Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : το κοινωνικο μου..

Πάνος
02-04-08, 15:59
Έφτασε η ώρα να παρουσιάσω κι εγώ το κοινωνικό μου ενυδρείο…μετά από πολλές μεταμορφώσεις κατέληξε να είναι στην παρούσα φάση ….περιμένω τις γνώμες σας…
Εδώ θα ήθελα να πω ευχαριστώ στα παιδιά (chemical mac, neoklis, madfdg, glazar, lucy, ΑΝΤΩΝΗΣ1980, aaaool,maax) για την προσφορά του σε φυτά, ψάρια, σαλιγκάρια, πολύτιμες συμβουλές και τρέξιμο για υλικά που δε βρίσκουμε στην επαρχία εύκολα..
Ακόμη ένα ευχαριστώ και στα μέλη του GAB που ήταν πάντα εδώ να απαντούν στις τόσες ερωτήσεις μου…

Πληροφορίες

Διαστάσεις: 100*30*40 (cm) carefoure
Όγκος: κατασκευαστικά 120 lit - καθαρά περίπου 100 lit
Κατηγορία: κοινωνικό με φυτά

Φυτά: velisneria gigantea, ludwigia repens, Hygrophila polysperma,Limnophila aquatica,Cabomba caroliniana, Limnophila sessiliflora, Egeria densa, Anubias barteri var. nana, echinodorus tenelus, echinodorus ozelot werde, Eleocharis acicularis, cryptokorine, riccia fluitnas, microsorum pteropus, Alternanthera reineckii roseafolia.

Ψάρια / ¶λλα είδη:
3 corydoras aeneus
1 pleco
9 cherry barb (3m+6f)
8 αρλεκινοι
5 ροδοστομοι
6 τετρα (ποια είναι αυτά στη φωτό?)
2 SAE
…αρκετά μωρά σαλιγκάρια applesnails

Υπόστρωμα: serafloredepotκαι χαλίκι 3 χιλιοστών με πάχος 6 εκ.
Διακοσμητικά υλικά: 4 ρίζες μοπάνι,
Φόντο: μαύρο χαρτόνι
Φωτισμός: 4 * 21 watt=84 watt (2 των 6000 kelvin-2 των 3000 kelvin)
Διάρκεια φωτισμού: 10 ώρες (11:00-21:00)
Φιλτράρισμα: «μαμισιο» καρφουρ ενισχυμένο με υαλοβάμβακα, σφουγγάρι, ehfimech-ehfifix.
Θερμοστάτης: 100 watt
Λίπανση: seachemflourish, seachemiron, seachemexcel, ένυδρο NaH2PO4-Na2HPO4 (fleetenema) και σκόνη KNO3 (panreac 99% καθαρότητα)
Παροχή CO2: 1 δίκιλη μπουκάλα με παροχή 60 φυσαλιδες /λεπτο
Νερό από αναλογία ΑΟ /δικτύου = 2/1

Παράμετροι:

pH: 6.6-6.8
Γενική σκληρότητα (GH): 8
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):5
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3): 0 (το ανεβάζω με σκευάσματα στα 5-10)
Φωσφορικά (PO4): 0 (το ανεβάζω με σκευάσματα στο 1)
Σίδηρος: 0.25
Αλλαγές νερού: 30% ανά 10 μέρες
Θερμοκρασία: 26 Κελσίου
¶λλες πληροφορίες: ετοιμάζεται diyκαπάκι με ανεμιστηράκια και moonlight.

alan boy
02-04-08, 16:04
πολυ ωραιο πανο
αν θελεις μπορω να σου στειλω 2 ψαλιδια για κλαδεμα

χα χα χα χα

Πάνος
02-04-08, 16:06
πολυ ωραιο πανο
αν θελεις μπορω να σου στειλω 2 ψαλιδια για κλαδεμα

χα χα χα χα

:smt044 :smt044 θα με βαλεις στη λιστα σου???:D :D
ευχαριστω...

Τσιόνογλου Σταύρος
02-04-08, 16:06
Ωραίο Παναγιώτη μπράβο:smt023 .

halvas69
02-04-08, 16:15
¶ψογος πολύ το χάρηκα !

Πάνος
02-04-08, 16:27
σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια:p

serifios
02-04-08, 16:29
Παρα τις δυσκολιες που ειχες λογω επαρχιας,το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο!:smt041 :smt041 :smt041

xontros
02-04-08, 16:36
Αν και είναι καταχρηστικό οι νέοι να σχολιάζουν τους παλιούς, δε γίνεται να μην πω ένα:
Μπράβο! Πάαααρα πολυ όμορφο!

(και επειδή είμαι διαρκώς μες στις απορίες, να κάνω και την ερωτησούλα μου: αφού έχεις μπουκάλα, excel γιατί βάζεις?)

Πάνος
02-04-08, 16:39
Αν και είναι καταχρηστικό οι νέοι να σχολιάζουν τους παλιούς, δε γίνεται να μην πω ένα:
Μπράβο! Πάαααρα πολυ όμορφο!

(και επειδή είμαι διαρκώς μες στις απορίες, να κάνω και την ερωτησούλα μου: αφού έχεις μπουκάλα, excel γιατί βάζεις?)

ευχαριστω ολους!
ειδες κανεναν παλιο εδω γυρω???
οσο για το excel..
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23151&highlight=excel
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=251225#post251225

blondi
02-04-08, 16:40
πολύ φυτό, και πάρα πολύ ωραίο.Μ Π Ρ Α Β Ο !!!!!!!!!!!!!

Raven
02-04-08, 16:44
Παρα πολυ ωραιο !! Συγχαρητηρια !!

ΕΛΒΙΡΑ
02-04-08, 16:49
Πανέμορφο!!!!!!!! Μπράβο!!

Tolis
02-04-08, 18:57
Τωρα εγω να ξαναπω για τον διαγωνισμο?

Andros
02-04-08, 19:46
Φοβερο!!!! Μπραβο:smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041

Πάνος
02-04-08, 20:29
Τωρα εγω να ξαναπω για τον διαγωνισμο?

ευχαριστω πολυ! χαιρομαι που σας αρεσε....
ε, οσο για το διαγωνισμο τολη το θεωρω υπερβολη...εκει υπαρχουν παραμετροι οπως κεντρικα σημεια εστιασης..προοπτικες βαθους....στο δικο μου δε προσεξα τιποτα τετοιο.....απλα φροντισα τα φυτακια μου και τα τοποθετησα με τη σειρα που μου αρεσαν...κι αυτα με ανταμειψαν φτιαχνοντας μια μικρη ζουγκλα..:p

madfdg
02-04-08, 20:43
Πάνο μου διακρίνω ένα και πολύ σημαντικό πρόβλημα!!!
Πάσχεις απο φωτογράφο:D:D:D
Δεν είμαι ο μοναδικός που οι φωτό του αδικούν το ενυδρείο του!!!Φίλε ΜΠΡΑΒΟ!!

Nik25
02-04-08, 20:47
Πανο χαιρομαι να βλεπω μποσταναδικα ενυδρεια(οχι πως τα νταμαρακια και τα θαλασσινα μετρανε λιγοτερο) σαν το δικο σου.Πλουσια βλαστηση.Ευγε ευγε!Το μονο σχολιακι μου ειναι οτι "παραμπουκωσε" η πλατη σου.οσο για τον διαγωνισμο ρε παιδια μην εισαστε τοσο απαισιοδοξοι.Ενα παιχνιδι μεταξυ μας ειναι και καθε συμμετοχη ειναι σεβαστη.Οπως καθημερινα παρουσιαζουμε τα ενυδρεια μας ετσι απλως θα τα παμε και για διαγωνισμο.Εσυ εχεις την εντυπωση οτι ολοι απο αυτους που θα συμμετεχουν (και γω μαζι) θα κατσουν να ασχοληθουν με εστιασεις στα 3/4 κλπ κλπ???Μην τρελενομαστε ρε παιδια!

