Επιστροφή στο Forum : Μολις πηρα εναν μικρο μονομαχο...τον Λάμπη και ειμαι αρχάρια!!
Γεια σας παιδια....
Ειμαι καινούργια στο χομπι. Μολις πήρα εναν γλυκούλη μονομάχο.Τον Λάμπη (απο Χαραλάμπης).:)
Στο καταστημα μου εδώσαν γυάλα στρογγυλι με πετραδάκια και μου ειπαν οτι πρέπει να του αλλάζω νερό (βρύσης) καθε 3 μερες και να τον ταϊζω καθε μέρα 4-5 σκουλικάκια ξερά. Οταν ρώτησα λεπτομέρειες για την φροντίδα του, ο τύπος μου ειπε "δεν παθαίνει τίποτα, εμεις εδω τα έχουμε σε πλαστικο κυπελάκι.. ειναι ανθεκτικά ψάρια''.
Τον έχω σε χαμηλό τραπέζι και εχει αρκέτό φώς.Επειδη όμως η γυάλα βρώμισε στις δυο μέρες,τον λυπήθηκα και αλλαξα προχθές το νερό και εβαλα σχεδον παγωμένο και λίγο αφησα απο το παλιο για να μην χάσω και τον Λάμπη στον νεροχύτη!!Τελικα μπηκα σε φορουμ και εμαθα οτι δεν κάνει!!
Περιμένω με χαρά τις συμβουλές σας σχετικά με την φροντίδα του...Λέτε να τον πάγωσα τον καημένο;Παντως τρωει κανονικά αλλά τώρα δεν πάει καθολου στον πάτο τις γυάλας και ειναι συνέχεια πάνω και κάνει φυσαλίδες. Ειναι καλό αυτό; Τι σημαίνει;
Γεια σου και καλώς όρισες στο forum μας!!!
Λοιπόν:
1) Ο καταστηματάρχης που σου τον πούλησε zwzwzw
2)Αλλαγές νερού πρέπει να κάνει πιο συχνά (αυτό βέβαια εξαρτάται και από το μέγεθος της γυάλας)
3) Η γυάλα πρέπει να φύγει και να δώσει τη θέση της σε ένα μικρό ενυδρειάκι με φίλτρο και φωτισμό και θερμάστρα!
4)Σε κάθε αλλαγή νερού να προσθέτεις την κατάλληλη ποσότητα αντιχλωρίου
Αυτά από μένα και καλή συνέχεια
επισης πρεπει να παρεις και ενα θερμοστατη μικρο.στο νερο να βαζεις παντα αντιχλωριο.καλη αρχη:):)
ποσα λιτρα ειναι η γυαλα??
Η γυάλα ειναι αρκετά μικρή. Μαλλον 1 - 1.5 λιτρο νερό. Ετσι φαινεται τουλαχιστον. Χωράει μεσα τιποτα άλλο(φυτά) ή θα παθει το ψαρακι μου;
-------------------------
Σας ευχαριστώ πολύ για το καλοσόρισμα παιδιά.;)
Γιατί πρεπει να βάλω θερμοστάτη; για τι θερμοκρασία νερού μιλάμε...εγω τον πάγωσα με το κρυό νερό;
JOANNA μου η γυαλα σου ειναι πολυ μικρη και δεν κανει να εχεις το μονομαχακι σου σε τοσα λιγα λιτρα.αυτο που σου ειπαι ο πετ-σοπας οτι ζουν και στα ποτηρακια αληθεια ειναι αλλα δεν σου ειπαι για ποσο ζουν και το κυριοτερο πως...:(μπορεις να παρεις ενα μικρο ενυδρειακι 5-6 λιτρα με εναν μικρο θερμοστατη και ολα θα ειναι ποιο ομορφα.:pτο κοστος δεν θα ξεπερασει τα 25-30 ευρο.ε τι λες??
