Επιστροφή στο Forum : Ανωδινη αλλαγη νερου!
jimmy19111977
06-03-08, 19:56
Καλησπερα σε ολους τους φιλους και φιλες!
Θα ηθελα σας παρακαλω τις συμβουλες σας για τις αλλαγες του νερου οσον αφορα τις διαδικασιες.
Εχω ενα jewel trigon 190 λιτρα κοινωνικο φυτεμενο και κανω καθε εβδομαδα ενα 30% αλλαγη του νερου.
Τραβαω νερο απο το λαστιχο και το ριχνω στον κουβα. Μετα συμπληρωνω με τον κουβα παλι φρεσκο νερακι στην επιθυμητη θερμοκρασια..........και παει λεγωντας.
Το προβλημα ειναι οτι χυνωντας απο τον κουβα μεσα στο ενυδρειο το νερο πεφτει αναγκαστικα με δυναμη και ταραζωνται τα ψαρακια τα οποια δεν θελω να τα στρεσσαρω αλλα και χαλαει και η διακοσμηση των φυτων.
Μηπως μπορειτε να μου προτεινετε καποιον πιο ανωδινο τροπο ετσι ωστε να μην καταντησω κομπλεξικα τα ψαρια μου?
Ευχαριστω
Βιδώνεις ένα λάστιχο στη βρύση...αναμιγνύεις ζεστό/κρύο στην επιθυμητή θερμοκρασία και γεμίζεις βάζοντας και αντιχλώριο.
Θα σου πω πως έλυσα εγώ αυτό το πρόβλημα. Αγόρασα ένα δοχείο πλαστικό των 50 λίτρων και ετοιμάζω εκεί το νερό (ζέσταμα, αντιχλώριο κλπ). Μετά αγόρασα και μία αντλία απο αυτές για τα φίλτρα και την συνδέω με ένα λάστιχο. Το λάστιχο μέσα στο ενυδρείο και βάζω μπρος την αντλία. Το νερό πέφτει μέσα με σχετικά μικρή ανατάραξη και κανένα πρόβλημα για τα φυτά ή τα ψάρια μου. Εύκολος και σχετικά οικονομικός τρόπος! Εσύ μπορείς να πάρεις μεγαλύτερο δοχείο για τα λίτρα σου!
jimmy19111977
06-03-08, 20:03
Καλο και γεμιζεις και πιο γρηγορα το ενυδρειο χωρις να κουβαλας λεκανες περα δωθε!
κοιταξε και το δοχειο να εχει και μια βαση με ροδακια ωστε να το πηγαινεις περα δωθε ευκολα....;)
Βιδώνεις ένα λάστιχο στη βρύση...αναμιγνύεις ζεστό/κρύο στην επιθυμητή θερμοκρασία και γεμίζεις βάζοντας και αντιχλώριο.
Αυτο + ενα καρουλι κηπου για λαστιχα ωστε να το μαζευεις;).
και η αντλια να ειναι eheim compact που εχουν μεγαλη ανυψωτικη ικανοτητα 1000λ/ω ειναι καλα ανεβαζει το νερο στο 1,60 με ροη οσο ακριβως πρεπει!
jimmy19111977
06-03-08, 21:41
Βιδώνεις ένα λάστιχο στη βρύση...
Πως ομως να βιδωσω λαστιχο στην βρυση? Ειναι απο τις καινουριου τυποθ βρυσες. Υπαρχει καποιος συνδεσμος και για αυτες?
Ξεβιδώνεις το φιλτράκι που έχει πάνω η βρύση και λογικά χρειάζεσαι έναν αρσενικό ταχυσύνδεσμο (τους πορτοκαλί για τα λάστιχα ποτίσματος)
Το RIO δεν εχει εσωτερικο φιλτρο καπου στην πλατη;αν εχει μπορεις να συνεχισεις οτι κανεις συμπληρωνοντας το νερο μεσο του φιλτρου !
συμπληρωνοντας το νερο μεσο του φιλτρου !
Βαρελακι απο ελιες, eheim compact με το επιθυμητο υψος ανωσης, αναλογο λαστιχο κ μεσα στο εσωτερικο φιλτρο (απο την απεναντι θεση του θερμαντικου σωματος). piece of cake :D
να πω και την δικια μου τεχνικη..