Neoklis
02-04-08, 20:51
Πάρα πολύ όμορφο Πάνο!!! Τα συγχαρητήρια μου...!!!!:smt041
Tα tetra είναι cardinal αν καταλαβα οτι ρωτας για αυτά...
Ξανά ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Αντε να έρθω απο βδομαδα πάνω να κάνουμε και το καπάκι...;)

Πάνος
02-04-08, 20:56
Το μονο σχολιακι μου ειναι οτι "παραμπουκωσε" η πλατη σου.

ευχαριστω! το ξερω...:p εχω γινει απληστος...οταν πανε τοσο καλα τα φυτα θελω να τα κρατησω ΟΛΑ!!!!...ΟΛΑ-ΟΛΑ!!! :D :D φυσικα αυτο δε γινεται και εχω μια λεκανη κλαδεματα να χαρισω (θρακιωτες πιστευω να αντεξουν στη λεκανη στο μπαλκονι μεχρι τη συναντηση)...αλλα ειναι ο πρωτος ενθουσιασμος φανταζομαι και θα μου περασει και θα ειμαι λιγοτερο δεμενος με τα φυτακια μου...
-------------------------
Tα tetra είναι cardinal αν καταλαβα οτι ρωτας για αυτά...

Αντε να έρθω απο βδομαδα πάνω να κάνουμε και το καπάκι...;)

ευχαριστω! οχι δε ρωτω για τα καρντιναλ...ρωτω για τα ασημι με 2 μαυρες γραμμες στα μαγουλα και λιγο μαυρο στη βαση της ουρας..φαινονται στην 5η φωτο μπροστα απο το ξυλο.....δε βρηκα ποια ειναι...
για το καπακι περιμενω πως και πως!!!! δωσε το συνθημα και θα μαζευτουμε μπολικοι απο το κλιμακιο αν.μακεδ.-θρακης!

basillis
02-04-08, 21:12
Μπράβο Πάνο συγχαρητήρια. Συμερίζομαι τον ενθουσιασμό σου, για τα φυτά σου που πάνε καλά, και θέλεις να τα κρατήσεις ολα! Κάτι που πάει καλά, δεν το πειράζουμε.
Αν και στην επαρχία είσε καλά εξοπλισμένος βλέπω. Μπράβο!

glazar
02-04-08, 21:17
Πανο μπραβο σου.Υπεροχο 3D ενυδρειο!!!
Τα ψαρακια σου ειναι τα νεον Paracheirodon .... κατι,
http://www.aquatic-hobbyist.com/profiles/freshwater/chariciforms/neon.html

οχι cardinal.

http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile11.html

Oι καρδιναλιοι εχουν μπλε πανω και κατω ειναι ολο κοκκινοι ,ενω τα νεον ειναι το πανω μπλε και κατω το πισω μισο κοκκινο!!!

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
02-04-08, 21:28
Πανο ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου.Θα συμφωνησω με τον admin για τον διαγωνισμο.Δεν λαμβανουμε(οχι εγω ) μερος για την νικη λαμβανουμε για την εμπειρια και την συμμετοχη. και παλι :smt041:smt041:smt041:smt041

Πάνος
02-04-08, 21:29
Αν και στην επαρχία είσε καλά εξοπλισμένος βλέπω. Μπράβο!
ευχαριστω..να ειναι καλα τα παιδια που τρεξανε και μου βρηκαν υλικα...βοηθησαν και οι επισκεψεις μου στη θεσσαλονικη....εδω δε μπορεις να βρεις σχεδον τιποτα!!
Πανο μπραβο σου.Υπεροχο 3D ενυδρειο!!!
Τα ψαρακια σου ειναι τα νεον Paracheirodon .... κατι,
http://www.aquatic-hobbyist.com/profiles/freshwater/chariciforms/neon.html

οχι cardinal.

http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile11.html

Oι καρδιναλιοι εχουν μπλε πανω και κατω ειναι ολο κοκκινοι ,ενω τα νεον ειναι το πανω μπλε και κατω το πισω μισο κοκκινο!!!

ευχαριστω....στη φωτο δε φαινονται καλα γιωργο...ειναι καρδιναλιοι οχι νεον.....αλλα εγω ρωτω για τα γκρι-ασημι στην 5η φωτο....

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
02-04-08, 21:32
Πανο αν ξεχωριζω καλα πρεπει να ειναι lemon tetra.http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Hyphessobrycon%20pulchripinnis.htm

Zorba_The_Freak
02-04-08, 21:39
Μπραβο γιατρε :p μου αρεσε πολυ το ενυδρειο σου....

Πάνος
02-04-08, 21:45
Πανο αν ξεχωριζω καλα πρεπει να ειναι lemon tetra.http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Hyphessobrycon%20pulchripinnis.htm

δεν ειναι λεμον τετρα αντωνη...σε αυτο το ποστ φαινονται καθαρα στη 2η φωτο...εχουν 2 μαυρες γραμμες στα μαγουλα και λιγο μαυρο στη βαση της ουρας http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23521
Μπραβο γιατρε :p μου αρεσε πολυ το ενυδρειο σου....

ευχαριστω..(αλλα δεν ειμαι γιατρος!!!:p ..α ρε μακη εσυ το ξεκινησες αυτο....δε θα σε βρω???:D )

glazar
02-04-08, 21:56
Πανο ? Στην 3η φωτο ειναι νεον οχι καρδιναλιοι.Ειναι σιγουρα ολα τα ψαρακια μισο-μισο??
Τωρα για τα ψαρακια στην φωτο 5 μηπως ειναι astyanax Bimaculatus ???
http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.php?id=4475
http://www.aquaticcommunity.com/tetrafish/astyanaxbimaculatus.php
Βεβαια ειμαι σιγουρος οτι απο εκει που αγοραστηκαν θα εγραφε tetra assorted !!!

MiziGr
02-04-08, 22:02
Μπράβο !!!!!!!! Πάρα πολύ ωραίο!!!

halvas69
02-04-08, 22:28
Mήπως είναι Axelrodia riesei aka Ruby tetra : http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.php?id=26439

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
02-04-08, 22:31
ΚΑΙ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ:Θα συμφωνησω με τον admin για τον διαγωνισμο.Δεν λαμβανουμε(οχι εγω ) μερος για την νικη λαμβανουμε για την εμπειρια και την συμμετοχη. και παλι :smt041:smt041:smt041:smt041

mariah
02-04-08, 23:11
Εξαιρετικη προσπαθεια.Καταπληκτικο ενυδρειο.:p Τα φυτακια εχουν οργιασει εκει μεσα.Και παλι μπραβο σου!!!