οσο για το φυτο μονο καλο μπορει να κανει αλλα το θεμα ειναι αν χοραει:rolleyes:
θερμοστατη πρεπει να βαλεις γιατι οι μονομαχοι ειναι τροπικα ψαρακια και πρεπει να εχουν θερμοκρασια 25-27 βαθμους.
Αλλαγη νερου ΠΑΝΤΑ με νερό ΙΔΙΑΣ θερμοκρασιας.
το ενυδρειάκι με θερμοστάτη ειναι πολύ καλη λύση και δεν ειναι ακριβό. Την αλλαγή με το νερό, που θα πρέπει να ειναι παντα ιδιας θερμοκρασίας, πως θα την κάνω;
θα ανοίγω την βρύση στο χλυαρό;Και θα ελπίζω οτι πετυχα την σωστή θερμοκρασία;Με το αντιχλώριο- πόσο ρίχνω στο ενυδρείο;Εχουν οδηγίες;
Σορυ για τις ηλίθιες ερωτήσεις μου, αλλα ειμαι τελειως άσχετη.(Ομως παντα ηθελα ψαράκια, τα λατρεύω...Ποτέ δεν ειναι αργα για να μάθεις δεν λένε...);)
προς το παρον θα ανοιγεις το νερο τις βρυσης και με το χερι θα ελεγχεις την θερμοκρασια.οταν παρεις θερμοστατη μπορεις να τον βαζεις μεσα στον κουβα με το νερο της αλλαγης και ναπαιρνει την ιδια θερμοκρασια με αυτη του ενυδρειου
το αντιχλοριο ναι εχει επανω την δοσολογια που πρεπει να βαλεις.οσο για τις ''χαζες '' ερωτησεις μην ανυσηχεις.ολοι τις καναμε οταν αρχισαμε.
κ επίσης η φυσαλίδες ειναι για να κανει φωλιά...
giagligian
19-03-08, 20:00
Φωλιά = Ζευγάρωμα ;)
Ζευγάρωμα;;
Μα για νινι μου τον πούλησαν!!Τωρα δηλαδη πόσο χρονών να ειναι..αφου διάβασα οτι ζουν 2-3 χρόνια.Αληθεύει;
Περιγραφή του Λάμπη μου: πορτακαλί χρώμα, 6 εκ περίπου λεπτός με κοκκινα σημαδάκια-ριγες στην ουρά του. Μονομάχο μου ειπαν οτι αγοράζω. ε;ε;
Και τι κάνω με αυτό;Να το αφήσω το νερό αλλες δυο μέρες για να μην χαλάσω τις φυσαλίδες;προχθές το άλλαξα.
Γιατί σκεφτόμουν να πάω αυριο να πάρω ενυδρειο μικρό οπως μου ειπαν τα παιδιά.Λετε να τον αγχώσω με τις συχνες αλλαγές νερού;
το ποσο ειναι κανεις δεν μπορει να ξερει.ναι καπου τοσο ζουν αληθευει.το νερο καλητερα αλλαξε το αυριο.ειναι κ μικρη η γυαλα οποτε δεν θα ειναιιι μεγαλος κοπος.οσο για το ενυδρειακι.μην το παρεις απο το πρωτο μαγαζι που θα μπεις..κανε μια ερευνα σε διαφορα μαγαζια πρωτα και μετα αποφασιζεις τι σε συμφερει.
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
19-03-08, 20:56
Καλως ηρθες και απο μενα.Με ενα ενυδρειακι γυρω στα 20 λιτρα , ενα φιλτρακι και ενα μικρο θερμοστατη βαζοντας και ενα δυο φυτακια (ανουμπιες που ειναι μηδαμινων σχεδον απαιτησεων απο σενα) ο Λαμπης σου θα ειναι Βασιλιας στο παλατακι του.Και θα τον χαιρεσε και εσυ περισσοτερο. Αξιζει τον κοπο.