1)εχω παρει βαρελι για ελιες 75λιτρων το ετοιμαζω 3 μερες με το αντιχλωριο-θερμοστατη-τυρφη (με φιλτρο ιδιοκατασκευη που εκανα)
2)Βγαζω την εξοδο του εξωτερικου φιλτρου απο το ενυδρειο και αδειαζω το νερο που θελω σε κουβα
και..
3)(και πιστευω το ποιο ευκολο) περνω την εισοδο του εξωτερικου φιλτρου και την βαζω μεσα στο βαρελι, ρυθμιζω την πιεση του κυκλοφορητη χαμηλα για να μη πεφτει με δυναμη το νερο μεσα στο ενυδρειο και αυτο ηταν.. :D:D απλα περιμενεις χωρις να ταλαιπωρεισαι...
Υ.Γ. αν το δοκιμασει κανεις να εχει τον νου του να μη κατευει η σταθμη του νερου του βαρελιου κατω απο την εισοδο του φιλτρου γιατι θα παρει αερα..
Αν δεν χρειαζεται ειδικες παραμετρους το νερο, δλδ παραμονη σε τυρφη, μιξη αλατιου ωστε να χρειαζεται να ετοιμαστει σε δοχειο, δεν βλεπω το λογο γιατι να πηγαινουμε Αθηνα Κορινθο μεσω Λαμιας, και να μην κανουμε οτι ειπε ο george.
jimmy19111977
07-03-08, 17:02
Τελικα βρηκα μια μαγκια σε ενα μαγαζι οπου χωρις να πειραξεις την βρυση αυτο κουμπωνει και ξεκουμπωνει απλα με το χερι πολυ ευκολα!!
Καμιά φότο; Τί είναι αυτό και πού το βρήκες, μπορεί να μας χρειαστεί και εμάς. Τα φώτα σου λίγο!!!
jimmy19111977
07-03-08, 21:12
Μπορειτε να το βρειτε σε οποιοδηποτε χρωματοπωλειο
jimmy19111977
07-03-08, 21:14
Τωρα μηπως ξερει κανεις για καμμια παρομοια μεθοδο για την εξαγωγη του νερου απο το ενυδρειο?:confused: :confused: :confused:
Bάζεις μέσα το λάστιχο...ρουφάς...και το ρίχνεις στην μπανιέρα :p
Μια άλλη λύση είναι βάζεις μέσα το λάστιχο...ρουφάς...και το ρίχνεις στον νεροχύτη...:rolleyes::confused::p
Ή στην λεκάνη της τουαλέτας!!!!
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
08-03-08, 15:06
Εγω το ριχνω στα λουλουδια της μανας μου.:p :p :p :p :p
ΔΥΟ δουλειες ταυτοχρονα. και αλλαγη και ποτισμα.
Τωρα μηπως ξερει κανεις για καμμια παρομοια μεθοδο για την εξαγωγη του νερου απο το ενυδρειο?:confused: :confused: :confused:βγαζεις την φλογερα απο την επιστοφη νερου απο το φιλτρο βαζεις ενα μακρι αλφαδολαστιχο και το ριχνεις η στην μπανιερα η την τουαλετα :D
Πήρα να μεταφέρω το νερό απο το δοχείο μου στο ενυδρείο...μια eheim compact 600...Πιστεύεται οτι είναι οκ? ή πρεπει να πάρω την 1000l?
Το ενυδρείο βρίσκεται σε ύψος ενός μέτρου
Kostas new
08-03-08, 19:36
Θα σου πω πως έλυσα εγώ αυτό το πρόβλημα. Αγόρασα ένα δοχείο πλαστικό των 50 λίτρων και ετοιμάζω εκεί το νερό (ζέσταμα, αντιχλώριο κλπ). Μετά αγόρασα και μία αντλία απο αυτές για τα φίλτρα και την συνδέω με ένα λάστιχο. Το λάστιχο μέσα στο ενυδρείο και βάζω μπρος την αντλία. Το νερό πέφτει μέσα με σχετικά μικρή ανατάραξη και κανένα πρόβλημα για τα φυτά ή τα ψάρια μου. Εύκολος και σχετικά οικονομικός τρόπος! Εσύ μπορείς να πάρεις μεγαλύτερο δοχείο για τα λίτρα σου!
