Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Καθαρισμα φιλτρου?

ton12
04-03-08, 17:35
Καλησπερα σε ολους. Το 400 λτ ενυδρειο μου ειναι σε λειτουργεια 3 μηνες τωρα. Εχει μεσα 3 ψαρια 2 γαριδες και 2 σαλιγγαρια. Το φιλτρο το οποιο ειναι το 2080 της eheim ποτε πρεπει να το καθαρισω? Μου ειπαν οτι μετα απο 7 μηνες θα το πειραξω. μηπως τουλαχιστον τον υαλοβαμβακα και το μπλε σφουγγαρι πρεπει να τα αλλαξω?

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
04-03-08, 17:45
Τι αλλα υλικα εχει μεσα το φιλτρο σου?

ton12
04-03-08, 17:48
substact pro kai makaronia tis eheim

madfdg
04-03-08, 17:54
Δηλαδή το χρησιμοποιείς ώς βιολογικό!Δεν θα σου πώ τα τετριμένα πλέον για τα εξωτερικά φίλτρα.Θα σου πώ πως το σφουγγάρι και ο υαλοβάμβακας θέλουν συχνό πλύσιμο - καθάρισμα (μπορείς και μια φορά την εβδομάδα??) , το substrat και το μακαρόνι μην τα ξεπλένεις παρα μόνο με νερό ενυδρείου γιατί θα χάσεις την βιολογία σου.

ton12
04-03-08, 17:55
Thanks!!!

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
04-03-08, 18:07
Δηλαδή το χρησιμοποιείς ώς βιολογικό!Δεν θα σου πώ τα τετριμένα πλέον για τα εξωτερικά φίλτρα.Θα σου πώ πως το σφουγγάρι και ο υαλοβάμβακας θέλουν συχνό πλύσιμο - καθάρισμα (μπορείς και μια φορά την εβδομάδα??) , το substrat και το μακαρόνι μην τα ξεπλένεις παρα μόνο με νερό ενυδρείου γιατί θα χάσεις την βιολογία σου.

Να προσθεσω κατι:Το μπλε σφουγγαρι να ΜΗΝ το στιβεις απλα να το πιεζεις ωστε να βγαλει την βρωμια του.

ton12
04-03-08, 18:17
Ευχαριστω παιδια!!!

Tolis
04-03-08, 18:23
Καθε βδομαδα μηπως ειναι υπερβολικο?

madfdg
04-03-08, 21:05
Υπερβολικο... ίσως ,άλλα καλό θα ήταν μια αρκετά συχνή φροντίδα μπάς και γλυτώσει απο τα , πολλά , νιτρικά που δίνουν στα συστήματα μας αυτού του είδους τα φίλτρα.

blackghost7
04-03-08, 22:10
Προσωπικα το θεωρω μεγαλη υπερβολη το εβδομαδιαιο καθαρισμο.

Για μενα τα υλικα δεν τα αλλαζεις ποτε μα ποτε και ισως μετα απο 5-10 χρονια τα ξεπλυνεις καμια φορα.
Τωρα το σφουγγαρι και ποιο ειδικα ο υαλοβαμβακας το μεν πρωτο το ξεπλενεις και το δε δευτερο το αλλαζεις μονο οταν παρατηρησεις σημαντικη μειωση στη ροη του φιλτρου σου.

τωρα απο εκει και περα κρινεις και πρατεις....

PascM
04-03-08, 22:30
Και τον υαλοβάμβακα τον πλένεις μια χαρά! και τον επαναχρησιμοποιείς μέχρι να χαλάσει.

Tricky
04-03-08, 23:30
Οπως τα λεει ο Κωστας ειναι ...ολα τα κανιστρα παγιδευουν βρωμια και γινονται εργοστασια νιτρικων ...ειδικα τα σφουγγαρια και ο υαλοβαμβακας.

Απο την αλλη , το να καθαριζεις το κανιστρο καθε εβδομαδα ειναι σκοτωμα.

Στα τρια θαλασσινα ενυδρεια μου , μονο το fish only εχει βιολογικο φιλτρο-κανιστρο και εκει τα νιτρικα δεν μειωνονται ουτε με αλλαγες νερου ...τα ψαρια ειναι πολλα , το ταισμα μεγαλο και το σκιμερ πλεον οριακο.Απλα προτιμω να ζω με νιτρικα παρα να εμφανιστει καμμια τρελη αμμωνια αν πεθανει κανα ψαρι ενω λειπω...το ιδιο φαινεται να προτιμουν και τα ψαρια.

Προσωπικα , σφουγγαρια κλπ τα εχω πεταξει ...υαλοβαμβακα χρησιμοποιω σε επιστροφες νερου οπου μπορω να τον αλλαζω ευκολα (πχ στην εξοδο του σκιμερ).Το βιολογικο κανιστρο περιεχει μονο σιποραξ

ton12
05-03-08, 08:51
Πολυ καλο αυτο με το skimmer και τον υαλοβαμβακα δεν το ειχα σκεφτει ποτε!!:p

madfdg
05-03-08, 16:06
Προσωπικα το θεωρω μεγαλη υπερβολη το εβδομαδιαιο καθαρισμο.

Για μενα τα υλικα δεν τα αλλαζεις ποτε μα ποτε και ισως μετα απο 5-10 χρονια τα ξεπλυνεις καμια φορα.
Τωρα το σφουγγαρι και ποιο ειδικα ο υαλοβαμβακας το μεν πρωτο το ξεπλενεις και το δε δευτερο το αλλαζεις μονο οταν παρατηρησεις σημαντικη μειωση στη ροη του φιλτρου σου.

τωρα απο εκει και περα κρινεις και πρατεις....

Φίλε μου εγώ μίλησα για το σφουγγάρι και τον υαλοβάμβακα και μάλιστα συμφώνησα με τον Τόλη για το υπερβολικό της εβδομάδας.Στο θαλλασινό τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά , αν τα αφήσεις τα πράγματα δυστηχώς πολύ γρήγορα θα σε αφήσουν και αυτά!5-10 χρόνια αν στο φίλτρο σου ξεπλένεις - αλλάζεις μόνο τα σφουγγάρια τότε το βιολογικό σου υλικό θα θυμίζει κάτι σε βούρκο!