κανε μια ερευνα αγορας να δεις πανω κατω τι τιμες παιζουν ,οπως ηδη σου ειπαν τα παιδια , αλλα να ξερεις οτι οσο πιο γρηγορα τον βγαλεις απο την γυαλα και μπει στο ενυδρειο τοσο καλυτερα για αυτον:p
Καλως ηρθες και απο μενα.Με ενα ενυδρειακι γυρω στα 20 λιτρα , ενα φιλτρακι και ενα μικρο θερμοστατη βαζοντας και ενα δυο φυτακια (ανουμπιες που ειναι μηδαμινων σχεδον απαιτησεων απο σενα) ο Λαμπης σου θα ειναι Βασιλιας στο παλατακι του.Και θα τον χαιρεσε και εσυ περισσοτερο. Αξιζει τον κοπο.
συμφωνω απολυτα με τον Αντωνη.
καλως ηρθες και απο μενα...οι προλαλησαντες με καλυψαν...συγχαρητηρια για τη διαθεση σου να δωσεις στον λαμπη το καλυτερο!!
Καλώς ήρθες Ιωάννα!!!
Μην αγχώνεσαι που δεν ξέρεις, κι εγώ που έμαθα 2-3 πράγματα, ρωτάω και ψάχνω για το καλύτερο και θα ρωτάω ;)
Μου έκανε εντύπωση το χρώμα του Λάμπη, δεν έχω ξανακούσει για πορτοκαλί μονομάχο!
Γεια σου και από μένα. Για να ξεχωρίσει το φύλο και να είναι έτοιμα τα αρσενικά να μπούνε σε ΠΟΤΗΡΑΚΙzwzwzw
πρέπει να περάσουν 4-6 μήνες. Τότε γίνονται ενήλικα και τα πιο πολλά έχουν την τελική τους μορφή. Λογικά ο Λάμπης σου είναι 6-10 μηνών (αν αντέχει κανένα ζωντανό 4 μήνες σε ποτηράκι).
Οπότε το να βλέπεις φυσαλίδες είναι μια χαρά φυσιολογικό και μόνο χαρούμενη να σε κάνει:D
Ρίξε κι ένα διάβασμα εδώ http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/betta.htm
Όσο για το φυτό μπορείς να βρεθείς με κάποιον φίλο από τις Σέρρες να σου δώσει ένα μικρό κλαδεματάκι να το βάλεις στην επιφάνεια της γυάλας.
Και κάτι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι να σκεπάσεις τη γυάλα ελαφρά -να παίρνει αέρα αλλά να μην χωράει να βγει έξω(0,5-1cm)- γιατί οι μονομάχοι είναι δεινοί άλτες και δεν θέλεις να τον δεις να κόβει βόλτες στο πάτωμα...
......γιατί οι μονομάχοι είναι δεινοί άλτες και δεν θέλεις να τον δεις να κόβει βόλτες στο πάτωμα...
Πράγματι, αυτό το ξεχάσαμε! Μια καλή λύση είναι το τούλι.
Καλησπερα σε όλους
Ειμαι πολύ χαρούμενη που βρήκα αυτό το φορουμ γιατί ολοι σας ειστε φοβεροι. :p :p
Ευχαριστω πολύ για ολα όσα μου λέτε.
Ναι τελικά δεν πηγα τρέχοντας να πάρω ενυδερείο...θα κάνω πρώτα μια μέρα ερευνα αγοράς και μετά.
Σημερα θα αλλάξω το νεράκι του. Ο Λαμπης μου σημερα ειναι πολύ ζωηρός, κοβει βόλτες μεσα στην γυάλα τρέχοντας!!! Αυτό ειναι καλό σημάδι ή εχει στρεσαριστεί;
Το βράδυ καθεται δίπλα στο πετραδάκια που έχουν κάνει ενα μικρό βουναλάκι απο την μια μεριά, μοιάζει σαν να κρύβεται.
