Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με anubia
Γειά σε όλους. Έχω εδώ και 2 μήνες ένα malawi ενυδρείο 180L το οποίο φιλοξενεί 1 Anubia barteri και 3 Anubia που δεν γνωρίζω το είδος. Πρέπει να πω πως υπάρχει άλγη σε 2 διαφορετικά χρώματα ( καφέ που εμφανίστηκε αρχικά και πράσινη). 3 από τις 4 Αnubias παρόλο που βλασταίνουν και συνεχώς νέα φύλα εμφανίζονται, αυτά δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής δηλαδή σαπίζουν ενώ ο μίσχος του φύλου παραμένει. Τελικά το φύλο μετατρέπεται σε ενα μάτσο νεύρα (ξεκινώντας από το περιφερικό κομμάτι και καταλήγει στο μίσχο). Το αστείο είναι πως η Anubia barteri δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα. Τα φυτά λιπαίνονται εβδομαδιαίως και στο στήσιμο του ενυδρείου είχε τοποθετηθεί λίπασμα κάτω από τα χαλίκια. Στο φίλτρο υπάρχει δεσμευτικό φωσφόρου (που δεν φαίνεται να πτοεί την άλγη). Φωτισμός ενυδρείου καθημερινά για 9 ώρες. pH:8.2, kH:9-10, GH:16, θ:26,5. Καμμία ιδέα για το τί συμβαίνει? Ευχαριστώ!!
thanasis76
05-03-08, 20:55
γεια σου!!!! να φανταστω οτι τις ριζες τις εχεις φυτεμενες μεσα στο χαλικι???
αν ναι δεν πρεπει...
οπως καλο ειναι να μην εχεις χαλικι στις κιχλιδες σου αλλα αμμο...
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Αν δεν είναι φυτεμένα τα φυτά στο χαλίκι τότε πού θα είναι φυτεμένα? Οι ρίζες είναι φυτεμένες στο χαλίκι και στο φυτό που αναπτύσεται κανονικά. Μήπως έπρεπε να μην βγάλω τις ρίζες από το γλαστράκι? Δυστυχώς με την άμμο δεν τα καταφέρνω να κάνω σκούπα.
Γλαστράκι ?
Ποιό γλαστράκι ? :smt120
Βγάλτο αμέσως καθώς και τον υαλοβάμβακα που πιθανών να έχει ανάμεσα στις ρίζες.
Εdit Οοps κοτσάνα πέταξα δεν το διάβασα καλα το μύνημα σου και νόμιζα ότι είχες ακόμα το γλαστράκι....σορρυ
thanasis76
06-03-08, 18:46
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Αν δεν είναι φυτεμένα τα φυτά στο χαλίκι τότε πού θα είναι φυτεμένα? Οι ρίζες είναι φυτεμένες στο χαλίκι και στο φυτό που αναπτύσεται κανονικά. Μήπως έπρεπε να μην βγάλω τις ρίζες από το γλαστράκι? Δυστυχώς με την άμμο δεν τα καταφέρνω να κάνω σκούπα.
καλησπερα και παλι....
δεν τα φυτευεις...
δενεις το κορμο τους σε ενα ξυλο η καποια πετρα...:) :)
καλησπερα και παλι....
δεν τα φυτευεις...
δενεις το κορμο τους σε ενα ξυλο η καποια πετρα...:) :)
Λοιπόν έδεσα τον κορμό (δηλαδή το πιο χοντρό κομματι του βλαστού) σε πέτρες και δεν φύτεψα τις ρίζες στο χαλίκι αλλά νομίζω οτι γίνονται χειρότερα. Πλέον δεν βλασταίνουν ενώ τα εναπομείναντα φύλα αποδομούνται σταδιακά. Υποθέτω πως οι Anubias πνέουν τα λοίσθια. Θα μπορούσα να βάλω κάποια Vallisneria μαζί με την Α.barteri (που έχει γίνει διπλάσια από το αρχικό της μέγεθος)? Θα αντέξει στο σκληρό και αλκαλικό νερό?
Αν δεν τις έσφιξες πολύ με το δέσιμο θα ανακάψουν.
Και εγώ το ίδιο έχω πάθει με την μία από τις δύο ανούμπιες. Σε τρία φύλλα (τα μεγαλύτερα) έχει απομείνει σχεδόν μόνο ο σκελετός των νεύρων. Είναι δεμένη πάνω σε ξύλο (όχι σφιχτά). Σκέφτομαι να κόψω αυτά τα φύλλα μήπως και αναπτυχθεί το υπόλοιπο φυτό σωστά.
Φωτό που να δείχνει την παρούσα κατάσταση υπάρχει? Θα βοηθούσε πολύ.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.