PDA

Επιστροφή στο Forum : Ποβληματισμός με τα μωρά


fotis478
17-03-08, 21:49
Καλησπέρα σας,

νομίζω ότι υπάρχει ένα θέμα συμβίωσης στο ενυδρείο μου πια. Πρόκειται για 60 λίτρα στα οποία φιλοξενούνται ένα ζευγάρι kribensis και τα μωρά τους.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Τα "μωρά" είναι πλέον εναμιση μήνα (1 εκατοστο περίπου), και καμια τριανταριά σε αριθμό. Εδώ και καμιά εβδομάδα τα πιτσιρίκια κάνουν τις βόλτες τους στο ενυδρείο χωρίς να έχουν κ πολλά πάρε δώσε με τους γονείς τους. Φαίνεται πως έχουν ανοίξει τα φτερά τους για τα καλά. Εδώ και δυο μέρες οι γονείς έχου εκινήσει όλες τις διαδικασίες για την επόμενη γέννα τους.

Αυτό περιλαμβάνει και το κηνήγι των μικρών. Βέβαια τα μικρά είναι γρήγορα αλλά τί στρατηγική θα πρέπει να ακολουθήσω εγώ για να τα προστατεύσω?
Θεωρώ οτι είναι μικρά ακόμα για υιοθεσία. Σκέφτομαι να τους φτιάξω ένα μικρό σπίτι 20 λίτρων.

Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει σε καμια δεκαριά μέρες αν γεννήσουν ξανά τα krib και τα μωρά της πρώτης γέννας είναι ακόμα εκει...

Δέχομαι ιδέες και λύσεις.

Εννοείται ότι τα μικρά σε λίγο καιρό θα προσφέρονται σε όποιον επιθυμεί.

Tolis
17-03-08, 23:22
20 λιτρα ειναι πολυ λιγα για να μεγαλωσουν σωστα τα μωρα.
Αν θες να εχεις συνεχη παραγωγη θα πρεπει να εφοδιαστεις με κανα δυο 60λιτρα ακομα.
Αλλιως, ασε τη φυση να κανει τη δουλια της, τα δυνατοτερα θα επιβιωνουν.

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
18-03-08, 00:34
Εγω ειμαι με αυτους που λενε :Ασε τη φυση να κανει τη δουλεια της.Παντα βρισκει τροπο να τα καταφερει.Τωρα αν εφοδιαστεις με αλλο ενυδρειο για να τα μεγαλωσεις μετα θα πρεπει να βρεις και καπου να τα χαρισεις-πουλησεις.Να σου ζησουν παντως,

Πάνος
18-03-08, 01:00
μπηκα κι εγω στο διλλημα που να μεγαλωσω το γονο απο τα κριμπς του κοινωνικου μου...τελικα τους αφιερωσατ ο 56 λιτ που προοριζοταν για τους γονεις...(εχω και 30αρι αλλα μου φανηκε πολυ μικρο για 30 μωρα..)