Επιστροφή στο Forum : φυτα ικεα....αναγνωριση
καλησπερα...παιδια πριν λιγο πηρα 2 φυτα ΙΚΕΑ.....αλλα δε μπορεσα ψαχνοντας να τα αναγνωρισω...
το πρωτο εχει υπεροχο κοκκινο-μωβ χρωμα απο κατω και απο πανω ειναι πρασινο με μωβ νευρα....το αλλο ειναι καποιο γρασιδι απο τα πιο ψηλα....
μηπως τα ξερετε?
jimfytakis
24-03-08, 21:40
Αν και το πρωτο μοιαζει με κρυπτοκορινα θα ελεγα οτι και τα δυο τους ειναι υδροχαρη...οπως πχ δρακαινα
http://www.tropica.com/plant_print.asp
ισως αυτο να σε βοηθησει.
μηπως θα μπορουσες να μας πεις και σε τι τιμουλα τα αγορασες.......??????
οπως τα βλεπω το πρωτο μοιαζει με Cryptocoryne undulata ή Alternanthera reineckii 'Pink' (roseafolia) ή Alternanthera reineckii 'Purple' (lilacina)....................
το δευτρο με Lilaeopsis brasiliensis ή Lilaeopsis macloviana αλλα δε μπορω να πω με σιγουρια γιαυτο ρωταω αν καποιος τα εχει δει και μπορει απο τη φωτο να τα αναγνωρισει..
παντως για υδροχαρη δε μου φαινονται...(τα οποια συνηθως εχουν και πιο σκληρα φυλλα)...εξαλλου ολα τα αλλα φυτα ηταν cabomba caroliniana...egeria densa...limnophylla sessiliflora...echinodorus .....microsorum...και αλλα φυτα ολα υδροβια...
παιδια τα εχει με 5 ευρω το κομματι...(παλια τα ειχε 2 ευρω αλλα εγιναν αναρπαστα και το εκμετταλευτηκαν...)
γενικα δε συμφερει και πολυ για ενα κομματι καμπομπα να δινεις 5 ευρω....αλλα αυτα τα φυτα δε τα εχω ξαναδει και γιαυτο τα αγορασα...μηπως και καταφερω να τα διατηρησω...
Το πρωτο ειναι κρυπτοκορινα μπορει ουντουλατα αλλα μοιαζει και με αλλες. Το 2ο δεν μου μοιαζει και πολυ για λιλαεοψις αλλα μπορει λογω συνθηκων
ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια...κι αν καποιος αλλος τα εχει ξαναδει......
Το πρωτο ειναι οντως cryptocoryne μαλλον subulata x κατι...
To δευτερο φοβαμαι οτι ειναι Acorus gramineus, κανε μια αναζητηση στο google για φωτος και συγκρινε το. Αν ειναι αυτο δεν κανει για μεσα στο νερο.
Εγώ νομίζω ότι το πρώτο είναι αυτό (http://www.lucanas.com/Plants/hemigraphis%20exotica.htm).
Τώρα τελευτέα τα κοίταγα τα μη υδρόβια γιατί την πατήσαμε με φυτό praktiker.
Αν δεις τον τροπο που ξεπροβαλλει σαν θαμνος απο το γλαστρακι δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ειναι κρυπτοκορινα.
τολη ευχαριστω..αν και με αγχωσες με το δευτερο...αλλα δεν ειναι αυτο...θα το ψαξω κι αλλο...οσο για το πρωτο....ειδα σε φωτο οσες κρυπτοκορινες μπορεσα αλλα καμια δεν εχει τοσο εντονο μωβ-κοκκινο απο κατω....
Με φωτο εξω απο το γλαστρακι να φαινεται και το ριζικο τους συστημα ισως βοηθησουμε περισσοτερο.
