Επιστροφή στο Forum : Να σας συστήσω τον.....Chemo
chemical mac
05-04-08, 15:12
Είχα δεν είχα τον φορτώθηκα τον αλήτη (οι περισσότεροι γνωρίζετε την εκτίμηση που έχω στα συγκεκριμένα ψάρια) αλλά δεν ήθελα να χαλάσω το χατίρι της κόρης (ψα'αακι μπαμπά). Σε άλλο ποστ έχω φωτό με το πως ήταν όταν τον πήρα. Εδώ σας τον παρουσιάζω μετά από μια ώρα προσαρμογής στο καινούριο του σπίτι των 20 λίτρων
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
05-04-08, 15:16
Βρε τον αλητη. ομορφος ειναι.;)
ωραίος είναι .χεχεχεχεχεχ (ψα'αακι μπαμπά):D:D:D:D:D:D:D
Κουκλακι ειναι ο μικρος.Ενας απιθανος veil tail μονομαχος.Να τον χαιρεσαι!
Καλορίζικος, κούκλος ο αλήτης... Πολύ όμορφο και το νέο του σπίτι, με όλα τα comfort :D. Aλήθεια, μια και έβαλες hang-on φιλτράκι, γιατί δεν δοκιμάζεις ένα μαύρο χαρτονάκι λίγο από πίσω (για να μην κάνει καθρέφτη), ώστε να μην φαίνεται ο εξοπλισμός? Θα φαίνονται και τα χρώματά του μονομάχου πιο έντονα & θα «κοντράρει» και με το λευκό-πράσινο του ενυδρείου ;).
μακη ...πολυ ψαροφιλος εγινες τελευταια....αχ, χαλασες κι εσυ....κι αυτα για την κορη ειναι δικαιολογιες.....χτυπαει η καρδουλα σου για τα ψαρακια..:D :D :D (δε θα μου τη λες μονο εσυ...:p )
να σου ζησει ο chemo...θα τον εχεις για μασκωτ??
ελπιζω να εκτιμα την design-ατη βιλα του!
Ωραίος ο Μονομάχος ωραίο και το σπίτι του.
Το όνομα μόνο είναι πολύ άκυρο για ψάρι. Θυμίζει άλλα πράγματα. Αν το βάλεις στο Google θα καταλάβεις τι εννοώ.
chemical mac
05-04-08, 23:05
μακη ...πολυ ψαροφιλος εγινες τελευταια....αχ, χαλασες κι εσυ....κι αυτα για την κορη ειναι δικαιολογιες.....χτυπαει η καρδουλα σου για τα ψαρακια..:D :D :D (δε θα μου τη λες μονο εσυ...:p )
να σου ζησει ο chemo...θα τον εχεις για μασκωτ??
ελπιζω να εκτιμα την design-ατη βιλα του!Αν για τον οποιονδήποτε λόγο μου χαλάσει τις τέλειες συνθήκες που έχω αυτή τη στιγμή να 'σαι σίγουρος γιατρέ μου ότι θα φύγει πακετάκι από κει που 'ρθε :D :D :D
-------------------------
Ωραίος ο Μονομάχος ωραίο και το σπίτι του.
Το όνομα μόνο είναι πολύ άκυρο για ψάρι. Θυμίζει άλλα πράγματα. Αν το βάλεις στο Google θα καταλάβεις τι εννοώ.Το σπίτι είναι όλα τα λεφτά :D όσο για το όνομα....πριν δεις το google ρίξε μια ματιά στο nick μου ;)
να τον χαιρεσαι και συ και το κοριτσακι σου, ειμαι σιγουρος πως ειναι σε καλα χερια και ξετρελαμενος με το καινουριο του σπιτικο!!!!!!!!!!!
Πολύ ωραίο χρώμα και πολύ ωραίο σπίτι!!!!
Να τον χαίρεστε!!!!!!!!!
chemical mac
14-04-08, 13:35
Πολύ ωραίο χρώμα και πολύ ωραίο σπίτι!!!!
Να τον χαίρεστε!!!!!!!!!Καλά το σπίτι είναι όλα τα λεφτά και μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο όμορφο. όσο για το ψάρι...κάθε μέρα που περνά τον συμπαθώ όλο και περισσότερο :rolleyes:
Καλά το σπίτι είναι όλα τα λεφτά και μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο όμορφο. όσο για το ψάρι...κάθε μέρα που περνά τον συμπαθώ όλο και περισσότερο :rolleyes:
κυριε διευθυντα....αναρτηστε και φωτο απο την εξελιξη του μονομαχοσπιτου....να βλεπουμε την προοδο...:p
Η αρρώστια που λέγετε "20λιτρο μονομαχοενυδρείο" εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς όπως φαίνεται. Πανέμορφος ο δικός σου..