Το ιδιο κανω και εγω , πολυ χαλαρος τροπος και μπορει να γινει και με ενα ατομο.Αναλογα που θα εχεις το κουβα (αν θα ειναι πολυ κατω απο το ενυδρειο )τοτε πρεπει να παρεις μια ισχυρη αντλια για να στελνει το νερο στο ενυδρειο.
-------------------------
Με την ιδια αντλια .Βαζεις την αντλια μεσα στο ενυδρειο και στελνεις το νερο
που θες να αδιασεις στο κουβα σου
-------------------------
Εγω εχω eheim compact 1000 , το ενυδρειο ειναι στο 1,30 μετρα και αν βαλω την αντλια στη μικρη ισχη δε το στελνει το νερο. Παντα την εχω στο MAX.
cichlidakias
17-03-08, 11:52
Καλησπερα σε ολους τους φιλους και φιλες!
Θα ηθελα σας παρακαλω τις συμβουλες σας για τις αλλαγες του νερου οσον αφορα τις διαδικασιες.
Εχω ενα jewel trigon 190 λιτρα κοινωνικο φυτεμενο και κανω καθε εβδομαδα ενα 30% αλλαγη του νερου.
Τραβαω νερο απο το λαστιχο και το ριχνω στον κουβα. Μετα συμπληρωνω με τον κουβα παλι φρεσκο νερακι στην επιθυμητη θερμοκρασια..........και παει λεγωντας.
Το προβλημα ειναι οτι χυνωντας απο τον κουβα μεσα στο ενυδρειο το νερο πεφτει αναγκαστικα με δυναμη και ταραζωνται τα ψαρακια τα οποια δεν θελω να τα στρεσσαρω αλλα και χαλαει και η διακοσμηση των φυτων.
Μηπως μπορειτε να μου προτεινετε καποιον πιο ανωδινο τροπο ετσι ωστε να μην καταντησω κομπλεξικα τα ψαρια μου?
Ευχαριστω
πρώτα πρώτα δε χρειάζεται κάθε βδομάδα αλλαγή νερού. κάνε το κάθε δύο εβδομάδες.
την ώρα που ρίχνεις το νερό μέσα να έχεις ένα τάπερ πλαστικό στην επιφάνεια του νερού του ενυδρείο έτσι ώστε να μειώνει την πίεση;)
πρώτα πρώτα δε χρειάζεται κάθε βδομάδα αλλαγή νερού. κάνε το κάθε δύο εβδομάδες.
την ώρα που ρίχνεις το νερό μέσα να έχεις ένα τάπερ πλαστικό στην επιφάνεια του νερού του ενυδρείο έτσι ώστε να μειώνει την πίεση;)
Ώπααα!!
Για να προτείνεις κάτι τέτοιο πρέπει να ξέρεις την ιχθυοφόρτιστη και τον χρόνο που είναι στημένο το ενυδρείο!!!
Το μια φορά την εβδομάδα μπορεί να είναι φαινομενικά πολύ όμως γλιτώνει από πολλά στραβά!
Τώρα αν ξέρεις το ενυδρείο του φίλου και πιστεύεις οτι με την ιχθυοφόρτιση και την φίλτρανσή του :rolleyes:
Ένας τρόπος φίλε μας για να μην αναταράσεις τα ψάρια σου είναι να βάλεις την είσοδο του νερού (λάστιχο) στο εσωτερικό φίλτρο της juwel έτσι γλιτώνεις πολύ ανατάραξη.
jimmy19111977
17-03-08, 16:58
Ένας τρόπος φίλε μας για να μην αναταράσεις τα ψάρια σου είναι να βάλεις την είσοδο του νερού (λάστιχο) στο εσωτερικό φίλτρο της juwel έτσι γλιτώνεις πολύ ανατάραξη.
Παντως την λυση με το λαστιχο οπως εχει αναφερθει και παραπανω την δοκιμασα και ειναι μια χαρα. Κανενα προβλημα.:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.