Επιστροφή στο Forum : ΚΙΤΡΙΝΟ ΝΕΡΟ
jimmy19111977
02-03-08, 17:25
Καλησπερα σας.
Σημερα οπως και καθε κυριακη εκανα αλλαγη του νερου γυρω στο 30% οπως καθε φορα.
Το νερο ομως μεσα στο ενυδρειο εχει παρει ενα κιτρινωπο χρωμα και δεν καταλαβαινω το γιατι.
Οι τιμες του νερου ειναι μια χαρα αν και θελουν λιγο τα νιτρικα μου ριξιμο και δεν εχω βρει ακομα τον τροπο για να το πετυχω αυτο.
ph 6.5
kh 5
gh 7
no3 15
Μηπως ξερει καποιος να μου πει γιατι το νερο εχει αυτο το χρωμα?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
απο ξυλα η τυρφη ερχεται!
jimmy19111977
02-03-08, 17:39
εβαλα 2 κορμους ακομα σημερα για διακοσμηση.
Τα ξεπλυνα καλα ομως.
Δηλαδη η κιτρινιλα βγαινει απο το ξυλο?
πως θα την κανω να φυγει μηπως ξερεις?
με τον καιρό και αλλαγές νερού.... όπως και τα νιτρικά....:cool:
εκτός βέβαια αν τις βγάλεις να τις βράσεις και τις αφήσεις για καιρό σε λεκάνη με νερό, να βγει το περισσότερο εκεί....
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
02-03-08, 17:46
παντως δεν ειναι κατι για το οποιο πρεπει να ανηχυχεις.η κιτρινιλα θα φυγει με τις αλλαγες νερου με τον καιρο.Επρεπε πριν βαλεις τα ξυλα να τα βρασεις και να τα αφησεις μεσα σε ενα κουβα με νερο να βγαλουν το χρωμα τους και μετα να τα βαλεις στο ενυδρειο.Να ξερεις πατως πως σε ορισμενα ψαρια τους αρεσει αυτη η κιτρινιλα γιατι την εχουν και στο βιοτοπο τους.
jimmy19111977
02-03-08, 17:51
Να ξερεις πατως πως σε ορισμενα ψαρια τους αρεσει αυτη η κιτρινιλα γιατι την εχουν και στο βιοτοπο τους.
Ναι το ξερω απλα παραξενευτηκα με αυτη την αποτομη αλλαγη του χρωματος του νερου
Ελπιζω παντως αυτα τα ξυλα να μην βγαζουν καμια τοξικη ουσια και μου χαλασουν το νερο.
Παντως σας ευχαριστω για την βοηθεια
παντως δεν ειναι κατι για το οποιο πρεπει να ανηχυχεις.η κιτρινιλα θα φυγει με τις αλλαγες νερου με τον καιρο.Επρεπε πριν βαλεις τα ξυλα να τα βρασεις και να τα αφησεις μεσα σε ενα κουβα με νερο να βγαλουν το χρωμα τους και μετα να τα βαλεις στο ενυδρειο.Να ξερεις πατως πως σε ορισμενα ψαρια τους αρεσει αυτη η κιτρινιλα γιατι την εχουν και στο βιοτοπο τους.
Συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω γιατί εγώ τα έβρασα πάνω από 5 φορές και τα άφησα 3 μέρες σε νερό αλλά με το που τα έβαλα κιτρίνισε όλο το ενυδρείο... Πάντως να είσαι σίγουρος ότι αυτή η κιτρινίλα θα φύγει!:p (ούτε εμένα μου άρεσε) Υπομονή μόνο!!:D
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
02-03-08, 18:01
Δεν ειναι θεμα διαφωνιας.Δεν θα σε σωσει το βρασιμο ουτε το μουλιασμα απλα θα γλιτωνες αρκετο χρωμα που αντι να εβγαινε στο ενυδρειο εβγαινε στον κουβα.
Τσιόνογλου Σταύρος
02-03-08, 18:20
Αν τα ξύλα είναι και λίγο μεγάλα το αποτέλεσμα (κιτρίνισμα νερού ) είναι φυσιολογικό,και να τις έβραζες και να έκανες ξέπλυμα και μούλιασμα με νερά για μερικές μέρες.Για να μή σου έβγαζαν κιτρινίλα στο νερό του ενυδρείου θέλουν αρκετές βδομάδες μόύλιασμα και άλλαγες νερού εκτός ενυδρείου (Σε δύο αρκετά χοντρούς κορμούς που έβαλα στο δικό μου έκανα τη διαδικασία αυτή για 5-6 βδομάδες με αλλαγή νερού κάθε 2 μέρες και δεν μου κιτρίνισε το νερό) πάντος φεύγει με την πάροδο του χρόνου με τις αλλαγές νερού ιδίως αν είναι γενναίες σε ποσοστο .
Εεεεε..και λιγο τσάι..καλο κανει.....!!
