Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Επανήλθα...

basillis
21-03-08, 23:15
Μετά απο πολύ σκέψη, και με απόλυτη σιγουρία για την απόφασή μου, μετέτρεψα το κοινωνικό 350 λίτρων, σε δισκοενυδρείο, όπως το είχα άλλωστε και στο παρελθόν. Η ολιγόμηνη παύση, με την ενασχόλησή μου με τους δίσκους προκάλεσε πολλά προβλήματα ψυχολογικά, σύνδρομο αποστέρησης, ανορεξία κτλ κτλ...:D :D :D και έτσι η επιστροφή μου ήταν επιβεβλημένη!!!
Έτσι χθές το βράδυ μπήκαν στο ενυδρείο, 4 δισκάκια, 2 blue diamond kai 2 malboro 7-8cm. Πολύ ζωηροί κινητικοί και φάνηκε απο την πρώτη μέρα οτι εξικιώθηκαν στο νεο τους περιβάλλον, αποτελούμενο απο φυτά και ρίζες. Όμως δεν τρώνε...Τουλάχιστον σήμερα που ήταν ουσιαστικά η πρώτη τους μέρα. Θέλω να πιστεύω οτι τις επόμενες μέρες θα φάνε. Το πρώτο μου ερώτημα έχει να κάνει με το ph. Με παροχή co2 απο μπουκάλα το ph είναι στο 6,5. Xωρίς παροχή 7 σταθερό, πάντα. Επομένως το βράδυ κλείνω την παροχή cο2 δεδομένου οτι δεν έχω ph controler ή την αφήνω ανοιχτή και το βράδυ, προκειμένου να μην εχω αυξομειώσεις ?

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
22-03-08, 00:40
Οποτε ωρα να αλλαξεις την υπογραφη σου

Πάνος
22-03-08, 12:23
ειχα την ιδια απορια...
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23723
το εχω αφησει σε 24ωρη βαση και η διακυμανση ειναι πολυ μικρη το βραδυ...0,2 περιπου...

alan boy
22-03-08, 12:32
ΜΠραβο και καλη επιτυχια αυτη τη φορα

akillis
22-03-08, 12:34
ΕΙΔΕΣ...δεν αντεξες...!!!αυτη την φορα να πανε ολα καλα!!:)

basillis
22-03-08, 17:57
Aντώνη1980 οκ!
alin boy,akills σας ευχαριστώ ελπίζω οτι θα πάνε ολα καλά...
pano, είδα το post σου, εσυ είσαι με διαφορά 0,2 την μέρα απο την νύχτα, ενω εγω 0,5 και αυτό με ανυσηχεί. Εχθές άφησα και γω την παροχή ανοιχτή ολο το βράδυ καλού κακού, και γύρισα λίγο την έξοδο του φίλτρου σε τέτοια θέση ώστε η ανατάραξη της επιφάνειας την νύχτα να είναι μεγαλύτερη, απ οτι την μέρα.
Με τι κάνεις τις μετρήσεις σου?

basillis
24-03-08, 23:02
Tέταρτη μέρα σήμερα παιδιά, και οι δίσκοι μου δεν έχουν ξεκινήσει να τρώνε κανονικά. Ξεκίνησα με tetra prima, τους το ρίχνω, πεφτεί δίπλα τους και είναι σχεδόν αδιάφοροι. Μια μικρή διαφορά παρατήρησα σήμερα όπου τσίμπησαν 1-2 φορές ο καθένας. Να ανυσηχώ? Προτείνετε να δοκιμάσω και κάποια απο τις άλλες τροφές?

akillis
24-03-08, 23:18
Λιγο σκορδακι...;) και αν βρεις τροφες της tropica τους αρεσουν πολυ!!

Τσιόνογλου Σταύρος
25-03-08, 14:08
Κάνε μια προσπάθεια και με λίγη κατεψυγμένη.

basillis
25-03-08, 23:16
akillis, εχω αρκετές της tropica και όντος είναι πολύ καλές. Όμως δεν θέλω να δόσω τώρα φυλλαράκι, μέχρι να πάρουν λίγο ''τα πάνω τους''.
Σταύρο,θα δοκιμάσω σήμερα κατεψυγμένη και θα σου πω τα αποτελέσματα.
-------------------------
Δεν έγινε τίποτα. Την άφησαν άθικτη και αναγκάστηκα να ρίξω πάλι tetra prima όπου τσίμπησαν λίγο.