Ασχετο! Πουλάει το ΙΚΕΑ φυτά; Απίστευτο! Σε λίγο καιρό που θα ανέβω Αθήνα θα πάω να δω, αλλά μάλλον δε θα μ' αφήνουν να τα βάλω στο αεροπλάνο, τι λέτε; Άν τα έχω 1 ώρα χωρίς καθόλου νερό θα αντέξουν το ταξίδι; Σχετικό: Κρυπτοκορίνα ουντουλάτα είναι σίγουρα! Το έχω και εγώ!
teo1 φοβαμαι πως θα συμφωνησω μαζι σου...ισως η φωτο να παραπλανα....αλλα ειμαι 99,99999999999% βεβαιος οτι ειναι αυτο που υποδειξες....απο τα 100 φυτα με 99 υδροβια...επελεξα το υρδοφυλλο? αν ειναι ετσι (που ετσι ειναι...:( ) ξερεις μηπωςπως διατηρειται? σε τι συνθηκες καιτι υψος νερου?
...και συνεχιζω το ψαξιμο για το αλλο...
-------------------------
1 ωρα χωρις νερο αλλα με υγρασια θα αντεξει..σε ενα σακουλι κλειστο αφου το εχεις βρεξει θα ειναι μια χαρα πιστευω....(και θα ειναι και σε σακουλι που θελουν τα αεροδρονια) αλλα μην την πατησεις οπως εγω...παντως 5 ευρω για τα κομματακια φυτων που ειχε το θεωρω ακριβο
και ξαναανεβαζω φωτο.....ποιο ριζικο συστημα? η μονη υποψια ριζας στα κοτσανια που βαλανε ειναι στο πρωτο φυτο....
το μαθημα ειναι το εξης......απο πηγες οπως ικεα πρακτικερ και τα συναφη παιρνεις μονο φυτα που μπορεις να αναγνωρισεις...
μαλλον τεταρτη παω να το αλλαξω αν το δεχτουν γιατι ειχε καικατι ωραιες λουντβιγιες....
Αναγνωριζω το λαθος μου, μισχος με φυλλα κι οχι ριζικο συστημα, Hemigraphis colorata ειναι.
μωρε θα ελεγα τωρα ποιανου ειναι το λαθος αλλα εχε χαρει που τα ικεα με εχουν σωσει σε αλλα θεματα....την τεταρτη παντως θα πρεπει να με αντιμετωπισουν......
Γιατί? Τα πουλάνε για ενυδρεία? ή με άλλο όνομα?
Και τι να σου πει το ΙΚΕΑ ?? Με αυτό το τιμολόγιο τα πήρε με αυτό τα πούλησε.
το μαθημα ειναι το εξης......απο πηγες οπως ικεα πρακτικερ και τα συναφη παιρνεις μονο φυτα που μπορεις να αναγνωρισεις...
Μην το λες αυτό, και εγώ άμα τα έβλεπα στο γλαστράκι θα έλεγα τι χαριτωμένη crypt, ας πάρω γλαστράκι.
Αλλά αυτό που δείχνεις δεν είναι πλήρες φυτό......κλάδεμα είναι. zw
στο βαζακι γραφει οτι προοριζονται για ενυδρεια και για βαζα....εκει θα πατησω και θα ζητησω αλλαγη...και θα παρω μαλλον 2 λουντβιγιες......μιας και με τραβαει το κοκκινακι...:)
βεβαια λεει και αλλες μακακιες οτι δηλαδη δε χρειαζονται λιπασμα και τα λοιπα...τεσπα.....αφου δεν ειναι για ενυδρειο οπως γραφει η ετικετα θα τα παρουν πισω και θα μου δωσουν ΓΙΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ!!!:smt084
---------------------------------------------
φιλε χαλβα ας ηταν υδροβιο κι ας ηταν και κλαδεμα...ολο το ενυδρειο μουμε κλαδεματα ξεκινησε....αλλα ελα που ΔΕΝ ειναι!
