Επιστροφή στο Forum : Ένας γρίφος.... για μένα τουλάχιστον
:)Προχθές, επιτέλους, βρήκα τα SAE που τόσο "απεγνωσμένα" έψαχνα και αγόρασα 5, μικρά ακόμα (3 -4 cm).
Πρόσεξα όμως χθες ότι τα 3 έχουν ick (αν μπορείτε επιβεβαιώστε το)... :confused:
Το ενυδρείο είναι ένα 120 λίτρο με 5 SAE (είναι αρκετά για τα λίτρα μου αλλά ξέρω τι θα κάνω... μετά...) και τώρα με τις γέννες (κάθε εβδομάδα και μια) πρέπει να έχω φτάσει περίπου (δεν έχω δει ακόμα τα καινούρια όλα ώστε να ξέρω τον ακριβή αριθμό) στα 15 γκάππυ [4 ενηλικιωμένα , 1 έφηβο (χαχα) , 4 παιδιά και μάλλον 6 νεογέννητα ]!!:confused::confused:
Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να φύγω πάλι για Πάτρα, με το ιck τι πρέπει να κάνω απλώς το αφήνω??? :smt120:smt120 διότι θα λείψω μέχρι την Δευτέρα ...:p
Ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε για αυτό το θέμα...:D:D
Έχω διαβάσει αυτό : http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/ichthyophthirius_multifiliis.htm ... αλλά ισχύει?
Αλήθεια το αλάτι είναι ιωδιούχο ή όχι??
Το αλάτι δεν πρέπει να είναι ιωδιούχο!
Χονδρό τυροκομικό χωρίς πρόσθετα ροής ή απο pet π.χ. τις ΑΡΙ.
Καλό είναι να μην το αφήσεις μέχρι την Δευτέρα, αλλά να βάλεις από τώρα αλάτι μέσα και μια αύξηση της θερμοκρασίας.
Ευχαριστώ Μάνο!!! Είναι η πρώτη μου αρρώστια και έχω ψιλοπανικοβληθεί... Έχω αγοράσει αυτό είναι οκ???
http://www.allatini.com.gr/en/product_details.asp?prodid=395&Title=Salt%20Substitute
Δεν είναι ιωδιούχο. Αλλά δεν είναι χοντροκομμένο... τι κάνω
η θερμοκρασία τώρα είναι στους 29 βαθμούς και θα την ανεβάσω μέχρι 30 Θα είναι εντάξει τα γκαππάκια???
Μήπως να μην μπλέξει με αλάτια και να πάρει ένα φαρμακάκι και μετα λίγο άνθρακα και να είναι οκ?
Σας παρακαλώ όμως αν μπορείτε να μου πείτε γρήγορα για να αρχίσω την θεραπεία Δεν θα προλάβω και σίγουρα δεν θέλω να χάσω τα ψαράκια μου ! Ευχαριστώ πολύ
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
20-03-08, 13:54
Σας παρακαλώ όμως αν μπορείτε να μου πείτε γρήγορα για να αρχίσω την θεραπεία!!!! Ευχαριστώ
Το αλατακι δεν το ξερω.Εχω χρησιμοποιησει ομως για το ich το protazol της sera ανεβαζοντας την θερμοκρασια στους 30 σταδιακα βεβαια και ειχα αποτελεσματα.
Σας παρακαλώ όμως αν μπορείτε να μου πείτε γρήγορα για να αρχίσω την θεραπεία!!!! Ευχαριστώ
Αν δεν απαντήσει κάποιος άμεσα άκου τον Πασχάλη... Ξέρει καλύτερα. Πάρα πολύ καλύτερα...
Το αλατακι δεν το ξερω.Εχω χρησιμοποιησει ομως για το ich το protazol της sera ανεβαζοντας την θερμοκρασια στους 30 σταδιακα βεβαια και ειχα αποτελεσματα.
Δεν θα χαλάσει η βιολογία όμως????? Να πάω να πάρω ενυδρειακό αλάτι ή να πάω για τυροκομικό ...Δεν ξέρω...
εδώ: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/ichthyophthirius_multifiliis.htm λέει το κοινό μαγειρικό αλάτι.... Τώρα.... Τι να κάνω????
Σας παρακαλώ όμως αν μπορείτε να μου πείτε γρήγορα για να αρχίσω την θεραπεία Δεν θα προλάβω και σίγουρα δεν θέλω να χάσω τα ψαράκια μου ! Ευχαριστώ πολύ
Το υποκατάστατο δεν το ξέρω και δεν μπορώ να σου πω αν κάνει ή όχι!
Το φάρμακο δεν το θεωρώ απαραίτητο διότι θα βλάψει την βιολογία επομένως θα έχεις άλλα προβλήματα μετά.
Αλατάκι της Aquarium pharmakeftikal (ΑΡΙ) απο πετ σοπ και έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.
Με 29 βαθμούς μια χαρά είσαι για τα guppy στην φάση της θεραπείας.
Ευχαριστώ πολύ.... Πάω να πάρω της API θα ρίξω με δόσεις? και πόσο?
3 γρ. ανα λίτρο διαλυμένο σε νερό του ενυδρείου σε 10 μέρες τέλος το ich (βέβαια θα την ακούσουν και τα φυτά σου).
Μετά όμως θα γίνει η αφαίρεση του αλατιού σταδιακά με μικρές και σχετικά συχνές αλλαγές με προσοχή στην θερμοκρασία του νερού!
Αφού πρέπει να γίνει ας την ακούσουν τι να κάνουμε?
Αλήθεια πριν φύγω θα κάνω κανονικά την αλλαγή νερού....
Είναι προτιμότερο από το να την ακούσει η βιολογία.
αυτό πιστεύω και εγώ
Θα κάνω κανονικά αλλαγή νερού πριν φύγω.? Το λέω για να μην κάνω καμιά γκάφα.....
Και πριν βάλεις το αλάτι μέσα.
ΠΡΟΣΟΧΗ στην ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.
:)Θα κάνω πολύ αργή αλλαγή ώστε να μετράω την θερμοκρασία του νερού που μπαίνει... Ευχαριστώ τους πάντες που με βοήθησαν. Συγνώμη κιόλας, αλλά περισσότερο τον Μάνο.:p:pκαι πάλι ευχαριστώ!!
Ρε παιδια ζοθν τα guppy σε υφαλμυρο?
Σε υφαλμυρα νερα ζουν τα μολλυ.
Με πολυ καλη και αργη προσαρμογη (αργη = αργη αυξηση της αλατοτητας στο ενυδρειο) ζουν και τα γκαπυ, απο οσο λενε διαφορες αναφορες (και χομπιστων, και αναφορες στους βιοτοπους των γκαπι).
Εννοουμε υφαλμυρο πραγματικο, κι οχι νερο γλυκο στο οποιο ριχνουμε και μη θαλασσινο αλατι.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.