Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για εξάρτημα

Minakki
12-03-08, 15:30
Καλημέρα !
Μήπως ξέρει κανείς για κάποιο εξάρτημα που μπαίνει στο υπόστρωμα του ενυδρείου (αεροσωλήνα ή κάπως έτσι μου το είπαν) και βοηθάει κατά πολύ ... λέει την ανάπτηξη των φυτών. Ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι. Άν γνωρίζει κανείς άς με διαφωτήσει ... μην με πιάσουν και κότσο !!!!!:p

capetanakis
12-03-08, 16:32
μηπως εννοεις συσκευη διαχυσης CO2?:confused:

flying_guardian
12-03-08, 16:42
Καλημέρα !
Μήπως ξέρει κανείς για κάποιο εξάρτημα που μπαίνει στο υπόστρωμα του ενυδρείου (αεροσωλήνα ή κάπως έτσι μου το είπαν) και βοηθάει κατά πολύ ... λέει την ανάπτηξη των φυτών. Ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι. Άν γνωρίζει κανείς άς με διαφωτήσει ... μην με πιάσουν και κότσο !!!!!:p

Μήπως εννοεί την αεραντλία; Αλλά αυτή δεν προσφέρει τίοιτα το ιδιαίτερο στα φυτά και ειδικά αν μπεί κάτω από το υπόστρωμα!

capetanakis
12-03-08, 16:53
αεραντλια σκεφτηκα κ εγω αλλα να της πουνε για τα φυτα...δεν νομιζω.(δεν πρεπει να εχει κ πολυ σχεση που εχουμε την αεραντλια,η αναταραξη της επιφανειας παιζει ρολο που θα γινει ετσι κι'αλλιως)

Minakki
12-03-08, 17:19
Sorry παιδιά. Εγώ φταίω. Δεν υπηρξα και τόσο κατατοπιστική.
Λοιπόν αυτό λέγεται "θερμοκαλώδιο".
Σας λέι κάτι ???
-------------------------
Καλημέρα !
Θερμοκαλώδιο ??? Μόλις έμαθα πως το λένε ?? Κάνει τίποτα αυτό ???

capetanakis
12-03-08, 17:21
κανε μια αναζητηση,κατι θα υπαρχει:)

kill_bill
12-03-08, 17:21
Μονο αν πας για φουλ φυτεμενο θα το προτεινα.

Minakki
12-03-08, 17:26
Μονο αν πας για φουλ φυτεμενο θα το προτεινα.
Full φυτεμενο δηλ. ? Και τώρα που έχω το μικρό το 60 είναι αρκετά τα φυτά που έχω. Απλά δεν ευδοκιμούν και αποφάσησα να αναβαθμιστώ στα 125 Λτρ.
Ναι μου άρέσει να υπάρχουν πολλά φυτά ..... κάτι σε ζούγκλα ίσως !!!!
Λοιπόν τι λέτε να το πάρω ?

capetanakis
12-03-08, 17:49
το βασικο ειναι πολυ φως κ co2,τωρα για την θερμοσωληνα ποσο βοηθαει...δεν ξερω.

Tolis
12-03-08, 17:58
Το θερμαντικο καλωδιο στον πατο του ενυδρειου ζεσταινοντας ελαφρα το νερο δημιουργει ρευματα στο υποστρωμα και τροφοδοτουνται ετσι οι ριζες των φυτων συνεχως με θρεπτικα.
Εγω το ειχα με πολυ καλα αποτελεσματα http://www.tolibra.com/fish/60gl.htm (4η φωτο) αλλά δεν θεωρειται απαραιτητο.

kill_bill
12-03-08, 18:59
Και τώρα που έχω το μικρό το 60 είναι αρκετά τα φυτά που έχω. Απλά δεν ευδοκιμούν και αποφάσησα να αναβαθμιστώ στα 125 Λτρ.
Ναι μου άρέσει να υπάρχουν πολλά φυτά ..... κάτι σε ζούγκλα ίσως !!!!
Λοιπόν τι λέτε να το πάρω ?

Να παρεις 125λτ επειδη δεν ευδοκιμουν τα φυτα στα 60λτ δεν θα το προτεινα. Αλλωστε φως χρειαζονται και διοξειδιο οπως ειπε κ ο capetanakis, οχι εξτρα λιτρα. Στα 60λτ τι φωτισμο εχεις? (ποσες λαμπες/ποσα watt/λεπτες η χοντρες)

Minakki
12-03-08, 19:22
Να παρεις 125λτ επειδη δεν ευδοκιμουν τα φυτα στα 60λτ δεν θα το προτεινα. Αλλωστε φως χρειαζονται και διοξειδιο οπως ειπε κ ο capetanakis, οχι εξτρα λιτρα. Στα 60λτ τι φωτισμο εχεις? (ποσες λαμπες/ποσα watt/λεπτες η χοντρες)
Αυτό ακριβώς ήταν το πρόβλημα. Το ενυδρείο που έχω πέρνει 1 Χ 15W χοντρή λάμπα. Αυτή την λάμπα κάποια στιγμή την άλλαξα και έβαλα την ρόζ για να βοηθηθούν τα φυτά. Δυστυχώς το ένα μετά το άλλο άρχισα να σαπίζουν εκτός από τις ανούμπιες και τις νυμφαίες. Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να χάνεις οτιδήποτε ζωντανό.
Έτσι πήρα την απόφαση και πήρα ένα 125 Rio με 2 λάμπες, θα προσθέσω και το CO2 πού όλοι που λένε ανεπιφύλακτα ότι το χρειάζομαι, πολυ περισσότερο από τους θερμοσωλήνες και ελπίζω αυτή την φορά να φρεθώ στην ευχάριστη θέση να μην προλαβαίνω τα κλαδέματα και να χαρίζω φυτά.
Μην νομίζεις, στραβάδι είμαι και διαβάζοντας προσπαθώ να βγάλω άκρη .......