Filotas
03-04-08, 09:13
Πάνο τα συγχαρητήρια μου καταπληκτικό το ενυδρείο σου.

lucy
03-04-08, 09:42
Πάνο συγχαρητήρια!!! :p Είναι υπέροχο!!! Χορταίνει το μάτι πράσινο!!!:p
Εύχομαι πάντα να το χαίρεσαι έτσι! πράσινο και με υγεία, σε σένα και τα φυτά!!! (μάλλον ... καλύτερα εσύ να μην πρασινίσεις :D )

Το φυτουλίνι στην τελαυταία φωτο τι είναι και δεν το κατάλαβα; Riccia; Διακρίνω κι ένα σαλιγκαράκι μέσα;

chemical mac
03-04-08, 09:46
Ρε doctor μας τα έκανες τζατζίκια τόσο καιρό γι αυτό το πράγμα, θα πρεπε να ντρέπεσαι, τσίπα δεν έχεις πάνω σου :D :D :D Φιλαράκο πολύ ωραίο, ειδικά οι ρίζες είναι το κάτι άλλο...αλλά από τόσα κιλά java μόνο μια μικρή γωνία έβαλες; :D Πολύ ωραίο αν και δεν μου αρέσουν γενικώς τα "λάχανα", εξαιρετική προσπάθεια. Σε φαντάζομαι σε κάνα δίμηνο τι θα γίνεται εκεί μέσα. Θέλω κλαδέματα οπότε καβάτσωσε και για μένα κάτι ;)

stav
03-04-08, 10:01
Πολυ ομορφο,συγχαρητηρια.

lingistis
03-04-08, 10:10
Πάνο συγχαρητήρια!!:smt041
Πάρα πολύ ωραίο!!!:smt023

Πάνος
03-04-08, 13:21
Πανο ? Στην 3η φωτο ειναι νεον οχι καρδιναλιοι.Ειναι σιγουρα ολα τα ψαρακια μισο-μισο??
Τωρα για τα ψαρακια στην φωτο 5 μηπως ειναι astyanax Bimaculatus ???
http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.php?id=4475
http://www.aquaticcommunity.com/tetrafish/astyanaxbimaculatus.php
Βεβαια ειμαι σιγουρος οτι απο εκει που αγοραστηκαν θα εγραφε tetra assorted !!!

ναιαιαι αυτα ειναι!!! astyanax bimaculatus...πω πω γινονται μεχρι και 15 εκ. ελεος!!! τα ψαρακια ειναι ολα καρδιναλιοι ναι μισο μισο..το κοκκινο μεχρι τα ματια......απλα στη φωτο δε φαινονται και τοσο καλα....
Πάνο συγχαρητήρια!!! :p Είναι υπέροχο!!! Χορταίνει το μάτι πράσινο!!!:p
Εύχομαι πάντα να το χαίρεσαι έτσι! πράσινο και με υγεία, σε σένα και τα φυτά!!! (μάλλον ... καλύτερα εσύ να μην πρασινίσεις :D )

Το φυτουλίνι στην τελαυταία φωτο τι είναι και δεν το κατάλαβα; Riccia; Διακρίνω κι ένα σαλιγκαράκι μέσα;
ναι λουσυ μου riccia ειναι ..δεμενη σε ενα μοπανι....και ειναι κι ενα σαλιγκαρακι μεσα αλλα οχι το δικο σου...το δικο σου εγινε 10 φορες μεγαλυτερο απο αυτο...σχεδον οσο τα ενηλικα!!!!
και παλι σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια!!!
αλλά από τόσα κιλά java μόνο μια μικρή γωνία έβαλες; :D

η java στο 30λιτρο εχει κανει χαλακι κι εχει καλυψει ολο το μοπανι....και καλυψε και μια καρυδα στο 56αρι που μεγαλωνω τα μωρα κριμπς!!

melli
03-04-08, 14:27
Συγχαρητήρια! Μπράβο σου, να το χαίρεσαι :D

odin79
06-04-08, 13:55
πραγματικα πανεμορφο το ενυδρειο σου...μπραβο σου

Πάνος
06-04-08, 19:12
σας ευχαριστω!!!

aaaooll
06-04-08, 20:34
πανο, συγχαρητήρια και απο δω... ;)
γιατι δεν ανεβαζεις και το βιντεάκι?
πάρα πολή καλη προσπάθεια, και θα γίνουν τωρα και τα φυτα με την μπουκαλα... :):):)

Πάνος
06-04-08, 20:46
γιατι δεν ανεβαζεις και το βιντεάκι?

τεχνικες δυσκολιες...σερνοταν το ιντερνετ...και ηθελε καμια ωρα να ανεβει...συντομα θα γινει...ηδη καναμε την αναβαθμιση μας...

Πάνος
05-06-08, 23:12
οπως ολοι λενε..το φυτεμενο αλλαζει συνεχεια μορφη....
ακουα σκειπ πλεον δεν εχω.(οχι οτι ειχα και κανενα ποτε..χα χα).
προσπαθω να εχω μεγαλη ποικιλια απο φυτα για να μαθαινω τις απαιτησεις και τις συνηθειες τους.....μετα θα καταληξω σε ενα λιτο ενυδρειο...για την ωρα ειναι ενας καμβας...με πολλα χρωματα...το ξυλο βγηκε για να εχω χωρο για νεα φυτα...προστεθηκαν αρκετα ειδη ακομη....
στς φωτο βλεπετε και τα δισκακια μου....μη βαρατε!!! φιλοξενουνται προσωρινα μεχρι να στηθει το δικο τους ενυδρειο... (μαλλον θα ειναι το ριο 400)..
εδω θελω να ευχαριστησω και τον πρυτανη...γιατι τα δισκακια ειναι αυτα που χαριζε απο μια "ιδιαιτερη" αναπαραγωγη...και το μελλον τους ηταν ....αβεβαιο...
σε ευχαριστω πολυ νικο!!.....οπως βλεπεις τα δισκακια σου τα πηγαινουν μια χαρα ....ο μεγαλος πεταξε χρωματα και δειλα δειλα ακολουθουν και τα υπολοιπα.....ηδη η διαφορα στο μεγεθος ειναι μεγαλη..και πρεπει να βιαστωωω!!!
οριστε καποιες φωτο...μετα απο ενα γερο κλαδεμα...

imichal
05-06-08, 23:26
Μπραβο Πανο! Ομορφο ενυδρειο!
Προσωπική μου γνωμη ομως οτι το με το ξυλο που βγηκε το ενυδρειο εχασε λιγο.... Εμενα μου αρεσουν πολυ τα ξυλα....
Παρολα αυτα το ενυδρειο σου εναι πολύ ομορφο και τα φυτα σου πάνε πολύ καλα.

ΥΓ. Και εσυ με δισκους ? Ενας ενας βλεπω.....μπαινει στο κλαμπ. Εγω παντως θα αργησω να του βαλω....θελω να τρεξει μερικους μηνες πρωτα....

kalagio
05-06-08, 23:31
Πολυ ωραίο το ενυδρειο σου!Κι απο κοντα ακομα πιο ομορφο!Να βλεπουμε κι εμεις οι αρχαριοι να οραματιζομαστε!

Πάνος
05-06-08, 23:32
Μπραβο Πανο! Ομορφο ενυδρειο!
Προσωπική μου γνωμη ομως οτι το με το ξυλο που βγηκε το ενυδρειο εχασε λιγο.... Εμενα μου αρεσουν πολυ τα ξυλα....
Παρολα αυτα το ενυδρειο σου εναι πολύ ομορφο και τα φυτα σου πάνε πολύ καλα.

ΥΓ. Και εσυ με δισκους ? Ενας ενας βλεπω.....μπαινει στο κλαμπ. Εγω παντως θα αργησω να του βαλω....θελω να τρεξει μερικους μηνες πρωτα....

ευχαριστω!!
το ξυλο μου αρεσει πολυ και μενα και εχω αγορασει κι αλλο..σημερα πηρα ενα ωραιο κομματι απο κομοτηνη
αλλα το εχω στην ακρη για το μεγαλο που θα στηθει....προτεραιοτητα τωρα εχουν τα φυτα και οχι ενα ομορφο ενυδρειο σαν συνολο....οποτε εκμεταλλευομαι καθε σπιθαμη του πυθμενα...εβαλα τωρα ενα ξυλο γιατι επρεπε να δεσω το fire moss ενα νεο ειδος που δεν ειχα...