Η αρρώστια που λέγετε "20λιτρο μονομαχοενυδρείο" εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς όπως φαίνεται. Πανέμορφος ο δικός σου..
μολις μεγωλωσουν λιγο ακομη τα κριμπς και τα χαρισω...θα βαλω κι εγω τον δικο μου (που ακομη δεν εχω παρει) στο παλατακι του....
chemical mac
14-04-08, 17:31
Η αρρώστια που λέγετε "20λιτρο μονομαχοενυδρείο" εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς όπως φαίνεται. Πανέμορφος ο δικός σου......μα δεν μου αρέσουν οι μονομάχοι....
όσο για το ψάρι...κάθε μέρα που περνά τον συμπαθώ όλο και περισσότερο :rolleyes:
αστα αυτα.....:D
chemical mac
15-04-08, 14:54
Λοιπόν ο τύπος πάει και φτιάχνει φωλιά κάπου σε μια γωνιά στο ενυδρείο . Με την αλλαγή στο νερό του την χαλάω. Αυτός βέβαια την ξαναφτιάχνει αλλά αυτό θα γίνεται κάθε φορά που αλλάζω νερό;
Ναι, για να μην ...πλήτει!!! :smt082 :smt082 :smt082
chemical mac
15-04-08, 15:28
:D :D :D μεγάλο σπάσιμο :D :D :D
chemical mac
16-04-08, 22:50
αφού λοιπόν ο μπούφος επί μια βδομάδα φτιάχνει φωλιά και γω του τη χαλάω :D αποφάσισα να του κάνω το κέφι και του 'φερα γυναίκα. Η αλήθεια είναι ότι κουβάλησα την πρώτη που βρήκα αλλά ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Από την στιγμή που έβαλα τη σακούλα της μέσα αυτός τρελάθηκε στο flairing και αυτή κοκόνα καμαρωτή πέταξε και τις γραμμές τις κι όλα καλά. Μόλις μπήκε στο νερό μαζί του χαρά ο αρσενικός, γύρω γύρω όλοι και στρίψιμο του σώματος και όλα τα σχετικά. Λίγο αργότερα η θηλυκιά με φρικάρισε γιατί την έπεσε ανάμεσα στις πέτρες και το τενέλους και έκανε την κότα. Ο αρσενικός πλακώθηκε να χτίζει φωλιά. Μετά το σβήσιμο των φώτων η θηλυκιά ψιλοξεψάρωσε και την έπεσε πιο κοντά στον αρσενικό μεν, μέσα στα φυτά δε (η αλήθεια είναι ότι το μαγαζί από όπου την πήρα την είχε μόνη της μέσα σε ένα 60λιτρο φουλ φυτεμένο). Παραθέτω φωτογραφίες :)
Φιλε mac εκει που ελεγες οτι δεν συμπαθεις τους μονομαχους , πας και για αναπαραγωγη τωρα:D :) :D :) :D να σου ζησουν οι νιοπαντροι λοιπον;)
chemical mac
16-04-08, 23:20
:D άστα να πάνε...μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω τις απόψεις μου...:D
:D ...μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω τις απόψεις μου...:D
:smt023 :smt023 :smt023
Προβλέπω σύντομα μαζική παραγγελία 10λιτρων-20λιτρων από τα μέλη του gab!
Καλούς απογόνους! :p :D
Τσιόνογλου Σταύρος
16-04-08, 23:37
Πας και εσυ χάλασες :smt120
chemical mac
16-04-08, 23:39
ξεκινάει αύριο το 30λιτρο από κάτι τζάμια περισσεύματα...φίλτρα & θερμοστάτες υπάρχουν στοκ, κλαδέματα περιμένουν στον κουβά εδώ και καιρό...ευκαιρία έψαχνα κι εγώ :D το βλέπω γεννήστρα και στοκατζίδικο φυτών
αλλη φορα να μ'ακους...:rolleyes: που θα μου πεις εμενα για αντιφιλοζωικες αποψεις....:smt020
chemical mac
16-04-08, 23:46
δεν είπα κάτι τέτοιο...απλά είπα ότι τα ζώα (και τα ψάρια) είναι χαμηλά στις προτεραιότητες μου (οι μονομάχοι ακόμα περισσότερο...μέχρι σήμερα) :rolleyes:
κοιτα που σε εβαλα στο τρυπακι να με παρεις και σοβαρα:D :D :D
υ.γ.το "μεχρι σημερα" πολυ μου αρεσε...:p
Τελικα οσοι 'αντιπαθουν' τους μονομαχους στο τελος τους ερωτευονται.χεχε!!!!:DΚαλους απογονους λοιπον!!!
....μα δεν μου αρέσουν οι μονομάχοι....
