Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : σκληρο νερο!

oscar1
08-03-08, 19:45
πως μπορω να ανεβασω το ph κ να το κρατησω σταθερο?με ασβε/κες πετρες?θελω να βαλω αφρικανες

speargunner
08-03-08, 20:47
Καταρχήν,τι ΡΗ,GH και KH έχει το δίκτυο σου;Κάθε πότε κάνεις αλλαγές νερού και σε τι ποσοστό;

imichal
08-03-08, 21:12
Φιλε μου το ph στα χανια ειναι 7,6 , το gh 8 kh 5-6......
Βαζοντας αραγωνιτη θα φτασεις το gh στις επιθυμητες τιμες. Μπορεις να βαλεις και ασβεστολιθικες πετρες αλλά με τον αραγωνίτη εχεις καλυτερα αποτελεσμα και επιπλεον δεν δεσμευεσαι απο το τι πετρες θα βαλεις. Το ΚΗ θα το ανεβαζεις με σοδιτσα....

speargunner
08-03-08, 22:53
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα:το gh χρειάζεται άνοδο 4-5 μονάδες τουλάχιστον.Αν κάνει ο φίλος μας αλλαγές νερού π.χ. της τάξεως του 30% εβδομαδιαίως δεν προλαβαίνει ο αραγωνίτης ν'ανεβάσει σκληρότητα στα επιθυμητά επίπεδα.Εκεί θα χρειαστεί πρόσθετο ασβεστίου.Η σόδα όντως θ'ανεβάσει ΚΗ,αλλά κυρίως θα σταθεροποιήσει το ΡΗ σε υψηλότερη τιμή,μια και το 7,6 είναι οριακό.

oscar1
09-03-08, 00:25
η τιμες ειναι περιπου οπως τα ειπε ο imichal,κ αλλαγες 30% τη βδομαδα,ευχαριστω αλλα δεν με κατατοπισατε,κατι αλλο να μου προτεινεται?

speargunner
09-03-08, 09:17
Δεν σε κατατοπίσαμε ή θες να σου προτείνουμε κάτι άλλο;Έχει διαφορά:το πρώτο σημαίνει ότι δεν είπαμε κάτι κατανοητά(πες μας τι ακριβώς),οπότε θα στο ξαναπούμε.Το δεύτερο ότι κατάλαβες τι σου είπαμε,αλλά δε σου άρεσε και θέλεις κάτι διαφορετικό.

oscar1
09-03-08, 18:46
ειναι απλα τα πραγματα!,δεν μου ειπες στην ουσια τι να κανω,,εφοσον με τις αλλαγες νερου δεν θα εχω αποτελεσματα με τον αραγωνιτη,θα χρειαστω κ τη σοδα,το προσθετο ασβεστιου τι ειναι?ναι μπορειται να μου προτεινετε κατι αλλο?

speargunner
09-03-08, 19:05
Κάτι άλλο με τόσο μεγάλες και συχνές αλλαγές νερού και με την ανάγκη αύξησης της gh κατα 4-5 μονάδες δεν μπορεί να δουλέψει.Η μόνη λύση είναι,όπως σου είπα,το πρόσθετο ασβεστίου.Αυτό είναι συμπυκνωμένο άλας ασβεστίου,το οποίο το χρησιμοποιούν κυρίως οι θαλασσινοί ως συμπλήρωμα για την ανάπτυξη του εξωσκελετού των ασπονδύλων τους.Σ'εμάς του γλυκού νερού χρησιμεύει για καθαρή αύξηση της gh.Καλύτερα να πάρεις ένα σε υγρή μορφή,πετυχαίνεις πιο εύκολη ρύθμιση.Εγω προσωπικά έχω της Κent marine και 5ml απ'αυτό ανεβάζουν κάτι παραπάνω από 1 μονάδα τη gh σε 100 λίτρα νερού.

oscar1
09-03-08, 20:37
οκ,ευχαριστω!

ΧρήστοςΠ
09-03-08, 21:31
μήπως έχεις όσμοση ?

oscar1
19-03-08, 19:46
οχι,λες για αντιστροφη οσμοση?αυτο δεν ειναι για να μαλακωσης το νερο?