Επιστροφή στο Forum : αφαιρεση εσωτερικου φιλτρου
θελω να αφαιρεσω απο ενα καρφουρ ενυδρειο του μετρου το εσωτερικο φιλτρο, εαν το εχει επιχειρησει καποιος παρακαλω πολυ ας με βοηθησει
Αρκετοί! Με ένα κοπίδι ή καλύτερα την χορδή μιας κιθάρας (συρμάτινη ακουστικής) μπορείς να αφαιρέσεις την σιλικόνη και να το βγάλεις.
ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου, προσπαθησα με κοπιδι αλλα δεν παει βαθεια θα δω με την χορδη, βλεπεις αυτο το ενυδρειο ειναι αρκετα στενο και δεν σου δινει ευχερεια κινησεων.
Μακαρι να τα καταφερω αλλα χλωμο το βλεπω :(
Με λίγη υπομονή θα το καταφέρεις σίγουρα!! Τόσοι το έχουν κάνει! :)
βλεπεις εχω αυτογνωσια...δεν πιανουν τα χερια μου αλλα θα προσπαθησω και παλι ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου οπως και ολα τα παιδια του φορουμ και του συλλογου χαριν στα οποια εχω μαθει αρκετα πραγματα
-------------------------
καλησπερα σε ολους
Πασχαλη τελικα το εβγαλα, φυσικα εφαγα τα χερια μου μεχρι να τα καταφερω.
το ενυδρειο αυτο εχει μηκος 100Χ30Χ38 τι προτεινεις να βαλω?
Ειναι μικρο για δισκους, για κιχλιδες? 1Χ3 acei τι λες η τι αλλο μπορω να βαλω παιδια περιμενω τις γνωμες σας.
dimitris21
18-03-08, 16:44
@kanarini
προσπάθησε σε παρακαλώ να μην μπερδεύουμε τα θέματα. το θέμα εδώ είναι πως να αφαιρέσεις το εσωτερικό φίλτρο και όχι τι ψάρια να βάλεις μέσα στο ενυδρείο.
οκ απλα ρωτησα με την ευκαιρια τα παιδια
τελικα το εβγαλα, φυσικα εφαγα τα χερια μου μεχρι να τα καταφερω.
Γράψε αν θες με ποιο τρόπο τα κατάφερες για να υπάρχει σαν πληροφορία στο Forum.
Η σιλικόνη που έχουν τα συγκεκριμένα ενυδρεία στο φίλτρο βγαίνει πανεύκολα ακόμα και με το χέρι.
Όμως αν πας να βγάλεις μεγάλο φίλτρο από Juwel με χορδή, που έχω διαβάσει πολλές φορές να συστήνεται από χομπίστες του Forum σαν ιδανικός τρόπος, νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο.
Η προσωπική εμπειρία, σε τουλάχιστον τρία ενυδρεία juwel ,είναι με ένα μαχαίρι σαν αυτό της φωτογραφίας με διαστάσεις: 11 εκ μήκος 1,5 εκ πλάτος, με λεπτή και ευλύγιστη λάμα. Φυσικά όσο πιο κοφτερό είναι τόσο καλύτερα.
αν και δεν ειμαι ο καταλληλος διοτι ειμαι πολυ νεος στο χωρο και υπαρχουν εδω μεσα παρα πολλα παιδια που ειναι περισσοτερο εποικοδομητικο να ακουμε εκεινους που γνωριζουν καλυτερα τα πραγματα, ας πω και εγω λοιπον δυο πραγματα.
Ξεκινησα απο τον μεγαλυτερο θαλαμο του εσωτερικου φιλτρου χρησιμοποιωντας ενα κοπιδι. Αλλαξα ομως την λαμα που ειχε και εβαλα μια πιο μακρια και περισσοτερο κοφτερη. Βυθισα το χερι μου με πολυ πιεση οσο πιο βαθια μπορουσα και αρχισα να κοβω την σιλικονη απο κατω προς τα πανω. με το αλλο χερι πιεζα προς τα εξω το φιλτρο ανοιγοντας λιγο χωρο ωστε να φτανω πιο βαθια, ετσι εκοψα την σιλικονη και απο τις δυο πλευρες αυτου του θαλαμου. Μετα στον διπλανο θαλαμο ακολουθησα την ιδια διαδικασια, σιγα σιγα με προσοχη. Περνωντας πολλες φορες την λαμα απο το ιδιο σημειο αρχιζε σιγα σιγα να αποκολλαται το εσωτερικο φιλτρο, ωσπου στο τελος τα καταφερα. Επειτα με μια σπατουλα-ξυστρα για τζαμια εβγαλα την κολλημενη στο τζαμι σιλικονη.
Γράψε αν θες με ποιο τρόπο τα κατάφερες για να υπάρχει σαν πληροφορία στο Forum.
Η σιλικόνη που έχουν τα συγκεκριμένα ενυδρεία στο φίλτρο βγαίνει πανεύκολα ακόμα και με το χέρι.
Όμως αν πας να βγάλεις μεγάλο φίλτρο από Juwel με χορδή, που έχω διαβάσει πολλές φορές να συστήνεται από χομπίστες του Forum σαν ιδανικός τρόπος, νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο.
