημά μου. ¨Εχω ένα ενυδρείο μάρκας sun sun! ΄Υστερα από 12 ημερών συνεχούς λειτουργίας αρχίζει να υπερχιλίζει από πανω από το φίλτρο και χύνεται το νερό έξω χωρίς να έχει κάτι βουλώσει! χτές το έβγαλα από την μπρίζα για 5 πέντε περίπου ώρες και μετά άρχισει να δουλεύει κανονικά! Βέβαια μετά από μιας μέρας λειτουργίας άρχισε πάλι να υπερχιλίζει! Γιατί?

Δεν έχω καταλάβει κάτι ή όντως μιλάμε για βρώμικο φίλτρο και βιολογία 12 ημερών;

george
06-04-08, 22:27
ok file thanks! μέτρησα την αμμωνία και είναι 1,5 mg NH3+NH4. Θέλω το σχόλιό σου!

Στα ουράνια !!!!
Τι ψάρια έχεις μέσα ;
Τρέχει καιρό το ενυδρείο σου ;
Το έχεις στρώσει ;

golis1
07-04-08, 02:56
Δεν έχω καταλάβει κάτι ή όντως μιλάμε για βρώμικο φίλτρο και βιολογία 12 ημερών;
ναι ετσι ακριβως είναι!
-------------------------
Στα ουράνια !!!!
Τι ψάρια έχεις μέσα ;
Τρέχει καιρό το ενυδρείο σου ;
Το έχεις στρώσει ;
το έχω 12 μέρες. δεν το έχω στρώσει,
έχω 4 τέτρα,3 ρομιροουζ,1 γατόψαρο,1 κολίσα και ένα ραμιρέζ μπαλούν.

stav
07-04-08, 07:17
Εκτος απο τις συχνες αλλαγες νερου και το ελαχιστο ταισμα που σου προτεινε ο Tolis,ριχνε και ετοιμα βακτηριδια θα βοηθησουν.

golis1
07-04-08, 14:10
Εκτος απο τις συχνες αλλαγες νερου και το ελαχιστο ταισμα που σου προτεινε ο Tolis,ριχνε και ετοιμα βακτηριδια θα βοηθησουν.
ok! efxaristo Stavro.