...που να σου άρεσαν κιόλας!!! :smt044 :smt044 :smt044
Καλούς απογόνους :grin:
Καλησπέρα και από μένα. Νομίζω ότι ήσουν πολύ βιαστικός. To οτι έβαλες τη θηλυκιά κατευθείαν μετά την αγορά της στο ενυδρείο με τον αρσενικό δεν ήταν σωστό. Οι μονομάχοι (και ειδικά η θηλυκιά που θα πρέπει να ετοιμάσει τα αβγά) θέλουν πολύ καλή προετοιμασία με τακτικά ταίσματα πλούσια σε πρωτεΐνες για τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναπαραγωγή. Επίσης, υπάρχει μία πολύ δοκιμασμένη μέθοδος για την εισαγωγή της θηλυκιάς στο ενυδρείο αναπαραγωγής που μειώνει στο στρες και το κυνηγητό στο ελάχιστο και έχει διατυπωθέι πολές φορές σε αυτό το φόρουμ.
Ρίξε μία ματιά σε αυτό το thread και στα links που έχει..
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=9048&highlight=%E1%ED%E1%F0%E1%F1%E1%E3%F9%E3%DE
Καλή συνέχεια!
chemical mac
18-04-08, 20:09
έχεις απόλυτο δίκιο. Την πάτησα σαν πρωτάρα. Ο ενθουσιασμός μου για τον αρσενικό με έκανε να βιαστώ υπερβολικά και να "πετάξω" τη θηλυκιά έτσι. Το αποτέλεσμα είναι δυο νευρικά ψάρια (με το θηλυκό να είναι στρεσαρισμένο) αν και σήμερα τα βλέπω πιο ήρεμα και πιο φιλικά το ένα προς το άλλο. Το πρόβλημα μου είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει έτοιμο ενυδρείο (είναι ακόμα στις κόλλες). Οπότε α) τ' αφήνω μέσα κι ότι γίνει; β) βάζω τη θηλυκιά σε βάζο* :D :D :D και αλλάζω νερό όλη την ώρα; γ) γυρνάει η θηλυκιά από κει που 'ρθε και ακολουθεί ο αρσενικός αφήνοντας με στην ηρεμία του φυτεμένου; :smt044:smt044 :smt044
*το βάζο μπορεί να γίνει και γεννήστρα (από τις μεγάλες) η οποία θα παραμείνει στο ίδιο ενυδρείο με τον αρσενικό
κάποιος;
τι ο μακης...???με μονομαχο...????χαχαχαχαχα:smt082 :smt082 :smt082
ορε καζουρα που εχεις να φας οταν τα πουμε απο κοντα....:smt020 :D :cool:
μεχρι και οσμοση σε βλεπω να αγοραζεις....
εκει θα πεσει το χοντρο γελιο....:D :D
chemical mac
18-04-08, 21:44
είσαι .... :D :D :D
chemical mac
08-05-08, 19:48
έβαλα σήμερα τον αρσενικό στο ενυδρείο της θηλυκιάς και ενώ αυτή έδειξε εμφανώς την υποταγή της και την ετοιμότητα της (σε αντίθεση με την πρώτη φόρα) ο αρσενικός φουντώνει μεν αλλά το παίζει βαρύς κι ασήκωτος και τν αποφεύγει. είναι στα πλαίσια του παιχνιδιού κάτι τέτοιο;
Βλεπω σε λιγο το 120αρι σου χωρισμενο σε 6 διαμερισματα για μονομαχους μηπως να αλαζες το ονομα σου σε Χεμικαλ μονομακ????????:D:D:D
http://www.bcbetta.com/spawning.html
chemical mac
08-05-08, 20:11
Βλεπω σε λιγο το 120αρι σου χωρισμενο σε 6 διαμερισματα για μονομαχους μηπως να αλαζες το ονομα σου σε Χεμικαλ μονομακ????????:D:D:D
http://www.bcbetta.com/spawning.htmlLOL ΣΕ κΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μποστανάς ορκισμένος ερωτευμένος με τις άλγες μου :D :D :D αφού μπήκα στο χορό συμπτωματικά θέλω να το πάω ως το τέλος
μονο προσεχε ποιο θα ειναι το τελος.....:smt120
chemical mac
10-05-08, 14:22
Λοιπόν το είδαμε κι αυτό. Μετά από 7 (;;;) ώρες τρελού πάθους ανάμεσα στα ψάρια η θηλυκιά έριξε τα αυγά της και κάθησαν μετά μαζί με τον αρσενικό και τα έφαγαν. έκανα κάτι λάθος;
NAI
Άφησες τη θηλυκιά μέσα...:(
chemical mac
10-05-08, 15:16
Η μάσα ξεκίνησε από τον αρσενικό...αντί να μαζεύει τα αυγά και να τα τοποθετεί στη φωλιά τα έτρωγε
Μπορεί απλά να έτυχε (και ειδικά αν υπάρχει απειρία σε συνδυασμό με όχι καλή προετοιμασία του ζευγαριού είναι πιθανό), ξαναδοκίμασε μετά από πολύ καλή προετοιμασία (2 εβδομάδες) και βλέπεις... Αν ξανασυμβεί τότε μάλλον είναι θέμα της προσωπικότητας του αρσενικού (μερικοί απλά τρώνε τα αβγά)...
