Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ηλεκτροβανα χωρις ph controller

Πάνος
18-03-08, 01:39
καλημερα..λοιπον αποφασισα κι εγω να μπλεξω με μπουκαλες και μανομετρα :smt120 ...μιας και για τα μετρα μου το diy co2 ηταν προσωρινη λυση....εφοδιαστηκα και με ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα ωστε με χρονοδιακοπτη να κλεινει η παροχη το βραδυ και να ανοιγει με τα φωτα (για να μη μου ριχνει περισσοτερο το ph τη νυχτα αφου δε το απορροφουν το βραδυ τα φυτα αλλα και για οικονομια στο διοξειδιο)....παρατηρωντας ομως πως θερμαινεται υπερβολικα η ηλεκτροβανα θελω να ρωτησω αν ισχυει αυτο που μου ειπαν...οτι δηλαδη ηλεκτροβανα πρεπει να εχω μονο σε συνδυασμο με ph controller που της επιτρεπει να κανει πολλα διαλλειματα κατα τη διαρκεια του 24 ωρου και να κρυωνει....γιατι αν ειναι ολη μερα ανοιχτη απο την υπερθερμανση θα υποστει φθορες...αληθευει? η γνωμη σας ??

υ.γ.θα προμηθευτω και ph controller αλλα λιγο καιρο αργοτερα...

netblues
18-03-08, 07:19
Για να το πω απλα... Μπουρδες σου ειπαν.
Οι ηλεκτροβανες κατασκευαζονται για διαφορες εφαρμογές και οχι μόνο για co2 και ενυδρεια, και πρεπει να μπορουν να μενουν ανοιχτες για ωρες, χωρις προβλημα. Η αληθεια ειναι οτι καποιες από αυτές ζεσταινονται υπερβολικά (κατι που ειναι ενοχλητικό) αλλά δεν παθαινει κατι αλλο. (αλλα μαλλον θα τα "παιξει" νωριτερα λογο θερμοκρασιας)
Αλλαξε μαρκα ηλεκτροβανας..... δεν ζεσταινονται ολες...

moudi
18-03-08, 09:35
Kαι εγω χωρις ph controller την εχω και δεν εχει κανενα προβλημα μεχρι σημερα παρολο που ανεβαζει θερμοκρασια.:rolleyes:

lion
18-03-08, 09:57
Ηλεκτροβάνες δουλέυουν όλη μέρα στη δουλειά μου (άσχετα με ενυδρεία) ανεβάζουν μεγάλες θερμοκρασίες (ένας ηλεκτρομαγνήτης είναι, άρα πηνίο, άρα ζέστη) και δεν παθαίνουν τίποτα.

george
18-03-08, 10:12
Η θερμοκρασία του πηνίου μπορεί να φτάσει κοντά στους 90 βαθμούς αλλά είναι λογικό.

Πάνος
18-03-08, 10:43
σας ευχαριστω πολυ ολους!!! οι απαντησεις σας κατατοπιστικοτατες..:p
-------------------------
Η θερμοκρασία του πηνίου μπορεί να φτάσει κοντά στους 90 βαθμούς αλλά είναι λογικό.
πραγματικα την ακουμπας και καιει...δεν ειναι απλα ζεστη..

kill_bill
18-03-08, 18:00
Σχετικα με την ηλεκτροβανα κ την θερμοκρασια που αναπτυσσει θελω να ρωτησω καποια πραγματακια επι την ευκαιρια του θεματος. Πανω της μπορω να βαλω σωληνακι σιλικονης αντι το μαυρο το ειδικο? Τουλαχιστον απο την εξοδο κ οχι την εισοδο (εκει θα μπει μαυρο). Πηρα εναν ανταπτορα ωστε να συνδεσω τα papillon που περιμενω, με την ηλεκτροβανα. Σε περιπτωση ~70-80 κελσιου, μεσω μεταλλων θα περασει η θερμοκρασια απο την βανα και στον ανταπτορα (μεταλλικος) και στα μανομετρα. Αντεχουν τα μανομετρα σε κατι τετοιο?

george
18-03-08, 19:18
Δεν υπάρχει πρόβλημα

kill_bill
18-03-08, 19:20
Ευχαριστω!