Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή σύνθεσης ενυδρείου

Σπύρος Μ
25-03-08, 10:54
Αποφάσησα να κάνω το ενυδρείο μου Ασιατικό.Γι'αυτό θα κρατήσω τα τιγράκια και θα διώξω τα υπόλιπα.Θέλω να βάλω εύκολα φυτά πχ{ανούμπιες}η αλλά που να μην εχουν μεγάλες απαιτήσεις και θέλουν χώμα{ο πετσοπας δεν μου είχε δώσει χώμα ούτε φυτά και δεν μπορώ να το στρώσω απο την αρχή}.Λέω να βάλω σαν σύνθεση 8 barbus tetrazona 2 trichogaster leeri 2 apple snale 4 brachydanio rerio και ένα beauforta leveretti.
Σύνθεση ΄β=8 tiger barbs 2 trichogaster leeri 2 trichogaster trichopterus και 2 gyrinocheilus aynomiery.
εγώ προτιμώ το ΄β .περιμένω απαντήσεις.

Πάνος
25-03-08, 10:58
τα γκουραμι γινονται μεγαλα ψαρια και δεν ειναι για να εχεις τοσα πολλα στα λιτρα σου....και για μενα ειναι κακος συνδυασμος γκουραμι και τιγρακια γιατι τα τιγρακια τσιμπουν σηνυθως τις "κεραιες" τους και τα δικα μου παντα ειχαν φαγωμενες και μισες "κεραιες"...

Σπύρος Μ
25-03-08, 11:02
τα δικά μου τα είχα ένα χρόνο με το gold gourami.δεν ενοχλούν γιατί είναι κοπάδι και τσακόνονται μονο μεταξύ τους.μπορείς να μου πεις συνδιασμό με τα τιγράκια και γκουράμια;

Apollwnas
25-03-08, 11:08
Μπορεις με τα τιγρακια να βαλεις ενα κοπαδακι danio rerio :rolleyes:

Σπύρος Μ
25-03-08, 11:11
θέλω όμως και γκουράμι περλ.μπορώ;τώρα που θα φίγει ο πλέκο να βάλω έναν δυο κοινούς γλύφτες;

PascM
25-03-08, 11:18
Καλύτερα να μην βάλεις καθόλου "γλύφτες" οι οποίοι θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα αργότερα και λόγω μεγέθους.
Μερικά apple snail ή και zebra snail θα είναι μια χαρά ως συνεργείο καθαρισμού.

Σπύρος Μ
25-03-08, 11:20
ευχαριστώ πολυ πασχάλη.μπορείς να μου δείξεις φωτο ανουμπιας για να την πάρω μαζί στο πράκτικερ;

PascM
25-03-08, 11:22
Γιατί θα βρεις στο πράκτικερ?
Φωτό δες εδώ : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23357

Σπύρος Μ
25-03-08, 11:24
εχει κάτι φυτά.αν δεν βρώ ξέρεις κανένα μαγαζι στην περειφέρεια;

PascM
25-03-08, 11:27
Σε ποια περιφέρεια? Δυτικής Μακεδονίας ?
Αν ψάξεις στον κατάλογο μαγαζιά όλο και κάποια διεύθυνση θα βρεις (εδώ στο gab ψάξε και θα βρεις).

Σπύρος Μ
25-03-08, 11:58
στο pet boom.στο pet city.αλλα ανουμπιες θα μου δώσει όταν κλαδέψει ένας φίλος.
μπορείτε να μου πείτε πρόταση για σύνθεση με τα μόνα κοπαδοψαρα να είναι τα τιγράκια;
Να έχουν και κανένα γκουράμι.
-------------------------
κανεις;

PascM
25-03-08, 12:01
www.tsamisaquarium.gr (http://www.tsamisaquarium.gr)

Για μελέτησε πρώτα και μετά βλέπουμε.

