Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Provlimata thampadas kai ammwnias

Avaya
23-03-08, 17:02
Kalispera. exw to enudreio mou edw kai 5 meres.. afou epleina kala to enudreio me nero sketo, katharisa tin ammo (2 me 3 ksebgalmata to kathe sakoulaki), ta futa (plastika) kai to diafora pragmata pou evala mesa.
evala to enudreio se leitourgia. tin prwti mera erixa 35ml strech zyme (an to grafw kala). ontas enthousiasmenos apo auto pou evlepa tin triti mera erxete enas filos kai mou efere dwro 6 psaria (5 goldfish kai mia ventouza)
tou eipa fusika oti den kanei na valw ta psaria mesa apo twra alla ti na ekana?? fusika i ventouza pethane tin idia mera alla ta xrysopsara den katalavenoun tpt.. piga se ena pet shop kai mou edwsan ena farmako gia vaktiria tis JBL. 5 ml tin prwti mera kai meta gia tis upoloipes 9 meres 2,5 ml.. fusika molis tous eipa oti eixa idi psaria mesa sto enudreio mono pou den me edeiran.. (to kserw megali vlakia mou, alla eimai arxarios kai elpizw na sunxwrite). To nero mexri twra einai akoma ligo tholo alla ta psaria ta vlepw oti einai entaksu.. piga deigma tou nerou kai mou eipan oti exei ligi ammwnia to nero giáuto einai tholo akoma.. twra den kserw ti na kanw gia na swsw ligo tin katastasi..

thx ek twn proterwn.

Σπύρος Μ
23-03-08, 17:04
καλά αφού έχεις βεντούζα μην ανοισηχείς.τι ψάρι είναι αυτο.κατι απο γκουσγκουνη μου θυμίζει.πλεκο,γλυφτης τι;

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
23-03-08, 17:07
Μαλλον καποιο ειδος πλεκο εννοει.Γραφε ελληνικα αν θες.

Avaya
23-03-08, 17:08
I ventouza itan enas glyftis o opoios pethane tin prwti mera dustixws...
gi ' auto zitaw tin gnwmi sas na mou peite an prepei na valw kapoia alla farmaka i na sinexisw na vazw ta idia mexri na strwsei kapoia stigmi..

sorry gia ta greekeglish

Σπύρος Μ
23-03-08, 17:13
5 goldfish νομίζω πως είναι πολλά για 120λιτρα.κρατα τουλαχιστον τρια αν και κατα τη γνώμη μου τα χρυσόψαρα είναι ψάρια μόνο για λίμνες αλλά αν σου αρέσουν δεν μουυ πέφτει λόγος.βάλε και κανένα σαλιγκάρι και αυτά είναι όλα.είδες πόσο περιορίζεσαι με κρύο νερό.και κάνε κανα τεστ για ph gh .

ΧρήστοςΠ
23-03-08, 17:15
Μικρέ φιλική συμβουλή: ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟ :( για αρχή και σιγά σιγά με τον καιρό κάνεις και τον δάσκαλο ;) .

Avaya
23-03-08, 17:16
Ναι το θεμα ειναι οτι δεν μου αρεσουν τα goldfish αλλα τη να κανω... δωρο βλεπεις. Αλλα οσο και να μην μου αρεσουν ειναι κριμα να πεθανουν απο την ασχετοσυση μου.. και θελω να λυσω και το προβλημα της αμμωνιας.

Σπύρος Μ
23-03-08, 17:43
sorry.αν στο έφερε φίλος πέστου να σου φέρει και ένα 180λιτρο για να τα στεγάσεις.Αφόυ στα δώρισε πρέπει και να σου τα στεγάσει.
Αν είναι φίλη πεστης πως δεν είναι καλα αλλά αν είναι ελλατωματικά {αν είναι ξανθιά να είσαι σύγουρος 100% πως θα το πιστέψει}Αν πέσεις στην περιπτωση που ειναι γονείς βγάλε τα ψάρια
και πέστους πως ο είπαν πως τα χρυσόψαρα είναι γρουσουζικα ενώ τα τροπικά δεν είναι.πάντα πιάνει

giagligian
23-03-08, 18:40
Καταρχάς κάνε αλλαγές νερού να πέσει η αμμωνία,και πάρε τεστ να κάνεις μετρήσεις έτσι ώστε να το στρώσεις. Τώρα αφού ξεκίνησες έτσι, ακολούθα αυτόν τον τρόπο στρωσίματος. Αν μπορείς να δώσεις μερικά χρυσόψαρα καλό θα είναι. Προς θεού μην δεχτείς και μην βάλεις άλλα ψάρια μέσα.... Και είναι προτιμότερο να πεις την αλήθεια σε αυτόν που στα έφερε παρά να πεις ψέματα για να τα δώσεις. Έλεος πια ρε παιδιά δεν βαρεθήκατε να λέτε ψέματα??

blondi
23-03-08, 19:29
sorry.αν στο έφερε φίλος πέστου να σου φέρει και ένα 180λιτρο για να τα στεγάσεις.Αφόυ στα δώρισε πρέπει και να σου τα στεγάσει.
Αν είναι φίλη πεστης πως δεν είναι καλα αλλά αν είναι ελλατωματικά {αν είναι ξανθιά να είσαι σύγουρος 100% πως θα το πιστέψει}Αν πέσεις στην περιπτωση που ειναι γονείς βγάλε τα ψάρια
και πέστους πως ο είπαν πως τα χρυσόψαρα είναι γρουσουζικα ενώ τα τροπικά δεν είναι.πάντα πιάνει
βρε τι μαθαινει κανεις,..........

gbikes
23-03-08, 19:50
καλά αφού έχεις βεντούζα μην ανοισηχείς.τι ψάρι είναι αυτο.κατι απο γκουσγκουνη μου θυμίζει.πλεκο,γλυφτης τι;
Μαλλον αυτος ειναι.

aaaooll
23-03-08, 19:54
δεν μπορει να ειναι αυτο? :smt017
http://www.beast.gen.nz/fish/Pleco-001.jpg

Avaya
23-03-08, 21:03
Παιδια μιλησα με ενα παληκαρι και μου ειπε να βαζω και το stress zyme μαζι με αυτο που βαζω για τα βακτηρια..
Δεν εβαζα απο αυτο γιατι εβαλα μονο την πρωτη μερα και μετα μου ειπαν να ξαναβαλω μετα απο 7 μερες.. και τωρα μου ειπε να βαζω μαζι το JBL και το stress zyme.. λετε να ειναι καλυτερα ετσι??