chemical mac
10-05-08, 20:17
Θα ξαναδοκιμάσω πάνω στην πανσέληνο :D :D :D μήπως κι έχω καλύτερα αποτελέσματα. Λες να έπεσα σε αρσενικό παλιοχαρακτήρα;
Τσιόνογλου Σταύρος
10-05-08, 22:34
Α τον παλιοαλήτη,απείλησε τον οτι θα τον ρίξεις στην τουαλλέτα μπάς και στρώσει.
chemical mac
10-05-08, 22:48
Α τον παλιοαλήτη,απείλησε τον οτι θα τον ρίξεις στην τουαλλέτα μπάς και στρώσει.:D :D :D ;)
chemical mac
30-05-08, 16:29
Επανέρχομαι μετά από 20 μέρες. Εχθές το βράδυ έβαλα τη θηλυκιά μέσα και άρχισε το πανηγύρι. Αφού κυνηγήθηκαν αρκετά, ο καθένας τράβηξε στην γωνιά του. Σηκώνομαι σήμερα κατά τις 7 και βλέπω τα μονομαχάκια αγκαλιασμένα και τη θηλυκιά να βγάζει αυγά. Άργησα 3 ώρες στη δουλειά μου, τα παιδιά τα πήγε η γυναίκα μου σχολείο, και όλο αυτό το διάστημα καθόμουν και παρατηρούσα τα ψάρια. Κάθε 2-3 λεπτά αγκαλιάζονταν, η θηλυκιά άφηνε αυγά, κι ο αρσενικός τα μάζευε στη φωλιά. Και ξανά το ίδιο. Το πιο αστείο στην όλη φάση είναι το σημείο στο τέλος της πράξης που τρέμει το ραχιαίο πτερύγιο του αρσενικού και μετά φεύγει κι αφήνει τη θηλυκιά ανάσκελα :D :D :D τρελό γέλιο. Αλλά και το κορίτσι μου...τι να πω...τόσο καιρό την κατηγορούσα αλλά σήμερα αποδείχθηκε κυρία. Όσα αυγά δεν προλάβαινε ο αρσενικός να τα μαζέψει, τα έπιανε αυτή, κι επειδή ο άλλος δεν την άφηνε να πλησιάσει και πολύ κοντά στη φωλιά, τα έφτυνε επιδεικτικά για να τα πιάσει ο άλλος. Τρομερή φάση. Το έχω γραμμένο σε βίντεο, θα προσπαθήσω να το ανεβάσω μετά. :) Υπομονή τώρα και θα δώ τι παίζει στο επόμενο 5μερο
:smt041:smt041:smt041Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
Καλή συνέχεια και σύντομα να τα δεις να κολυμπάνε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Να σου ζήσουν!!!!!!!!!!!!!!!!
Επανέρχομαι μετά από 20 μέρες. Εχθές το βράδυ έβαλα τη θηλυκιά μέσα και άρχισε το πανηγύρι. Αφού κυνηγήθηκαν αρκετά, ο καθένας τράβηξε στην γωνιά του. Σηκώνομαι σήμερα κατά τις 7 και βλέπω τα μονομαχάκια αγκαλιασμένα και τη θηλυκιά να βγάζει αυγά. Άργησα 3 ώρες στη δουλειά μου, τα παιδιά τα πήγε η γυναίκα μου σχολείο, και όλο αυτό το διάστημα καθόμουν και παρατηρούσα τα ψάρια. Κάθε 2-3 λεπτά αγκαλιάζονταν, η θηλυκιά άφηνε αυγά, κι ο αρσενικός τα μάζευε στη φωλιά. Και ξανά το ίδιο. Το πιο αστείο στην όλη φάση είναι το σημείο στο τέλος της πράξης που τρέμει το ραχιαίο πτερύγιο του αρσενικού και μετά φεύγει κι αφήνει τη θηλυκιά ανάσκελα :D :D :D τρελό γέλιο. Αλλά και το κορίτσι μου...τι να πω...τόσο καιρό την κατηγορούσα αλλά σήμερα αποδείχθηκε κυρία. Όσα αυγά δεν προλάβαινε ο αρσενικός να τα μαζέψει, τα έπιανε αυτή, κι επειδή ο άλλος δεν την άφηνε να πλησιάσει και πολύ κοντά στη φωλιά, τα έφτυνε επιδεικτικά για να τα πιάσει ο άλλος. Τρομερή φάση. Το έχω γραμμένο σε βίντεο, θα προσπαθήσω να το ανεβάσω μετά. :) Υπομονή τώρα και θα δώ τι παίζει στο επόμενο 5μερο
Δεν σχολιαζω ,απλα λεω :D τα επομενα ποστ σου θα λενε "εγω αγαπαω τις αλγες γιατι δινουν τροφη στα μονομαχακια μου " και αφηστε με τωρα βραζω αυγα για τα εγγονια μου!!!!!!!!!!!!"
