PDA

Επιστροφή στο Forum : Έχετε να προτείνετε κάποιο ups?

xaftel
11-03-08, 17:31
Σκέφτομαι να βάλω στο εξ. φίλτρο μου(eheim 2080) ena ups.Έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό και φτηνό?

klaz
11-03-08, 18:09
δεν θα κραταει πολυ.......

xaftel
11-03-08, 18:43
όσο και να κρατάει θα αποφεύγω τις αυξομειώσεις τάσεις που έχει η μπιπΔΕΗ μας.Αλλά πόσο κατανάλωση να έχει ένα φίλτρο?

Andreas301
11-03-08, 21:42
Φίλε μου Klaz δεν θα συμφωνήσω μαζί σου εδώ !
Αν έχεις ένα 1000άρι (VA) το οποίο σηκώνει ένα φορτίο περίπου στα 600 watt τότε εξαρτάται από το συνολικό χρόνο αυτονομίας που σου δίνει με ΠΛΗΡΕΣ φορτίο. Στο δικό μου malawi για παράδειγμα, με ένα Accupower 1000 VA (και 23 λεπτά ονομαστικό χρόνο αυτονομίας), με φορτωμένα το εσωτερικό φίλτρο του RIO300 (6.5 watt) και ένα ΕΗΕΙΜ 2028 (20 watt) ο χρόνος αυτονομίας πλησιάζει τις 8 ώρες. Πάντως μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ διακοπή ρεύματος τέτοια που να εξανληθεί η μπαταρία και να σταματήσουν οι κυκλοφορητές των φίλτρων.
Προσωπικά συστήνω ανεπιφύλακτα τη χρήση UPS και για τον σταθεροποιητή τάσης που ενσωματώνουν και για την ασφάλεια που παρέχουν για τη λειτουργία των φίλτρων (skimmer κλπ) Δεν συνδέω ποτέ άλλες συσκευές στο UPS είναι άνευ νοήματος (ειδικά θερμαντήρες και λάμπες).