Παιδια ξερει κανεις αν εχει και στο ΙΚΕΑ Θεσ/νικης φυτα για ενυδρεια?
Δεν ειδα καμια φορα κατι τετοιο...Και αν ναι σε ποιο τμημα ? Στο τελος ,εκει που εχει και τις γλαστρες κλπ?
απο θεσσλαονικη τα πηρα...την τεταρτη ραντεβου εκει.....
στο τελος με τις γλαστρες τα εχει αλλα και στα μισα της "διαδρομης" επισης εχει...αν και ξαναλεω στα πετσοπ βρισκεις με ενα ευρω παραπανω πολυ καλυτερα φυτα!
Αναγνωριζω το λαθος μου, μισχος με φυλλα κι οχι ριζικο συστημα, Hemigraphis colorata ειναι. Θα συμφωνησω απολυτα οτι ειναι Hemigraphis colorata. Πριν κανα μηνα πηρα κι εγω ενα τετοιο απο το practiker. Eιναι σκληρο σαν φυτο και φαινεται πολυ ανθεκτικο. Τιμη 3.7 Εuro:rolleyes:
Δε ξερω ρε παιδια , εχω μπερδευτει.
Στο κιλκις στο μονο πετσοπ που εχει φυτα τα εχει 6 Euro(βεβαια μονο ανουμπιες ειχε και τις πηρα) στη θεσ/νικη σε πετσοπ της περιοχης του ΙΚΕΑ(:rolleyes:) οτι ρωτησα ειχε πανω απο 9 !!!.Τωρα ακουω για 5 και μου φαινεται φτηνα....τι παιζει με τις τιμες ακριβως..??
με τις τιμες παιζει οτι θες......στην αλεξ-πολη τα φυτα εχουν 5 ευρω ΟΛΑ....ακομη και μεγαλα και κοκκινα φυτα με πολλα μαζι ματσακι....απο εκει πηρα καποια...(τα περισσοτερα ειναι κλαδεματα φιλων)....θεσ.νικη δε γυρισα πολυ τωρα που ηρθα αλλα στον αζορες που πηγα εχει ωραια φυτα σε πολυ καλυτερη τιμη απο εκει που λες.......αν θεωρειται διαφημιση ας σβηστει αυτο που εγραψα..
capetanakis
25-03-08, 15:26
marvin κ εγω απο θεσ/νικη ψωνιζω,παλιοτερα εφερνε περισσοτερα φυτα και στο κιλκις αλλα πολλα ηταν υδροχαρη,του το ελεγα κ δεν με ακουγε,τωρα φερνει μονο ανουμπιες,μαλλον καταλαβε οτι ειχε αδικο αλλα δεν εκατσε να ψαχτει ποια φυτα ειναι για ενυδρεια κ εμεινε στα "σιγουρα"φυτα.
marvin κ εγω απο θεσ/νικη ψωνιζω,παλιοτερα εφερνε περισσοτερα φυτα και στο κιλκις αλλα πολλα ηταν υδροχαρη,του το ελεγα κ δεν με ακουγε,τωρα φερνει μονο ανουμπιες,μαλλον καταλαβε οτι ειχε αδικο αλλα δεν εκατσε να ψαχτει ποια φυτα ειναι για ενυδρεια κ εμεινε στα "σιγουρα"φυτα.
Του πηγα μια λιστα με φυτα πριν 10 μερες, (micr.pteropus,Egeria densa...κ.α)
και ειπε οτι οταν ερθει ο προμηθευτης θα παρει μερικες ριζες απο οτι βρει.....Περιμενω.....
αν ειναι ευκολο για σενα να κατεβεις θεσσαλονικη βαλε μια αγγελια πριν ερθεις οτι ζητας κλαδεματα....ειμαι σιγουρος πως θα μαζεψεις τοσα που δε θα ξερεις τι να τα κανεις........
egeria densa, cabomba caroliniana, limnophilla sessiliflora εφερα αλλα τα μοιρασα σε φιλους...την αλλη φορα που θα ερθω μπορω να ξαναφερω...αλλα θα ειναι σε κανενα μηνα....