Αχ το γλυκό μου έχει σπάνιο χρωματάκι!!! :) :)
καλως ηρθες και απο μενα...οι προλαλησαντες με καλυψαν...συγχαρητηρια για τη διαθεση σου να δωσεις στον λαμπη το καλυτερο!!
Σε ευχαριστώ Πάνο για τα καλά σου λόγια.
Μεχρι να του παρεις ενυδρειο και θερμοστατη, βαζε οσο νερο αλλαζεις σε ενα δοχειο-λεκανη-κουβα αποβραδις, ουτως ωστε αν μη τι αλλο ναχει το νερο της αλλαγης την ιδια θερμοκρασια που εχει και το νερο της γιαλας.
Ο Λαμπης μου σημερα ειναι πολύ ζωηρός, κοβει βόλτες μεσα στην γυάλα τρέχοντας!!! Αυτό ειναι καλό σημάδι ή εχει στρεσαριστεί;
Το βράδυ καθεται δίπλα στο πετραδάκια που έχουν κάνει ενα μικρό βουναλάκι απο την μια μεριά, μοιάζει σαν να κρύβεται.
Το ότι είναι κινητικός (σε φυσιολογικά πλαίσια πάντα!) είναι νορμάλ.
Αν παρατηρήσεις άλλα συμπτώματα εδώ είμαστε.
Όσο για το ότι κάθεται σε ένα σημείο είναι κι αυτό φυσιολογικό. Ξεκουράζεται. Αυτό θα το παρατηρήσεις και στο ενυδρείο σου
Καλησπερααααααααααα.:o
Η αλλαγή νερού με μπερδεύει πολύ!!!
Εκανα τα εξής χθες: Εριξα τον Λάμπη σε ενα μεσαίο μεγέθους μπολάκι(βλακεία;;) και μετά επλυνα καλά την γυάλα με νερό μόνο και τα χαλικάκια.
Εριξα 1 λίτρο νερό που ειχα απο προχθές(ευτυχως το ειχα σκεφτεί) οπως μου ειπε και ο Τολις και το υπολοιπο μισο χλυαρο νερό βρυσης και λίγο απο το παλιό για να ξανα ρίξω μέσα τον Λάμπη.
Και ενω ημουν κατα χαρούμενη γιατί το καθαρισα καλά και την θερμοκρασία πρέπει να την πετυχα- Αρα και ο Λαμπης θα ήταν το ίδιο χαρούμενος....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ομως διαπίστωσα οτι ο Λαμπης μου απο πάνω μέχρι κάτω γεμισε πως να το περιγράψω - φυσαλίδες πολύ μικρες. Λες και τον γεμισα με ανθρακικό. Νερό έβαλα (και χωρις πίεση) και ΟΧΙ σπραιτ!!:confused:
Αυτο κρατησε πάνω του 1,5 ώρα.
Τι κάνω λάθος στην αλλαγή του νερού;; Τον λυπάμαι που ειναι ακόμα αναγκασμένος να ζει στη γυαλά. Απο βδομάδα ελπίζω να έχω καλύτερα νέα...
Ενα ενυδρειάκι και μια καλύτερη ποιότητα ζωής για το ψαράκι μου...
το προηγούμενο βράδυ της αλλαγής βάζεις το νερό στη λεκάνη
Τη μέρα της αλλαγής: 1. δε πετάς το ψάρι έξω;) 2 βγάζεις μια ποσότητα νερού πιο λίγο από το μισό.....3 ρίχνεις τη ανάλογη ποσότητα αντιχλωρίου .4 ρίχνεις το προετοιμάσμένο νερό σιγά σιγά μη πέσει το ψάρι έξω:D 5.χαζεύεις τον τύπο Ελπίζω να βοήθησα...
α! κάτι σημαντικό ,το δοχείο προετοίμασιάς να είναι αχρησιμοποίητο
τώρα ετσι ΄ποπως περιγράφεις την αρρώστια μου κάνει για ick δώσε όμως κι άλλες πληροφορίες για να σε βοηθήσουν οι πολυυυυυυυυυυυυυ πιο έμπειροι από μένα
Αυτο κρατησε πάνω του 1,5 ώρα. Προφανως φυσαλιδες ητανε.