Neoklis
05-06-08, 23:34
Πολύ ομορφο Πάνο!!!! Τα συγχαρητήρια μου!!! Εισαι σε πολυ καλο δρόμο...:p

Δλδ πας γρήγορα για το μεγάλο εεε.????:smt020

dr.geo
05-06-08, 23:34
καλα εγω δεν σχολιασα στην παρουσιαση σου???και το εχω δει και απο κοντα??πραγματικα πολυ εντυπωσιακο και πολυ ομορφο...ο πανος εχει πολυ μερακι και τα εχει ολα κανονισμενα και με προγραμμα....μια μερα και εγω θελω τετοιο!!!:grin::grin:

Πάνος
05-06-08, 23:42
Πολύ ομορφο Πάνο!!!! Τα συγχαρητήρια μου!!! Εισαι σε πολυ καλο δρόμο...:p

Δλδ πας γρήγορα για το μεγάλο εεε.????:smt020

ναι φιλε νεοκλη...τωρα για ποιο θα ειναι το μεγαλο θα δειξει....αν ολα πανε καλα το ριο400...αν οχι ενα λιγο μικροτερο....
καλα εγω δεν σχολιασα στην παρουσιαση σου???και το εχω δει και απο κοντα??πραγματικα πολυ εντυπωσιακο και πολυ ομορφο...ο πανος εχει πολυ μερακι και τα εχει ολα κανονισμενα και με προγραμμα....μια μερα και εγω θελω τετοιο!!!:grin::grin:

ολη η αλεξ-πολη ονλαιν ειναι?? ευχαριστω για τα καλα σου λογια....αν το θελεις θα αποκτησεις κι εσυ κι ακομη καλυτερο....ορεξη να εχεις και υπομονη....κι εγω μετα τα χρυσοψαρα σε γυαλα..:smt120...απο μονομαχο ξεκινησα...

dr.geo
05-06-08, 23:45
πολλα κοινα στοιχεια.....μακαρι....πες μου τα επομενα βηματα σου για να ξερω τι να ακολουθησω.....χαχαχαχαχα....η αλεξανδρουπολη δεν κοιμαται σημερα!!!!!

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
05-06-08, 23:49
Να και η Κομοτηνη.
Πανο πολυ ομορφο και απο κοντα πανεμορφο.
:smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041

kwnstantina
05-06-08, 23:54
πολυ ωραιο φανταστηκο το ενυδρειο σου κουμπαρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε:smt038:smt038:smt038

θα μου πεις πια μερα εισαι νυχτα να ερθω να παρω το ενυδρειο σου?????????:smt071zw:p

Τσιόνογλου Σταύρος
06-06-08, 00:12
+-3.

Πάνος
06-06-08, 00:46
σας ευχαριστω ολους!!:p...αν και ξαναλεω πως δεν θεωρω πως παρουσιαζω ακουασκειπ αλλα την αλλαγη της μορφης του ενυδρειου...αισιοδοξω να κατασταλαξω καποια στιγμη σε 3-4 ειδη φυτων και να παιξω με το ακουασκειπ...τοτε θα γινει και νεα παρουσιαση...ως τοτε οριστε και ενα βιντεακι...
http://s270.photobucket.com/albums/jj92/panos-alex-poli/?action=view&current=P1010382.flv

Raven
06-06-08, 01:55
Ανεβαζεις τον πηχυ ψηλα φιλε Πανο. Βλεπω αρκετα απαιτητικα φυτα σε αψογη κατασταση :smt023 Απλως κατα την γνωμη μου θελουν λιγο "δεσιμο" ως προς το χρωμα και τα σχηματα και τοτε το αποτελεσμα θα ειναι κορυφαιο. Μπραβο κι απο μενα !!

tasinio
06-06-08, 20:57
τρομερό θέαμα να βλέπεις την java να κάνει φωτοσύνθεση έεεε???

mariah
06-06-08, 21:53
Εξαιρετικη δουλεια.Μπραβο σου!!!:p

paco
06-06-08, 21:59
πολυ ομορφο και με και χωρις τα ξυλα

gaitan_chris
06-06-08, 22:56
Μπράβο Πάνο,γιας τα χέρια σου..

Πάνος
06-06-08, 23:08
σας ευχαριστω πολυ!!!

aaaooll
07-06-08, 14:39
ποποπο, τι καπακαρα ειναι αυτη?:D:D:D

καλα, πανεμορφα φυτα:smt041:smt041:smt041
και τα δισκακια μεγαλωσαν... με λιγα λογια ενυδρειαρα.:rolleyes:
αντε να ρθω καμια μερα να δω απο κοντα την αλλάγη...

επ ευκαιριας ποστ, σ' ευχαριστω πολυ για τα φυτακια:p:p αληθεια, αυτο της επιφανιας πως λεγετε?

Πάνος
07-06-08, 22:59
αληθεια, αυτο της επιφανιας πως λεγετε?

μου το δωσανε για pistia stratiotes....αλλα στο ιντερνετ που το εψαξα δεν μου φαινεται...παρε μια φωτο ...και οποιος ξερει ας απαντησει...:p

να εισαι καλα....ελα να παρεις κι αλλα...

dr.geo
08-06-08, 22:07
τι λεει τον ασπρουλιαρη μονομαχο δεν θα μας τον δειξεις???:D:D:D

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
08-06-08, 22:12
τι λεει τον ασπρουλιαρη μονομαχο δεν θα μας τον δειξεις???:D:D:D

XAXAXAXA

Πάνος
08-06-08, 22:32
εδω ειναι το κοινωνικο μου.....δε μπαινει εδω μεσα...μολις ειναι ετοιμο και το αλλο ενυδρειακι θα παρουσιασω...

dr.geo
08-06-08, 23:34
αντε γιατι θελω να τον δω στον φυσικο του χωρο.....απο κοντα στο ποτηρακι ηταν κουκλος..αρα ποσο μαλλον στο ενυδρειο...

Πάνος
08-08-08, 10:04
αυτος που μου πρωτοειπε πως αν κανεις φυτεμενο δε θα εχει ποτε σταθερη μορφη ειχε δικιο....;)
τα 30 περιπου ειδη φυτων που ειχα στριμωξει μεσα δε γινοταν να κλαδευονται καθε 3 και λιγο ωστε να χωρανε...και σιγα σιγα αρχισε το ξεσκαρταρισμα..(οχι πως τελειωσε βεβαια..:smt120)
το ενυδρειο απεκτησε διαφορετικη μορφη..παραθετω νεες φωτο..

Kisifer
08-08-08, 10:14
Ότι και να το κάνεις Πάνο παραμένει πανέμορφο...:) Μπράβο.

Τσιόνογλου Σταύρος
08-08-08, 11:43
Μπράβο ρε Πάνο πολύ ωραίο και η Blyxa κάτσε καλά ,περιμένω σε λίγο καιρό το καινούριο στήσιμο που θα κάνεις σε κάνα 2μηνο γιατι θα κάνεις και παλι αλλαγες και ας μην το ξέρεις.:D

kalagio
08-08-08, 12:49
Πανέμορφο!Τολμω να πω οτι ειναι πιο ομορφο απο κάθε άλλη φορά!!!!!!

etomis
08-08-08, 13:07
Πολύ όμορφο ..πολύ καλύτερο απο το προηγούμενο στήσιμο. Μπράβο!!

Raven
08-08-08, 14:24
Μπραβο Πανο ! Η εξελιξη του παει παντα προς το καλυτερο, κουκλι και τα φυτα σου υγιη και ομορφα.
Διακρινω και Blyxa japponica; Αν θες να κοκκινισει κοιτα να εχει πολυ σιδηρο.