Πάνος
25-03-08, 23:29
με συγχωρεις δεν ειχα δει την ερωτηση σου...καθηστερημενα να σου πω με υγρο τεστ μετραω....και για επαληθευση με το ηλεκτρονικο ενος φιλου.....εχω ακουσει κι εγω τα καλυτερα για το garlic guard της seachem...βουτας τα φυλλαρακια της τροφης εκει και μετα τα ριχνεις στο ενυδρειο....ενας φιλος μου δισκας το χρησιμοποιει συνεχεια και το ιδιο και ενας φιλος με θαλασσινο ενυδρειο...
το βρισκεις ευκολα ειναι σχετικα φτηνο...απλα βρωμαει σκορδο...

basillis
25-03-08, 23:43
με συγχωρεις δεν ειχα δει την ερωτηση σου...καθηστερημενα να σου πω με υγρο τεστ μετραω....και για επαληθευση με το ηλεκτρονικο ενος φιλου.....εχω ακουσει κι εγω τα καλυτερα για το garlic guard της seachem...βουτας τα φυλλαρακια της τροφης εκει και μετα τα ριχνεις στο ενυδρειο....ενας φιλος μου δισκας το χρησιμοποιει συνεχεια και το ιδιο και ενας φιλος με θαλασσινο ενυδρειο...
το βρισκεις ευκολα ειναι σχετικα φτηνο...απλα βρωμαει σκορδο...

Οk Πάνο, σε ρώτησα γι τα τέστ,επειδή έκανες λόγο για διαφορά της τάξεως του 0,2 και αναρωτήθηκα πως κάνεις την μέτρηση με τόση ακρίβεια.
Όσο για το garlic guard αυτό ακριβώς φοβόμουν, την μυρωδιά.

Τσιόνογλου Σταύρος
25-03-08, 23:49
Δώσε χρόνο στα ψάρια να προσαρμοστούν και μήν αγχώνεσαι ,απο πείνα αποκλείεται να σου πάθουν τίποτε και μη ρίχνεις συνέχεια τροφές για να δείς αν θα φάνε και χαλάσεις το νερό σου.Ρίχνε συγκεκριμένες ώρες το φαί και κατα προτίμηση με σβηστά φώτα.

Πάνος
26-03-08, 00:01
Οk Πάνο, σε ρώτησα γι τα τέστ,επειδή έκανες λόγο για διαφορά της τάξεως του 0,2 και αναρωτήθηκα πως κάνεις την μέτρηση με τόση ακρίβεια.
Όσο για το garlic guard αυτό ακριβώς φοβόμουν, την μυρωδιά.

κι ομως εχω ενα υγρο τεστ που μετραει με κλιμακα του 0.2
ειναι ενα "παροπλισμενο" τεστ που ξεθαψα απο το ντουλαπι (ειναι πανω 10 ετων)..θυμαται κανεις την εταιρια king british? αυτο ειναι...και με ηλεκτρονικο δεν δειχνει διαφορα...αντε να απεχει 0.1....

basillis
26-03-08, 00:10
Σταύρο, θα το δοκιμάσω και αυτό. Ναι, θα κάνω υπομονή και πιστεύω οτι απο μέρα σε μέρα, θα φάνε που θα πάει... Η συμπεριφορά τους είναι καλή,φυσιολογική. Δραστήρια κτλ.:)

Καλό ακύγεται Πάνο, αλλά δες και την περίπτωση μήπως είναι λυγμένο.:smt120

Πάνος
26-03-08, 00:16
σιγουρα θα ειναι ληγμενο....θεωρητικα...γιατι το εχω επιβεβαιωσει και με ηλεκτρονικο ενος φιλου και ειναι αξιοπιστο...κι εμενα μου εκανε εντυπωση...απλα ανεφερα την εταιρια γιατι νομιζω οτι δεν υπαρχει πια......και ισως κατι θυμισει στους παλιους...

delta66
26-03-08, 08:52
Ερωτηση ασχετου απο δισκους.:D
Aπο που πηρες τους δισκους απο αναπαραγωγη ή υπαρχει περiπτωση να ειναι αγριοι ?:rolleyes:
Αν υπαρχει περιπτωση να ειναι αγριοι μπορει να θελουν "ζωντανη" τροφη.:roll:

lingistis
26-03-08, 10:22
Βασίλη…. μπας και νηστεύουν? ξέρεις καθότι Τετάρτη και σαρακοστή :D