Περαν της πλακας μπραβο φιλε μου;) και ανυπομονω να δω το βιντεακι:rolleyes::rolleyes:!!!!!!!!!!!!
chemical mac
31-05-08, 00:46
http://www.youtube.com/watch?v=xRw02OUKit8
το ποιο ωραιο κομματι ειναι το μπαμπα που ακουγετε στο τελος!!!:D:D
Υ.Γ ct ειναι ο μονομαχος Μακη??
μπραβο μακη....ειδες η "σολα" τελικα??:D
Ναι ναι, η "σόλα" πήρε προαγωγή έγινε το "κορίτσι του"!!! :D
Είσαι πολύ τυχερός που τα πέτυχες κι έχεις και βιντεο :) τα δικά μου στα κρυφά τα κάνανε όλα :D
Και πάλι να σου ζήσουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άργησα 3 ώρες στη δουλειά μου, τα παιδιά τα πήγε η γυναίκα μου σχολείο, και όλο αυτό το διάστημα καθόμουν και παρατηρούσα τα ψάρια.
Για λίγο ανησύχησα έτσι όπως το ξεκίνησες...:D Καλή συνέχεια, ξεκίνα να ετοιμάζεις αρτέμια και λοιπά για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή ;)
chemical mac
31-05-08, 10:18
ο αρσενικός πέρασε όλο το βράδυ κάτω από την φωλιά και πρόσεχε τα μωρά. σήμερα προσπάθησα να τον ταϊσω, τσίμπησε ένα δυο κόκκους και πάλι κάω από την φωλιά. αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν είναι καρφωμένος κάτω από τη φωλιά αλλά κόβει βόλτες και στο υπόλοιπο ενυδρείο. επίσης έχει επεκτείνει τη φωλιά του στο μισό ενυδρείο. να υποθέσω ότι είναι νορμάλ συμπεριφορά ή παίζει κάτι; ουρίτσες πότε να περιμένω να δω;
το ποιο ωραιο κομματι ειναι το μπαμπα που ακουγετε στο τελος!!!:D:D
Υ.Γ ct ειναι ο μονομαχος Μακη??veil tail Και τα δυο. είδες; μόλις βγήκαν τα αυγά άρχισαν να με φωνάζουν μπαμπά :D :D :D
Το βράδυ αφήνεις το φως αναμμένο ώστε να προσέχει τη φωλιά? Γενικά είναι συνηθισμένο να επεκτείνει τη φωλιά του... Φαίνονται αβγά στη φωλιά? Αν πάνε όλα καλά αύριο θα δεις ουρίτσες να κρέμονται (μπορεί και σήμερα το βράδυ - εξαρτάται από τη θερμοκρασία).
chemical mac
31-05-08, 13:37
Η θερμοκρασία είναι κοντά στους 30 βαθμούς. Φως δεν αφήνω ανοικτό, δεν υπάρχει δυνατότητα (το ενυδρείο είναι στο μπαλκόνι). Αυγά εχθές έβλεπα πολύ καθαρά, σήμερα δεν ξέρω αν αυτό που βλέπω είναι αυγά ή απλά η φωλιά του. Τον τσάκωσα όμως κάποια στιγμή να του πέφτουν δυο αυγά από τη φωλιά και να τα επιστρέφει. Εδώ και 5 ώρες κάθεται κοκαλωμένος κάτω από αυτό που φαντάζομαι ότι είναι το αυγόσπιτο. :)
Μπραβο να σου ζησουν!!!!:smt041Αυτη ειναι η μαγεια των μονομαχων!!!
chemical mac
31-05-08, 22:22
ουρίτσες εμφανίστηκαν :p :p :p μάλιστα ο αρσενικός πρόλαβε και μάσησε κάνα δυο και τον έβγαλα αμέσως. μήπως βιάστηκα; 3 - 4 ουρίτσες ανεβοκατεβαίνουν από τη φωλιά προς τα φύλλα της bacopa και ξανά πάνω. έσβησα το φίλτρο και ανέβασα το θερμοστάτη να είναι σταθερά στους 30. τι άλλο πρέπει να κάνω;
Δεν νομίζω οτι τα μάσησε! Συνήθως μέχρι να έχουμε free swiming τα μαζεύει πάλι στη φωλιά!
chemical mac
31-05-08, 23:48
Δεν είδα να αφήνει τίποτα από το στόμα του...και το γεγονός είναι ότι ο τύπος είναι πολύ πιο ενεργητικός τώρα από μέχρι σήμερα το απόγευμα. πιστεύεις ότι πρέπει να τον ξαναβάλω μέσα; το φίλτρο να το ανοίξω πάλι;
Το φίλτρο θέλει προσοχή να μην δημιουργεί ροή διότι τα μικρά είνα πολύ ευαίσθητα και η ροή μπορεί να τους δημιουργήσει πρόβλημα π.χ. στραβή σπονδυλική στήλη.
