Επιστροφή στο Forum : καρυδα.......
ρε παιδια απο την καρυδα βγαζουμε ολη τη ψυχα?????δηλαδη βγαζουμε ολο το ασπρο????????
ναι...καλη ορεξη!
και μετα ριξτης ενα βρασιματακι να στανιαρει....
να'σαι καλα :D.......δηλαδη να την αφησω καφε απο μεσα?????
thanks για ολα παιδια........
Μου είπαν ότι η καρύδα είναι τόσο "καθαρή" που δεν χρειάζεται καμιά προεργασία!
Πίνεις το "γαλατάκι", τρως την ψύχα και την βάζεις κατευθείαν στο ενυδρείο. Αληθεύει;
Ακριβώς Lucy μας!
Την ξεπλένεις βέβαια με νεράκι ε?
εγω τις εβρασα κιολας.....και τις εξυσα και εσωτερικα....
Δεν έκανες κακό πάντος αν σε απασχολεί αυτό!
το ξερω, απλα επειδη μια απο τις δυο καρυδες που εφτιαξα ειχε ενα ειδος μουχλας για καλο και για κακο εκανα ολη την παραπανω διαδικασια.........
Ξεπλυμα μονο με νερακι? Κ απο τη Χαβαη πως ερχονται, κλεισμενες ατομικα σε αεροστεγεις συσκευασιες? Κανα 2ωρο βρασιμο ειναι οτι πρεπει.
ναι βρε παιδια...μυριζει κιολας ..με το βρασιμο φευγει αυτη η μυρωδια που σε παραπεμπει σε αντιηλιακο hawaian tropic...:p
εγω πεντε λεπτακια τις εβρασα....τωρα τα αποτελεσματα θα τα δειξουν τα test....δεν νομιζω να εχουν κατι ομως......
Βράστες άλλη μια φορά για τουλάχιστων 30 λεπτά. Μετά μπορείς να τις ξεπλήνεις με λιγο νεράκι από το ενυδρείο και είσαι jet. Με 5 λεπτά βράσιμο δεν νομίζω να πέτυχες και πολλά...
Το βρασιμο σκοπο εχει την απολυμανση. 30 λεπτα ειναι υπερβολη.
giagligian
28-03-08, 12:03
Ρε παιδιά έλεος με τα βρασίματα πια... Στο τέλος θα λέτε να βράζουνε και τα ψάρια για να τους κάνουν προσαρμογή και να μην έχουν αρρώστιες.... :smt120:smt120:smt120
ε δεν ειναι καλυτερο να προλαμβανεις? παντως αποστειρωση κανεις με δεκα λεπτα βρασιμο....στη θεωρια αυτο ισχυει και στη δουλεια μου ετσι αποστειρωνουμε το νερο για παραγωγη γαλακτος για προωρα μωρα......οποτε πανω απο δεκα λεπτα περιττευει...
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
28-03-08, 13:34
Ρε παιδιά έλεος με τα βρασίματα πια... Στο τέλος θα λέτε να βράζουνε και τα ψάρια για να τους κάνουν προσαρμογή και να μην έχουν αρρώστιες.... :smt120:smt120:smt120
καλη ιδεα σου. να βραζουμε τα ψαρια για κανα 10λεπτο για τα μικροβια.:D:D:D:D. τι αλατια και τι φαρμακα μου λετε.ΒΡΑΣΙΜΟΟΟΟΟ:D:D
Το να βράσεις την καρύδα είναι παντελώς άχρηστο.
Ένα απλό ξέπλυμα με νερό είναι μια χαρά.
Ιδικά από την μέσα μεριά το πλύσιμο είναι μόνο για να φύγει ότι έχει απομείνει από την "ψίχα" της που απλά ... την τρώμε ...
flying_guardian
28-03-08, 22:00
Το να βράσεις την καρύδα είναι παντελώς άχρηστο.
Ένα απλό ξέπλυμα με νερό είναι μια χαρά.
Ιδικά από την μέσα μεριά το πλύσιμο είναι μόνο για να φύγει ότι έχει απομείνει από την "ψίχα" της που απλά ... την τρώμε ...
Και τι πειράζει αν μείνει και λίγη ψύχα; Άλλωστε έτσι θα υπάρξει και μια τροποποίηση στο διαιτολόγιο των ψαριών! Ειδηκά αν κάποια είναι φυτοφάγα!
Μηνzw μια ερώτηση έκανα!!:D
Εξαρτάτε πόσο λίγη και αν την φάνε αμέσως ή αν αρχίσει να σαπίζει με δυσάρεστες συνέπειες.
Δεν χρειάζονται βράσιμο οι καρύδες...Ότι μουχλα και οτιδήποτε και αν έχουν,με ένα καλό ξεπλυματάκι φεύγουν...Απλά προσέχουμε όπως και τα ξύλα να μην έχουν κάποια εμφανή βρωμιά που δεν φεύγει και που δεν ξέρουμε από τι είναι και οπότε χρειάζεται ξύσιμο το σημείο μέχρι να φύγει...Προσωπικά,απλώς αφαιρώ(τρώω :D) το εσωτερικό,τις πλένω και τις βάζω...Η μυρωδιά που λέτε είναι από τους χυμούς του ξύλου και δεν ενοχλεί πουθενα...
Άν δεν σας αρέσει πάντως η καρύδα ευχαρίστως να σας δώσω διεύθυνση να μου στέλνετε την ψίχα της ... :D
Κι εμένα το γάλα της!!!!!!! :D
Έχουτε ξεφύγει μπρεεεε!!
ντο θες το γαλα τς? να φτας γιαουρτ?
Εγώ πάντως έκλεισα εκπομπή στην TV να πουλάω καρύδες !! :D:D:D:D:D
Έχουτε ξεφύγει μπρεεεε!!
ντο θες το γαλα τς? να φτας γιαουρτ?
έναν ξίγαλα α φτάγα, κι απέ κει α φτάω σουρβάν να σκουντουλίζ coconut
(ένα γιαούρτι θα κάνω κι από εκείνο θα φτιάξω σουρβά = ποντιακή σούπα με γιαούρτι και σιτάρι - να μοσχοβολάει ...)
:smt040
σλουρπ!! Χαλβάαα πάμε στης lucy για φαγητό??
τεμετερον τα παιδια τρων ωραια φαϊα!!:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.