Δεν ειναι θεμα διαφωνιας.Δεν θα σε σωσει το βρασιμο ουτε το μουλιασμα απλα θα γλιτωνες αρκετο χρωμα που αντι να εβγαινε στο ενυδρειο εβγαινε στον κουβα.
Δεν ήθελα να φανώ ο έξυπνος απλά λέω τι συμβαίνει σε μένα !
Αν τα ξύλα είναι και λίγο μεγάλα το αποτέλεσμα (κιτρίνισμα νερού ) είναι φυσιολογικό,και να τις έβραζες και να έκανες ξέπλυμα και μούλιασμα με νερά για μερικές μέρες.Για να μή σου έβγαζαν κιτρινίλα στο νερό του ενυδρείου θέλουν αρκετές βδομάδες μόύλιασμα και άλλαγες νερού εκτός ενυδρείου (Σε δύο αρκετά χοντρούς κορμούς που έβαλα στο δικό μου έκανα τη διαδικασία αυτή για 5-6 βδομάδες με αλλαγή νερού κάθε 2 μέρες και δεν μου κιτρίνισε το νερό) πάντος φεύγει με την πάροδο του χρόνου με τις αλλαγές νερού ιδίως αν είναι γενναίες σε ποσοστο .
Εγώ το ίδιο έκανα ανά 2 μέρες το 40% ! Αλλά μάταια ! Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου θα έχω μια πιο ευχάριστη εικόνα του ενυδρείου!
Τσιόνογλου Σταύρος
02-03-08, 19:56
Εγώ το ίδιο έκανα ανά 2 μέρες το 40% ! Αλλά μάταια ! Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου θα έχω μια πιο ευχάριστη εικόνα του ενυδρείου![/quote]
Όταν λέμε ότι η κιτρινίλα φεύγει με τις αλλαγές νερού δεν εννοούμε ότι αλλάζουμε νερό και πάει έφυγε ,τα ξύλα βγάζουν τανινες για αρκετο καιρο και με τις αλλαγές νερού περιορίζεται το φαινόμενο το νερό μας να είναι απο κίτρινο ώς καφέ που σε πολλούς δεν αρέσει οπτικά, και μόνο με την πάροδο του καιρού όταν τα ξύλα σταματησουν να βγάζουν και τις αλλαγές νερού θα αποκτήση διάυγεια το νερό.
τα δικα μου τα ξυλα εκαναν 1 χρονο να σταματησουν βγαζουν κιτρινιλα και παλι βγαζουν αλλα ελαχιστο θελει υπομονη :)
Με συγχωρείτε και με όλο το σεβασμό διότι ναι μεν είμαι καινούριος στο χόμπι (είστε πολύ πιο έμπειρος από μένα) αλλά μ΄αρέσει πολύ και γι αυτό ασχολούμαι και πολύ (διαβάζοντας)! Αλλά προσωπικά όπως το γράψατε <<(Σε δύο αρκετά χοντρούς κορμούς που έβαλα στο δικό μου έκανα τη διαδικασία αυτή για 5-6 βδομάδες με αλλαγή νερού κάθε 2 μέρες και δεν μου κιτρίνισε το νερό)>> κατάλαβα ότι δεν κιτρίνισε καθόλου κατά την διάρκεια της διαδικασίας με τις αλλαγές νερού !:)
Τσιόνογλου Σταύρος
02-03-08, 21:15
Έχεις δίκιο τώρα που το λές δέν το έγραψα και πολύ σωστα.Τα ξύλα τα έβαλα σε μια μεγάλη σκάφη στην αυλή και έβγαλαν την πολύ καφεδίλα εκει,και κάθε μια δυο μέρες αλλαζα το νερό συν τις βροχές και το τελικό τρίψιμο με συρματόβουρτσα.
χαλαρώστε με την κιτρινίλα ..
είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και μόνο καλό κάνει για το νερό και για τα ψάρια ..
Όσο για το πότε θα φύγει, δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα ..
Όταν θα φύγει θα δεις πως θα σου λείψει ...
Άλλοι πληρώνουν ζουμιά για να δώσουν αυτό το χρώμα στο νερό τους ...
χαλαρώστε με την κιτρινίλα ..
είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και μόνο καλό κάνει για το νερό και για τα ψάρια ..
Όταν θα φύγει θα δεις πως θα σου λείψει ...
Άλλοι πληρώνουν ζουμιά για να δώσουν αυτό το χρώμα στο νερό τους ...
συμφωνω απολυτα
jimmy19111977
03-03-08, 21:01
Παντως σημερα το νερο εχει παρει χρωμα προς το πορτοκαλι!
Και βρηκα και ενα μικρο κορυδορα albino νεκρο!!
Σιγουρα δεν ειναι κακο γιατι εχω αρχισει να ανησυχω?
Η "κιτρινιλα" δεν φταιει για τον θανατο του albino σου..!!κατι αλλο ...μπορει!!