κανεις........
egeria densa, cabomba caroliniana, limnophilla sessiliflora εφερα αλλα τα μοιρασα σε φιλους...την αλλη φορα που θα ερθω μπορω να ξαναφερω...αλλα θα ειναι σε κανενα μηνα....
Σημειώνω την ημερομηνία Πάνο για κλαδέματα...:p
Πάντως επειδή την πάτησα και γώ, το έχω ακόμα μέσα στο ενυδρείο, απλά χάνει το χρώμα του. Και απο έρευνα που έκανα, ζεί στο νερό απλά γίνονται τα φύλλα του σκούρα πράσινα...
Κρίμα γιατί είναι και ασιατικό :(
Πάντως επειδή την πάτησα και γώ, το έχω ακόμα μέσα στο ενυδρείο, απλά χάνει το χρώμα του. Και απο έρευνα που έκανα, ζεί στο νερό απλά γίνονται τα φύλλα του σκούρα πράσινα...
Κρίμα γιατί είναι και ασιατικό :(
ζει στο νερο μονιμα? η για καποιο διαστημα και κλαταρει μετα? για την ωρα φωτοσυνθετει.....αλλα δε θελω να υδροφιλο γιατι θα τα παιξει...το θεμα να ειναι και υδροβιο..."αμφιβιο" να το πω?
Το έχω 3 βδομάδες νομίζω και δεν τα έχει παίξει ακόμα τουλαχιστον. Απο αυτά που διάβασα δεν τα παίζει ποτε. Απλά αλλαζει χρώμα.
Το έχω 3 βδομάδες νομίζω και δεν τα έχει παίξει ακόμα τουλαχιστον. Απο αυτά που διάβασα δεν τα παίζει ποτε. Απλά αλλαζει χρώμα.
μπορεις να στειλες καμια παραπομπη γιατι δε βρηκα κατι για ζωη στο νερο....
παντως επειδη πριν χρονια την πατησα με δρακαινες αποπετ σοπ.....σε λιγους μηνες τα φτυνανε....και επισης βρηκα....
Hemigraphis exotica is a plant, that from time to time is sold as an aquarium-plant. The plants, that are sold in this way, are small saplimgs about 15 cm (6 inch) in height. The plant can however not tolerate to live constantly submerged, so even if it is very tenacious to life, it will start to die, when it is placed in the aquarium and it will only last for a limited time, - asumeably not more than 2-4 months.
Θα τα παίξει, απλά ακόμα είναι νωρίς.
συμφωνω και γιαυτο πριν λιγο πηγα στα ικεα και αλλαξα τα φυτακια.......κατεβαζω σε λιγο φωτο...παντως αν και στην αποδειξη εγραφε οτι δεν επιστρεφονται φυτα...δεν ειπαν κουβεντα γιατι οταν της εξηγουσα για υδροβια και υδροφιλα και για κλαδεματα χωρις ριζες.....η κοπελα με κοιταξε σαν εξωγηινο και θεωρησε καλυτερα να αφησει τον τρελο στην τρελα του...παρα να διαφωνησει....:D :D
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
26-03-08, 16:06
συμφωνω και γιαυτο πριν λιγο πηγα στα ικεα και αλλαξα τα φυτακια.......κατεβαζω σε λιγο φωτο...παντως αν και στην αποδειξη εγραφε οτι δεν επιστρεφονται φυτα...δεν ειπαν κουβεντα γιατι οταν της εξηγουσα για υδροβια και υδροφιλα και για κλαδεματα χωρις ριζες.....η κοπελα με κοιταξε σαν εξωγηινο και θεωρησε καλυτερα να αφησει τον τρελο στην τρελα του...παρα να διαφωνησει....:D :D
τρελογιατρο στην ψαροτρελα του εννοεις.:D
τρελογιατρο στην ψαροτρελα του εννοεις.:D
τι σας εχει πιασει με το "γιατρος" ?? καπου εχω κανει αναφορα στο επαγγελμα μου....μισο να κατεβασω και φωτο
εδω και οι φωτο...προκειται για Alternanthera reineckii 'Pink' (roseafolia)
ή να μη λεω μεγαλα λογια??...τα φυτα φιλοξενουνται στο ενυδρειο φιλου μεχρι να τα παρω αλεξ-πολη
φυσικα ειναι κλαδεματα (δεν περιμενα τιποτα καλυτερο) αλλα εχουν ηδη αρχισει να αναπτυσσουν ριζουλες...