Μικρος
08-08-08, 14:30
Μπραβο Πανο.:smt041
Οσο παει γινεται και καλυτερο.Ειδικα τωρα που τα φυτα εχουν γινει σε ομαδες και δειχνουν πιο ωραια.Οπως σου ειπαν και παραπανω ενα φυτεμενο δεν τελειωνει ποτε....
Καλη συνεχεια

accnt
08-08-08, 14:37
Μου αρέσει πολύ! :p
Μπράβο.
Τέτοιο ενυδρείο μέχρι και ο Πολλάτος θα το ζηλέψει..... :D

ΧρήστοςΠ
08-08-08, 14:42
Μπράβο τέλειο ενυδρείο για φυτεμένο :D

Πάνος
08-08-08, 15:08
σας ευχαριστω πολυ παιδια!!!:p
να ειστε ολοι καλα!

leonm
08-08-08, 16:35
Mπραβο! Πολυ ωραιο γινεται!

halvas69
08-08-08, 17:36
Χαϊδεύεσαι κηπουρογιατρέ ε ?
Όλο ομορφιές είσαι λουλουδάκι μου. ;)

Πάνος
08-08-08, 21:51
Χαϊδεύεσαι κηπουρογιατρέ ε ?
Όλο ομορφιές είσαι λουλουδάκι μου. ;)

να τα ...να τα!!! :D:D:D

imichal
08-08-08, 23:13
Πολύ όμορφο Πανο !!! Μπραβο!

delta66
09-08-08, 05:43
Panemorfo:cool:

(ενα ειδος κοπαδοψαρα ομως θα προτιμουσα)

Teo
09-08-08, 08:10
Είναι πάρα πολύ όμορφο !!Μπράβο!!:smt041

Neoklis
09-08-08, 09:57
Μπράβο Πάνο!!!:smt041:smt041
Μακράν πολύ καλύτερο από πριν...!!!!!

lucy
11-08-08, 08:04
Από κοντά φαίνεται ακόμα πιο όμορφο!!!

theodor72
13-08-08, 00:26
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Πολύ όμορφο. Μπράβο. Το δεύτερο setup είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο και αφήνει και περισσότερο ελευθερο χώρο στα ψαράκια.
Τελικά σε πόσα είδη φυτών λες να καταλήξεις;

Πάνος
13-08-08, 11:53
Τελικά σε πόσα είδη φυτών λες να καταλήξεις;

ευχαριστω ολους παιδια!! θοδωρε πραγματικα δε ξερω...το μονο που ειναι σιγουρο εινα πως ο αριθμος μειωνεται συνεχεια...ηδη ξηλωσα ολο το τενελους και κρατησα μονο το γλωσσο για γρασιδι...και σκεφτομαι να σουταρω μερικα φυτα ακομη..:D..συνεχης εξελιξη..ελπιζω θετικη..

chemical mac
18-08-08, 08:33
πανέμορφο ενυδρείο

alexx
19-08-08, 08:59
Από κοντά φαίνεται ακόμα πιο όμορφο!!!
Συνφωνω με την lucy απο κοντα ειναι ακομα ομορφοτερο.Μπραβο Πανο

theodor72
19-08-08, 10:02
Φίλε Πάνο το ενυδρείο σου, μου άρεσε πόλυ, οπότε έκανα λίγο ψάξιμο παραπάνω...
i Βρήκες τι είναι το φυτό επιφανείας; Ψάχνοντας βλέπω ότι μοιάζει πολυ με Limnobium Leavigatum. Λες;
ii Έχεις κάποιο βιβλίο για φυτά;
iii Σε τί ποσότητα χρησιμοποιείς excel. Ρωτώ γιατί βλέπω την Alternanthera reineckii roseafolia να μην είναι πολύ καλά (εκτός αν είναι πρόσφατο κλάδεμα). Είχα και εγώ στο ενυδρείο μου, αλλά μετά από μερικές αυξημένες δόσεις excel άρχισε να λιώνει και δεν επανήλθε. Ισως να φταίει το excel.
iv Τα δισκάκια που είχες είναι σε άλλο ενυδρείο;
Και πάλι μπράβο !

Πάνος
19-08-08, 10:11
Φίλε Πάνο το ενυδρείο σου, μου άρεσε πόλυ, οπότε έκανα λίγο ψάξιμο παραπάνω...
i Βρήκες τι είναι το φυτό επιφανείας; Ψάχνοντας βλέπω ότι μοιάζει πολυ με Limnobium Leavigatum. Λες;τελικα ειναι pistia stratiotes..σαν μικρο φυτο εχει λιγο διαφορετικη μορφη...σε λιμνουλα ενος φιλου "μπαλκονατη" εχει μεγαλωσει και εχει κανει τα χαρακτηριστικα φυλα με ραβδωσεις προς τα πανω....οποτε αναγνωριστικε..;)
ii Έχεις κάποιο βιβλίο για φυτά;οχι..να ειναι καλα το ιντερνετ..
iii Σε τί ποσότητα χρησιμοποιείς excel. Ρωτώ γιατί βλέπω την Alternanthera reineckii roseafolia να μην είναι πολύ καλά (εκτός αν είναι πρόσφατο κλάδεμα). Είχα και εγώ στο ενυδρείο μου, αλλά μετά από μερικές αυξημένες δόσεις excel άρχισε να λιώνει και δεν επανήλθε. Ισως να φταίει το excel.στη δοσολογια που λεει το μπουκαλι..ποτε δεν ειχα προβλημα..η roseafolia ειναι ενα κλαδεματακι που πηρα τωρα απο ενα μαγαζι σε κακο χαλι αλλα αρχισε να στρωνει...
iv Τα δισκάκια που είχες είναι σε άλλο ενυδρείο;
χτυπησες φλεβα..που πονα....
τα δισκακια ενω ειχαν αυξηθει πολυ σε μεγεθος και πεταξαν χρωματα...την βδομαδα που ελειπα σκοπελο με ενημερωνε ενας φιλος που μου φροντιζε τα ζωντανα οτι καθε μερα πεθαινε κι απο ενα...οταν επεστρεψα εβγαλα το τελευταιο πτωμα...οι μετρησεις ηταν καλες σε καθε παραμετρο...η σιτηση γινοταν με μεριδες που ειχα χωρισει εγω και δεν ειχα απωλεια σε τιποτε αλλο...εκτος απο ενα σαλιγκαρι apple..δεν μπορεσα ποτε να βρω τι πηγε στραβα και η μονη υποψια ειναι η αμμωνια που μπορει να σηκωσε ενα νεκρο σαλιγκαρι.....η αν εγινε κατι αλλο που το φιλαρακι μου δεν μπορεσε να αντιληφθει..:(
Και πάλι μπράβο !

ευχαριστω για τα καλα σου λογια:p

Πάνος
04-09-08, 20:56
μετα απο ακομη μερικες περικοπες φυτων το ενυδρειο εχει παρει αυτη τη μορφη....να δω που θα καταληξει..:smt120
η μπλυξα ειναι το κυριαρχο φυτο μαζι με μια στηλη μικρανθεμου...απο γρασιδι εχω αφησει πλεον μονο γλωσσοστιγμα το οποιο και πρεπει να κατσω να συμμαζεψω λιγο....
δεξια κρατω κανα 2 ποικιλιες ακομη που δε ξερω αν κρατησω η αποχωριστω...οπως alternatheira και eleocharis..

xontros
04-09-08, 21:07
Το'πε και το'κανε! Καλό χειμώνα κατ'αρχήν Πάνο! Πολύ ωραίο έγινε το ενυδρείο! Απίθανος ο "θάμνος", εντυπωσιακός! Την αλτερνάνθερα γιατί δεν τη βάζεις κάπου πίσω από το θάμνο, να δώσεις και βάθος και να δημιουργήσεις και ένα "focal point"? (α ρε τι λέω ο καλλιτέχνης! :D) Eleocharis (το ψηλό είδος) δεν είναι αυτό το πίσω δεξιά? Εμένα μου αρέσει πάντως εκεί που είναι.. Το micranthemum είναι που δε μου αρέσει εκεί.. Θα το προτιμούσα αν έβγαζες ένα κομμάτι από το "θάμνο" αυτό και το τοποθετούσες κι αυτό κάπου εκεί μαζί με τα άλλα, σαν μια χωριστή "μπαλίτσα", ή πιο μπροστά, ή λίγο πιο πίσω, για να δημιουργεί και χωριστά "βουναλάκια"-"επίπεδα", και να δίνει πιο πολύ όγκο..