:)Θα σου πρότεινα να κάνεις τέστ όλων των ειδών (NH4, NH3 , NO2 , NO3, PH, GH...) και μια αλλαγή νερού περίπου το 30% και μας λες ! Τουλάχιστον αυτό θα έκανα εγώ!:)
προσωπικα βραζω τα ξυλα 6 ωρες αλλαζοντας το νερο καθε μια ωρα περιπου και μετα για μια μερα σε ενα κουβα να βγαλει κ τα τελευταια ζουμια και δεν εχω καμια κιτρινιλα.
Με μισή ώρα κανονικό βράσιμο, καμία κιτρινίλα σε κανενα απο τα 3 ξύλα που εχω βάλει μεχρι τώρα!!
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Με μισή ώρα κανονικό βράσιμο, καμία κιτρινίλα σε κανενα απο τα 3 ξύλα που εχω βάλει μεχρι τώρα!!
Τι ξύλα?
2 Μοπάνι (τα δίχρωμα που είναι σχεδόν πλακέ δεν είναι?) και αυτό που έχω στο 96λιτ μου. Δεν ξέρω τί είναι αλλα φαίνετε στην παρουσίαση (http://i42.photobucket.com/albums/e335/iann_is/10012008411.jpg) μου.
Ειδικά αυτό που είναι στην παρουσίαση δεν νομίζω οτι είναι μοπάνι.
Δεν ξέρω τί είναι αλλα φαίνετε στην παρουσίαση (http://i42.photobucket.com/albums/e335/iann_is/10012008411.jpg) μου.
Ποιός είπε οτι είναι?
Ουτε καν για τα άλλα 2 δεν είμαι σιγουρος
Με μπέρδεψες έτσι όπως το έγραψες ποιο πριν!
Εσπασα το χερι μου την παρασκευη και προσπαθω να είμαι λακωνικός γιατι γραφω με το αριστερο μόνο. Sorry για την συνταξη μου. Λόγο ανάγκης :(
Η κιτρινίλα που βγάζουν τα ξύλα μπορεί να ενθαρύνουν και τα ψάρια να αναπαραχθούν.. όταν είχα Apistogramma hongsloi τα ψάρια έκαναν προσπάθειες αναπαραγωγής αλλά χωρίς αποτέλεσμα, μετά απο αρκετό καιρό πρόσθεσα ένα ξύλο και κιτρίνισε το νερό πολύ έντονα, μετά απο 2 μέρες είδα αυγά και μετά από άλλες τόσες, μικρά..!
Εννοείς οι τανίνες και ίσως και τα χουμικά!? ;)
giagligian
05-03-08, 16:11
Ακόμα ένας λόγος που δεν πρέπει να αγχωνόμαστε να διώξουμε την "κιτρινίλα" καθώς και να βράσουμε-πλύνουμε και ένα σωρό διαδικασίες στα ξύλα και τις ρίζες...
Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνετε τόσο θέμα να μην αφήνετε τα ξύλα να κάνουν τον κύκλο τους?? Αν δεν σας αρέσει η κιτρινίλα, απλώς ΜΗΝ βάζετε ξύλα στα ενυδρεία σας ρε παιδιά. Τι πιο απλό?
Ακόμα ένας λόγος που δεν πρέπει να αγχωνόμαστε να διώξουμε την "κιτρινίλα" καθώς και να βράσουμε-πλύνουμε και ένα σωρό διαδικασίες στα ξύλα και τις ρίζες...
Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνετε τόσο θέμα να μην αφήνετε τα ξύλα να κάνουν τον κύκλο τους?? Αν δεν σας αρέσει η κιτρινίλα, απλώς ΜΗΝ βάζετε ξύλα στα ενυδρεία σας ρε παιδιά. Τι πιο απλό?νομιζω υπερβαλεις φιλε μου..:)με ενα καλο βρασιματακι ουτε κιτρινιλες εχεις και απολαμβανεις και την ομορφια του ξυλου;)
giagligian
05-03-08, 16:54
Τότε δεν διάβασες καλά ότι τόσα άτομα εδώ μέσα παρόλο που έχουν κάνει βρασίματα και βρασίματα εξακολουθούν να έχουν κιτρινίλες. Απλώς το θεωρώ περιττό όλο αυτό. Και αφού κάνει καλό και δίνει χαρά στα ψάρια γιατί να μην το αφήσουμε όπως έχει?
εγω μιλάω απο προσωπική εμπειρια καθως εχω αρκετα ξυλα στα ενυδρεια μου..μετα απο καλο βρασιμο και οχι βρασιματακια.. επιμενω πως η κιτρινιλα φευγει.
καλο στα ψαρια συμφωνω οτι κανει και δεν υπαρχει αμφιβολια στα ματια του καθενος ομως???
Εννοείς οι τανίνες και ίσως και τα χουμικά!? ;)
Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το χημικό μέρος του θέματος..ποιος ξέρει..!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.