Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ειναι αληθεια;

μελινακι
27-02-08, 09:45
''Πολύ καλά αποτελέσματα έχουμε αν με κάθε αλλαγή νερού προσθέτουμε και αλάτι. Μπορεί να είναι αλάτι μαγειρικό χωρίς ιώδιο ή και αλάτι για θαλασσινό ενυδρείο.''
αυτο διαβασα για τα guppy στο ''Γη και υδωρ''. υσχιει; μαγειρικο αλατι ειναι αυτο που ριχνουμε στο φαγητο ε; ποσο μπορω να ριχνω; δεν επηρεαζει τις συνθηκες του νερου;:confused::confused::confused:

Filotas
27-02-08, 09:58
Προσοχή το μαγειρικό τις περισσότερες είναι ιωδιούχο μπορείς να βάλεις μαγειρικό αρκεί να μην είναι ιωδιούχο. Συνήθως τέτοιο είναι το χοντρό που γράφει οτι είναι για τυροκομική χρήση ή για τουρσιά!!!

μελινακι
27-02-08, 10:38
μμμμ, δυο λεπτα να δω τι λεει το δικο μας...
λεει: ''θαλασσινο ιωδιουχο αλατι'' αρα μαλλον δεν κανει... θα παω να παρω ενυδρειακο:rolleyes:

Filotas
27-02-08, 10:43
μμμμ, δυο λεπτα να δω τι λεει το δικο μας...
λεει: ''θαλασσινο ιωδιουχο αλατι'' αρα μαλλον δεν κανει... θα παω να παρω ενυδρειακο:rolleyes:

Όχι δεν κάνει αυτό έχει πρόσθετα ροής και ιώδιο. Πάντως μπορείς να βρεις και σε σουπερ μαρκετ αυτό που σου λέω για τυροκομική χρήση, χοντρό χωρίς πρόσθετα ροής. Για μεγαλύτερη σιγουριά αν θες υπάρχει και σε ενυδρειακά καταστήματα αλλά πρόσεχε να μην σου δώσουν αυτό για θαλασσινά ενυδρεία γιατί δεν.....

μελινακι
27-02-08, 11:03
οκ, ευχαριστω πολυ!:):):)
-------------------------
αυτο που βαζουμε σε αποσκληρηντες κανει;:confused::confused:

harilaos
27-02-08, 12:11
Αυτό μαλακώνει το νερό αν δεν κάνω λάθος ενώ εμείς δεν θέλουμε κάτι τέτοιο.Ας απαντήσουν οι πιο έμπειροι όμως καλύτερα.

μελινακι
27-02-08, 12:28
αχ μην με μπερδευετε τωρα...:confused::confused::confused: ποιο ειναι το αλατι που ριχνουμε σε ενα ενυδρειο με γκαπι για να ζουνε καλυτερα;:confused::confused:
ελπιζω να μην πειραξει τους υπολοιπους κατοικους του ενυδρειου (3 γλυφτες 2-3 σαλιγκαρια και 2 οτοκυκλους -τα τελευταια προκυται να τα δωσω-)

Filotas
27-02-08, 12:43
οκ, ευχαριστω πολυ!:):):)
αυτο που βαζουμε σε αποσκληρηντες κανει;:confused::confused:
Όχι αυτό δεν κάνει!
Σου είπα μελινάκι πιό πάνω το απλό αλάτι χωρίς πρόσθετα ροής απο σουπερ μαρκετ (χοντρό) που δεν θα είναι ιωδιούχο και συνήθως γράφει απο έξω για τυροκομική χρήση ή για τουρσί. Εναλλακτική λύση ενυδρειακό αλάτι απο πετ σοπ αλλά όχι αυτό που είναι για θαλασσινά ενυδρεία!

μελινακι
27-02-08, 13:17
ααααα:rolleyes::D:) οκ
και ποσο βαζω στα 60 λιτρα; (μπορει να ειναι και λιγοτερα:rolleyes:)

xontros
27-02-08, 13:18
Εγώ δοκίμασα στο ενυδρείο μου (με guppy, molly και platy) αυτό εδώ:
http://www.seachem.com/products/product_pages/LiveBearersalt.html
"Live Bearer Salt is a blend of specific salts designed to accurately duplicate the natural environment of live bearing and brackish water fish."