Σπύρος Μ
25-03-08, 15:32
εγώ έχω εγκυκλοπέδια του ενυδρείου απο τον esther verhoef-verhallen.Λέει πως τα περλε γκουράμι θέλουν τουλάχιστον 60εκ μήκος και έχω 80.δεν πιδτεύω πως θα έχει πρόβλημα.αλλά αφού το λέτε εσείς και δεν τον ξέρο τον κύριο{τον εκδότη του βιβλίου} θα κάνω ότι μου πείτε.
Υ.Γ*ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΓΚΟΥΡΑΜΙ
πειτε μου μια σύνθεση σας παρακαλώ+-8

Tolis
25-03-08, 18:17
Αφ ενος βιαζεσαι πολυ και εισαι ανυπομονος, και το χομπι των ενυδρειων θελει υπομονη...

Αφ ετερου, χτυπιεσαι να σου πουμε συνθεση λεγοντας οτι θα κρατησεις τα τιγρακια, και σε αγγελια διπλα τα ανταλασσεις τα τιγρακια.

Αποφασισε, αλλά αμα ξαναλλαξεις γνωμη και μετα δεν απανταμε μην ξαναχτυπιεσαι...

Σπύρος Μ
25-03-08, 18:24
Θέλω να τα ανταλάξω γιατί θέλω να βάλω 4 green barbs αντι για τα σκέτα.Αλλιώς θα τα κρατήσω.

Tolis
25-03-08, 18:28
Κι εμας τι μας ρωτας?

Σπύρος Μ
25-03-08, 18:34
για το αν μπορώ να βάλω μαζί με τα τιγρακια και άλλα ψάρια όχι κοπαδόψαρα αλλά ζευγάρι.

aaaooll
25-03-08, 18:36
αφου θα τα δωσεις τα τιγρακια...:smt108

Πάνος
25-03-08, 18:46
και γιατι να τα δωσει τα τιγρακια?...μα θα βαλει green barbs......:D :D :D ...νομιζω "κολοκυθιά" το λεγαμε στο σχολειο...

aaaooll
25-03-08, 18:49
στης αγγελιες τα ανταλαζει...:smt120;)

Πάνος
25-03-08, 18:57
ναι εχω δει τις αγγελιες....ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ....

Σπύρος Μ
25-03-08, 19:16
αμα δώσω τα τιγράκια που δεν νομίζω οτι θα δεχτεί κανείς θα βάλω στη θέση τους πράσινα τιγράκια ώστε να γίνουν ΟΛΑ τα τιγράκια μαζί οχτώ.Τελικά θα μου πείτε αν μπορώ να βάλω τίποτα άλλο {ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΙΓΡΑΚΙΑ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΑΛΛΑ}είδος;

stav
26-03-08, 13:49
Μαζι με τα πρασινα τιγρακια μπορεις να βαλεις και πρασινα αλογα.:D

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
26-03-08, 13:50
Μην πειραζετε τον βενιαμιν του forum.:p:p:p:p:p

Σπύρος Μ
26-03-08, 17:29
Μπορείτε να μου πείτε τι μπορώ να βάλω στο ενυδρείο μου;
Εκτος απο τιγράκια.Η αγγελία αποσύρθηκε.Πειτε μου καλοι μου ανθρωποι τι αλλα ψάρια μπορώ να βάλω μαζί με τα τιγράκια και μάλλον τα ινδιανάκια που δεν τα θέλει κανείς;Εκτος απο κοπαδόψαρα.
Καμμία απάντηση;Καμια προταση για ευκολα φυτά χωρίς υππόστρωμμα;

Πάνος
26-03-08, 17:32
για ευκολα φυτα υπαρχει υπομνημα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537
διαβασε το...

