Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Substrat Pro!!

gtsia
11-03-08, 21:21
Που θα μπορεσω να βρω Efheim Substrat Pro στην Βορειο Ελλαδα εστω και στη Θεσσαλονικη??

Τσιόνογλου Σταύρος
11-03-08, 22:30
Κομοτηνη απότι ξέρω λιγο δύσκολο εκτός αν αλλάξαν τραγικά τα πράγματα προς το καλύτερο,Αλεξ/πόλη έχει κανα δυό μαγαζιά ένα στην κάθοδο και ένα προς αεροδρόμιο, Θεσ/νίκη στα μεγάλα ενυδρειακά καταστήματα,ονόματα δεν αναφερω να μη κάνω και τζάμπα διαφήμιση ε. :D

PascM
12-03-08, 01:48
Που θα μπορεσω να βρω Efheim Substrat Pro στην Βορειο Ελλαδα εστω και στη Θεσσαλονικη??
Επιλογές υπάρχουν δες και την λίστα καταστημάτων που υπάρχει εδώ στο GAB ή πόσταρε στο section των καταστημάτων για να πάρεις προσφορές.

aaaooll
12-03-08, 01:50
πρέπει να πήρε το ματι μου στον μακίδη, αλλά δν ειμαι σίγουρος, ρώτησες?

gtsia
12-03-08, 15:04
Θα παω να τσεκαρω!!
Πιο ειναι καλυτερο το substrat ή το μακαρονακι??

chemical mac
12-03-08, 15:44
substrat pro δαγκωτό

madfdg
12-03-08, 16:41
Στην Αλεξανδρούπολη έχει.Αν θές περισσότερα με pm για λόγου διαφήμησης ;)

Tolis
12-03-08, 17:43
Μην φοβαστε τοσο να ανφερετε ενα μαγαζι να εξυπηρετηθει καποιος.

gtsia
12-03-08, 22:12
Βρηκα ενα no name substrat σκετο σε τιμη 22 ευρω και μακαρονι στα 29 ευρω!
Καλα ειναι ή να δω Αλεξανδρουπολη και για substrat pro??

Τσιόνογλου Σταύρος
12-03-08, 22:24
Το substrat pro που ζητάς είναι της ΕΗΕΙΜ ,κάτι άλλο εξίσου καλό και για πολλους καλύτερο είναι το Siporax της SERA που πιστεύω ότι είναι ευκολότερα να το βρείς πάρε τηλ και στη ΦΩΛΙΑ Αλεξ/πόλη τηλ.2551022180 και ζήτα τον Χωρινό Γιάννη αυτός έχει ΕΗΕΙΜ.

orck
12-03-08, 22:44
παντως Αθηνα τελη 2006 που εστηνα το πρωτο μου ενυδρειο το 1 λιτρο substrat pro κοστιζε 15€, για το γνησιο μιλαω παντα
διαβαζωντας αρκετα τα ψαροφορουμ μου εχει δημιουργηθει η εντυπωση οτι το substrat ειναι καλυτερο απο το siporax (αυτο βεβαια δεν ειναι και σιγουρο μπορει να μην ισχυει)

Βρηκα ενα no name substrat σκετο σε τιμη 22 ευρω και μακαρονι στα 29 ευρω!
Καλα ειναι ή να δω Αλεξανδρουπολη και για substrat pro??

netblues
13-03-08, 08:21
Εγω παλε θα πω οτι ειδικα στην ενδοξη περιφερεια, η online αγορα ειναι μαλλον μονόδρομος.....

steady
13-03-08, 11:02
Εγω παλε θα πω οτι ειδικα στην ενδοξη περιφερεια, η online αγορα ειναι μαλλον μονόδρομος.....

εντελως!εμενα τυχαινε να μην βρισκω αντιχλωριο παντου οταν εμενα κατω!

ασε που η online αγορα ειναι σχεδον μονοδρομος και στην αθηνα,αμα τα πας καλα με τις nline αγορες!

Zorba_The_Freak
13-03-08, 12:58
Και ειδικά οταν μιλάμε για κάτι που δεν χαλάει, όπως τα υλικά φίλτρανσης...

orck
13-03-08, 13:18
και οποιος δεν ξερει απο online ας ρωτησει να βοηθησουμε

εντελως!εμενα τυχαινε να μην βρισκω αντιχλωριο παντου οταν εμενα κατω!

ασε που η online αγορα ειναι σχεδον μονοδρομος και στην αθηνα,αμα τα πας καλα με τις nline αγορες!

gtsia
14-03-08, 01:44
ΜΠορω να βαλω και siporax και substrat pro ταυτοχρονα στο φιλτρο μου ή θα ειναι too much και δεν θα τρεχει και καθολου στο τελος το φιλτρο??

Τσιόνογλου Σταύρος
14-03-08, 08:56
Μπορείς να βάλεις και απο τα δύο στους κάδους του φίλτρου σου ,δεν μας είπες μόνο τι φίλτρο έχεις?

gtsia
14-03-08, 15:33
Σαμπως ξερω και γω τι ακριβως ειναι??
Ειναι κατι της pacific που εχουν τα ενυδρεια του Carefour αν ξερεις!!Ξερω θα μου πειτε ολοι να το αλλαξω!Σιγα σιγα θα γινει και αυτο!
Τελικα πηρα απο Αλεξ/πολη substrat pro απο το μαγαζι Φωλια(αλλο πηγα να βρω αλλο βρηκα).
Αυτο θελει καμμια ειδικη προετοιμασια ή το βαζω σε διχτακι και μετα κατευθειαν κατω απο υαλοβαμβακα στο κουτι του φιλτρου??Χρειαζεται και ξεπλυμα στη βρυση πριν??