delta66
04-09-08, 21:12
Πσσσσστ.
Μας δουλευεις?
Να δω πως μπορει να γινει καλυτερο. :cool:

xontros
04-09-08, 21:13
Πσσσσστ.
Μας δουλευεις?
Να δω πως μπορει να γινει καλυτερο. :cool:

Δε μασάει ρε αυτός! Τα πάντα μπορεί να κάνει! :D

Πάνος
04-09-08, 21:16
χαιρομαι που σας αρεσε παιδια!
καλο φθινοπωρο θα σου ευχηθω χοντρουλη μου...μιας και σημερα παλι τσαλαβουτουσα στη θαλασσα και δε μου καθεται καλα το " καλο χειμωνα"..
ευχαριστω για τις συμβουλες..κι εγω τεινω στο να κρατησω την κοκκινη κυρια και να δω που θα τη βαλω...ισως οπως επαιξα με τα επιπεδα της μπλυξα θα ηταν καλα να κανω και τα "βουναλακια" που λες στο μικρανθεμο....οιδομεν...ολα αλλαζουν...

delta66
04-09-08, 21:27
Το βρηκα το ψεγαδι (οχι θα σ'αφηνα)
Παρε ενα επιπλο της προκοπης να μη φαινονται ολα χυμα απο κατω βρε αγορι μου. :D

Πάνος
04-09-08, 21:36
σωστος!!!! και αυτα τα μπαλλαστ ακομη να τα κρυψω απο πισω...:D

Teo
04-09-08, 21:44
Αισθητη αλλαγη !!!Πολυ ομορφο ειναι το ενυδρειο σου!!!Μου αρεσε παρα πολυ!!!
Υ.Σ. Μην τους ακους αστο ετσι οπως ειναι.Να φαινετε και ο εξοπλισμος σου...Τι τζαμπα τα πηρες ολα???Να μην τα διχνεις και καθολου???:D:D:D

Ακομα λιγα μπραβο σου αξιζουν :smt041:smt041:smt041;)

madfdg
04-09-08, 21:48
Πανούλη τι βλέπω???Αποφάσισες να κλαδέψεις την ζούγκλα??Όμορφααααααα:grin::grin::grin:

Πάνος
04-09-08, 21:54
ευχαριστω παιδια!!

χαχα...η αληθεια οειναι οτι κοστιζουν ολα...οποτε ας τα επιδεικνυουμε..:D

κωστα..ναι...περικοπες βλεπεις...οχι μονο στις αδειες...και στα φυτα!! το παραξενο ειναι οτι δε μου "στοιχισε"...το εκανα ελαφρα τη καρδια....

theodor72
04-09-08, 23:19
Πάνο δεν ξέρω τι να πω. Είναι σκέτο στολίδι...Τέτοιο αποτέλεσμα έρχεται μόνο με πάρα πολύ κόπο και αγάπη... Σε βλέπω να εξελίσσεσαι σε μετρ του είδους.
Έχεις βελτιώσει το aquascape σου δραματικά.Η πιο πρόσφατη σύνθεση του ενυδρείου σου (δεν τολμώ να πω η τελική) είναι πολύ πιο λιτή και με πιο καθαρές γραμμές από τις προηγούμενες. Εγώ πάντως θα ήθελα να κρατήσεις και κάποιο ξύλο για να σπάει την μονοτονία του πράσινου. Το φυτό πίσω δεξιά είναι Ludwigia repens; Ίσως αυτό ή η Alternanthera θα μπορούσαν να το κάνουν αλλά δεν ξέρω, σαν κάπου να χάνονται...Αυτά από εμένα σαν σκέψεις.
Και μια ερώτηση για να μαθαίνω και τίποτα. Αυτά τα επιπεδα της μπλυξα πως τα πέτυχες;
Περιμένω με αγωνία το επόμενο setup...:smt041:smt041:smt041:smt041

Τσιόνογλου Σταύρος
05-09-08, 00:12
Πάνο πολύ ωραίο,αλλά μην σταματάς βγάλε κιάλλα και ειδικά εκείνο το Glosso τι το θες το άτιμο :D είναι και δύσκολο στην συντήρηση του.Δώστο σε εμένα να παιδεύομαι.Έλα πλάκα κάνω .Μόνο μια σύσταση Πανόυλη μου βάλε τα κοκκινάκια σε σημείο που να εστιάζει το μάτι πάνω τους ,γιατι απο τις φώτο φαίνονται να είναι λίγο θαμμένα διπλα στα άλλα, xώσε και εκείνο το ξύλο που μου είχες δείξει και ήταν ωραίο. ¶ντε και απο Δευτέρα να μας κάνεις παρουσίαση το καινούργιο aquascaping.:grin:

harilaos
05-09-08, 00:16
Ίσως θα μπορούσες να εφαρμόσεις τον χρυσό κανόνα που έχει αναφερθεί ξανά στο φόρουμ στην τοποθέτηση του κόκκινου φυτού.

Πιστεύω οτι η blyxa ίσως παραέχει πολύ όγκο για το μέγεθος του ενυδρείου..
Ίσως να έχω και άδικο.

Σίγουρα πάντως καλύτερο από το προηγούμενο setup..

Πάνος
05-09-08, 00:24
Πάνο δεν ξέρω τι να πω. Είναι σκέτο στολίδι...Τέτοιο αποτέλεσμα έρχεται μόνο με πάρα πολύ κόπο και αγάπη... Σε βλέπω να εξελίσσεσαι σε μετρ του είδους.
Έχεις βελτιώσει το aquascape σου δραματικά.Η πιο πρόσφατη σύνθεση του ενυδρείου σου (δεν τολμώ να πω η τελική) είναι πολύ πιο λιτή και με πιο καθαρές γραμμές από τις προηγούμενες. Εγώ πάντως θα ήθελα να κρατήσεις και κάποιο ξύλο για να σπάει την μονοτονία του πράσινου. Το φυτό πίσω δεξιά είναι Ludwigia repens; Ίσως αυτό ή η Alternanthera θα μπορούσαν να το κάνουν αλλά δεν ξέρω, σαν κάπου να χάνονται...Αυτά από εμένα σαν σκέψεις.
Και μια ερώτηση για να μαθαίνω και τίποτα. Αυτά τα επιπεδα της μπλυξα πως τα πέτυχες;
Περιμένω με αγωνία το επόμενο setup...:smt041:smt041:smt041:smt041

σε ευχαριστω πολυ για τα λογια σου!
τα κομματια ξυλου που εχω ειναι μεγαλα..εκανα μια δυο αποπειρες μα δε μου αρεσε το αποτελεσμα...ισως αργοτερα θα ξαναπροσπαθησω...
οσο για την κοκκινη κυρια (με δυσκολευει το alternartheira και ουτε που τσεκαρω αν το γραφω σωστα:D)ειναι προσωρινα στη θεση εκεινη μαζι με κανα 2 αλλα φυτα για να δω ποια θα κρατησω και πως θα τα αξιοποιησω...το cuba εχω για αυτο το σκοπο αλλα τωρα το πολλαπλασιαζω...ειναι κανα 2 κλαδακια μονο και δεν πολυφαινονται ακομη...
τελος τα επιπεδα της μπλυξα τα εκανα με το εξης κλαδεμα...η μπλυξα ειναι stem plant (και δεν της φαινεται:p)..οποτε κλαδεψα τα περιμετρικα κομματια....πεταξα τα κατω μερη και κρατησα τις φουντιτσες τις οποιες ξαναφυτεξα....κανα 2 μεσαιες ριζες δεν τις κοντυνα και ετσι επειδη ψηλωσαν δινουν αυτο το αποτελεσμα..

