Επιστροφή στο Forum : Pleco, σαλιγκάρι ή τίποτα;;;;;;
batman_gardiki
20-03-08, 23:26
Στο 180άρι μου έίχα εναν pleco αλλά μετά απο συμβουλές εμπειροτέρων τον έβγαλα. Τον λόγο δεν μου τον εξηγήσανε....πηθανώς επειδή μεγαλώνει πολύ και δεν επερκούν τα λίτρα υπέθεσα!!!
Όμως το τζάμι αρχίζει και πιάνει άλγη και είναι πολύ αντιαισθητικό. Τι να κάνω;
Να πάρω ένα σαλιγκάρι ή δεν κάνει ούτε αυτό με τα ψάρια που έχω; Παρακαλώ θέλω τις προτάσεις σας :confused::confused::confused:
Τι ψάρια έχεις μέσα??? Μπορείς να βάλεις ΣΑΕ όπως έβαλα και εγώ σε 2 μέρες μου το έκαναν "λαμπίκο".... Τώρα ανάλογα με τα ψάρια που έχεις μέσα... Καλή συνέχεια!!!!
Zorba_The_Freak
21-03-08, 15:19
Καταρχήν τι ειδος αλγης έχεις?
Mήπως έχεις κάποιο είδος βοτία, πχ clown και σου είπαν να βγάλεις το σαλιγκάρι?
Τσιόνογλου Σταύρος
21-03-08, 15:26
Αν έχεις άλγη μόνο στο τζάμι το καλύτερο ψάρι είναι το χέρι σου το καθαρίζεις εσυ και τελείωσες,τώρα αν έχεις και αλλού πρέπει να βρείς τα αίτια που την δημιουργούν και να τα αντιμετωπίσεις,κάνε μια αναζήτηση εδωμέσα και θα βρείς άκρη.Τα ψάρια και τα σαλιγκάρια δεν λύνουν το πρόβλημα απλώς το περιορίζουν λίγο.Αν μας έλεγες πόσο καιρό είναι στημένο το ενυδρείο και μετρήσεις θα βοηθούσε.
batman_gardiki
21-03-08, 17:58
* Δεν είναι δυνατόν βρε παιδιά να με ρωτάτε τι ψάρια έχω μέσα και απο πότε λειτουργεί το ενυδρείο-+9-+9-+9 Γράφονται όλα στην υπογραφή μου.....
** Άλγη έννοώ αυτή που μαζεύεται και λερώνει το τζάμι
*** Οι μετρήσεις μου με αλλαγές νερού κάθε 15 ημέρες είναι 26οC / pH 7,5 / KH 13 / TH > 14 / NO2 0 / NO3 50 (eSHa AQUA TEST με STRIPS)
**** basillis αν έιχα σαλιγκάρι δεν θα ρωτούσα να αγοράσω
***** kats7h0d τα ΣΑΕ ταιριάζουν με την σύνθεση των ψαριών μου :confused::confused::confused:
Παντως αν αποφασίσεις να βάλεις σαλιγκάρια θέλεις αρκετά.....:roll:
Εγώ έχω 2 σε 70 λίτρα και δεν καθαρίζουν ούτε το 1/3 σε σχέση με αυτό που καθάριζε ο πλεκο...:( Βασικά δεν ασχολούνται τόσο πολύ με τα τζάμια, προτιμούν τις πέτρες:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.