Η προσωπική εμπειρία, σε τουλάχιστον τρία ενυδρεία juwel ,είναι με ένα μαχαίρι σαν αυτό της φωτογραφίας με διαστάσεις: 11 εκ μήκος 1,5 εκ πλάτος, με λεπτή και ευλύγιστη λάμα. Φυσικά όσο πιο κοφτερό είναι τόσο καλύτερα.
και εγω με μαχαιρακι το εβγαλα το κοπιδι σπαει ευκολα ενω μαχαιρακι με λιγο ελαστικη λαμα που ολοι εχουμε στην κουζινα κανει μια χαρα!
τωρα για τη χορδη και εμενα κουφο μου φαινεται ισως εχει κατσει επειδη με χορδη πορεις να ξεκολησεις ενυδρειο,αρμο με σιλικονη δηλαδη οποτε οποιες δυο επιφανειες κολημενες με σιλικονη μπορουν να ξεκολησουν παλι με χορδη σκευτεται καποιος και γιαυτο να χει καθιερωθει χωρις να το χει πετυχει κανεις!:p
Μα ο Πασχαλης μου ειπε και χρησιμοποιησα κοπιδι και τελικα τα καταφερα
Ειδικά στα juwel εγώ αφαιρώ το φίλτρο με σπάτουλα :D :D
Η χορδή (φυσικά μιλάμε για την λεπτή χορδή - καντίνι) κόβει την σιλικόνη από τα φίλτρα όπως το ζεστό μαχαίρι το βούτυρο ..
Έτσι και την περάσεις την χορδή από κάτω από την σιλικόνη δεν χρειάζονται πάνω από 2 με 3 κινήσεις για να το αφαιρέσεις ..
θα δοκιμασω με χορδη στο επομενο, πηρα μια χορδη απο εναν φιλο που κοβει τυρια με αυτη, στις ακρες της χορδης για να την κρατα και να τραβα με δυναμη εχει βαλει δυο ξυλινα χερουλια.
.....τωρα για τη χορδη και εμενα κουφο μου φαινεται ισως εχει κατσει επειδη με χορδη πορεις να ξεκολησεις ενυδρειο,αρμο με σιλικονη δηλαδη οποτε οποιες δυο επιφανειες κολημενες με σιλικονη μπορουν να ξεκολησουν παλι με χορδη σκευτεται καποιος και γιαυτο να χει καθιερωθει χωρις να το χει πετυχει κανεις!:p
Εγω με χορδη το εβγαλα.
Ηταν πολυ κολητα το φιλτρο στο τζαμι και δεν χωραγε τιποτα αλλο για να ξεκολλησω τις μεσα κολλησεις.:cool:
Βρε πού τις βρίσκετε τις χορδές όλοι σας? Κιθαρίστες είστε όλοι? Δε μου φέρνετε κι εμένα μία mi γιατί μου έσπασε? :D
(Συγνώμη για τον κανιβαλισμό του post, αλλά ταίριαζε ωραία το καλαμπουράκι! :D)
Βρε πού τις βρίσκετε τις χορδές όλοι σας? Κιθαρίστες είστε όλοι? Δε μου φέρνετε κι εμένα μία mi γιατί μου έσπασε? :D
Απλα πες μας πως την θες? με τυρι? η με σιλικονη?:D:D
Που τα βρισκεται τα HP μαχαιρακια? Θελω δυο.
την πιο καλη δουλεια οπως ειπε ο Πασχαλης την εκανε η σπατουλα
Που τα βρισκεται τα HP μαχαιρακια? Θελω δυο.
Τα είχε βγάλει τότε προσφορά το Πλαίσιο...
Με 2 μαχαιράκια ΗΡ δώρο μια κατσαρόλα για κακαβιά!!
http://www.myspace.com/spyrosdelta :cool: :p:p:p
πες τη μαρκα βαζεις
την πιο καλη δουλεια οπως ειπε ο Πασχαλης την εκανε η σπατουλα
Την επομενη φορα :grin: :p:p:p
Ναι αλλά δεν μας λες και ποια ΜΙ θέλεις? Βολική πάντος είναι η καντίνι.
http://www.myspace.com/spyrosdelta :cool: :p:p:p
πες τη μαρκα βαζεις
Ναι αλλά δεν μας λες και ποια ΜΙ θέλεις? Βολική πάντος είναι η καντίνι.
Πάλι καλά που δεν το κανιβαλίσαμε! :D
Η ΜΙ καντίνι είναι βολική για τέτοιου είδους δουλειές (κόψιμο σιλικόνης) επομένως δεν το κανιβαλίσαμε.
Μπορείτε επίσης με 3-4 κομμάτια σπάγγο.Το εχω δοκιμάσει αφού έχω στρίψει και έχω δέσει τα κομμάτια μεταξυ τους.
Δεν πρέπει να υπάρχει πιο εύκολος τρόπος απο την χορδή ...
(καντίνι : Η οξύτερη νότα των εγχόρδων μουσικών οργάνων.)
Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να κάτσει να παιδευτεί κάποιος με σπάγκο από την στιγμή που με την χορδή με 2- 3 κινήσεις έχει κόψει κάθε ένωση σιλικόνης.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.