PDA

Επιστροφή στο Forum : Χρυσοψαροτοπος


Marvin
24-03-08, 23:53
Ηρθε λοιπον οι ωρα να μετακομισουν οι τρεις ψαρηδες μου στο νεο τους σπιτικο..:smt041:smt041:smt041

Προκειται για τρεια Common τα οποια μεχρι τωρα βρισκοταν σε ενα 54λιτρο .
Τωρα λοιπον ετοιμασα ενα 110 λιτρων(το οποιο και θα σας παρουσιασω οταν θα ειναι πληρως ετοιμο.Τωρα ειμαστε στις μετρησεις) και θελω να κανω καποιες ερωτησεις.

1. Προς στιγμην θα το λειτουργησω για καποιες μερες με το καπακι που εχει(το πηρα μεταχειρισμενο) αλλα φτιαχνω ηδη ενα DYI καπακι και θα ηθελα να ρωτησω τι να κανω με τα ανεμιστηρακια.Να βαλω ενα να βαζει και ενα να βγαζει αερα ? Ανεμηστηρακια επεξεργαστη κανουν ή να βαλω τροφοδοτικου που ειναι πιο δυνατα...αλλα και πιο θορυβωδη !!:smt020 zw?
2. Εβαλα καποιες πετρες απο εξοχη της περιοχης μου της οποιες αφου δοκιμασα με aqua forte(κεζαπ) και δεν αφρισαν τις ετριψα και επλυνα καλα και τις εβρασα κανα δυορο.Πρεπει να προσεξω κατι αλλο ??

3.Μαζι με τα ψαρακια θα βαλω και καποια apple snails.Kαι ερωτω :
α)ποσα ενδικνυνται για τα λιτρα μου ?
β)μηπως μπορω να βαλω και κανα κοπαδακι(6-7 ατομα) ζεβρακια (Zebra Danio) για τα οποια διαβασα σε παλιοτερα ποστ στο forum οτι μπορουν να συμβιωσουν με τα χρυσα καθοτι ειναι και αυτα κρυου νερου ??

4.Τελος κατι για το φυλλο.Διαβασα σε ενα ξενο site οτι το φυλλο των common φαινεται απο το σχημα του πρωκτου :oops:τους!!και οτι στα :smt061 ειναι λιγο προς τα εξω...ισχυει??(Αν ναι εχω τρια Θυληκα :smt017.....)


Αυτα ..
Αναμενω τις απαντησεις σας με ανυπομονησια οπως και την μετακομηση
των μοντελων(!) μου +-6

Με εκτιμηση Γιωργος

harilaos
25-03-08, 02:16
Συνήθως βάζουμε ανεμιστηράκια από pc cases. Ένα να βάζει ένα να βγάζει.

Ξέρω ότι για κρύο νερό δεν κάνουν τα danios αλλά τα white clowd minnows.

http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile46.html

Σε ότι αφορά τα apple snails ξέρω ότι αυτά σε χαμηλές θερμοκρασίες ρίχνουν πολύ το μεταβολισμό τους.. Ας απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος.

PascM
25-03-08, 03:09
1) Σωστά ένα να βγάζει ένα να βάζει αέρα, και από επεξεργαστή κάνουν για τα λίτρα σου. (P4 τουλάχιστον).
2) Όχι μια χαρά είσαι.
3) apple βάλε 2-3 και είσαι οκ!
3β) Όχι δεν κάνουν που το διάβασες?
4) Ναι αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο πόσο μεγάλα είναι τα ψάρια και τι ηλικίας πιστεύεις είναι?

Marvin
25-03-08, 10:40
Καλημερα,

παραθετω παρακατω (με copy paste)το εν λογω post περι danio.

Giorgos (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=15) http://www.aquatek.gr/vb/images/statusicon/user_offline.gif vbmenu_register("postmenu_49884", true);
Moderator
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Κορυδαλλός
Μηνύματα: 2.953
http://www.aquatek.gr/vb/images/misc/im_icq.gif (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=5371#)

http://www.aquatek.gr/vb/images/icons/icon1.gif
Γεια σου Γιάννη.
Μπορείς να κρατήσεις κι άλλα ψάρια μαζί με χρυσόψαρα αλλά όχι τροπικά.
http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=1490 <= Εδώ υπάρχει ένα θέμα που σχολιάζει (μεταξύ άλλων) την συνύπαρξη χρυσόψαρων με τροπικά ψάρια.

Καλές επιλογές ψαριών που ταιριάζουν με χρυσόψαρα είναι ένα κοπαδάκι 8-10 ατόμων white clouds (Tanichthys albonubes) ή ένα κοπάδι zebra danio (Brachydanio rerio) τα οποία ζουν σε πιο δροσερά νερά απ'ότι τα τροπικά.



4) Ναι αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο πόσο μεγάλα είναι τα ψάρια και τι ηλικίας πιστεύεις είναι?[/quote]


Τα δυο τα εχω απο το Νοεμβριο και τωρα ειναι 7 και 5 cm αντιστοιχα και το το αλλο απο τον Ιανουαριο και ειναι και αυτο περι τα 7cm.

PascM
25-03-08, 11:26
Κάπου είναι αυτό το ποστ αλλά δεν μπορώ να το βρω μια και το λινκ δεν δουλεύει.

Τα ψάρια σου είναι θα έλεγα ακόμη μικρά για να διακρίνεις το φύλλο τους με σιγουριά.

Marvin
25-03-08, 11:51
Κάπου είναι αυτό το ποστ αλλά δεν μπορώ να το βρω μια και το λινκ δεν δουλεύει.