δεν ειναι ιδιο με αυτο στο λινκ?? http://content.answers.com/main/content/wp/en/e/e8/Alternanthera_reineckii.jpg
το δικό μου απο Praktiker
http://www.ivanov.ch/plantations/image/-moche/Hemigraphis-colorata.jpg
αυτο πρεπει να ειναιτο colorata που ειπαν τα παιδια....μοιαζει με το πρωην δικο μου ( exotica) αλλα τα φυλλα σε μενα ηταν πιο μακρουλα και με "τεθλασμενη" περιμετρο..οχι τοσο καμπυλη σαν το δικο σου......αλλα ειναι ξεκαθαρο ποως ανηκουν στο ιδιο γενος......
παντως κατα πως φαινεται δε βαστα πανω απο λιγους μηνες στο νερο....
κριμα γιατι εχει απο κατω ενα υπεροχο μωβ χρωμα...
αν ειναι ευκολο για σενα να κατεβεις θεσσαλονικη βαλε μια αγγελια πριν ερθεις οτι ζητας κλαδεματα....ειμαι σιγουρος πως θα μαζεψεις τοσα που δε θα ξερεις τι να τα κανεις........
Δυστυχως δεν κατεβαινω πολυ συχνα , και οταν κατεβαινω συνδυαζω πολλες δουλειες και δεν εχω πολυ χρονο.Παρ'ολα αυτα ευχαριστω για την ιδεα.Αν δω οτι δεν την παλευω με τα μαγαζια κατι θα κανω...;)
Σημειώνω την ημερομηνία Πάνο για κλαδέματα...:p
ακριβη ημερομηνια δε ξερω αλλα ερχομαι κατα μεσο ορο μια φορα το μηνα...οποτε θα τα πουμε με πμ
-------------------------
Δυστυχως δεν κατεβαινω πολυ συχνα , και οταν κατεβαινω συνδυαζω πολλες δουλειες και δεν εχω πολυ χρονο.Παρ'ολα αυτα ευχαριστω για την ιδεα.Αν δω οτι δεν την παλευω με τα μαγαζια κατι θα κανω...;)
επισης καποια μαγαζια θεσ.νικης κανουν αποστολες εκει που βρισκεσαι με κτελ...αν δε φερουν τα μαγαζια εκει απευθυνσου θεσ.νικη...
γιά δείτε αυτά τα πολύ γοργής θα έλεγα ανάπτυξης φυτάκια που πήρα από το ικέα και έχω βαρεθεί να τα μεταφυτεύω....μήπως είμαι για ξήλωμα???
γιατι ξηλωμα? αφου μεγαλωνουν και μαλιστα γρηγορα?? μου κανουν για υδροφυλα πολυσπερμα αλλα δεν διακρινω πολυ καθαρα
από ΙΚΕΑ επίσης έχω πάρει αυτό,το οποίο έχει επιζήσει εδώ και ένα μήνα επιτυχώς,στο πίσω μέρος του ενυδρείου,χωρίς πολύ φώς,και τώρα,που το ξήλωσα για το βάλω μπροστά,είδα ότι από 0 ρίζες(μόνο κοτσάνια ήταν),ξεπέταξε και πολύ μάλιστα...έχω την εντύπωση ότι κάποιος ποστάρισε ένα παρόμοιο από ικέα πιό πάνω....