Να σου ζήσουν τα ψαράκια και μην ανησυχείς φίλε όλα καλά θα πάνε… :smt023

PascM
26-03-08, 11:01
Ερωτηση ασχετου απο δισκους.:D
Aπο που πηρες τους δισκους απο αναπαραγωγη ή υπαρχει περiπτωση να ειναι αγριοι ?:rolleyes:
Αν υπαρχει περιπτωση να ειναι αγριοι μπορει να θελουν "ζωντανη" τροφη.:roll:
Οι άγριοι δεν έχουν χρωματισμούς blue diamont και red malboro :D

delta66
26-03-08, 12:59
Οι άγριοι δεν έχουν χρωματισμούς blue diamont και red malboro :D
Περιεργο τοτε αυτο το ποστ σε ξενο φορουμ που με παρεσυρε : Problems with my wild blue diamond discus (http://www.awforum.net/discus/topic.asp?TOPIC_ID=3384)

PascM
26-03-08, 13:02
Θα έπρεπε να σε προβληματίσει το γεγονός άγριοι και ΡΗ 7,0.
Είναι ασύμβατος συνδιασμός.

basillis
26-03-08, 16:28
Eκτροφής είναι φίλε μου delta66, όπως είπε και ο Πασχάλης,τους πήρα πρίν μια εβδομάδα και μέχρι να προσαρμοστούν με έχουν σκάσει, αλλά κάτι γίνεται σιγά σιγά.
Γιάννη, μέχρι να φάνε αυτοί, με έκαναν εμένα να νηστεύω απο άγχος.:D Σε ευχαριστώ φίλε να σαι καλά, εν αναμονή και το καφεδάκι...

Pritanis
26-03-08, 22:30
Αντε οι ασωτοι να επιστρεφουν σιγα σιγα.......Αν θυμαμαι καλα εσυ ειχες το θαυματουργο νερο της Φλωρινας με σκληροτητα κατω απο 3......Οποτε το λιγοτερο εκτροφειο με δισκους πρεπει να κανεις και οχι απλα ενα ενυδρειο.......Τωρα οσο αφορα το φαγητο , μην σε νοιαζει καθολου......Προσφερε στα ψαρια τις καλες συνθηκες που ξερεις, αφησε τα να χαλαρωσουν, και ριχνε λιγη τροφη σε τακτα χρονικα διαστηματα.......Συντομα θα τρωνε και φανερα......Τωρα οσο αφορα το πεχα.......Με σταθερο πεχα 7 κατα τη διαρκεια της μερας εγω δεν θα ρισκαριζα διοξειδιο χωρις κοντρολερ......Βεβαια το 6,5 που πεφτει τη νυχτα ειναι υπερβολικο, εκτος και αν εχεις μια ζουγκλα φυτα.......Στο δικο μου ενυδρειο με λιγα φυτα το πεχα πεφτει 0,2 την νυχτα.......Τωρα πιστευω πως οταν το ενυδρειο σου τελειωσει απο ψαρια και μπει σε μια ρουτινα (φιλτραρισμα και ταισμα), παιζοντας με την ανθρακικη σκληροτητα μπορεις να κρατας σταθερο πεχα κατω απο 7 χωρις να χρειαζεσαι διοξειδιο........

basillis
26-03-08, 23:49
Eπέστρεψα φίλε pritani ως άσωτος και γω, ευχαριστώ για την υποδοχή γι αυτό σφάξτε και τον ''σιτευτό μόσχο''...:p
Ναι σωστά θυμάσαι, εχω αυτό το νεράκι στην περιοχή μου και σκέφτομαι να το εμφιαλώσω και να το βγάλω στην αγορά πρός πώληση σε δισκάδες.:D
Σήμερα ήταν καλύτερα τα πράματα με το φαγητό των δίσκων. Τσιμπούσαν τροφή απο κάτω, αργά αλλά σταθερά, 2-3 φορές ολη την ημέρα. Το co2 το παρέχω οχι τόσο για να ρίξω το ph αλλά ως περισσότερη και καλύτερη τροφή για τα φυτάκια μου. Έτσι το σκέφτηκα. Αν δεν έχω την παροχή θα είναι το ph γύρω στο 7(-) Με χθεσινές μετρήσεις πρωί και βράδυ η διαφορά ήταν λιγότερη απο 0,5. Μετράω με υγρά τεστ της tetra και δεν μπορώ να προσδιορήσω την διαφορά με ακρίβεια. Την υπολογίζω να ήταν χθές 6,5 την μέρα με παροχή co2 και 6,8 το βράδυ, χωρίς. Αρα στρώνουν τα πράματα...
Σύντομα θα πάρω και ενα ph controler και να λύσω το πρόβλημα, μια και καλή.
Όσο για την εκτροφή, το αφήνω στους πρύτανεις, του είδους.;)