Από την άλλη σίγουρα δεν τα βλέπεις να τα βγάζει γιατί τα κολάει πάνω στην φωλιά, σήμερα όμως πρέπει να είσαι σε free swiming κατάσταση επομένως δεν θεωρώ απαραίτητο να επιστρέψεις τον αρσενικό μέσα άσε που θα έχει στρεσαριστεί και θα γίνουν πιθανόν χειρότερα τα πράγματα.
chemical mac
01-06-08, 18:44
http://www.youtube.com/watch?v=W7jVJf7FOu0
αν κοιτάξετε προσεκτικά θα δείτε μερικά να κινούνται πάνω κάτω. αυτό συνέβη στις 10.30 σήμερα το πρωί. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν πολλά περισσότερα. Τη φράση του μικρού στην αρχή την αφήνω στην κρίση σας :D . Προς το τέλος της ταινίας φαίνεται καθαρά η φωτοσύνθεση των φυτών (σαν ευτυχισμένος μποστανάς που είμαι δεν θα μπορούσα να το αφήσω να περάσει έτσι). Πότε ξεκινάει το τάισμα;
Τη φωτοσύνθεση την είδα τα μικρά οφείλω να πω όχι :)
anyway ταϊζεις αρτέμια από την τρίτη περίπου μέρα με ρέγουλα αλλά συχνά.
Αν δεν έχεις ξεκινήσει καλιέργεια προλαβαίνεις! Δεν πρέπει να αφήσεις τον λεκιθικό σάκο να αδειάσει εντελώς!
chemical mac
01-06-08, 19:05
τώρα που δεν έχω φίλτρο να παίξει αεραντλία;
Δεν χρειάζετε! Αργότερα όμως ένα φίλτρο σπόγγου θα κάνει καλή δουλειά! Και μια και δεν έχεις φίλτρο προσοχή στην ποιότητα του νερού!!! Τα μωρά είναι πολύ ευαίσθητα!
chemical mac
03-06-08, 22:31
Μόλις μέτρησα καμιά 20αριά μαζεμένα σε μια γωνιά ανάμεσα στα φυτά και διάφορα άλλα τα οποία παίζουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του ενυδρείου :D . Το ενυδρείο είναι τίγκα στην άλγη (σε τέτοιο βαθμό που η άλγη πλέον πέφτει σαν βαρίδι πάνω στα φύλλα) και βλέπω διάφορα τα οποία χώνονται μέσα στο δάσος του umbrosum & του κερατόφυλου. Να υποθέσω ότι πάω καλά έτσι; :cool:
Καλα πας, αρτεμια ετοιμαζε!
chemical mac
03-06-08, 23:04
έλα που δεν βρίσκω πουθενά και παίζει αυγουλάκι και τροφή πούδρα
Δεν μπορεί να μην βρίσκεις αρτέμια στην Θεσ/νίκη! ?
Ειδικά τα μονομαχάκια θένε η τροφή να κινείτε
panagiotis265
04-06-08, 11:25
Στο Quiko εχει πάντα φακελάκια αρτέμιας της sera.Κάνε μία βόλτα απο εκεί.
έλα που δεν βρίσκω πουθενά και παίζει αυγουλάκι και τροφή πούδρα
Με αβγό και γενικά τροφή που δεν κινείται, ελάχιστα θα δεις να μεγαλώνουν...
chemical mac
07-06-08, 16:00
αφού ετοιμάστηκε και η αρτέμια τα τάισα σήμερα για πρώτη φορά (Αρτέμια). έχουν ξεχωρίσει γύρω στα 5 τα οποία είναι πιο μεγάλα από τα υπόλοιπα. επιπλέον βλέπω καμιά 10αριά ακόμα σαφώς μικρότερα, αυτό σημαίνει ότι μόνο αυτά επιβίωσαν; η κοιλιά των μεγαλύτερων ήταν ήδη γεμάτη και φουσκωμένη, τους βοήθησε η άλγη;
επιπλέον έχω στο άλλο ενυδρείο το ζευγάρι μαζί (ο αρσενικός μέσα σε μια μεγάλη γεννήστρα). κάνει να βλέπονται τόσο πολύ ή πρέπει να φύγει ο ένας από τους δυο;
Με τον καιρό θα δεις κι άλλα να ξεπετάγονται μέσα από τα φυτά μην ανησυχείς.. Αυτά που είναι μεγαλύτερα θα παραμείνουν μεγαλύτερα και μάλλον θα πρέπει να τα χωρίσεις πρώτα για να μην έχεις πρόβλημα με καβγάδες (ειδικά αν είναι αρσενικά)... Σίγουρα βρήκαν αρκετή τροφή μέχρι την αρτέμια για να έχουν φουσκωμένη κοιλιά.