από ΙΚΕΑ επίσης έχω πάρει αυτό,το οποίο έχει επιζήσει εδώ και ένα μήνα επιτυχώς,στο πίσω μέρος του ενυδρείου,χωρίς πολύ φώς,και τώρα,που το ξήλωσα για το βάλω μπροστά,είδα ότι από 0 ρίζες(μόνο κοτσάνια ήταν),ξεπέταξε και πολύ μάλιστα...έχω την εντύπωση ότι κάποιος ποστάρισε ένα παρόμοιο από ικέα πιό πάνω....
ναι φιλε μου....αυτο αποδειχτηκε υδροφιλο τελικα...δηλαδη ακαταλληλο γιατι επιβιωνει καποιο διαστημα μονο εξολοκληρου κατω απο το νερο (μερικους μηνες)....εγω το επεστρεψα..και πηρα αλλο στη θεση του...μπορεις να κανεις το ιδιο η να το κρατησεις στο ενυδρειο και οπου παει...αλλα ΔΕΝ θα παει....
ευχαριστώ πάνο.το μόνο πρόβήμα που θα μου παρουσιάσει δηλαδή είται το ότι θα τα παίξει κάποια στιγμή???:confused:
ευχαριστώ άλεξ.το μόνο πρόβήμα που θα μου παρουσιάσει δηλαδή είται το ότι θα τα παίξει κάποια στιγμή???:confused:
αν ειναι οντως υδροφιλο (που απο τα σαιτ που μου δωσανε ειδα πως ειναι:( ) ναι θα τα παιξει καποια στιγμη...ειναι οπως οι δρακαινες στα ενυδρεια...επιβιωνουν για καποιο διαστημα αλλα μετα αρχιζουν και χαλανε...μεχρι να διαβασω...ειχα χαλασει αρκετες απο αυτες πολυ παλια...
στα προηγουμενα ποστ υπαρχει η λατινικη ονομασια του φυτου...δες τι αναγκες θελει... οποτε αφου εδωσε και ριζες να το βαλεις σε κανενα παλουνταριουμ η σε καμια γλαστρολιμνη η οπου του ταιριαζει τελος παντων...η μητερα σου ισως θα εκτιμουσε να της κανεις δωρο ενα φυτο..:p
:smt042:smt005σωστόοόόόός...υπάρχει μήπως κάτι παρόμοιο,σε χρώμα και σχήμα...εκεί θα μπεί κόκκινο θαμνώδες...ΤΕΛΟΣzw
:smt042:smt005σωστόοόόόός...υπάρχει μήπως κάτι παρόμοιο,σε χρώμα και σχήμα...εκεί θα μπεί κόκκινο θαμνώδες...ΤΕΛΟΣzw
καποιες κρυπτοκορινες μοιαζουν πολυ...γιαυτο και μπερδεψα μερικους με το ποστ αυτο...δες το σαιτ της τροπικαλ.. http://www.tropica.com/plant_print.asp εγω απο ικεα πηρα την alternanthera reineckii roseafolia και παει καλα ως τωρα...μοιαζει και αυτη αρκετα...
Ludwigia Repens "Red" με καλό φωτισμό :
Ludwigia Repens "Red" με καλό φωτισμό :το εχω παρει απο πρακτικερ και ειναι τρομερο φυτο και παει και σφαιρα...;) ;)
η δικία μου εχει γίνει κατακόκκινη, και είναι πολύ ωραία, αν δεν κάνω λάθος οσο πιο πολύ φώς έχεις κοκκινίζει παραπάνω...
Η απόχρωση παίζει ανάλογα με τον παραγωγό . Η δικιά μου στη φωτό πήγαινε προς το ροζ με πολύ δυνατό φωτισμό , άλλα φυτά παίρνουν ένα πιο έντονο κόκινο.