Πιστεύω οτι η blyxa ίσως παραέχει πολύ όγκο για το μέγεθος του ενυδρείου..

..

το σκεφτομαι κι εγω αυτο...και να σκεφτεις εχω χαρισει περιπου τη μιση...φουντωνει απιστευτα..
Μόνο μια σύσταση Πανόυλη μου βάλε τα κοκκινάκια σε σημείο που να εστιάζει το μάτι πάνω τους ,γιατι απο τις φώτο φαίνονται να είναι λίγο θαμμένα διπλα στα άλλα, xώσε και εκείνο το ξύλο που μου είχες δείξει και ήταν ωραίο. ¶ντε και απο Δευτέρα να μας κάνεις παρουσίαση το καινούργιο aquascaping.:grin:

για δευτερα πολυ νωρις....εδω βαριεμαι να βγαζω φωτο...χε χε....ελεγα να περιμενω να πολλαπλασιαστει το cuba αλλα εχει μελλον ακομη...ισως τελικα αξιοποιησω το κοκκινο...θα λαβω ολες τις συμβουλες πολυ σοβαρα υποψιν καθοτι ειμαι και αναποφασιστος....
σταυρο εκεινο το ξυλο πιανει απιστευτο χωρο...πρεπει να ξηλωσω ολο το γρασιδι...

Raven
05-09-08, 00:50
Mπραβο Πανο ! Καταπληκτικη αλλαγη και εξελιξη. Μου αρεσει πολυ. Μηπως παςγια ADA 2009 ? :D:D:D

Πάνος
05-09-08, 00:57
ευχαριστω!!! παω για...σπιτι μου!:D

aaaooll
09-09-08, 15:09
καλο χειμωνα, εςπιστρεψαμε στην εδρα μας λοιπων, πανο, πολι ομορφο το εκανες... τα δισκακια που ειχες μεσα τι εγιναν?

Τσιόνογλου Σταύρος
09-09-08, 15:20
Α ρε Τάσο σε άλλο πλανήτη ήσουν τα δισκάκια έγιναν CD

Πάνος
09-09-08, 15:48
καλο χειμωνα, εςπιστρεψαμε στην εδρα μας λοιπων, πανο, πολι ομορφο το εκανες... τα δισκακια που ειχες μεσα τι εγιναν?

ευχαριστω τασο!!! επιτελους!!! οχι απλα χαθηκες...μαυρη πετρα...εχουμε πολλα να πουμε...αντε για καφε....
διαβασε το ποστ 90 αυτου του θεματος..το τελευταιο της προηγουμενης σελιδας....κι εγω ακομη απορω τι εγινε....

Πάνος
29-09-08, 20:57
το ενυδρειο μου ανακαινιζεται......ΔΕΝ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ..
σιγουρα ειχε και λιγη μπιχλα ο πυθμενας αλλα τα κομματια χωματος που ηταν κατω απο το χαλικι με το ξηλωμα των φυτων βγηκαν απο πανω....
ευτυχως σε λιγη ωρα το νερο καθαρισε....οποτε η νεα μορφη του ενυδρειου ειναι αυτη.....
συντομα φωτο με τη νεα εμφανιση....

παρεπιπτοντως λογω ανακαινισης.. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27158

Τσιόνογλου Σταύρος
29-09-08, 21:07
Πολύ μου άρεσε άστο έτσι Βιοτοπικό:D.

Πάνος
29-09-08, 21:11
στρατηγε μου...τελειο δεν ειναι ετσι??? ο αμαζονιος μετα απο νεροποντη κα πλημμυρα....χα χα...
σταυρο εβαλα το ξυλο που σου αρεσε.....;)

Τσιόνογλου Σταύρος
29-09-08, 21:13
Εσένα σου άρεσε και άσε εμένα,δηλαδή στη φώτο είναι μέσα αλλά λογω νεροποντης δεν φαίνεται?

Πάνος
29-09-08, 21:15
οχι οχι...αδειο ειναι ετσι με λιγο πογκοστεμον να επιπλεει......το διαμορφωσα αλλα θελω να κανω και λιγη καθαριοτητα αυριο πριν βγαλω φωτο....

υ.γ.περιμενω πογκοστεμον....;)...θες αλλη μπλυξα??:D

Τσιόνογλου Σταύρος
29-09-08, 21:19
Όχι οχι γιατι έγινε δάσος είπαμε στης 26 Οκτ μαζί με το άλλο,πιστεύω να βγεί πολύ πράμα γιατί άλλαξα και την ΜΗ απο πάνω τους και βλέπω να τρέχω και να μη προλαβαίνω χεχεχε.

delta66
29-09-08, 21:20
εισαι τρελλος :smt030:smt048:smt005
Rio Araca το εκανες το ενυδρειο, μες τη μπιχλα.

http://www.youtube.com/watch?v=3MzqGWi6Nn8

___

Πάνος
29-09-08, 21:26
:Dπως με πιανεις σπυρο....:D

Raven
29-09-08, 21:30
Πανο, πολυ dirty το "ντερτι" σου χα χα :D Περιμενουμε να μας εκπληξεις με το νεο set up που ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι τελειο !

Πάνος
29-09-08, 21:34
ακομη πειραματιζομαι..το ενα φυτο εδω το αλλο εκει...και περιμενω και κατι κλαδεματα απο φιλους....ειπαμε συνεχης αλλαγη το φυτεμενο....παντως ειναι πολυ ππιο μινιμαλ τωρα.....αυριο αν μπορεσω θα βαλω φωτο...

thanasis76
29-09-08, 22:11
καλο στησιμο και περιμενω κατι αψογο....:smt041:smt041

theodor72
30-09-08, 17:17
Το ρίμαξες το μποστάνι ρε Πάνο!!!
Πότε πρόλαβες να το βαρεθείς;;; Πάντως, εγώ περιμένω το νέο setup για να απολαύσω πρασινάδα :):):)

Πάνος
30-09-08, 17:20
να και μια νεα προσπαθεια..βγηκαν πολλα φυτα....μπηκε ξυλο.....αναμενω να φουντωσει η μπλυξα και να κλαδευτει .. ωστε να σχηματιστουν επιπεδα ,..να ψηλωσει η alternatheira....και να βαλω και περισσοτερο pogostemon helferi σαν γρασιδι.....το γλωσσο ακομη υποσκεψη..το σκιαζουν τα αλλα φυτα και εχει την ταση να ανεβαινει....:smt013

περιμενω διορθωσεις!!!

thanasis76
30-09-08, 22:00
πανο εγραψες!!! ειναι πολυ ομορφο και οταν φουντοσουν λιγο ακομα πιστευω οτι θα ειναι φοβερο....
μπραβο σου!!!!!:smt041:smt041:smt041

dinos99
30-09-08, 22:22
λιγα μου φενονται τα φυτα σου...μηπως να σου στειλουμε κανενα κλαδεματακι βρε πανο?????εχω λιγη μπλιξα αμα θες....:smt044:smt044:smt044

Υ.Γοτι και να κανεις ειναι ζωγραφια σε εχω βαλει στην κατηγορια planted guru!!!:smt109:smt109

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
30-09-08, 23:22
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΑΝΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.

