Επιστροφή στο Forum : Τί τρέχει?
panagiotis265
26-03-08, 15:40
Καλημέρα σε όλους.Εβαλα πρίν 4 μέρες στο ενυδρείο μου μία Cabomba caroliniana και απο τότε συνέχεια τις πέφτουν μικρά κλοναράκια και επιπλέουν μέσα στο ενυδρείο μου εχω παρατηρήσει επίσης μία ελαφριά αλλαγή του χρώματος προς το κίτρινο.Στο υπόστρομα έχω βάλει λίπασμα και το χαλίκι μου΄είναι 2-3 mm.Μπορεί κανείς να μου πεί τί γήνετε?
Υ.Γ.Το λίπασμα που έχω βάλει είναι σε κόκους περίπου ίδιου μεγέθους μα το χαλίκι.
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
26-03-08, 15:43
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.Πιστευω οτι βρισκετε στο σταδιο προσαρμογης αλλα για πες μα τι φωτισμο εχεις και αν εχεις διοξειδιο.
επισης νομιζω οτι η καμπομπα τρεφεται απο ολο το μηκος της και οχι απο τις ριζες της...αυτο οσον αφορα το λιπασμα που ανεφερες...θελει υγρο λιπασμα διαλυμενο στο νερο και οχι (μονο) ταμπλετες στη ριζα...
panagiotis265
26-03-08, 15:47
Co2 Δέν βάζω γιατί ο πωλητής μου είπε οτι δέν έχει απαιτήσεις μεγάλες το φυτό και είναι αυτό και άλλες 6 ανούμπιες μέσα σε 60 λίτρα. Οσο για τον φωτισμό αυτό ίσως είναι πρόβλημα γιατί έχω μία λάμπα αμφιβόλου τύπου φωτισμού.
πρεπει να μας πεις τα βατ της λαμπας και ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου....οσον αφορα το φωτισμο...
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
26-03-08, 15:50
Παρατηρησε την για λιγες μερες.Εαν δεν μαυρισουν-σαπισουν οι ριζες της δεν εχεις προβλημα.Πιστευω οτι θα ανακαμσει μολις προσαρμοστει.
panagiotis265
26-03-08, 15:52
Λάμπα 18W 60 λίτρα το ενυδρείο μου.
το φως ειναι λιγο για τα περισσοτερα φυτα...μη το συγκρινεις με ανουμπιες που ειναι σκυλια!!
θες για τα περισσοτερα πρασινα φυτα καπου 30 βατ σε 60 λιτρα ενυδρειο (0.5 βατ/λιτρο).....επισης χρειαζονται και καποιο υγρο λιπασμα (περα απο ταμπλετες υποστρωματος η ειδικο υποστρωμα)...το co2 δεν ειναι απαραιτητο για ολα αλλα γενικως ειναι το "κλειδι" που κανει τη διαφορα...μπορεις να κανεις ενα do it yourself... εντελως ευκολα και οικονομικα....
αν φτιαξεις αυτες τις παραμετρους..θα εισαι καλα για τα περισσοτερα πρασινα φυτα...
panagiotis265
28-03-08, 11:38
Ωραία εδώ και 2 μέρες ανάβει μία λάμπα που είναι για φυτά και έβαλα και υγρό λίπασμα παρ'όλα αυτά δέν βλέπω η καμπόμπα να την παλέυει.Μήπως έχει σχέση και με τα ψάρια που υπάρχουν μέσα?Θέλω να πώ υπάρχει πυθανότητα να την μαδάνε αυτά?
panagiotis265
28-03-08, 16:52
Πολλά και διάφορα... όπως. Brachydanio rerio, Neon, Puntius Titteya, Guppy, Corydoras aeneus, Betta splendens, Xiphophorus helleri, Black molly και ένα γλύφτη που δέν ξέρω ακριβώς τί είδος είναι.
λιγο ασχετο με το θέμα, αλλα πολλα για τα λιτρα σου, κ ασυμβατα μου φαινοντε τα ψαρακια σου...
Η Cabomba caroliliana για ν' αναπτυχθεί σωστά θέλει πολύ φως και ανάλογο Co2 http://www.tropica.dk/productcard_1.asp?id=015
Έχει πολλά φυτά με λιγότερες απαιτήσεις , όπως οι ανούμπιες που ήδη έχεις .
