Επιστροφή στο Forum : Προβλημα?????
παρατηρησα σημερα το πρωι σε ενα απο τα φυτα μου καποιες μικρες μαυρες ''τριχιτσες'' (ας τις πω)..........προσπαθησα να τις αφαιρεσω αλλα τιποτα...πρεπει να ανησυχω????.........το φυτο ειναι αυτο της φωτογραφιας
13773
παρατηρησα σημερα το πρωι σε ενα απο τα φυτα μου καποιες μικρες μαυρες ''τριχιτσες'' (ας τις πω)..........προσπαθησα να τις αφαιρεσω αλλα τιποτα...πρεπει να ανησυχω????.........το φυτο ειναι αυτο της φωτογραφιας
13773
σαν βαλισνέρια νάνα μοιάζει, μάλλον έχεις πολύ φως (?) πες μας λεπτομέρειες του ενυδρείου (μετρήσεις, φωτισμό, λίπανση, co2)
οι μετρησεις μου ειναι κανονικες,co2 δεν εχω, ομως εχω πολυ φως...λες αυτο να φταιει???
οι "τριχιτσες" συνηθως ειναι καποιο ειδος αλγης...δες εδω και κοιτα αν μπορεις να την αναγνωρισεις...
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15972&highlight=BBA
οι μετρησεις μου ειναι κανονικες,co2 δεν εχω, ομως εχω πολυ φως...λες αυτο να φταιει???
Το φως σε συνδιασμό με την έλειψη co2 και ίσως με την περίσσια λιπασμάτων που δεν καταναλώνονται από τα φυτά.
Το φως σε συνδιασμό με την έλειψη co2 και ίσως με την περίσσια λιπασμάτων που δεν καταναλώνονται από τα φυτά.
ω ναι
ειναι οπως η αλγη στην τελευταια φωτο απο το link που μου δειξατε,με τη διαφορα οτι ειναι μαυρη.......μηπως αν μειωνα τη φωτοπεριοδο καταφερνα κατι.....οσο για το co2 ερχεται σιγα σιγα.....
με την μείωση κάτι γίνεται ναι, με το co2 ακόμα περισσότερο. Πόσες ώρες έχεις τώρα?
τελικα το εψαξα λιγο παραπανω και βρηκα οτι η συγκεκριμενη αλγη λεγεται Staghorn Algae και μαλλον προκαλειται απο το πολυ φως......ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας...
-------------------------
12 ωρες....
-------------------------
με την μείωση κάτι γίνεται ναι, με το co2 ακόμα περισσότερο. Πόσες ώρες έχεις τώρα?
12 ωρες.....
ρίξτο σιγά σιγά στις 10-11 και αφαίρεσε όση μπορείς αν είναι αυτή όντως. Κόψε και τα φύλλα που έχουν στην τελική και μείωσε και λίπανση, θα φύγει.
οκ να'στε καλα παιδια.....
πολλες ωρες ειναι 12 χωρις διοξειδιο μαλιστα...μειωσε και σκεψου και κανενα αλγοφαγο ψαρακι...μαλλον κανεναν οτοκυνκλο σε τοσο λιγα λιτρα...η καμια γαριδουλα
ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σας......γαριδουλες εντελως τυχαια θα αγοραζα σημερα αλλα δεν ηξερα οτι τρωνε τετοιου ειδους αλγη....οσο για νεα ψαρακια το 60αρι ενυδρειο που εχω αυτη τη στιγμη ειναι ηδη υπερφωρτομενο με ψαρακια.....σε λιγες εβδομαδες που θα ειναι ετοιμο το 100 θα ξαναχρειαστω τις πολυτιμες συμβουλες σας...ευχαριστω για ολα.....
αναλογα τις γαριδες...για αλγη συνηθως προτιμουν τις caridina japonica...γαριδες αμανο κοινως....καλη επιτυχια!
όπως επίσης συχνότερες αλλαγές νερού αυτή τη περίοδο για την άλγη.
Οι αμάνο δεν την τρώνε αυτήν την άλγη... Γενικά καλύτερα να καταπολεμίσεις την αιτία και θα φύγει.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.