Επιστροφή στο Forum : ερωτησουλες...
1) μπορω να βαλω apple snail για την αλγη; (εχω ενυδρειο με γκαπυ γλυφτες και οτο).
2)πως τα κανετε τα ενυδρεια σας και φαινονται καταπρασινα; εχω 60λτ ποσα φυτα πανω κατω θα χρειαστω;
εχω κι αλλες αλλα δεν μου ερχονται..:confused::confused: θα τις θυμηθω αργοτερα:smt120
1) Φυσικά και μπορείς! Βέβαια και τόσο άλγη δεν τρώνε αλλά καλό θα κάνουν στο ενυδρείο σου.
2) Με υπομονή, δεν είναι απαραίτητο να βάλεις πολλά είδη φυτών, απλά θέλει υπομονή για να μεγαλώσουν και να μεταφυτεύεις ότι κλαδεύεις σε sterm plant π.χ. και να γεμίζεις κενά!!!
jimmy19111977
02-03-08, 21:31
Θελει προσοχη ομως γιατι αυτα τα σαλιγκαρια πολαπλασιαζωνται ευκολα και γρηγορα.
Υπαρχουν και τα sae για την καταπολεμηση της αλγης τα οποια ειναι πολυ αποτελεσματικα.
Τα οποία όταν μεγαλώσουν γίνονται τεμπέληδες και περιμένουν πότε θα ρίξεις τροφή!
Επίσης τα SAE είναι ψάρια που θενε κοπάδι τουλάχιστον των 6, και φυσικά τα λίτρα τους και αυτά!
giagligian
03-03-08, 01:32
Επίσης για την άλγη μπορείς να βάλεις μερικές γαρίδες.Όχι ότι κάνουν τόσο τρομερή δουλειά, αλλά θα είναι όμορφο το αποτέλεσμα και θα σου αρέσει. Αν γίνεται βέβαια να μπουν στο ενυδρείο σου με κάθε επιφύλαξη;)
αν μπορεσω να ελεγξω τις γεννες των apple δεν θα ειναι ενταξυ:rolleyes:
flying_guardian
03-03-08, 16:52
Εγώ πάντως παιδιά ανακάλυψα οτι τα labeo, τρελαίνονται για την καφέ άλγη που πιάνουν πολλές φορές τα φυτά! Την ξεκοκκαλίζουν!!!!!!!!!!!:D :D :D :D :D :D
jimmy19111977
03-03-08, 20:58
Τον πολλαπλασιασμο τους δεν μπορεις να τον ελεγξεις.
Αλλα αν ριξεις ενα φυλλο μαρουλι βραστο μεσα μαζευωνται ολα τα σαλιγκαρια επανω του και τα πετας με το χερι
Jimmy έχεις μπερδέψει τα Apple snails με άλλα σαλιγκάρια.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορείς να κοντρολάρεις τα apple, καθώς γεννάνε τα αυγά τους σε μεγάλα τσαμπιά έξω από το ενυδρείο.
jimmy19111977
04-03-08, 18:17
Μαστορα δεν εχω μπερδεψει τιποτα.
Δηλαδη το μελινακι θα πρεπει να στησει καραουλι για να μην βρεθουνε τιποτα τσαμπια?
Αν δεν τα εντοπισει πουθενα?
ωχ! λετε να συμβει τετοιο πραμα!:confused::smt108
Δεν πειράζει μάστορα, ρίξε λίγο διάβασμα πριν ξαναπείς κάτι ανυπόστατο.
Μελίνα μην ανησυχείς.
giagligian
04-03-08, 22:01
Έλα το καλό το σαλιγκάρι σου λέω τώρα που γυρίζειιιιιιιι πάρε κόσμο πάρε δες το σπαρταράει ολόφρεσκο είναι!!! :smt028:smt034 :D:D:D
αμα δεν εχω τις καταλληλες συνθηκες για γεννα, απλα δεν γενναει ή γενναει σαλιγκαριακια με προβλημα; αληθεια ποιες πρεπει να ειναι οι συνθηκες νερου για apple:confused::confused:
Κοίτα εδώ -> http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/pomacea_bridgesi.htm
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.