PDA

Επιστροφή στο Forum : διαρροή στο ενυδρείο

roti
05-03-08, 18:28
Μόλις δοκίμασα το ενυδρείο μου που είναι ιδιοκατασκευή 200 l.
Σε ένα σημείο όπου υπήρχαν φυσσαλίδες, δακρύζει μια σταλίτσα στο πεντάλεπτο. Σκέφτομαι να βάλω ένα κομμάτι γυαλί τσόντα και να το κολλήσω, φυσικά σε όλο το μήκος του υπάρχοντος γυαλιού για αισθητικούς λόγους, ώστε να μη φαίνεται ένα κομματάκι τσόντα.
Ερώτηση Να κολλήσω το επιπλέον γυαλί στην εσωτεκική ή στην εξωτερική πλευρά του γυαλιού;

Ωα δεύτερη λύση σκέφτηκα να βάλω επιπλέον σιλικόνη εσωτερικά στη ραφή των τζαμιών. Φοβάμαι όμως ότι αυτή η λύση θα το ασχημήνει καθώς θα φαίνεται η επιπλέον σιλικόνη και δε ξέρω κατά πόσο το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμο.

Παρακαλώ τα φώτα σας. Ποιά λύση προτίνετε; υπάρχει κάτι άλλο; και με ποιό τρόπο; Καταλαβαίνετε ότι λυπάμαι να το διαλύσω και ξανά μανά.

thanasis76
05-03-08, 21:04
γεια σου!!! καταλαβαινω οτι δεν θελεις να το δυαλισεις...
τον κοπο σου...
παντος το σοστο αυτο θα ηταν για να εισαι σιγουρος...
αν πας σε μπαλωμα να το βαλεις απο μεσα...
κοιτα να ειναι αρκετα φαρδυ και να το κολλησεις καλα...
ετσι η πιεση του νερου θα το πιεζει και θα το βοηθαει να μην χανει...
αν το βαλεις εξωτερικα με την πιεση θα το σπρωχνει και θα ξεκολλησει με τον καιρο...
ευχομαι να πανε ολα καλα...

roti
07-03-08, 07:19
Θανάση σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή , θα το κάνω έτσι και φαντάζομαι θα πετύχει. είναι το πρώτο εγχείρημα σε ιδιοκατασκευή.:rolleyes:

alan boy
07-03-08, 12:02
ΘΑ σε απογοητευσω παντως.
κατι αναλογο με μπαλωμα εκανα και εγω αλλα εχανε.
δοκιμασε το και αμα δεν......... το ξυλωνεις και το κολας απ την αρχη

steady
07-03-08, 12:53
το ξυλωνεις και το κολας απ την αρχη
ποπο τι μου θυμισες τωρα πολυ ασχημο σεναριο αυτο:smt120

Nik25
07-03-08, 17:30
Αν βαλεις ενα φιλετο τζαμιου απο την εξω μερια ,αφου ξυσεις-καθαρισεις καλα την σιλικονη,με μπολικη σιλικονη δεν θα χεις προβλημα.Σε πιοι σημειο ειναι η ζημια?

roti
10-03-08, 22:22
είναι αρκετά ψηλά, 10 εκατοστά πιο κάτω από τη στάθμη του νερού.

antonis_p
10-03-08, 22:44
Καλό αυτό - είναι μικρότερη η πίεση του νερού. Και άμα γίνει η στραβή δεν πλημμυρίζεις.

fishme1
11-03-08, 13:40
αμα το κολλησεις οπως λες σαν κατακορυφη κοντρα δεν θα εχεις προβλημα το εχω κανει και εγω,αλλα θα πρεπει να βγαλεις την παλια συλικονη με μια ξυστρα για να κολλησει η νεα οποτε μηπως ειναι καλλυτερα να ξεκολλησεις μονο την μια πλευρα με μια χορδη και να την ξανακολλησεις;

γαυρος
11-03-08, 20:56
απο μεσα χωρις αμφιβολια,
ναναι 8-10 χιλιστα να πιασει κ τις 2 γωνιες.
πριν το κολησεις καθαρισμα απο τυχον σιλικονες και βρωμιες ναναι πεντακαθαρο.
αφου το κολησεις ριχτου κιενα σιλικοναρισμα -του φιλετου δλδ, καλυψε το γυρω γυρω με το δακτυλακι.λογικα αν το κανεις σωστα θασαι οκ

roti
13-03-08, 21:13
ρε παιδιά νάστε καλά για τις πληροφορίες. Κοινωνικό έργο επιτελούμε με αλτρουιστικό χαρακτήρα μου φαίνεται εδώ.:p