Επιστροφή στο Forum : echinodorus
antonis t83
01-03-08, 09:21
καλημερα σε ολους. πριν λιγες μερες εβαλα στο ενυδρειο μου echinodorus του οποιου τα φυλλα κιτρινισαν κ σαπισαν. στο ενυδρειο βαζω υγρο λιπασμα. δεν εχω co2 κ υποστρωμα αλλα τα egeria , valisneria , anubias που εχω δεν εχουν κανενα προβλημα... τι φταιει?
Τσιόνογλου Σταύρος
01-03-08, 10:15
Όλα τα φύλλα σάπισαν ? και ή καρδια του φυτού ? εάν όχι και χάλασαν μόνο τα παλιά φύλλα γύρο γύρο το φυτό θα ανακάμψει σε λίγο καιρό ,είναι φυσιολογικό λόγω του σοκ της μεταφύτευσης.
Βάλε αν μπορείς μια φωτό του φυτού.
antonis t83
01-03-08, 10:21
μαλλον εχεις δικιο σταυρο. μονο τα παλια μεγαλα φυλλα σαπισαν κ τα εκοψα. τα πιο μικρα στο κεντρο προς το παρον δεν εχουν μεγαλο προβλημα... ευχαριστω!
-------------------------
Βάλε αν μπορείς μια φωτό του φυτού.
τωρα που το κουρεψα στρατιωτικα δεν θα βοηθησει η φωτο...
Τσιόνογλου Σταύρος
01-03-08, 10:23
Όταν λές ότι δεν έχουν μεγάλο πρόβλημα τι εννοείς ?και τα φύλλα που έκοψες να τα κόβεις οσο πιο κοντα στο χαλίκι μπορείς και όπως σου είπε και ο Πασχάλης μία φώτο χίλιες λέξεις.
antonis t83
01-03-08, 10:35
τα φυλλα που μενουν μου φαινονται πιο αδυναμα κ εχουν κιτρινα σημαδια σαν μικρες κιληδες που φοβαμαι πως θα μεγαλωσουν κ θα σαπισουν κ αυτα...
Από την περιγραφή σου νομίζω οτι έχεις έλλειψη σιδήρου.
Για δες και εδώ http://www.aquatek.gr/plantdiseasegr.html
antonis t83
01-03-08, 10:43
εχει κ δρομεις μεγαλους. να τους κλαδεψω? πως φυτευονται αυτα? παρα ειμαι ασχετος οπως καταλαβαινετε...:D
εγω απαυτα που διαβασα νομιζω πως εχω απολα(!)
Ξαναδιάβασε λίγο προσεκτικότερα, ξαναλέω αν θέλεις και μπορείς ανέβασε φωτό.
antonis t83
01-03-08, 10:58
μπορειτε να μου προτεινεται καποιο λιπασμα ή κατι αλλο?
θα ανεβασω φωτο το μεσημερι που θα παω σπιτι. κ θα το ξαναδιαβασω μηπως βγαλω καποιο συμπερασμα...
το κιτρινισμα ηταν στα παλια φυλλα. ξεκινουσαν απο τις ακρες οσπου κιτρινιζαν ολα τα φυλλα. βεβαια υπηρχαν καποια κιτρινισματα κ κουκιδες οταν το αγορασα αλλα εξελιχθηκε γρηγορα. ελειψη μολυβδαινιου ψευδαργυρου κ ισως κ σιδηρου. χρησιμοποιω υγρο λιπασμα της nutrafin μονο. ελπιζω να βοηθησα κ ευχαριστω για τις απαντησεις σας...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.