Ψάχνοντας στο internet, είχα διαβάσει ότι το αλάτι διευκολύνει τα ζωοτόκα στο να διατηρούν την οσμωτική πίεση στο εσωτερικό του σώματός τους, με αποτέλεσμα τη μείωση του στρες και την ανάδειξη των χρωμάτων τους (εδώ παρεμβαίνουν οι παλιότεροι και πιο έμπειροι για λεπτομέρειες).

Δεν είδα όμως αισθητή διαφορά, ίσως γιατί όπως πήρε κάπου το μάτι μου, τα περισσότερα από αυτά τα ψαράκια έχουν αναπαραχθεί και μεγαλώσει σε νερό χωρίς αλάτι, στο οποίο και έχουν προσαρμοστεί.

Αφ' εταίρου, το αλάτι μπορεί να είναι ακατάλληλο για κάποια φυτά (στο http://www.plantgeek.net/plantguide.php μπορείς να δεις πια φυτά είναι "brackish adaptable"). Έτσι, εγώ τουλάχιστον, που ως αρχάριος έχω περισσότερο επικεντρωθεί αυτόν τον καιρό στο πώς θα καταφέρω να έχω μια καλή και ισορροπημένη ανάπτυξη των φυτών, το σταμάτησα, και πλέον βάζω καθαρό νερό..

μελινακι
27-02-08, 13:38
μμμ... δηλαδη δεν θα καλυτερεψει η κατασταση; καθε 1-1μιση μηνα χανω κι ενα γκαπι αφου πριν εχει χασει μεγαλο τμημα απο την ουρα του!:confused::( τωρα ενα απο τα 7 που εχω εχει το 1/3 της ουρας που εχουν τα αλλα... να βαλω φωτο να δειτε;...:(

imichal
27-02-08, 13:43
Καλύτερα να πάρεις απλό αλάτι τυροκομικό ή σκετο αλάτι για ενυδρειακη χρήση όπως αυτό της API στην χαρτινη συσκευασία. Και αυτό γιατί μπορεί να σου χρειαστεί και σε τυχον θεραπείες αργοτερα.....(ειναι και πιο φτηνο)
Το http://www.seachem.com/products/prod...earersalt.html (http://www.seachem.com/products/product_pages/LiveBearersalt.html) νομίζω οτι δεν ειναι απαραιτητο.....

μελινακι
27-02-08, 13:50
ναι αυτο θα παρω τωρα και μετα βλεπουμε.. τωρα ποσο βαζω σε 60 λτ (μικτα)

imichal
27-02-08, 13:57
http://www.aquaspace.gr/as/cgi-bin/index.cgi?action=viewnews&id=29

μελινακι
27-02-08, 14:05
αυτο ισχειει για ενυδρειο γλυκου νερου ελπιζω ε;:confused::confused:
μηπως αυτο που μου δινεις ειναι για θαλασσινο;:smt120:smt120
δεν πιστευω το αλατι να πειραζει τα αλλα ψαρια που εχω μεσα:rolleyes:

imichal
27-02-08, 14:32
δες και αυτο...
http://www.aquaspace.gr/as/cgi-bin/index.cgi?action=viewnews&id=57

μελινακι
27-02-08, 14:52
πολυ χρησιμο, ευχαριστω πολυ:smt052:smt052
να ρωτησω και κατι αλλο, καθε 1 μηνα χανω κι ενα γκαπι. πρωτα χανει τα 2/3 της ουρας του, δεν κολυμπα καλα και μονο στην επιφανια και μετα απο 1-2 μερες πεθαινει.. τι μπορει να ειναι;:confused:

imichal
27-02-08, 15:09
Δυστυχώς αυτό ειναι συχνο φαινομενο στα γκαπύ. Θα τους κανει καλό το αλατάκι σε συνδυασμό με melafix. Κανε τη θεραπεια (ακολουθα τις οδηγίες απο το μπουκαλι πιστα) και βλέπουμε. Σαν μετρησεις τι εχεις ? Αλλάγες καθε πότε κανεις ?