Σπύρος Μ
26-03-08, 18:55
ευχαριστώ.Θέλω να ρωτήσω τον Σπύρο1978 αν έχει τέτοια κλαδέματα
αλλιώς να πάρω.Ευχαριστώ Πανο.Τώρα για τα ψάρια;

Πάνος
26-03-08, 19:06
puntius titteya...καλα το εγραψα? εννοω τα cherry barbs....δεν ειναι κοπαδοψαρα....πιο καλα 1 αρσενικο 3-4 θηλυκα

Σπύρος Μ
26-03-08, 19:31
δεν έχω καλά φυτά.για κοιτα εδω

http://www.tsamisaquarium.gr/images/Fish/Puntius-titteya.jpg Foto: B. Kahl

Κατάγονται από την Σρι Λάνκα και ζουν σε σκοτεινά σημεία, σε ρυάκια και μικρές λίμνες, με αρκετή ροή και πυκνά φυτά.
Ανήκουν στην Τάξη των Cypriniformes στην οικογένεια Cyprinidae και την υποοικογένεια Cyprininae.

Συνώνυμα είναι και τα Capoeta titteya, Barbus titteya, Barbus frenatus
Είναι σμηνόψαρα, όπως και όλα τα άλλα είδη Barbus και γι αυτό πρέπει να τα κρατάμε σε ομάδα. Πρόκειται για δειλά ψάρια που χρειάζονται σκουρόχρωμο υπόστρωμα και πολλά φυτά, κατά προτίμηση Vallisneria sp. και Cryptocoryne sp., για να μην στρεσάρονται και για να δείχνουν το χρώμα τους. Εκτός των φυτών καλό είναι να υπάρχουν και ρίζες για να δημιουργούν ακόμα περισσότερες και καλύτερες κρυψώνες. Τα αρσενικά, ιδιαίτερα την εποχη αναπαραγωγής έχουν πολύ πιο έντονο κόκκινο χρώμα από τα θηλυκά.
Φτάνουν σε μήκος τα 5 cm και μια ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων χρειάζεται ένα ενυδρείο μήκους 80 cm. Είναι ειρηνικά ψάρια, αλλά τα αρσενικά συχνά είναι επιθετικά μεταξύ τους και γι αυτό πολλοί προτείνουν να δημιουργούμε χαρέμι, δηλαδή ένα αρσενικό με πολλά θηλυκά. Δεν παρατηρούνται σοβαροί τραυματισμοί από τους καβγάδες των αρσενικών, αλλά είναι συχνοί και άρα δημιουργούν στρες στα υπόλοιπα ψάρια. Μπορούμε να τα βάλουμε μαζί με άλλα είδη με τα οποία συμβιώνουν και στους βιότοπους τους, όπως είναι τα Aplocheilus lineatus, Belontia signata, και κάποια άλλα είδη της οικογένειας Puntius, σαν τα Puntius cumingii, P. nigrofasciatus, κλπ.
Το νερό πρέπει να έχει ρΗ 6 έως 7, η γενική σκληρότητα GH να είναι μέχρι 10 dGH και η ανθρακική σκληρότητα ΚΗ μέχρι 6 dKH. Η θερμοκρασία μπορεί να κυμαίνεται από 23°C μέχρι 29°C.
Η αναπαραγωγή τους δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά κανονικά απαιτείται ένα ενυδρείο όπου θα βάλουμε ένα ζευγάρι. Το ενυδρείο αυτό πρέπει να έχει θερμοκρασία περί τους 3 βαθμούς πιο πάνω από το κανονικό και να περιέχει Javamoos. Το θηλυκό γεννά μέχρι 300 αυγά και όταν εκκολαφτούν τα μικρά πρέπει να τα ταΐσουμε αρχικά με αρτέμια. Φυσικά έχουν παρατηρηθεί και τυχαίες γέννες σε κοινωνικά ενυδρεία που έχουν τις κατάλληλες συνθήκες, αλλά εκεί οι πιθανότητες να επιβιώσουν κάποια μικρά είναι ιδιαίτερα μικρές. Τέλος η διατροφή τους δεν παρουσιάζει δυσκολίες αφού δέχονται όλα τα είδη τροφών, αλλά κατά προτίμηση ζωντανές ή κατεψυγμένες τροφές που βρίσκουμε σε ποικιλία πλέον στα πιο πολλά pet shop.