Raven
01-10-08, 00:37
Γεια σου Πανο ! Νομιζω οτι καταλαβαινω τι θες να κανεις..πολυ ομορφο και λιγο minimal. Το μονο που με χαλαει λιγο ειναι τα ξυλα. Το μεγαλο αριστερα ειναι "δυσκολο" και απο πανω μοιαζει σαν να εχει κοπει με πριονι, ισως με ενα ματσακι ανουμπιες στην κορυφη να εδειχνε καλυτερα,- ισως και οχι :rolleyes: Το αλλο αριστερα ,το λεπτο, χανεται ηδη και αμα μεγαλωσει η blyxa δεν θα φαινεται καθολου.Γενικα στα "εφε λιβαδιου" ταιριαζουν καλυτερα ψηλα ξυλα ως τα 2/3 του γενικου υψους ,και μυτερα με διακλαδωσεις. Επισης στις πιο πολλες περιπτωσεις, τα κοκκινα φυτα "σμιγουν" χρωματικα με τα κοκκινωπα ξυλα και γι αυτο ειναι καλυτερα να απεχουν λιγο μεταξυ τους.Οι παραπανω ειναι προσωπικες εκτιμησεις απο καρδιας και οχι κριτικη.:)
Οπως και να εχει εκανες μια θαυμασια αρχη και φαινεται οτι η συνεχεια θα ειναι ακρως ενδιαφερουσα! Γι αυτο περιμενουμε τακτικα updates.;)

Πάνος
01-10-08, 11:35
ευχαριστω για τα καλα σας λογια!!!
αλεξανδρε το μεγαλο ξυλο παριστανει οντως ενα κομμενο κορμο με τις ριζες του να εξεχουν απο το εδαφος..μου αρεσει αυτη η ιδεα της εγκαταλειψης του..:rolleyes:
οσο για το αλλο μαλλον θα το βγαλω γιατι οντως δε φαινεται και θα προσπαθησω να βρω πιο ψηλα ξυλα....ευχαριστω πολυ για τις προτασεις...τις εχω αναγκη!

xontros
01-10-08, 12:28
Να πω την αμαρτία μου? Μ'άρεσε πολύ περισσότερο το προηγούμενο στήσιμο.. Είχε περισσότερο όγκο, περισσότερο βάθος, και συγκεκριμένα εστιακά σημεία..

Πάντως, έτσι όπως το βλέπω τώρα, σκέφτομαι το εξής: ένα εντελώς επίπεδο aquascape, με την ψηλή eleocharis πίσω (σε όλο το μήκος), την blyxa αμέσως μπροστα (πάλι σε όλο το μήκος), κάτι άλλο πιο χαμηλό αμέσως μπροστά (το glosso το έδιωξες όλο?), και σε ένα σημείο, τσουπ! Μια σύνθεση με ρίζα/κόκκινα φυτά, ή ό,τι άλλο φανταζεσαι.. (ένα σημείο όμως, και όχι δύο όπως τώρα..)

Και κάτι ακόμα! Δε μπορείς να βγάλεις καλύτερες φωτογραφίες με κάποιο τρόπο? Είμαι σίγουρος ότι η ποιότητα των φωτογραφιών το αδικεί.. Αν θέλεις, στείλε μου εμένα να κάνω εγώ τα photoshop-ικά..

Πάνος
05-10-08, 22:24
Και κάτι ακόμα! Δε μπορείς να βγάλεις καλύτερες φωτογραφίες με κάποιο τρόπο? Είμαι σίγουρος ότι η ποιότητα των φωτογραφιών το αδικεί.. Αν θέλεις, στείλε μου εμένα να κάνω εγώ τα photoshop-ικά..

με την τεχνολογια δε τα παω καλα....δεν ερχεσαι καλυτερα να το φωτογραφησεις ο ιδιος??:D..........κερναω φυτα!!
το στησιμο εχει αλλαξει παλι ελαφρως...θα εχετε ξανα νεες φωτο..ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!!!;)

Nem
05-10-08, 22:37
αν προσεξετε θα δειτε και τον μοχλη (το παιδι της ζουγκλας):D:D:D:D:D
Πλακα κανω Πολυ ωραιο μπραβο και καλη συνεχεια

Oυπς λαθος ειδα μονο τις πρωτες φωτο :D:D:D:D:D:D
Τεσπα και ετσι (last photo) ωραιο ειναι

Raven
15-04-09, 18:28
Με την αδεια του Πανου, παραθετω μερικες φωτος απο το ενυδρειο του ,οπως ειναι τωρα..
Το Guppy ειναι ενα απο τα ομορφοτερα του ειδους του που εχω δει !:smt054

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0233.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0274.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0283.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0267.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0293.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0294.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0282.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0302.jpg

imichal
15-04-09, 19:21
Πάρα πολύ όμορφο ! Πολλά μπράβο τόσο στον ιδιοκτήτη όσο και στον φωτογράφο !!

Πάνος
15-04-09, 21:10
να προσθεσω ομως και τα σχολια μου.....τοσο η φυτοσυνθεση οσο και η ψαροσυνθεση ειναι σε σταδια αναδιαταξης...επειδη γινονται αλλαγες στον αριθμο και το ειδος των ενυδρειων.....το ενυδρειο ειναι περισσοτερο αποθηκη φυτων...
το αποδεικνυουν και τα κλαδεματα που επιπλεουν για συγχομπιστες...:D:D
ειναι τοσο ομορφες ομως οι φωτο του Αλεξανδρου που θελησα να τις μοιραστουμε.....αν αποφασισω να κρατησω το φυτεμενο και αποφασισω τη μορφη του ο Αλεξανδρος θα το ξαναφωτογραφισει...ετσι Αλεξ?

Raven
15-04-09, 21:47
Ετσι-ετσι... :D
Παντως ακομα κι ετσι που ειναι το ενυδρειο αυτο ειναι υπεροχο μεσα στην απλοτητα του.
Αυτο που μου αρεσε ειναι τα χρωματα του και η ηρεμια που βγαζει.

pavlos2003
06-11-09, 20:01
Αυτο το...τέρας ομορφιάς νομίζω οτι είναι χαμηλών απαιτήσεων αν καταλαβαίνω σωστά τα πράγματα..
Ροδόστομος φαντάζομαι είναι αυτό με το κόκκινο κεφάλι (έχει άραγε και άλλη ονομασία?)
Το φυτό με τισ φουσκαλίτσες τι είναι??
Δεν μπορώ να μπώ στο νόημα τις "ιχθυοφόρτισης" θα ορκιζόμουν οτι ο αριθμός των ψαριών είναι τεράστιος για τα λίτρα!!.....

(Αφορά το πρώτο ενυδρείο σου στην πρώτη σελίδα ακόμα αυτό χαζευω!!!!!)

Πάνος
06-11-09, 21:29
χαιρομαι που σου αρεσε το wild look του ενυδρειου μου....φυσικα σημερα δεν εχει καμια σχεση με τοτε....
το φυτο με τις φυσαλιδες ειναι η riccia fluitans...αξιοσημμειωτη ομορφια οταν στολιζεται με τα μικρα αυτα διαμαντακια...
ναι τα ψαρια ηταν πολλα.
1. ηταν για λιγο μιας και ετοιμαζοταν το στησιμο μεγαλυτερου οπου μετακομισαν πολλα απο τα ειδη (ολοι οι ροδοστομοι-κορυ-νεον) και τωρα ζουν σε 450 λιτρα...φυσικα εχουν γινει γομαρια μετα απο 1μιση χρονο..
2. η αυξημενη φυτομαζα και το μικρο μεγεθος των ψαριων εκανε το συστημα να ειναι πολυ σταθερο ...φυσικα ουτε ιχνος απονιτρικα..προσθετα αζωτο...και με τακτικες αλλαγες κανενα προβλημα.
καποιοι κανονες μπορει να παρακαμφθουν ως ενα σημειο με προσοχη και σχετικη πειρα....