Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Εξ.φιλτρο και διαχυση CO2

kill_bill
07-03-08, 00:05
Καλησπερα σε ολους! Αγορασα ενα 2026 χθες καθως κ ενα κομπλε συστημα CO2 (να εισαι καλα Χρηστο :D ). Για την διαχυση του διοξειδιου να προτιμησω 1.σκαλιτσα της hagen 2.γυαλινο diffusor dennerle η 3.να βαλω το σωληνακι παροχης στην σωληνα εισοδου νερου στο 2026? Στην τελευταια περιπτωση υπαρχει τυχον επιβαρυνση/φθορα του impeller η/και των βακτηριων? Μπορω να χρησιμοποιησω κλασσικο διαφανο αεροσωληνα η υποχρεωτικα μονο τον μαυρο που ειναι για χρηση co2? Check valves κανουν οι ενυδρειακες? Συγγνωμη αν κουρασα με τις πολλες ερωτησεις :smt120

steady
07-03-08, 00:29
υπαπχει περιπτωση να σου ξενερισει το φιλτρο αν κανει μεσα διαχυση καλυτερα αστο!
τωρα για τη διαχυση ειναι ειναι ενα λεπτο θεμα ο καθενας...
σωληνα προτιμησε τον μαυρο καθως η ηλεκτρομαγνητικη ζεσταινεται καποιες φορες και μπορει να χεις διαροες με τον αλλον!

kill_bill
07-03-08, 00:32
Λεγοντας ξενερισμα?

steady
07-03-08, 00:44
πως μερικες φορες μαζευει αερα το εξωτερικο κανει θορυβο και δεν βγαζει νερο?σκεψου οτι θα του δινεις συνεχεια ''αερα'' τωρα μεσα και η θα δουλευει πιεσμενο η θα μαζεψει πολυ co2 και θα δουλευει στον αερα η προπελα αναλογα και ποσο co2 θα δινεις!

kill_bill
07-03-08, 00:48
:smt023

Tolis
07-03-08, 01:18
Αμα ειναι σωστα κατανεμημενα τα υλικα στο φιλτρο δεν παθαινει τιποτα τετοιο. Εγω το ειχα 3 χρονια χωρις κανενα προβλημα, καθως και αμετρητοι αλλοι χρηστες του εξωτερικου.

steady
07-03-08, 12:10
τι να πω τολη δεν ξερω εγω εχω ακουσει απο πολλους χομπιστες να γινεται αυτο <μιλαμε παντα για αρκετη παροχη απο φυαλη οχι για diy ετσι?>
να πω την αληθεια απο δικη μου εμπειρια δεν το χω δει αυτο αλλα με εχουν αποτρεψει πολλοι απο το να το κανω...

ειδικα αμα δεν εχεις ηλεκτροβανα και κοπει το ρευμα μενει ολο το co2 στο φιλτρο και μετα δεν ξεκιναει και τσαφ παει αμα δεν το δεις αμεσως...

kill_bill
07-03-08, 22:14
Για μπουκαλα μιλαω, ηλεκτροβανα υπαρχει κ τελικα θα το βαλω στο γυαλινο διαχυτηρα της dennerle να δω κ τι ψαρια πιανει.

flying_guardian
08-04-08, 12:39
τι να πω τολη δεν ξερω εγω εχω ακουσει απο πολλους χομπιστες να γινεται αυτο <μιλαμε παντα για αρκετη παροχη απο φυαλη οχι για diy ετσι?>
να πω την αληθεια απο δικη μου εμπειρια δεν το χω δει αυτο αλλα με εχουν αποτρεψει πολλοι απο το να το κανω...

ειδικα αμα δεν εχεις ηλεκτροβανα και κοπει το ρευμα μενει ολο το co2 στο φιλτρο και μετα δεν ξεκιναει και τσαφ παει αμα δεν το δεις αμεσως...

Λογικά, αν δεν υπάρχει ηλεκτροβάνα και κοπεί το ρεύμα, θα μείνει κάποια ποσότητα CO2 μέσα στο φίλτρο, αλλά όχι όλη του η συγκέντρωση! Μιας και κάποια στιγμή η "στάθμη" θα φτάσει το σωλήνα εισαγωγής οπότε και θα δραπετεύει από εκεί μέσα στο ενυδρείο! Απλά δεν θα έχεις διάχυση!