Καλώς όρισες και από εμένα πατρίδα
ένα ενυδρείο θα τον σώσει και θα τον κάνει να ζει σαν βασιλιάς ;);););)
Καλως ορισες και καλοριζικος ο καινουριος σου φιλος.Αν ακολουθησεις αυτα που σου ειπαν ολα θα πανε καλα.Για τους μονομαχους δες και στην κατηγορια bettas.Καλη συνεχεια!!!Βαλε και καμια φοτο αν μπορεσεις να τον δουμε.
:) Γεια σε όλους - Γεια στις ομορφες Σέρρες...:) :) :)
Την Πέμπτη (που θα εχει το καταστημα)ο Λάμπης μου Θα έχει ενυδρείο 20 λιτρων με φίλτρο. Τιμή 30 ευρω -ειναι καλα;;:p Την Δευτέρα θα ρωτήσω και αλλού για να πάρω πιογρηγορα (αν εχουν).
Ο πετσόπας μου ειπε οτι δεν χρειαζεται θερμοστατη γιατι τωρα έρχεται το καλοκαίρι.Λετε να μην πάρω;
Ανουμπιες δεν εχει- μηπως για αρχή να πάρω υφασμάτινα φυτά για να μην τα θαλασσώσω;;;
Πηρα αντιχλώριο : το AquaSafe της tetra.(2 ευρω)Ειναι καλό; Γιατι εχει μπλε χρωμα και ειναι πυκτό;; πως θα το ανακατεψω στο νερο;; πεφτει πανω στα χαλικια και μενει εκει.
Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια και που με παρακινησατε να παρω ενυδρειακι - δεν μπορω να βλέπω τον Λαμπη μεσα στο 1.5σαλιτρο βάζο!!!
Φωτο του Λαμπη μου:)
Δεν ειναι κουκλος;;;:p :p :p
H τιμή είναι καλή.
Θερμοστάτη ούτως ή άλλως θα χρειαστείς οπότε αγόρασε τον τώρα.
Υφασμάτινα φυτά γιατί να πάρεις ;
Κανείς από Σέρρες να σου δώσει λίγο κερατόφυλλο ;
Το αντιχλώριο είναι πηχτό.
Θα βάλεις μέσα 5 ml ανά 20 λίτρα νερού την πρώτη φορά και μετά τόσο που αντιστοιχεί στα λίτρα του νερού που αλλάζεις.
Κανείς από Σέρρες να σου δώσει λίγο κερατόφυλλο ;
Πολύ ευχαρίστως να δώσω στα πρώτα κλαδέματα JOANNA γιατί αυτό το φυτό δεν κυκλοφορεί εδώ στα Σέρρας :o:o
Η γυάλα ειναι αρκετά μικρή. Μαλλον 1 - 1.5 λιτρο νερό. Ετσι φαινεται τουλαχιστον. Χωράει μεσα τιποτα άλλο(φυτά) ή θα παθει το ψαρακι μου;
Σας ευχαριστώ πολύ για το καλοσόρισμα παιδιά.;)
Γιατί πρεπει να βάλω θερμοστάτη; για τι θερμοκρασία νερού μιλάμε...εγω τον πάγωσα με το κρυό νερό;
καλημέρα και από μένα!!!
και εγώ καινούργιος εδώ.
πολύ σωστά τα λένε τα παιδιά.
είχα και εγώ ένα μονομάχο σε μικρό ενυδρειάκι
και μου είχαν δώσει από το πετ σοπ ένα μπάφερ που στρώνει το νερό κατάλληλα για μονομάχο. το κόστος είναι στα 4.5 ευρώ και διαρκει για 6 αλλαγές σε ενυδρειάκι 9λίτρα.