Πάνος
26-03-08, 19:38
δες καλυτερα...Είναι ειρηνικά ψάρια, αλλά τα αρσενικά συχνά είναι επιθετικά μεταξύ τους και γι αυτό πολλοί προτείνουν να δημιουργούμε χαρέμι, δηλαδή ένα αρσενικό με πολλά θηλυκά.

Σπύρος Μ
26-03-08, 19:44
Φτάνουν σε μήκος τα 5 cm και μια ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων χρειάζεται ένα ενυδρείο μήκους 80 cm:confused:
Δεν μου αρέσουν και ιδιαίτερα ασε που δε βρισκω.Αλλο είδος;

Πάνος
26-03-08, 19:45
μια ομαδα δεκα ατομων σε μενα δε τα πηγαινε καλα....οτσαν εμειναν 6 με ενα μονο αρσενικο τα πηγαιναν περιφημα......τωρα που λεω να ξαναπαρω για το κοινωνικο θα κανω το ιδιο σχημα....εσυ ακολουθησε οποιο σου αρεσει.....παντως να ξερεις οτι δεν εχουν το κλασικο κολυμβητικο σχημα των σμηνοψαρων...δε θα τα βλεπεις να πηγαινουν ολα μαζι.....

Σπύρος Μ
26-03-08, 19:49
Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα και δεν βρίσκω σε μαγαζιά{σε οσα εχω πάει}.Μήπως γίνεται να έχω άλλο συνδιασμό;

Πάνος
26-03-08, 19:51
πολλους συνδυασμους μπορεις να κανεις....αλλα γιατι περιμενεις να σου τους πουν οι αλλοι? το θεμα ειναι τι σου αρεσει...τι βρισκεις εκει που εισαι...και να διαβασεις τα προφιλ των ψαριων ποια ταιριαζουν...

Σπύρος Μ
26-03-08, 20:49
Gyrinocheilus aymonieri 1
Trichogaster leeri 1 η 2
zebra danio 5-6
tiger barbs 8

αυτες ηταν οι προτημισεις.Για φυτά τι προτεινετε για τα συγκεκριμένα ψάρια;

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
26-03-08, 20:55
οποια θελεις μπορεις να βαλεις αναλογα βεβαια με τον φωτισμο σου,co2.

Σπύρος Μ
26-03-08, 20:59
Φωτησμό έχω τον καρφουρίσιο ενώ δεν έχω co2.

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
26-03-08, 21:01
φυτα χαμηλων απαιτησεων που δεν θελουν εξτρα φωτισμο ή co2.το μονο που θελουν ειναι καποια λιπανση με τσιγγουνια. Δες το ποστ με τα φυτα αυτα και διαλεξε.

jimfytakis
26-03-08, 22:57
Βαλε υποστρωμα αμμου,κρατα τα τιγρακια βαλε και κανα κορυ,κατα προτιμηση στερμπαι και εισαι κομπλε

Σπύρος Μ
27-03-08, 14:21
Δηλαδη γλύφτη δεν μπορώ;Γιατί κορυ δεν έχει το pet που πηγαίνω αν και είναι μεγάλο και γνωστό και με τους βαθμούς που έβγαλα δεν πρέπει να έχω απαιτήσεις {αν και οι γονείς μου είπαν πως καλο ειναι το 18,11 αλλά αυτοτημορούμαι}.

Σπύρος Μ
27-03-08, 14:33
μήπως η παροχή co2 ειναι αυτη που βγάζει φυσαλίδες;Γιατί εχω 2 μηχανήματα.Μηπως είναι αυτά τα δύο το ένα γκρι και το άλλο λευκό
παροχή για co2

Σπύρος Μ
27-03-08, 14:33
η φωτο είναι παλιά.