Τα ψάρια σου είναι θα έλεγα ακόμη μικρά για να διακρίνεις το φύλλο τους με σιγουριά.

Ειναι στην τελευταια σελιδα του κρυου νερου με τιτλο "χρυσοψαρα με τροπικα".

Χαιρομαι που τελικα μπορει να μου προκειψει και κανα αγορακι με τον καιρο...:p
Περιπου σε ποιο μεγεθος - ηλικια μπορεις να ξεχωρησεις με σιγουρια ??
(αν μπορει να υπαρχει σιγουρια..:roll:)

Blanch
26-03-08, 00:56
Πέρα από την θερμοκρασία, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που δεν συνιστούν συμβίωση χρυσόψαρων με άλλα είδη. Ένας από αυτούς είναι πως τα χρυσόψαρα είναι συχνά φορείς παρασίτων τα οποία δεν δημιουργούν πρόβλημα στα ίδια τα χρυσόψαρα, μπορούν όμως να πλήξουν περισσότερο ευαίσθητους οργανισμούς όπως άλλα είδη ψαριών. Είναι ρίσκο.

Όσον αφορά το φύλο τους, θα μπορέσεις να το διακρίνεις πολύ πιο εύκολα από τη συμπεριφορά τους παρά από τα χαρακτηριστικά τους. Μετά από λίγο καιρό, θα δεις άσπρα μπιμπίκια στα μάγουλα των αρσενικών και το κλασσικό κυνηγητό των θηλυκών. Μην μπερδευτείς, δεν θα είναι Ich, αλλά ένδειξη διάθεσης για αναπαραγωγή.

Marvin
26-03-08, 18:01
[quote=Blanch;248598]Πέρα από την θερμοκρασία, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που δεν συνιστούν συμβίωση χρυσόψαρων με άλλα είδη. Ένας από αυτούς είναι πως τα χρυσόψαρα είναι συχνά φορείς παρασίτων τα οποία δεν δημιουργούν πρόβλημα στα ίδια τα χρυσόψαρα, μπορούν όμως να πλήξουν περισσότερο ευαίσθητους οργανισμούς όπως άλλα είδη ψαριών. Είναι ρίσκο.

Ευχαριστω για το θεμα των φυλων θα το προσεξω..:smt023

Για το θεμα των παρασιτων μπορω να κανω κατι , πχ σχολαστικο καθαρισμα του ενυδρειου και διατηρηση καλων συνθηκων,μετρησεων κλπ , ή ειναι κατι το οποιο το κουβαλανε τα χρυσοψαρα ουτως ή αλλως.
Δηλαδη τι εννοουμε ακριβως με την εννοια παρασιτα ?

Υπαρχει κατι σχετικο να διαβασω γι αυτο?


Ετσι, τελειως εγκυκλοπαιδικα.
-------------------------
Και κατι ακομη,

Εδω και 4 μερες εχω μπολιασει το 110 λιτρο με 15 λιτρα απο το αλλο ενυδρειο που δουλευει.Επισης βουτηξα και το σφουγγαρι του φιλτρου σε ιδιο νερο.Σημερα θα βαλω αλλα 15 λιτρα .Ειναι οκ για το στρωσιμο?
Μπορω να βαλω τα ψαρια μεσα μετα απο αυτο ?
(απο μετρησεις ειναι ολα οκ αλλα δυστυχως εχω μονο στικακια και δεν εχω τεστ αμμωνιας.Παντως απο ΝΟ2,Νο3 ειμαι οκ ηδη.)

Πάνος
26-03-08, 18:04
[/quote]

Εδω και 4 μερες εχω μπολιασει το 110 λιτρο με 15 λιτρα απο το αλλο ενυδρειο που δουλευει.Επισης βουτηξα και το σφουγγαρι του φιλτρου σε ιδιο νερο.Σημερα θα βαλω αλλα 15 λιτρα .Ειναι οκ για το στρωσιμο?
Μπορω να βαλω τα ψαρια μεσα μετα απο αυτο ?
(απο μετρησεις ειναι ολα οκ αλλα δυστυχως εχω μονο στικακια και δεν εχω τεστ αμμωνιας.Παντως απο ΝΟ2,Νο3 ειμαι οκ ηδη.)[/quote]

δε μπολιαζουμε με νερο....τα υλικα του παλιου φιλτρου τα ξεπλενουμε μεσα στο καινουριο ενυδρειο που θελουμε να στρωσουμε...κανε μια αναζητηση για μπολι και για στρωσιμο..θα σε βοηθησει πολυ...

george
26-03-08, 18:04
Mπολιάζοντας με νερό δεν κάνεις και πολλά πράγματα :(

Blanch
27-03-08, 01:10
Όσον αφορά τα παράσιτα, μιλάμε για μικρο-οργανισμούς που τα χρυσόψαρα μπορεί να είναι φορείς τους. Στα χρυσόψαρα μπορεί να μη δούμε ποτέ εμφανή συμπτώματα ασθένειας και η συμπεριφορά τους να είναι κανονική. Αν έχουμε και άλλα ψάρια στο ίδιο ενυδρείο, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα και θανάτους. Τότε ξεκινάμε θεραπείες με αμφίβολα αποτελέσματα και οι απώλειες ψαριών είναι σχεδόν σίγουρες. Η σωστή συντήρηση του ενυδρείου είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε ούτως ή άλλως, δε μπορούμε όμως να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με κάποια δυσάρεστη κατάσταση...