Επιστροφή στο Forum : μαυρη τριχωειδης αλγη
:) καλημερα μεσα στο ανυδρειο μου η κρυπτοκορινα κ η βαλισνερια εχουν βγαλει στις ακρες των φιλων μαυρη τριχωειδης αλγη.πως ονομαζεται?πως αντιμετωπιζεται?
Εφόσον είσαι σίγουρος για το μαύρη τριχωειδής τότε ψάξε μέσα στο φόρουμ για ΒΒΑ, ότι δεν καταλαβαίνεις εδώ είμαστε!!
Εφόσον είσαι σίγουρος για το μαύρη τριχωειδής τότε ψάξε μέσα στο φόρουμ για ΒΒΑ, ότι δεν καταλαβαίνεις εδώ είμαστε!!
:p καλησπερα απο οτι καταλαβα πρεπει να τοποθετησω co2,και να παρακολουθησω στην πορεια τη θα συμβει.θα μειωσω κ τον φωτεισμο σε 10 απο τισ 12.τα ψαρια siamese alga eaters υπαρχει κυνδινος να μ φανε τα φυτα?αν αγορασω θα ειναι αποτελεσματικα?
Μάλλον δεν έκανες και πολύ καλή αναζήτηση!
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή!
1) Μετρήσεις κυρίως ΝΟ3 και ΡΟΡ4
2) Αν δεν έχεις καθόλου CO2 τι φυτά έχεις?
3) Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου?
Φίλε μου, είχα και εγώ πρόβλημα με την συγκεκριμένη άλγη και οι SAE που πήρα έκαναν πολύ καλή δουλεία. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με τα φυτά σου. Εγώ τουλάχιστον δέν έιχα.
Τα SAE δεν πειράζουν φυτά! Θέλουν όμως ενυδρείο ικανό να τα φιλοξενήσει, επίσης δεν τρώνε όλα τα είδη άλγης.
Μάλλον δεν έκανες και πολύ καλή αναζήτηση!
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή!
1) Μετρήσεις κυρίως ΝΟ3 και ΡΟΡ4
2) Αν δεν έχεις καθόλου CO2 τι φυτά έχεις?
3) Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου?1)τι ειναι το pop4?2)vallisneria(5 φυτα) και cryptokorina(1φυτο)3)120λτρα
-------------------------
Τα SAE δεν πειράζουν φυτά! Θέλουν όμως ενυδρείο ικανό να τα φιλοξενήσει, επίσης δεν τρώνε όλα τα είδη άλγης.οτν λες ενυδρειο ικανο να τα φιλοξενησει τι εννοεις?
Τα SAE δεν πειράζουν φυτά! Θέλουν όμως ενυδρείο ικανό να τα φιλοξενήσει, επίσης δεν τρώνε όλα τα είδη άλγης.
Φίλε PascM, τι εννοείς; Πράγματι έτσι έχω ακούσει και έγώ. Μήπως ξέρεις κάτι πιο συγκεκριμένο;
Άλλωστε δε νομίζω να υπάρχει κάποιο αλγοφάγο που να τρέφεται με όλα τα είδη της άλγης.
Για τους Otocinclus πια είναι η γνώμη σου;
ΡΟΡ4-> Φωσφορικά
Τα φυτά σου είναι λίγα, ως πρώτη κίνηση θα πρότεινα συχνές αλλαγές και συσκότιση για 3 μέρες!
Τα SAE θέλουν τα λίτρα τους! Στα 120 λίτρα που είναι ο φίλος μας (αν και κοπαδόψαρα) μπορεί να βάλει κάποια αλλά μετά θα χρειαστεί να τα απομακρύνει.
Οι ΟΤΤΟΣ κάνουν επίσης δουλειά αλλά ΙΜΟ οχι στην ΒΒΑ.
ΡΟΡ4-> Φωσφορικά
Τα φυτά σου είναι λίγα, ως πρώτη κίνηση θα πρότεινα συχνές αλλαγές και συσκότιση για 3 μέρες!
Τα SAE θέλουν τα λίτρα τους! Στα 120 λίτρα που είναι ο φίλος μας (αν και κοπαδόψαρα) μπορεί να βάλει κάποια αλλά μετά θα χρειαστεί να τα απομακρύνει.
Οι ΟΤΤΟΣ κάνουν επίσης δουλειά αλλά ΙΜΟ οχι στην ΒΒΑ.
ευχαριστω πολυ.:p :p :p καληνυχτα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.