Πάνος
27-03-08, 14:45
οχι...αυτα ειναι αεραντλιες.....

Σπύρος Μ
27-03-08, 15:09
ειναι σε τιποτα χρησιμες;

alexinio
27-03-08, 15:22
Στην ουσία όχι...το οξυγόνο που προσφέρει η ανατάραξη της επιφάνειας του νερού από την αντλία του φίλτρου είναι επαρκης για τα φυτά και τα ψάρια.
Η αεραντλία δεσμέυει το διοξείδιο του άνθρακα οπότε σε ένα φυτεμένο δεν είναι και ότι καλύτερο.
Είναι ωραίο σαν εφέ σε ένα ενυδρείο χωρίς να προσφέρει τίποτα το ουσιώδες...
-----------------------------------------
Nα πω επίσης ότι πολλοί χρησιμοποιούν αεραντλίες στα ενυδρεία γεννήστρες.

Σπύρος Μ
27-03-08, 16:15
μπορώ να βάλω την παραπάνω σύνθεση χωρίς τα γκουράμι αλλά με άλλα ψάρια στη θέση τους;

alexinio
27-03-08, 16:24
μπορώ να βάλω την παραπάνω σύνθεση χωρίς τα γκουράμι αλλά με άλλα ψάρια στη θέση τους;
H οποία είναι...?

Σπύρος Μ
27-03-08, 20:51
Gyrinocheilus aymonieri 1

zebra danio 5-6
tiger barbs 8
Ακούει κανεις;:D :D :D :D :D

Tolis
27-03-08, 20:55
Τι ωρα θα την φτιαξεις την συνθεση?

Σπύρος Μ
27-03-08, 20:57
Απο το να ειρωνέυεσται κύριε Τόλη μπορείτε να μου πείτε τι αλλα ψάρια να βάλω;:smt117

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
27-03-08, 20:59
ΒΑΛΕ 8-10 ΤΙΓΡΑΚΙΑ ΚΑΙ 4-5 ΚΟΡΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΟΚ

Σπύρος Μ
27-03-08, 21:03
Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορώ να βάλω στο ενυδρείο corydoras.
Δεν μπορώ να τους παρέχω και τις καλύτερες συνθήκες πχ πολλα φυτά.Τιποτα αλλο;

Apollwnas
27-03-08, 21:22
Τωρα η ωρα ειναι 9 και μιση οποτε μας παιρνει να αλλαξουμε την συνθεση παλι!!Βαλε τιγρακια και zebra danio που αρκετα κινητικα!!! :grin:

Tolis
28-03-08, 01:51
Εχεις αλλάξει συνθεση-γνωμες 10 φορες απο την αρχη του ποστ, κανεις μια ερωτηση και μετα μια ωρα επειδη δεν εχει απαντησει κανεις μας επιπληττεις κιολας, και κατα τα αλλα εγω ειρωνευομαι?

PascM
28-03-08, 05:06
Απο το να ειρωνέυεσται κύριε Τόλη μπορείτε να μου πείτε τι αλλα ψάρια να βάλω;:smt117
Ψάξε δες τι σου αρέσει και όταν κατασταλάξεις μας ρωτάς (αν θες) να σου πούμε ΑΝ ταιριάζουν!
Από την άλλη έχεις και άλλες επιλογές όπως να ψάξεις στο φόρουμ ή έστω στον γούγλη για τις απαιτήσεις τους!

Μετά και εφόσον έχεις κάνει όλα αυτά το ποιο πιθανό είναι οτι θα είσαι έτοιμος να βάλεις τα ψάρια που επέλεξες στο ενυδρείο που τελικά θα κρατήσεις.