Τώρα στο άλλο ενυδρείο καλό θα ήταν να μην είναι στον ίδιο χώρο (αφού τελείωσε η αναπαραγωγή), γιατί εκτός από το ότι βλέπονται, κυκλοφορούν στο νερό και οι διάφορες φερομόνες τους (τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσει) και θα έιναι ανήσυχα...
chemical mac
12-06-08, 09:15
Εχουν περάσει 12 μέρες :p και ξεχωρίζω πλέον 6 μεγάλα. Στην αλλαγή νερού που έκανα εχθές μάζεψα καμιά 30 πολύ μικρά νεκρά. Αυτά που επέζησαν πότε θα είναι αρκετά μεγάλα για flakes; Πότε αρχίζουν να βγάζουν χρώματα;
Τα δικά μου γεννήθηκαν 25-26 Απριλίου, και είδα χρώμα πριν μια εβδομάδα αλλά μόνο στα μεγάλα. Ίσως δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά μεγέθους. Είναι περίπου 2 εκ.
Δεν είναι εύκολο να τα ταΐσεις με flakes. Εγώ που έχω έτοιμη τροφή σε σκόνη για τα μωρά δεν την έτρωγαν γιατί δεν κινούνταν (η τροφή). Είχα την τύχη να έχω γόνο grindal και μεγάλωσαν μ΄αυτόν.
Τώρα δίνω μεγάλα grindal και την τροφή για μωρά την τρώνε μόνο όταν την κουνάει η ροή του φίλτρου.
chemical mac
12-06-08, 09:37
κατάλαβα....έχω ακόμα δηλαδή....:cool:
Προτείνω να μην σταματήσετε την αρτέμια και γενικότερα τις ζωντανές τροφές πριν περάσει το 2μηνο.
Προτείνω να μην σταματήσετε την αρτέμια και γενικότερα τις ζωντανές τροφές πριν περάσει το 2μηνο.
Συμφωνώ. Αρτέμια όσο περισσότερο καιρό τόσο καλύτερη αύξηση, φλέικς αφού τα χωρίσεις (ή λίγο πριν) θα πρότεινα εγώ...
chemical mac
16-06-08, 18:26
Μολις επέστρεψα από 3ημερο κι ευτυχώς τα ψάρια ζουν ακόμα. Εμειναν ατάιστα για 2 24ωρα και έπεσαν σαν τρελά στην αρτέμια που τους έριξα. Έχω χάσει το λογαριασμό. Δεν ξέρω πόσα είναι συνολικά :p . Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις τι κάνουμε για την τροφή τους; Υπάρχει κάποιος τρόπος; Κάπου είχα διαβάσει (;) για ένα κόλπο με ένα σωλήνα μέσα στο ενυδρείο απευθείας από την καλλιέργεια και ρύθμιση χ σταγόνων / ώρα ώστε οι γόνοι να τρέονται συνέχεια. Παίζει κάτι τέτοιο;
Με την αρτέμια δεν παίζει αυτό γιατί η καλλιέργεια έχει θαλασσινό νερό.. Μπορείς να βάζεις μία φορά την ημέρα νέα καλλιέργεια και να ταίζεις πολλές φορές στη διάρκεια της μέρας κρατώντας τη στο ψυγείο (όπου πέφτει ο μεταβολισμός της και δεν χάνει τη θρεπτική αξία). Αν κάνεις αυτό το κόλπο να προσέχεις να μην την δίνεις στα μικρά πολύ παγωμένη γιατί μπορεί να αρρωστήσουν ;)
chemical mac
21-06-08, 18:39
Έχω τσεκάρει μέχρι τώρα 2 αρσενικά (έντονο χρώμα και λίγο μεγαλύτερα) και 6 θηλυκά. Σήμερα παρατήρησα τα δυο αψιμαχίες ανάμεσα σε αυτά τα δυο που υποθέτω ότι είναι αρσενικά, κατά τη διάρκεια του φαγητού. Τι κάνω τώρα σαμάνε μου;
Παπαδόπουλος Κώστας
21-06-08, 21:24
Μπράβο Μάκη, τα συγχαρητήρια μου για την αναπαραγωγή. Καλή δύναμη :smt041
chemical mac
21-06-08, 21:31
έχω ακόμα δρόμο για να πω ότι πέτυχα με την αναπαραγωγή, για φωτο τα άτιμα δεν κάθονται μόλις με δουν να πλησιάζω εξαφανίζονται μέσα στα φυτά...και το ανησυχητικό είναι ότι δεν βλέπω τα υποτιθέμενα αρσενικά πλέον