Ο έντονος φωτισμός βοηθάει και στο χρώμα αλλά και σε μία πιο compact ανάπτυξη ειδικά όταν το έχουμε σε μεσαία-μπροστινή θέση .
σε εμενα πηρε ενα φανταστικο ρουμπινι χρωμα.τρομερο φυτο και πραγματικο στολιδι!!!
γιά δείτε αυτά τα πολύ γοργής θα έλεγα ανάπτυξης φυτάκια που πήρα από το ικέα και έχω βαρεθεί να τα μεταφυτεύω....μήπως είμαι για ξήλωμα???
επειδή δεν έχω σιγουρευτεί ακόμη,το συγκεκριμένο φυτό έχει αναπτυχθεί έτσι:
http://imagehoster.milkman.gr/viewer.php?file=8aquajyaka9xahlycxxw.jpg
http://imagehoster.milkman.gr/viewer.php?file=w23hhdovmxnud23uqh7s.jpg
http://imagehoster.milkman.gr/viewer.php?file=jmx990g4sxi7vx4ao9qv.jpg
όντως είναι hydrofylia polysperma ή είναι κάτι παραπλήσιο???το φυτό πάει πολύ καλά πάντως μέσα στο ενυδρείο και από ένα κλωναράκι,φυτεύοντας τις κορυφές βγήκαν αυτά και συννεχίζ<ει ακάθικτο:p
κι ετσι θα συνεχισει.....ευκολο φυτο και ομορφο...πολυσπερμα ναι.....κι εγω απο ενα κλαδεμα φιλου ξεκινησα...μου καλυψε το μισο ενυδρειο....χαρισα τα 3/4 και παλι εχει φουντωσει.....
όντως είναι απίστευτο φυτό.μεγαλώνει σαν διάολος.ακόμη και όταν του πέσουν όλα τα φλυλα αρχίζει και βγάει από το πλάι καινούρια κλαδια. α ρε ικέα:grin:μια χαρούλα μας βόλεψες:rolleyes:
α ρε ικέα:grin:μια χαρούλα μας βόλεψες:rolleyes:
ειναι διαδεδομενο φυτο και το βρισκεις ευκολα.....απλα τα ικεα προσφερονται μονο για φυτα που μπορεις να αναγνωρισεις τελικα...γιατι παιζουν πολλα υδροφιλα......επισης η ποσοτητα φυτου ειναι παρα πολυμικρη....σηνυθως 2 κλαδεματακια.......γιατην παλια τιμη οκ αλλα τωρα δεν αξιζει.......εγω πηρα απο ικεα μονο φυτα που δεν ειχε δει ποτε σε πετ.....για κοινα ειδη που βρισκεις ευκολα...στη ιδια τιμη παιρνεις ενα πολυ καλυτερο και λιγοτερο ταλαιπωρημενο φυτο απο πετ-σοπ
εγώ το είχα πάρει 5€ το γλαστράκι και είχε 3 κλαδέματα. στο πέτσοπ τα φυτά που έβλεπα πάντα,δεν έκανε κανένα κάτω από 6€ νομίζω...
ναι ..παλια τα ειχανε 2 η 3 ευρω και συνεφερε πολυ.,...τωρα 5 :smt120...σε πολλα πετ (που δε σου πιανουν τον κ...ο)...ολα τα φυτα εχουν 6 ευρω (εδω αλεξ-πολη 5 :D:D)..και το γλαστρακι εχει πολλα καλδεματα...πχ ειχα παρει cabomba caroliniana δεκα κλαδια ματσακι 5 ευρω....ενω στα ικεα εχει 5 ευρω...2 κλαδεματα...
δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφερθεί κάτι τέτοιο,αλλά έχουμε υπόψιν μας για θεσσαλονίκη κάποιο μαγαζί με καλές τιμές?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.