Τσιόνογλου Σταύρος
14-03-08, 16:14
Ξέπλυνε το καλά μέχρι να φύγει η σκόνη που έχει μετά σε διχτάκι όπως είπες και στο φίλτρο.

dinos99
14-03-08, 16:20
[quote=gtsia;244938]Σαμπως ξερω και γω τι ακριβως ειναι??
Ειναι κατι της pacific που εχουν τα ενυδρεια του Carefour αν ξερεις!!Ξερω θα μου πειτε ολοι να το αλλαξω!Σιγα σιγα θα γινει και αυτο!
quote]αν βαλεις ενα ποιο δυνατο κυκλοφορητη δεν χρειαζεται να το αλλαξεις..;)

orck
14-03-08, 16:20
ναι χρειαζεται ξεπλυμα με νερο μεσα στο διχτακι του (διχτακι πηρες ετσι; αν οχι πως θα βγαζεις το βιολογικο υλικο να το ξεπλενεις;)
το substrat εχει μια ταση να τριβεται
οποτε σιγουρα μεσα στο σακουλακι που αγορασες εχει και λιγο τριμενο υλικο

δεν θα κανεις καμια ζημια στο φιλτρο σου αν το βαλεις ετσι οπως ειναι μεσα απλα θα λερωθει ο πατος του φιλτρου

gtsia
14-03-08, 17:09
Οχι εχω διχτακι!Θα το βαλω μεσα και για να μπορω να το ξεπλενω που και που οταν μπουκωνει!!
Καποια αλλη παρατηρηση δεν υπαρχει ετσι ως προς αυτο το υλικο?Δεν πιστευω να επηρεασει καθολου τα ψαρακια μου ετσι που ειναι καινουργιο το υλικο?

Τσιόνογλου Σταύρος
14-03-08, 19:58
Όταν έρθει η ώρα να το ξεπλένεις επειδή βρώμησε να το πλένεις με νερό του ενυδρείου σε ένα κουβαδάκι που θα το έχεις μόνο για χρήση του ενυδρείου,το φίλτρο δεν είχε καθόλου βιολογικό υλικο είχε μονο σφουγγάρια? ή αντικαθιστάς κάποιο υλικο που θεωρείς υποδεέστερο.

gtsia
14-03-08, 21:35
Μπα δεν ειχε τιποτα.Μονο το σφουγγαρι το χοντρο και υαλοβαμβακα!Εγω ειχα βαλει απλα ανθρακα συμφωνα με εναν petshopa της πολης μου που ηταν απαραιτητο λεει!!Το εβγαλα μετα απο 2 μηνες που το ειχα μιας και διαβασα οτι περασε η δραση του!!

orck
14-03-08, 22:09
εαν εχεις σκοπο να αφαιρεσεις ολο το σφουγγαρι για να βαλεις το substrat ΜΗΝ το κανεις

εαν απλα βαζεις το substrat και δεν βγαζεις το σφουγγαρι εισαι οκ, το ενυδρειο σου σε 1-2 εβδομαδες θα αποκτησει πολυ καλυτερη βιολογικη φιλτρανση, δεν θελει κατι ιδιαιτερο ουτε υπαρχει καποιος κινδυνος απλα το τοποθετεις και το παρατας να κανει την δουλεια του:D

ο πετσοπας δεν εχει δικιο για τον ανθρακα, σου ειναι χρησιμος μονο για την περιοδο μετα απο καποια θεραπια με φαρμακο για να τραβηξει οτι χηικο εχει απομεινει στο νερο και φυσικα μετα πεταγμα καθως μπορει να αποβαλει οτι ειχε αποροφησει

Μπα δεν ειχε τιποτα.Μονο το σφουγγαρι το χοντρο και υαλοβαμβακα!Εγω ειχα βαλει απλα ανθρακα συμφωνα με εναν petshopa της πολης μου που ηταν απαραιτητο λεει!!Το εβγαλα μετα απο 2 μηνες που το ειχα μιας και διαβασα οτι περασε η δραση του!!

gtsia
14-03-08, 22:30
Ναι για τον ανθρακα το διαβασα εδω περα αργοτερα γι'αυτο και τον πεταξα!
Το φιλτρο θα το κρατησω βεβαια δεν το βγαζω!
Στο μελλον αν παρω μεγαλυτερο κυκλοφορητη μπορει να βαλω και μακαρονακι!!
Τωρα ειμαι με απο πανω προς τα κατω υαλοβαμβακα-substrat pro-σφουγγαρι!
Αρκετα καλα πιστευω!
Ευχαριστω για την βοηθεια ολως σας παιδια!

Τσιόνογλου Σταύρος
15-03-08, 00:36
Νάσαι καλά να πιούμε και κανα καφε έρχομαι τακτικά Κομοτηνη.

gtsia
15-03-08, 00:53
Βεβαια φιλε Σταυρο να τον πιουμε τον καφε αν ερθεις!
Καταλαβα οτι ερχεσαι κατα δω πανω γιατι σε ειδα και ενημερωμενο και για την Αλεξανδρουπολη(Φωλια).