μελινακι
27-02-08, 15:31
μετρισεις εχω κανονικες. αμμωνια ph σκληροτητα ολα οκ:rolleyes: να σου πω αριθμους;
ph: 7,6
Γενική σκληρότητα (GH):10-16 d
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): KH : 20 d
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3): 0
Αλλαγές νερού:30%/ εβδομαδα
Θερμοκρασία:26-27 βαθμους C

chemical mac
27-02-08, 15:39
Στα 60 λίτρα βάζεις 30gr δηλαδή μια γεμάτη κουταλιά της σούπας. Αν θέλεις έχω λίγο να σου δώσω από το αλάτι της seachem (πριν πας και αγοράσεις και πετάξεις άδικα τα λεφτά σου) για να το δοκιμάσεις κιόλας.

steady
27-02-08, 16:32
το αλατι δεν θα το συμπαθισουν καθολου τα οτο και καθολου μα καθολου τα cory αστο καλυτερα ουτε οι ''γλυφτες''<πλεκο ντε!>οι οποιοι παρεπιπτοντως ελπιζω να μην γινονται θερια....

μελινακι
27-02-08, 18:16
δεν εχω corys, ακομη τουλαχιστον:rolleyes::rolleyes::rolleyes: αλατακι εριξα λιγο απο το χοντρο που λεγαμε (οχι πολυ..)
οτιδηποτε ευπροσδεκτο:D:D:D (αρκει να μην με κοροιδευεται σαν μερικους μερικους -απο ενα αλλο σαιτ,... αφηστε, 1 χρονο ''περιμενω'' κατι που υποτιθεται θα ερχοταν..:mad::mad::mad:-)

xontros
27-02-08, 18:56
Περιμένω να μάθω αποτελέσματα από το αλάτι.. Έχω τεράστια περιέργεια.. Τόσο για τα γκαπάκια, όσο και για τα φυτά..

(by the way, το αλάτι της Saachem λέει ότι δεν επηρρεάζει τα φυτά.. χωρίς να ξέρω βέβαια πόσο αξιόπιστο είναι αυτό..)

_antonis_
27-02-08, 20:48
Εμένα στην αρχή τα γκαπυ μου είχαν πρόβλημα με την ουρά κλπ, αλλά άργησα να πάρω αλάτι. Μάλλον συνήθισαν τώρα και τα παιδιά και εγγόνια δεν έχουν κανένα πρόβλημα χωρίς προσθήκη αλατιού. Το pH κυμαίνεται στο 7.1-7.2. Μου φαίνεται περίεργο με pH 7.6 που έχει το μελινάκι να υπάρχει τόσο πρόβλημα...τι να πώ. Πάντως προληπτικά έχω πάρει πια και το αλάτι της seachem, αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται να το χρησιμοποιήσω, αν και είδα ότι αναδυκνύει χρώματα και γενικά τα ωφελεί, έτσι;

μελινακι
27-02-08, 21:32
αν μπορεις στειλε μου λιγο αλατακι απο αυτο που εχεις, να δω μπας και κανει δουλεια.. κι αν ναι θα παω να παρω κι εγω:rolleyes:

chemical mac
27-02-08, 23:27
Όποτε θέλεις στείλε πμ να κανονίσουμε συνάντηση (και φρόντισε να είναι και ο μπαμπάς μαζί)

Nik25
28-02-08, 01:45
Μελινακι αδικα παιδευεσαι.Τι νερο της Θεσσαλονικης ειναι οτι πρεπει για guppy.Βαλε και ενα σβεστολιθικο χαλικακι-πετρα και τελειωσε η υποθεση!

μελινακι
28-02-08, 22:31
σοβαρα;.. τι ειναι η ασβεστολιθικη πετρα; που τη βρισκω ποσο περιπου κοστιζει;:confused::confused:
btw το ψαρακι που ηταν αρρωστο παει..

Nik25
29-02-08, 09:27
Aσβεστολιθικες ειναι οι πετρες που εδω στην Ελλαδα βρισκεις στην υπαιθρο.Για να καταλαβεις οτι ειναι ασβστολιθικη περνεις λιγο Aquaforte μαζι σου και ριχνεις επανω στην πετρα.Αν αφρισει ειναι ασβεστολιθικη

μελινακι
29-02-08, 15:50
και πως; βρισκεις μια πετρα ριχνεις ακουφορτε, αφριζει, την περνεις και την βαζεις στο ενυδρειο;:smt108:smt108:smt108

imichal
29-02-08, 18:22
ναι μια σταγονα ειναι αρκετη για να σου δειξει αν ειναι ασβεστολιθικη....
Μετά βεβαια καλο ξεπλυμα πριν τη βαλεις στο ενυδρειο ή ακομα καλύτερα αν ειναι εφικτο κανενα βρασιμο.....

μελινακι
29-02-08, 20:57
ok ευχαριστω πολυ:D θα ψαξω:smt052