PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με ph controller

panousojet
05-03-08, 21:13
Καλησπερα σας προσφατα αγορασα http://www.aquaristic.net/shop.php/s...%20controllerο (http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/7cc16c6d32a77246297b82f5ff5e5a10/cl/details/anid/f55457442f40ac053.86160144/Aqua%20Light%20pH_CO2-Controller%20-%20SONDERPREIS//listtype/search/searchparam/ph%20controller%CE%BF)
το συνδεσα το καλιμπραρισα και δουλευε τελεια(χθες βραδυ).Το πρωι που ξυπνησα η ενδειξη που εγραφε δεν σταθεροποιοταν και η τιμη του ph ηταν κατα πολυ λαθος(εχω ph meter και την μετρησα) απο το πρωι και μεχρι τωρα προσπαθω να την καλιμπραρω με καμμια τυχη και δεν σταθεροποιηται σε καμια τιμη την αποσυνδεσα και την απομακρυνα απο φιλτρα , ballast και την πηγα σε μια μπριζα μονη της και παλι τα ιδια(φοβουμενος μην την επηρεαζει καμια αλλη συσκευη).Εχετε καμια γνωμη λετε το ηλεκτροδιο να ηταν πολυ καιρο στο κουτι της και να ειναι αχρηστο?Προτεινετε καποιο αλλο ηλεκτροδιο φθηνο και αξιοπιστο που να ταιριαζει.Τι μπορει να συμβαινει και η συσκευη εχει δουλεψει μολις 12 ωρες και καταλαβαινετε πως νιωθω..............

imichal
05-03-08, 21:31
Εχουμε ακριβως το ιδιο....Μονο που εγω το πηρα απο το e-bay αρκετα φθηνοτερα..... Τι αποκλισεις εχεις ? (εγω το εχω 3 μερες !!!)

panousojet
05-03-08, 22:56
το ph ηταν 6,6 και το εβαλα μεχρι 6,5 και κατεβαινε σιγα σιγα και αυτο που εγραφε η οθονη ηταν σταθερη τιμη.Το πρωι εγραφε 7 μεχρι 7,6 συνεχεια αλλαζαν οι τιμες και το ph το πρωι ηταν 6,28.προσπαθω να το καλιμπραρω στο 7 και παιζει 6,98 μεχρι 7,11 και μερικες φορες μεχρι 7,2 και οταν προσπαθω να το καλιμπραρω στο 4 δεν βλεπω τιμη 4 το κατωτατο ειναι 5,5 και για να δω τιμη 4 πρεπει να πειραξω και το κουμπι που ειναι για το 7 μετα βαζω το ηλεκτροδιο σε 7 ph και παλι τα ιδια πρεπει να πειραξεις και το κουμπι που ειναι για το 4 για να δεις 7 (περιπου οπως προαναφερα παιζει η τιμη) και ετσι απο οτι καταλαβαινεις χανεται η μπαλα.....

xaftel
05-03-08, 23:47
φίλε μου το phmeter απο που το πήρες και πόσα?

alan boy
05-03-08, 23:55
Καλησπερα σας προσφατα αγορασα http://www.aquaristic.net/shop.php/s...%20controllerο (http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/7cc16c6d32a77246297b82f5ff5e5a10/cl/details/anid/f55457442f40ac053.86160144/Aqua%20Light%20pH_CO2-Controller%20-%20SONDERPREIS//listtype/search/searchparam/ph%20controller%CE%BF)
το συνδεσα το καλιμπραρισα και δουλευε τελεια(χθες βραδυ)...

φίλε μου το phmeter απο που το πήρες και πόσα?

to λεει :)

panousojet
06-03-08, 00:12
το ph meter το πηρα απο την hanna και ειναι αρκετα καλο.Θα ελεγα παρα πολυ καλα για τα λεφτα του και το πηρα 50 αυτο που εχει προβλημα και ειναι στο λινκ ειναι το ph controller.Δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να φταιει και δεν σταθεροποιηται η τιμη που δειχνει και γιατι πλεον δεν μπορω να το καλιμπραρω αν δεν πειραξω και τα δυο κουμπια.Δεν ξερω τι αλλο να κανω?

netblues
06-03-08, 06:12
Οταν δεν μπορουμε να καλιμπραρουμε τοτε κατα 99% σημαινει οτι το προβλημα βρισκεται στο ηλεκτροδιο. (αυτο που περιγραφεις ειναι κλασσικό φαινόμενο προβληματικου ηλκετροδιου). ΟΜΩΣ, μου κανει εντυπωση οτι ολα αυτά συνέβησαν μεσα σε 12 ωρες.
Για αρχή, απομακρυνε τη συσκευή τελειως απο το ενυδρειο και δοκιμασε να την καλιμπραρεις ξανα πχ πανω στο τραπεζι τις κουζινας, μακρια απο ηλεκτρικά φορτία. Εαν και παλι ΔΕΝ, τοτε πρεπει να δοκιμασεις με αλλο ηλεκτροδιο. Σε καλυπτει η εγγυηση βεβαια, αλλα δεν ειναι αυτό το θεμα μας. Τα ηλεκτροδια αυτά ειναι υγρου τυπου.. Ενα πιθανό σεναριο ειναι να ηταν ελλατωματικό, και οταν βγηκε απο το καπακι του (που εχει μεσα συνηθως χλωριουχο καλιο για να συντηρειται) μεσα σε δωδεκα ωρες διερευσε το "ζουμι" του στο ενυδρειο και αντε γεια....

xaftel
06-03-08, 10:15
το ph meter το πηρα απο την hanna και ειναι αρκετα καλο.Θα ελεγα παρα πολυ καλα για τα λεφτα του και το πηρα 50 αυτο που εχει προβλημα και ειναι στο λινκ ειναι το ph controller.Δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να φταιει και δεν σταθεροποιηται η τιμη που δειχνει και γιατι πλεον δεν μπορω να το καλιμπραρω αν δεν πειραξω και τα δυο κουμπια.Δεν ξερω τι αλλο να κανω?

hanna?Έχεις κάποιο site?

panousojet
06-03-08, 12:32
Αρα τι προτεινεις ?Εστειλα -e-mail στην εταιρια και μου ειπε να εποικοιννησω με το μαγαζι μπου το πηρα ωστε να εποικινωνησουν αυτοι μαζι του πραγμα που περιμενω.Πιστευεις οτι αυτο που ειπες ειμαι μες στην εγγυηση οτι θα μου δωσουν αλλο ηλεκτροδιο?.Το θεμα ειναι οτι το πηρα απο μαζικη παραγγελια που καναμε απο εδω και δεν εχουν το δικο μου ανομα σαν αγοραστη.Τι να πω περιμενω εξελιξεις.Ξερει κανενας που μπορω να βρω εδω ελλαδα ανταλακτικο ηλεκτροδιο της ιδιας εταιριας ή καλυτερης ποιοτητας που να κανει ωστε να δοκιμασω αν φταιει αυτο.