Επιστροφή στο Forum : αναγνώριση ψαριών
Θα μπορούσατε να μου πείτε τι ψάρια φαίνονται στις φωτογραφίες?
(υ.γ. ερώτηση προς moderators:πειράζει που ανοίγω συνέχεια καινουρια threads?)
Τωρα απο που να αρχισει κανεις? Εγω θα σου πω μονο αυτο στην 4η φωτο το οποιο εινα ενα ciclasoma cyanoguttatus (texas) απο Αμερικη μερια δηλαδη.......
Υποθετω οι φωτος ειναι απο μαγαζι.
Στο ενα ενυδρειο εχουμε καταφερει μια παγκοσμιοποιηση, με κιχλιδες απο λιμνες Αφρικης, ποταμια Αφρικης, και Αμερικης, μαζι με ενα leporinus Ν. Αμερικης ενω στο δευτερο χρυσοψαρα.
Ανδρο, στην τεταρτη φωτο δεν ειμαι και σιγουρος, αλλά μαλλον για flowerhorn μου κανει, να περιμενουμε και τον Πεταλα.
Κανενα απο αυτα δεν κανει για το 80ίτρο που βλεπω στην υπογραφη σου, εκτος ισως απο το Hemichromis bimaculatus (3η φωτο το κατω κατω ψαρι) ΑΝ μας πεις τι αλλα ψαρια εχεις.
Δεν πειραζει να ανοιγεις καινουργια threads εφοσον προκειται για διαφορετικα θεματα.
1.cyphotilapia frontosa.
2.koi,ranchu.
3.pseydotropheus zebra.
4.ciclasoma meeki(firemouth).
με καθε επιφυλαξη νομιζω οτι ειναι αυτα.
To 4o με τιποτα firemouth
δεν είναι για 80λιτρο.ετοιμάζω ενα 400αρι
Τοτε οταν με το καλο ετοιμαστει, μην κανεις το λαθος να βαλεις ψαρια απο διαφορετικες περιοχες με διαφορετικες απαιτησεις οπως τα ψαρια των φωτογραφιων, εχε λιγο υπομονη και θα βρεθουν πολλοι εδω να σε βοηθησουν για εναν καλο συνδυασμο.
Στη δεύτερη φωτό τα χρυσόψαρα είναι red cap, ένα comet και κάπου διαφαίνεται και ένα calico μάλλον fantail.
το τελευταιο μοιαζει για καποιο ειδος vieja μαλλον fenestratus
http://www.cichlidforum.com/profiles/species.php?id=95
Ετσι την παταει ο κοσμος που δεν γνωριζει και πολλα για τα ψαρια.Σου λεει λοιπον για να τα εχει το μαγαζι μαζι τα εκαστοτε ψαρια ενταξει ειναι.Και λεει λοιπον ο πελατης βαλε μου ενα απο αυτο,βαλε μου ενα ενα απο εκεινο,κανουν μαζι αυτα ? ρωταει ο πελατης.Ναι αμε ολα αγρια ειναι κανουν απανταει ο μαγαζατορας.Τα παιρνει λοιπον βγαινει να παρουσιασει το στολιδι του και αρχιζει το παρτι.Πω πω ρε φιλε τι εχεις κανει εκει ?
το τελευταιο σιγουρα δεν ειναι τεξας και φαερμαουθ
επιφυλασσομαι λογο χαμηλης ποιοτητας εικονας για το
Cichlasoma synspilum και αλιως με τις παρακατω ονομασιες
(Cichlaurus hinklingi
Herichthys synspilum
Heros synspilus
Theraps synspilus
Vieja synspilum)
Στην τέταρτη φωτογραφία (αν και δεν βοηθάει η ποιότητά της) είναι ή Vieja synspilum, ή C. trimaculatum ή κάποιο είδος flowerhorn. Αν είχες κι άλλη φωτογραφία θα βοηθούσε.
Να κανω μια ερωτηση!Πως γινετε στο πετ τα ψαρια που ειναι απο διαφερετικους βιοτοπους να καταφερνουν να επιβιψνουν ολα μαζι?Ας πουμε οι αμερικανες με τις αφρικανες αφου σιγουρα τα πετ θα χρησιμοποιουν νερο δικτυου (τα περισσοτερα που δεν εχουν χρονο να ασχοληθουν γιατι δεν υπαρχει πολυ προσωπικο,οχι ολα μην παρεξηγηθω) κ δεν μετρανε ουτε πεχα κτλ?Το μονο που πιστευω οτι εχουν ειναι πολυ καλα φιλτρα!Τοτε τα ψαρια τους πως δειχνουν μια χαρα κτλ??
Πως γινετε στο πετ τα ψαρια που ειναι απο διαφερετικους βιοτοπους να καταφερνουν να επιβιψνουν ολα μαζι?Ποιος σου ειπε οτι επιβιωνουν? Λιγο καιρο μενουν στα ενυδρεια αυτα και η πωλουνται η ψοφανε.
Και δεν νομιζω να δειχνουν μια χαρα...
Ποιος σου ειπε οτι επιβιωνουν? Λιγο καιρο μενουν στα ενυδρεια αυτα και η πωλουνται η ψοφανε.
Και δεν νομιζω να δειχνουν μια χαρα...