PDA

Επιστροφή στο Forum : Μπρόκολα στο ενυδρείο

Andreas301
27-03-08, 12:00
Σας παρουσιάζω τον μικρό αρσενικό μου cynotilapia ο οποίος αναρωτιέται τι σόι χορταρικό είναι αυτό που έπεσε από τον ουρανό! Μετά του έδωσε και κατάλαβε!!

Πάνος
27-03-08, 12:02
ωραιος!!! καλη ορεξη....:p

lucy
27-03-08, 13:29
Πως το κοιτάζει λοξά!!!:D

delta66
27-03-08, 14:13
Pleco Vs Μπροκολο βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=ljHiVzAbK40

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-pets-p2200096_resize.jpg

orck
27-03-08, 14:44
πω πω πεινα :)
ποσες ωρες/ημερες το αφηνεις;
καροτο που εριξα δεν το ακουμπησαν καθολου (για να πω την αληθεια δεν ξερω εαν ηθελε βρασιμο η οχι και απλα το καθαρισα αλλα δεν το εβρασα)

melli
27-03-08, 14:45
¶ρχοντας!!! :D Το μπρόκολο είναι ωμό ή ζεματισμένο?

steady
27-03-08, 15:04
εμενα το καροτο ελαφρα ζεματισμενο το σκιζουν οι πλεκο

delta66
27-03-08, 15:32
πω πω πεινα :)
ποσες ωρες/ημερες το αφηνεις;
καροτο που εριξα δεν το ακουμπησαν καθολου (για να πω την αληθεια δεν ξερω εαν ηθελε βρασιμο η οχι και απλα το καθαρισα αλλα δεν το εβρασα)
Ειναι βρασμενο χωρις αλατι σε σκετο νερο, τοσο που τρωγεται, (οπως και φαγωθηκε το υπολοιπο απο μας) και το εχω αφησει να κρυωσει.
Μια ωριτσα ηταν αρκετη να το κανει φυλλο και φτερο.
Οχι, οχι πλακα κανω, οσο εφαγε εφαγε.
Και αυτο δεν γινεται καθε μερα μια φορα το μηνα (ξερω γω).

Andreas301
27-03-08, 15:59
Το μπρόκολο είναι βρασμένο αρκετά αλλά όχι πάρα πολύ για να μην λειώνει.

Μαρούλι όταν βάζω δεν το βράζω απλά το αφήνω στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά και μετά κατευθείαν στο νερό (πιασμένο στο σπιράλ). Αμέσως αποψύχεται και είναι πλέον μαλακό διότι έχουν σπάσει οι ίνες στην κατάψυξη.

Αγγούρι απλά καθαρισμένο.

Οποιοδήποτε από τα παραπάνω το αφήνω 24 ώρες χωρίς πρόβλημα. Από ένα σημείο κι έπειτα οι mbuna είτε χάνουν και την όρεξή τους γι αυτό κι έχουν χορτάσει ή απλά το καταναλώνουν όλο αν είναι λίγο. Στο φυτεμένο μου ενυδρείο, ο pleco το αγγουράκι το τσακίζει μέχρι τέλους. Εδώ όμως δεν έχει pleco οπότε ό,τι φάνε οι κιχλίδες μόνο.

eve_gr2000
27-03-08, 17:00
Καλησπέρα και από εμένα.

Αφορμόμενη τις phots / videos / σχόλιά σας, έχω να ρωτήσω το εξής:

Έχω σε ένα 300άρι tank oscar & ένα pleco. Το πρόβλημά μου έγκειται στο εξής:
Το pleco δεν προλαβαίνει καλά – καλά να δει τη ταμπλετίτσα που του ρίχνω, επειδή το oscar την καταβροχθίζει σε D-T !!!
Έχω δοκιμάσει να του βάλω το φαγητό με κλειστά φώτα, να απασχολώ το oscar την ώρα που ρίχνω την ταμπλέτα, να να να....τίποτα.
Παρ’ ολα αυτά λέω να δοκιμάσω και τη μέθοδο του λαχανικού, όπως προαναφέρετε.
Σκέφτομαι για μπρόκολο ή αγγούρι.
Πέραν του (καλού) πλυσίματος, θα χρειαστεί κάποια άλλη προεργασία? Βράσιμο κτλ... Δηλαδή πχ. Αγγουράκι απλά πλένω – καθαρίζω – τοποθετώ, ή να ρίξω και κανα βράσιμο καλού-κακου?

Και εν τέλει...Κάνουν καλό όλα αυτά ή ίσως να δημιουργήσουν προβλήματα με μικρόβια κτλ???

delta66
28-03-08, 08:21
Έχω σε ένα 300άρι tankoscar & ένα pleco. Το πρόβλημά μου έγκειται στο εξής:
Το pleco δεν προλαβαίνει καλά � καλά να δει τη ταμπλετίτσα που του ρίχνω, επειδή το oscar την καταβροχθίζει σε D-T !!!........

Γι'αυτο και γω οταν θα φτιαξω ενυδρειο με Oscar θα τα εχω μονα τους :grin:
Στο θεμα συμβατοτητας δυο ψαριων παιζει ρολο και η διατροφη τους ;)

καλη τυχη
φιλικα σπυρος

Stelios_Rjk
05-04-08, 15:28
Να κι ο δικος μου ο πιτσιρικας που παρολο την ηλικια του δεν αφηνει σε ησυχια τις θηλυκες!

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ff302-stelios_rjk-cimg1923res.jpg

delta66
05-04-08, 18:44
Να κι ο δικος μου ο πιτσιρικας που παρολο την ηλικια του δεν αφηνει σε ησυχια τις θηλυκες!
:smt005:smt005:smt005:smt005 :smt043:smt043

+-4 Διαβασε το τιτλο του θεματος Στελιοοοοοοοοο. : "Μπρόκολα στο ενυδρείο"

Για αλλο θεμα ηταν η φωτο με το μαγκιτη σου? :smt056

Stelios_Rjk
05-04-08, 20:20
Ενθουσιαστηκα ρε Σπυρο που εχει κι αλλος αυτο το ειδος και ποσταρα κι εγω τον μικρο. Ωραια παω να πεταξω κανενα μπροκολο μεσα να μην ειμαι off topic.
:razz::smt047:smt003

Andreas301
05-04-08, 22:26
Δεν πειράζει καθόλου :D:D:D
Ας μην έχεις Στέλιο μπρόκολα στο ενυδρείο, πολύ όμορφο ψαράκι !!
Πάντως δοκίμασέ το (ελαφρά βρασμένο για να είναι μαλακό). Έχει πλάκα πώς τσιμπολογούν τα ανθάκια του μπρόκολου. :D:D:D:D