αν θέλεις το λαμβάνεις υπ' όψιν.
ΚΟΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ!!! Πολύ μου αρέσει!!!!!!!!!!!!
Όταν θα μπει και στο ενυδρειάκι του με τον θερμοστάτη να τον ζεστένει θα είναι ευτυχισμένος! Τώρα δεν νομίζω να έχει το νερό του τους βαθμούς που χρειάζεται και γιατί να περιμένεις το καλοκαίρι; Θέλει από τώρα ζεστούλα!
Να σου ζήσει!!!
Εεεμ, μήπως από εκεί που τον αγόρασες έχει και πορτοκαλί κορίτσια; :smt050
Και αν είναι πηχτό όπως λες και μένει στα χαλίκια,τότε βαλε πρώτα το νέο νερό με το αντιχλώριο σε ένα άλλο δοχείο,ανακάτεψέ το εκεί και άφησε το σ'αυτό το δοχείο για κανα δεκάλεπτο και μετά βάλτο στο ενυδρείο.Οπότε και θα έχεις ανακατέψει το αντιχλώριο και θα έχει ενεργήσει πριν το βάλεις στο ενυδρείο που είναι καλύτερος τρόπος.
Πολύ ευχαρίστως να δώσω στα πρώτα κλαδέματα JOANNA γιατί αυτό το φυτό δεν κυκλοφορεί εδώ στα Σέρρας :o:o
Σε ευχαριστω georgetax. Οταν κλαδέψεις πες μου. Θα χρειαστώ βεβαια και οδηγίες για το φύτεμα. Ελπιζω να τα καταφέρω.:)
Με το αντιχλωριο στην τελευταια αλλαγή τα καταφερα.Διαλύθηκε τελείως και το ψαράκι μου ειναι χαρούμενο.
Α! για κανένα διακοσμητικό μικρό(βραχάκι ή τι άλλο βάζουν), τωρα που θα πάρω το ενυδρείο, να πάρω; Θα αρέσει στον Λάμπη μου; Τι προτείνετε;
Μη το κάνω τσίρκο το ενυδρείο :rolleyes:
ΚΟΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ!!! Πολύ μου αρέσει!!!!!!!!!!!!
Όταν θα μπει και στο ενυδρειάκι του με τον θερμοστάτη να τον ζεστένει θα είναι ευτυχισμένος! Τώρα δεν νομίζω να έχει το νερό του τους βαθμούς που χρειάζεται και γιατί να περιμένεις το καλοκαίρι; Θέλει από τώρα ζεστούλα!
Να σου ζήσει!!!
Εεεμ, μήπως από εκεί που τον αγόρασες έχει και πορτοκαλί κορίτσια; :smt050
χαχαχα!!Ο δικός σου ειναι αυτός στην Φώτο; Απορω που δεν βρηκες ακόμα νύφη με τετοιο γαμπρό:p
Lucy να σε καλα γιατι νόμιζα πως μονο εγω τον βρισκω κούκλο...στο σπίτι με δουλεύουν όλοι με τον Λαμπη μου...:(
Θα πάρω και θερμοστάτη και Φιλτρο και φύτο θα βάλω και αντε να ρθει η Πέμπτη...Σε ευχαριστω για την συμβουλή.
ένα μπάφερ που στρώνει το νερό κατάλληλα για μονομάχο. το κόστος είναι στα 4.5 ευρώ και διαρκει για 6 αλλαγές σε ενυδρειάκι 9λίτρα.
αν θέλεις το λαμβάνεις υπ' όψιν.
Τι ειναι το μπάφερ;Δηλαδη δεν θα χρειάζεται αντιχλώριο;;:confused: Διευκρινίσεις προς μια καραασχετη οπως καταλαβαίνεις......