Στη σύνθεση και ποσότητα ψαριών είσαι φάουλ.
panagiotis265
28-03-08, 18:42
Το ξέρω οτι είμαι φάουλ βρε παιδιά μήν βαράτε καινούριος είμαι.Τα ψαράκια τα πήρα γιατί μου είπαν οτι είναι Ο.Κ με τα λίτρα μου και είναι και συμβατά μεταξή τους.Γι'αυτό ψάχνω μεγαλήτερο ενυδρείο για να τα ξεχωρήσω κιόλας.Δέν μου είπατε τελεικά φταίνε τα ψάρια μήπως που μαδάει η καμπόμπα?
το black molly παλια μου ειχε κανει κατι στραβες με λεπτοφυλλα φυτα..αλλα δε μπορω να πω με σιγουρια...δεν ειναι και σαν τα δολλαρια...προσεξε παντως τη συμπεριφορα του...
Ίσως τα molly στην προσπάθειά τους να φάνε άλγη .
panagiotis265
04-04-08, 00:58
Επανέρχομαι πάλι μετά απο λίγες μέρες... Ενώ το φυτό μου άρχησε να παίρνει τα πάνω του με το λίπασμα και την λάμπα που έβαλα παρ'όλα αυτά μέρα παρα μέρα βλέπω απο ένα κοτσάνι του φυτού μου να επιπλέει και το ξαναφυτέυω.Πώς βγαίνει? ? ?
spiros1978
04-04-08, 01:04
μαλλον δεν το ειχες φυτέψει πολυ καλα και δεν προλαβαν οι ριζες να πιασουν:)αν τσιμπανε και τα ψαρακια σου το φυτο βοηθανε σ'αυτο!απλα κανε με το δαχτυλο σου μια τρυπα πριν το φυτεψεις και βαλτο βαθια μεσα και όπως θα πάρεις το χέρι σου μ'ενα δαχτυλο βαλε χαλικι γυρω γυρω.
η μπορει και να σαπιζει το φυτεμενο μερος, και να βγαινει...
panagiotis265
04-04-08, 16:06
Μάλλον σαπίζει το φυτεμένο μέρος γιατί όταν το πιάνω το κάτω μέρος είμαι μάυρο και μαλακό.Γιατί όμως σαπίζει?
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζα κι εγώ μέχρι να αναβαθμίσω τον φωτισμό. Μάλλον δεν του αρκεί ο φωτισμός και σαπίζει στα μεσογονάτια. Προσπάθησε να την φυτέψεις σε μέρος με αρκετό φώς ή κάνε κάτι για να αναβαθμίσεις τον φωτισμό σου!
οταν το φυτο δεχεται φως στα ψηλα στρωματα και οχι στα χαμηλα στη βαση του...η φυση ξερει τι πρεπει να κανει........χαλαει το κατω μερος ωστε το πανω να επιπλευσει και να μπορεσει να φτασει το φως....το ειπα λιγο ρομαντικα αλλα αυτο κανουν πολλα απο τα φυτα...οποτε δυναμωσε το φωτισμο σου η τοποθετησε το σε πιο φωτεινο σημειο...
Παίζουνε και άλλες πατεντούλες αν δε σου ριζώνουνε εύκολα τα φυτά (ή αν σου τα ξεριζώνουνε οι κύριοι ψάρηδες..):
π.χ. αφήνεις το φυτό για κανά δυο βδομάδες στην επιφάνεια να επιπλέει, και θα βγάλει ρίζες μόνο του..
ή, το στηρίζεις προχωρινά με κάτι.. π.χ. πετραδάκι.. εγώ έχω βολευτεί πολύ με κάτι (ειδικά κατεργασμένα για χρήση σε ενυδρείο) μολυβδένια ελασματάκια της Marina, σαν μικρά βαρίδια, που βρίσκω σε ένα μαγαζί..
Όπως επίσης κάπου διάβασα ότι στα stem plants αν κλαδέψεις, μέχρι να ξαναπετάξει, μεγαλώνει λέει η ρίζα.. ισχύει κάτι τέτοιο?
Τι θερμοκρασία έχεις; Η cambomba σαπίζει εύκολα σε μεγάλες θερμοκρασίες.
panagiotis265
05-04-08, 01:45
25-27 βαθμούς έχω.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.