Υ.Γ. Δεν θα διαφωνήσω οτι είσαι μικρός στην ηλικία αλλά δεν επιτρέπετε να μιλάς έτσι μέσα σ' ένα φόρουμ και ειδικά όταν δεν γνωρίζεις την ηλικία του ανθρώπου που μπαίνει στον κόπο να σου απαντήσει. :smt084

Σπύρος Μ
28-03-08, 16:59
Μου αρέσουν οι γαρίδες amano η cherry .Επεισης μου αρέσουν τα ζεβράκια οι γλύφτες οι καρδινάλιοι και τα νεον.

Iann_is
28-03-08, 17:10
Κάντο Species να το χαρείς. Έτσι θα μπορείς μετά να επικεντρωθείς στο να έχεις τις καλύτερες συνθήκες για τα ψάρια σου (αφου θα έχεις συγκεκριμένες τιμές) και θα μπορείς να ασχοληθείς με αναπαραγωγές κτλ...

Σπύρος Μ
28-03-08, 17:15
Μπορείς να μου πείς τα ψάρια που θα βάλω μαζί με τα τιγράκια;
Διάβασα ένα βιβλίο και είδα πως τα γλυφτακια είναι Ασιατικά.
Τα κορυ νομίζω πως είναι νοτιοαμερικάνικα.Τώρα μου προτείνεις.
Ευχαριστώ:smt023 :smt023

Iann_is
28-03-08, 17:46
Βάλε cherry barb, ή SAE ή Dwarf Gourami, ή Red Tail Shark, ή Dwarf ή Green Puffer. Όλα ασιατικά...
Επίσης Balantiocheilos melanopterus...

Σπύρος Μ
28-03-08, 18:04
'ενα 96λιτρο

Iann_is
28-03-08, 18:22
Δεν θα τα βάλεις όλα... Διάλεξε...
Westie, ψάξτο και λίγο ρε φίλε μου... Είναι και αυτό μέσα στα καλά του χόμπι...

Σπύρος Μ
29-03-08, 09:35
dwarf gourami μπορώ;Αν ναι πόσα.Αλλα γκουράμι;
νομίζω πως ο bala shark δεν κάνει για 96μικτα λίτρα όπως και ο αλλος καρχαρίας με την κόκκινη ουρά.Επεισης δεν νομίζω πως τα puffers κανουν για τα λίτρα μου και δεν έχω δει απο κοντα κάποια.
Αρα πρεπει να περοιοριστώ σε ψάρια πολύ γνωστά όπως τα γκουράμι που έχουν ολα τα μαγαζια και μου αρέσουν πιο πολύ απο ολα τα αλλα.Ευχαριστώ.

Apollwnas
29-03-08, 09:43
Ο bala shark δεν κανει με τιποτα στα λιτρα σου,εκτος του οτι θελει κοπαδι μεγαλωνει και καπου στα 35 εκατοστα.Βεβαια απο οτι εχω δει στην φυση πιανει τοσο μηκος στα ενυδρεια λενε καπου 17 εκατοστα.Ας πουν με σιγουρια οι παλιοι!!!!

Σπύρος Μ
29-03-08, 09:49
Αυτο λεω και παραπανω

Apollwnas
29-03-08, 10:00
νιψονανομηματαμημονανοψιν

Σπύρος Μ
29-03-08, 10:27
θα βάλω μερικά ζεβράκια και ενα ζυγάρι γκουράμι νάνους.

basillis
29-03-08, 11:26
:smt041 :smt041 :smt041 Άντε μπράβο! Βάλτα και μην αλλάξεις πάλι γνώμη.

Σπύρος Μ
29-03-08, 11:28
Δεν αλλάζω αλλά δεν ξέρω ποσα ζεβράκια να βάλω.Ευχαριστώ.

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
29-03-08, 11:33
Δεν αλλάζω αλλά δεν ξέρω ποσα ζεβράκια να βάλω.Ευχαριστώ.

5-6 καλα ειναι

Σπύρος Μ
29-03-08, 11:38
Δεν βρίσκω κι τον Spyros1978 online για να του δώσω τα ψάρια.