Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Nεα Ψαρακια ?!?

gtsia
31-03-08, 11:46
Ειδα μεσα στο φιλτρο μου σημερα 3 μικρα σαν ψαρακια αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι και τι πρεπει να κανω τωρα για να ζησουν!
Το σιγουρο ειναι οτι εδω και μια βδομαδα εχω μια γαριδα γεματη αυγα!
Εχω και 3 θηλυκα guppy αλλα δεν τα ειδα για εγγυους!
Οποτε τι να ειναι??
Τι συνθηκες χρειαζονται?
Τροφη?

PascM
31-03-08, 12:10
Με αυτά που αναφέρεις το ποιο πιθανόν είναι να έχεις μικρά guppy.
Τα υπόλοιπα που λες απλά δεν εκτός και αν έχεις και άλλα είδη τα οποία δεν μας είπες.

gtsia
31-03-08, 12:36
Τι πρεπει να κανω τωρα λοιπον για να επιζησουν??
Τροφη?

PascM
31-03-08, 12:39
Αν έχεις φυτά και κυρίως επιπλέοντα για κρυψώνες και από τροφή τριμένο φυλαράκι είναι οκ!

gtsia
31-03-08, 13:25
Εχω Ceratophyllum demersum αλλα δεν πιστευω να τα καταφερουν με το μαχαιροψαρο μου!Λεω να δοκιμασω καμμια γεννηστρα!
Ξερω ξερω δεν ειναι καλο αλλα πρεπει να δοκιμασω!

Tolis
31-03-08, 13:32
Γιατι πρεπει να δοκιμασεις?
Αν δεν μπορεις να μεγαλωσεις σωστα τα ψαρια, θα βρεθεις με μωρα με δυσμορφιες και νανισμους.

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
31-03-08, 13:38
να ρωτησω κατι ? Εαν μιλαμε για τρια ψαρακια και ΣΕ περιπτωση γεννηστρας κρατηθουν σε αυτη για ενα μικρο διαστημα(οσο να αποκτησουν ενα μεγεθος ωστε να μην φαγωθουν) υπαρχει προβλημα αναπτυξης? ξαναλεω το ερωτημα ειναι για τρια ψαρακια και μονο για λιγο διαστημα στην γεννηστρα.

Tolis
31-03-08, 13:39
Αν εχει μαχαιροψαρο, μιλαμε για αρκετα μεγαλο διαστημα και σιγουρα μεσα στη γεννηστρα δεν θα αναπτυχθουν σωστα.

halvas69
31-03-08, 13:50
Μέσα στην γεννήστρα έτσι κι αλλιως θα αργήσουν (αν τα καταφέρουν να μεγαλώσουν σωστά) να αποκτήσουν σεβαστό μέγεθος.
Οπότε καλύτερα χωρίς.

gtsia
31-03-08, 14:01
Να τα παω στο ενυδρειο τις κοπελας μου αν ειναι.
20 λτ και εχει μεσα 2guppy,2ξιφοφορους,2χηρες και ενα γλειφτη!
Θα υπαρχει προβλημα εκει?
Να τα κρατησω καμμια δεκαρια μερες στην γεννηστρα λιγο να μεγαλωσουν και μετα να τα βαλω εκει ή κατευθειαν??

gohn1990
31-03-08, 14:24
επειδη και εγω εχω γεννες απο guppy θα σου προτεινα να παρεις προσεκτικα τα μικρα και να τα μεταφερεις σε καποιο αλλο ενυδρειο μονα τους γιατι αντιμετωπιζουν κινδυνους οχι μονο απο επιθετικα ψαρια αλλα και απο ψαρια του ειδους τους!!!!.....αν τωρα δεν υπαρχει ενυδρειακι μετεφερε τα στις κοπελας σου που τα ψαρια δεν ειναι και τοσο επιθετικα...φροντισε ομως να γεμισεις την επιφανεια με κερατοφυλλο για να εχουν κρυψωνες.......η γεννηστρα οπως ειπαν και πιο εμπειροι απο εμενα αλλα και οπως εχω διαπιστωσει και απο μονος μου (λογω στρεσαρισματος ολα τα ψαρακια εβγαιναν νεκρα) ειναι απο κακη λυση μεχρι απαγορευτικη............

Σπύρος Μ
31-03-08, 14:27
Σε 20λίτρα;Πάρε καλύτερα εσύ κανένα πιο μεγάλο και αφου μπολιάσεις το φίλτρο σου ριχτα μέσα γιατί σε 20λιτρα με τοσα πολλα ψάρια δυσκολα θα επιβιωσουνε.

panagiotis265
31-03-08, 14:48
Πρίν 1 μήνα ε'ιχα και εγώ γένα απο gupy και τα μικρά τα είχα μέσα σε γεννήστρα απο τα 15 μόνο 1 επέζησε και αυτό δέν είχε αναπτυχθεί καθόλου.Πρίν μία βδομάδα είχα και δεύτερη γένα και αγόρασα ένα ενυδρειάκη 12 λίτρα και τα έρηξα όλα εκεί μέσα.Αυτό που μ'εντυποσίασε είναι οτι το ψαράκι απο την πρώτη γένα διπλασίασε σχεδών το μέγεθός του σε 1 βδομάδα. Οπότε γνώμη μου είναι να πάρεις 1 τέτοιο μικρό ενυδρειάκι 12 ευρώπουλα έχει.

Αber
31-03-08, 18:26
που θα βρω κι εγω ενα τετοιο ενυδρειακι στην Αθηνα ρε παιδια?
Και το κερατοφυλλο τι ειναι? αυτο που ειναι σαν καταιφι?

gohn1990
31-03-08, 18:50
Ceratophyllum demersum δεξι κλικ και αναζητηση στο google.....το πρωτο link και θα δεις φωτογραφιες του...........

aaaooll
31-03-08, 19:24
http://www.tsamisaquarium.gr/images/Fyta/ceratophyllum2.jpg
πηγή, www.tsamisaquarium.gr

Αber
31-03-08, 19:26
Καταλαβα.