προς το παρόν άσε τα μπάφερ ίσως λίγο αργότερα γιατί θα μπερδευτείς περισσότερο
όταν κλαδέψω να βρεθούμε να σου δώσω θα σε ενημερώσω
προς το παρόν άσε τα μπάφερ ίσως λίγο αργότερα γιατί θα μπερδευτείς περισσότερο
όταν κλαδέψω να βρεθούμε να σου δώσω θα σε ενημερώσω
οκ :) :) περιμενω
Για κανα ντεκόρ τι λες να βάλω;
Επισης το ενυδρείο να έχει καπάκι γιατι μου ειπατε οτι κανει αλματάκια. Με το καπάκι θα σκάσει;;
Συνεχως διαβαζω μεσα στο φορουμ και μου δημιουργήθηκαν καποιες αποριές σχετικά με την αναπνοή του.
Ο Λαμπής δεν ανεβαίνει στην επιιφάνεια καθόλου για να πάρει αέρα. Μονο για φυσαλίδες.
Σημερα όμως παρατηρησα οτι στον πάτο της γυάλας κόβει βόλτες μετά σταματάει και ανοιγει το στομα του πολύ(πάρα πολύ θα έλεγα).Το εχει κανει δυο φορες μεχρι τώρα.(Τρωει κανονικά και μια φορά την ημέρα).
Τι λέτε να σημαίνει αυτό;;Ελλειψει οξυγόνου;;Τωρα που το σκεφτομαι δεν μου αρέσει αυτό που εκανε.:confused: :confused:
Συνήθως ανεβαίνουν στην επιφάνεια για οξυγόνο όταν οι συνθήκες στο νερό που ζουν γίνονται χάλια.
Μονομαχος (http://en.wikipedia.org/wiki/Siamese_fighting_fish) διαβασε επειγοντως.
Χρειαζεσαι :
- Ενυδρειο 20-25 λιτρων (αν μπορεις και μεγαλυτερο ακομα καλυτερα)
- Φιλτρο (http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_27481_ehen) με χαμηλη ροη και αν ειναι δυνατον να περισσευει χωρος για να μπει και τυρφη μεσα σε "καλτσα" Hobby (http://www.dohse-aquaristik.com/EN/product/10656)
- θερμαντηρα jaeger (http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_24552_ehen)(λιτρο και watt τουλαχιστον)
- Αληθινα "ευκολα" φυτα (διαβασε αυτα που γραφω και σε ενα αλλο φιλο εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=248274&postcount=30))
- Ξυλο mopani (http://www.aquaristic.net/index.php?sid=744e20fefbac7078e207cc84129bbdf1&cl=search&searchparam=mopani).
- Θερμομετρο εσωτερικο (να διαλεξεις ενα που δειχνει το μεσο ορο απο ολα τα θερμομετρα που υπαρχουν στο χωρο ;) )
- Σκουροχρωμο χαλικι χαλαζιακο (1-2 mm)
- Αντιχλωριο seachem prime (http://www.seachem.com/products/product_pages/Prime.html) (καλο και οικονομικο 5ml στα 200 λιτρα που αλλαζεις, θα ξεχασεις να ξανααγορασεις)
- ΤΕΣΤ νερου APi (http://aquariumpharm.com/Products/Product.aspx?ProductID=69) για αμμωνια (ΝΗ3/ΝΗ4), νιτρωδες (NO2), νιτρικα (ΝΟ3), οξυτητα του νερου (pH), και σκληροτητες (kH, gH).
ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
Τι ειναι "Ο κύκλος του αζώτου" και ποιοι ειναι οι "τρόποι στρωσίματος του ενυδρείου".
Ψαξε στο Google εχει πολλα site που γραφουν σχετικα, διασταυρωσε τις πληροφοριες σου.
Για γρηγορο στρωσιμο του ενυδρειου σου, βρες απο καποιον χομπιστα στην περιοχη σου "μπολι" απο το ενυδρειο του, δηλαδη "μουργα"- βρωμα απο τα σφουγγαρια του φιλτρου του (που εχουν βακτηρια που καθαριζουν βιολογικα το νερο του ενειδρειου σου) και ριχτο μεσα στο φιλτρο σου.