νέο δεν φαντάζεσαι πως έχει γίνει εκείνο το umnrosum που μου είχες δώσει...μόνο εχθές έβγαλα μια ολόκληρη σακούλα από ενυδρείο 28 λίτρων
Καλημέρα, είναι πολύ νωρίς για να τα χωρίσεις, οι μικρές αψιμαχίες (και ειδικά την ώρα του φαγητού) είναι αναμενόμενες αλλά αν το ενυδρείο εχει φυτά δεν θα υπάρχει πρόβλημα... Μετά το δίμηνο που αρχίζουν τα ''καλά'' κυνηγητά, ξεκινάς να χωρίζεις αρσενικούς. Καλή συνέχεια ;)
chemical mac
23-06-08, 15:10
το ενυδρείο βρίσκεται στο μπαλκόνι και με αυτές τις θερμοκρασίες...μήπως θα έπρεπε να ανησυχώ;
δεν ξέρω τι θερμοκρασίες πιάνει το μπαλκόνι σου, εμένα μέσα στο σπίτι που πάει έως 33-34 βαθμούς δεν έιχαν πρόβλημα οι μονομάχοι μου (ενήλικοι όμως)...
chemical mac
23-06-08, 15:30
για τους γόνους μιλάω, σε αντίστοιχες θερμοκρασίες 32-33 βαθμούς
Αυτό λέω, οι ενήλικοι ήταν εντάξει αλλά δεν έχω εμπειρία για τα μικρά (δε θυμάμαι αν είχα αναπαραγωγές το καλοκαίρι)... Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα αφού τα μικρά σου δεν είναι στα πρώτα στάδια...
chemical mac
02-07-08, 14:46
φωτό από τους γόνους την προηγούμενη εβδομάδα. δυστυχώς αυτοί με τα έντονα χρώματα δε φαίνονται καθαρά. αυτό που ξεχωρίζει είναι η άλγη σε όλο το ενυδρείο (χοντρούλη τι έχεις να πεις τώρα :D , ο τίτλος μου με δικαιώνει έτσι; )
σε λίγο ανεβαίνει και βίντεο
φωτό από τους γόνους την προηγούμενη εβδομάδα. δυστυχώς αυτοί με τα έντονα χρώματα δε φαίνονται καθαρά. αυτό που ξεχωρίζει είναι η άλγη σε όλο το ενυδρείο (χοντρούλη τι έχεις να πεις τώρα :D , ο τίτλος μου με δικαιώνει έτσι; )
σε λίγο ανεβαίνει και βίντεο
:smt033
Θέλω να σου το αλλάξουνε ρε, να σου το κάνουνε betta-grower ή betta-lover.. Να σε δω μετά!
Μπράβο για την πορεία της αναπαραγωγής! :smt041
Κάποια στιγμή περιμένουμε πλήρη παρουσίαση & εξιστόρηση, έτσι? Να βλέπουμε τι διαφορετικό έκανε ο ένας από τον άλλο, τι πέτυχε, τι δεν πέτυχε, κ.τ.λ... Καλή συνέχεια!
Πω πω αλγη???Να τα χαιρεσαι τα μικρα.:smt041
chemical mac
07-12-12, 10:21
Επανέρχομαι. Μετά από πολύ καιρό ο συγκεκριμένος μονομάχος μας άφησε, αφού όλα αυτά τα χρόνια μου έδωσε γύρω στα 400 ψαράκια από γέννες που μοιράστηκαν από δω κι από κει. Ναι τελικά οι μονομάχοι δεν ζουν ένα χρόνο.
R.I.P.
Να ειστε καλα να τον θυμαστε.
Πολυ καλα τον φροντισατε.
Σχεδον 5 χρονων εφτασε το ψαρι.
Κλεόβουλος
07-12-12, 11:28
Έλα ρε φίλε...σε βαρέθηκε ο παππούς :cool:
Τώρα ξέρω τι ψάρια θέλεις, αλλά πρέπει να πάρεις άδεια απο τη παντόφλα :)
Alex_Salonica
07-12-12, 13:49
ε πόσο να αντέξει πια το κακόμοιρο το ψαράκι βλέποντας τη στραβομουτσούνα σου κάθε μέρα.. :D
..άντε έλα και για καφέ την Κυριακή και φέρε κλαδέματα από καμιά άλγη,, :smt044
στήνω καινούριο ενυδρείο
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.