Επιστροφή στο Forum : Οξυγονωση νερου
Ειναι κατι το οποιο αναροτιεμε και δεν εχω καταληξει σε κατι συγκεκριμενο.
Το ερωτημα παρουσιαστηκε οταν αγορασα το φιλτρο μου της Tetra το οποιο στην εξοδο του νερου υπηρχε ενας προεραιτικος σωληνας με τρυπες σαν φλαουτο ο οποιος απο οτι μου ειπαν εξυπηρετει στην καλυτερη οξυγονωση του νερου.
Απο τα πραγματα που εχω διαβασει ωσ επι το πλειστων απο αυτο το φορουμ h οποιαδηποτε αναταραξη του νερου το οξυγονωνει.
Το θεμα ειναι αμα πεφτει απο ψηλα ειναι καλυτερα ? και αν ναι αυτο συμβαινει λογο καλυτερης αναταραξης η λογο φυσσαλιδων(εχει διαψευθει σε καποιο ποστ)? Αν οχι πως γινετε να οξυγονωνει το ιδιο μια πιο υπεια λειτουργεια.
/discuss http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif
καλα το ειπες οτι οποιαδηποτε αναταραξη οξυγονωνει το νερο .....εγω αυτη τη "φλογερα" την εχω αφαιρεσει διοτι δε με εξυπηρετει μιας και την οξυγονωση την εχω αναθεσει στα φυτα.....
αν θελεις να την κρατησεις μη την βαλεις πολυ μακρια απο την επιφανεια γαιτι θα προκαλει πολυ θορυβο....
Το νερο παιρνει οξυγονο απο την επιφανεια του. Οσο υπαρχει κατι (φιλτρο, αντλια) που κανει το νερο να κυκλοφορει, και φερνει τα κατω στρωματα επανω συνεχως, αυτο οξυγονωνεται.* Οσο πιο γρηγορα γινεται αυτη η διαδικασια, τοσο πιο καλα οξυγονωνεται.
Βαζοντας το "φλαουτο" αμεσως κατω απο την επιφανεια με ροη παραλληλη προς αυτην, εχεις μια πολυ καλη οξυγονωση του νερου χωρις πλατς πλατς, σταγονες παντου, και χωρις να χανεις πολυ διοξειδιο (ωφελιμο στα φυτα, αν εχεις).
* Και η αεραντλια αυτη την δουλια κανει. Δεν οξυγονωνει το νερο απο τις φυσαλιδες που βγαζει (η επιφανεια τους ειναι πολυ μικρη και ανεβαινουν πολυ γρηγορα επαω για να προλαβει να γινει ανταλλαγη αεριων), αλλά με την ανοδικη πορεια των φυσαλιδων κυκλοφορει το νερο στην επιφανεια.
Αν το νερο ρε φιλε οξυγονωνεται απο την επιφανεια θα οξυγονωνεται και απο τις φισαλιδες. αν δεν υπηρχε αεραντλια ή φυτα, μονο απο την υψηλη ροη του νερου και η επαφη με τον αερα που θα εχει, πιστευεις πως δε θα υπηρχε προβλημα? ετσι το εχεις το δικο σου?
Για ξαναδιαβασε τι εγραψα...
Οτι παιρνει οξυγονο απο την επιφανεια λογο της κινησης που κανει εγραψες. δεν καταλαβαινω γιατι επρεπε να το ξαναδιαβασω. χωρις παρεξηγηση παντα
λαμβανει το οξυγονο απο την επιφανεια και με τη βοηθεια τις καλης κυκλοφοριας το διανεμει στα κατωτερα στρωματα των ενυδρειων μας......
Αν το νερο ρε φιλε οξυγονωνεται απο την επιφανεια θα οξυγονωνεται και απο τις φισαλιδες. αν δεν υπηρχε αεραντλια ή φυτα, μονο απο την υψηλη ροη του νερου και η επαφη με τον αερα που θα εχει, πιστευεις πως δε θα υπηρχε προβλημα? ετσι το εχεις το δικο σου?Δεν οξυγονωνει το νερο απο τις φυσαλιδες που βγαζει (η επιφανεια τους ειναι πολυ μικρη και ανεβαινουν πολυ γρηγορα επανω για να προλαβει να γινει ανταλλαγη αεριων), αλλά με την ανοδικη πορεια των φυσαλιδων κυκλοφορει το νερο στην επιφανεια.
Ετσι τα εχουμε οι περισσοτεροι ανα τον κοσμο πολλα χρονια τωρα.
Εχει πλακα το οτι δεν εχεις καταλαβει οτι λεμε το ιδιο πραγμα με αλλη οπτικη γωνια
Τόλη έχεις αρχίσει να γερνάς δεν σε καταλαβαίνουν οι νέοι :D :D :D
Ρε παιδια απλα λεω οτι οπως με την επαφη του νερου με τον αερα στην επιφανεια, οξυγονωνεται, δεν υπαρχει διαφορα με την επαφη με τις φυσαλιδες. αερας ειναι κι αυτος.
Αν το νερο ρε φιλε οξυγονωνεται απο την επιφανεια θα οξυγονωνεται και απο τις φισαλιδες.
gaia : συμφωνούμε αλλά το οξυγόνο που δεσμεύεται από τις φυσαλίδες είναι πολύ μικρό για να μας ενδιαφέρει
αν δεν υπηρχε αεραντλια ή φυτα, μονο απο την υψηλη ροη του νερου και η επαφη με τον αερα που θα εχει, πιστευεις πως δε θα υπηρχε προβλημα? ετσι το εχεις το δικο σου?
με σωστή ροή δεν υπάρχει πρόβλημα και όπως σου είπε και ο Τόλης αυτό εφαρμόζεται παγκοσμίως.
Ασκοπα αγοραζουμε αεραντλιες δηλαδη? Μη νομιζετε ρε παιδια οτι παω να το παιξω εξυπνος. Συγνωμη αν εκνευρισα καποιον αλλα.....
Η επιφανεια της φυσαλιδας σε συγκριση με την επιφανεια του ενυδρειου ειναι αμελητεα για να εχουμε ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ανταλλαγη αερίων.
Η αεραντλια εχει διαφορες αλλες εφαρμογές αλλά σε ενα τυπικό ενυδρειο, με φυσιολογικη ιχθυοφορτιση ειναι απλά περιττή.
για πες για τις αλλες εφαρμογες...
Η αεραντλια εχει διαφορες αλλες εφαρμογές αλλά σε ενα τυπικό ενυδρειο, με φυσιολογικη ιχθυοφορτιση ειναι απλά περιττή.
* Παραπανω οξυγονωση (δια της κυκλοφοριας) οταν υπαρξει προβλημα οξυγονου. (υπερθερμανση, βλαβη φιλτρου)
* Μπορει να οδηγησει μικρα φιλτρα σε set up που δεν θελουμε μεγαλη αναταραξη απο αντλιες (ενυδρεια αναπαραγωγης, μεγαλωματος μικρων)
για πες για τις αλλες εφαρμογες...
Να συμπληρωσω σε αυτα που εγραψε ο Tolis και στην περιπτωση που κανουμε θεραπεια και χρησιμοποιουμαι φαρμακο.
...για εκκόλαψη αρτέμιας.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.