Αν δεν ειναι στρωμενο το ενυδρειο το ψαρι ζει μεσα στην αμμωνια και πεθαινει απο δηλητηριαση (http://freshaquarium.about.com/cs/disease/p/ammoniapoison.htm).
Καλη τυχη.
Ευχαριστω πολύ delta66:)
Με το τεστ νερού δινουν και κανα πινακα με τις τιμές που πρεπει να εχει το νερό;
Υπάρχει καπου να διαβαζω;
βεβαίως υπάρχει κάποια διαβάθμιση σε όλα τα τεστ
Ευχαριστω πολύ delta66:)
Με το τεστ νερού δινουν και κανα πινακα με τις τιμές που πρεπει να εχει το νερό;
Υπάρχει καπου να διαβαζω;
Στο πρωτο λινκ που σου εδωσα εχει το προφιλ του.
Μονομαχος (http://en.wikipedia.org/wiki/Siamese_fighting_fish) διαβασε επειγοντως.**
Μεσα σ'αυτο λεει ολα οσα χρειαζονται και τις τιμες του νερου που πρεπει να εχεις το ψαρι.
Εσυ μετρας και οτι δεν ειναι καλο το διορθωνεις.
Αν δεν ξερεις πως, κανεις "αναζητηση" στο φορουμ βαζοντας tags (λεξεις κλειδια) που σε οδηγουν σε σχετικα θεματα με αυτο που ψαχνεις) και παραλληλα ανοιγεις ενα θεμα αν δεν σε καλυπτουν πληρως οι πληροφοριες που διαβαζεις για καθε απορια σου ;)
**Αν εχεις καποιο προβλημα με τη γλωσσα χρησιμοποιησε αυτο http://babelfish.altavista.com/ αντιγραφοντας το URL (διευθυνση της σελιδας που θελεις να μεταφρασεις εδω ειναι το "http://en.wikipedia.org/wiki/Siamese_fighting_fish" (http://%22http://en.wikipedia.org/wiki/Siamese_fighting_fish%22)) το κανεις επικολληση εκει που λεει "tralnslate a web page" και διαλεγεις γλωσσα english to greek και σου μεταφραζει ολη τη σελιδα (με φριχτο συντακτικο μεν αλλα καταλαβαινεις μεσες ακρες τι λεει).
βεβαίως υπάρχει κάποια διαβάθμιση σε όλα τα τεστ
Εννοει τι τιμες ΠΡΕΠΕΙ να εχει το νερο εγω καταλαβα και οχι αν εχει πινακακι διαβαθμισης, αυτο εννοειται οτι εχει αλλιως τι τεστ θα ηταν.;)
για την αλλαγή νερού και όταν πάρεις το ενυδρείο καλό θα είναι να πάρεις μία σκούπα βυθού γιατί βγάζει το νερό καθαρίζωντας το χαλίκι και δεν ταράζεις το κακόμοιρο το ψαράκι και την διακόσμηση άσε που με ένα μεγαλύτερο ενυδρίο δεν θα είναι εύκολη η μετεκήνηση ενός γεμάτου ενυδρίου χωρίς να σου μείνη στα χέρια.Αν πάς για αγορά να πάρεις κάτι με το ανάλογο ύψος εκτός και αν κάπια στιγμή θες μεγαλύτερο.Ψάξτο καλά
πάρε σκούπα βηθού για τίς αλλαγές γιατί καθαρίζει το χαλίκι χωρίς να στρεσάρεις το ψάρι συνέχεια και να κοντεύει να σου μείνη.Έτσι δεν χαλάς και την διακόσμηση συνέχεια.Πάρτην με την αγορά του ενυδρείου για να έχει το ανάλογο ύψος.έχουν διάφορες ποιότητες και τιμές γ΄αυτό ψάξτο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.