PDA

Επιστροφή στο Forum : Εξηγήστε μου κάποιος...

JimiDS
25-02-08, 17:08
Το νερό στο ενυδρείο το κάνουμε αλλαγή για να αποβάλουμε (κυρίως) τα ΝΟ3 σωστά? Και κάποια φυτά είναι κυριολεκτικά ρουφίκτρες νιτρικών (π.χ. κερατόφυλλο) οπότε θεωρητικά ένα ενυδρείο με σχετικά λίγα ψάρια και πολλά τέτοια φυτά δεν χρειάζεται αλλαγές νερού....:rolleyes:
Λοιπόν? Ακούω γνώμες.....

aaaooll
25-02-08, 17:15
το νερο επεισης περιεχει και καποια υχνοστοιχεια και θρεπτικες ουσιες που που χρειαζονται τα ψαρια και τα φυτα... δεν κανουμε αλλαγες μονο για το νο3... ;)

Πάνος
25-02-08, 17:18
εκτος απο τα νιτρικα υπαρχουν και τα φωσφορικα...και ιχνοστοιχεια...και αλλες ουσιες που καλο ειναι να μη συγκεντρωνονται σε μεγαλο βαθμο...επισης με την εξατμιση αυξανεται η σκληροτητα...αρα χωρις αλλαγες τι κανουμε???
μπορω και να το θεσω ως εξης.....αν εχεις ακριβεις μετρησεις σε ολες τις παραμετρους και τα συστατικα που μας ενδιαφερουν και ειναι στις σωστες τιμες παντα...μη κανεις ποτε αλλαγη!!! αλλα να σε δω πως θα το πετυχεις αυτο...:D ...
και αν το πετυχεις πες μου και το κολπο!!!
φιλικα παντα:)

netblues
25-02-08, 17:18
Το μυστικό ειναι στο "κυριως"... Με την αλλαγη νερου απομακρυνουμε και διαφορα αλλα που δεν απορροφουν τα φυτα, συμπεριλαμβανομενων μικροβιων και αποβλητων. Επισης με την αλλαγη νερου συμπληρωνουμε και μερος απο τα ιχνοστοιχεια που εχουν απορροφηθει ηδη.

JimiDS
25-02-08, 17:19
Ενδιαφέρον...δηλαδή τι ιχνοστοιχεία και θρεπτικές?

Πάνος
25-02-08, 17:27
αν θες να μην κανεις ποτε αλλαγη πρεπει να εχεις αντιστροφη οσμωση για να συμπληρωνεις οτι χανεις απο εξατμιση...πρεπει να εχεις τα ακριβεστερα τεστ για μετρησεις...ΟΛΩΝ των στοιχειων του νερου και οχι μονο GH KH pH NH3/4 NO2 NO3 PO4..καθως και προτυπα αντιδραστηρια ("καθαρα" ιχνοστοιχεια δηλάδη Fe,Ca, Mg, Mn κ.τ.λ. κ.τ.λ.) για να προσθετεις οτι απορροφαται αλλα και τροπους να απομακρυνεις τις περισσειες....ακομα να γνωριζεις πως να αντιδρας τα στοιχεια ωστε να παραγεις τις σωστες οργανικες και ανοργανες ενωσεις...
μπορεις να τα κανεις αυτα? δηλαδη να δημιουργεις το νερο που θες ξεκινωντας απο τα στοιχεια του περιοδικου πινακα της χημειας? αν ναι προχωρα..αν οχι.......:(

Tolis
25-02-08, 18:02
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22754

Πάνος
25-02-08, 18:16
μου αρεσει ο λακωνικος σου τροπος admin να βαζεις τα πραγματα στη θεση τους...!!!:D

JimiDS
25-02-08, 21:01
μου αρεσει ο λακωνικος σου τροπος admin να βαζεις τα πραγματα στη θεση τους...!!!:D
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα!!!!:grin:

αν θες να μην κανεις ποτε αλλαγη πρεπει να εχεις αντιστροφη οσμωση για να συμπληρωνεις οτι χανεις απο εξατμιση...πρεπει να εχεις τα ακριβεστερα τεστ για μετρησεις...ΟΛΩΝ των στοιχειων του νερου και οχι μονο GH KH pH NH3/4 NO2 NO3 PO4..καθως και προτυπα αντιδραστηρια ("καθαρα" ιχνοστοιχεια δηλάδη Fe,Ca, Mg, Mn κ.τ.λ. κ.τ.λ.) για να προσθετεις οτι απορροφαται αλλα και τροπους να απομακρυνεις τις περισσειες....ακομα να γνωριζεις πως να αντιδρας τα στοιχεια ωστε να παραγεις τις σωστες οργανικες και ανοργανες ενωσεις...
μπορεις να τα κανεις αυτα? δηλαδη να δημιουργεις το νερο που θες ξεκινωντας απο τα στοιχεια του περιοδικου πινακα της χημειας? αν ναι προχωρα..αν οχι.......:(
Νομίζω παρεξήγησες σκοπός μου δεν είναι να μην κάνω καθόλου αλλαγές....(αν και περνά νομίζω απ' το μυαλό κάθε "καινούργιου") αλλά για καθαρά εγκυκλοπαιδικές γνώσεις...Τώρα όσο για το αν μπορεί να γίνει είναι μάλλον ξεκάθαρο από τα όσα ειπώθηκάν-γράφτηκαν ότι είναι σχεδόν αδύνατον..;)

Πάνος
25-02-08, 21:06
για καθαρα εγκυκλοπαιδικες γνωσεις κι εγω σου εγραψα τη δευτερη απαντηση....αλλιως δε θα επεμενα με τοση λεπτομερεια...απο ολων το μυαλο ισως εχει περασει...και καποιος που ξερω συνεχιζει να μην αλλαζει νερο και να επιχειρηματολογει κατα των αλλαγων...:smt084
οτι ψαχνεις ειναι καλο...ετσι θα κατεχεις ενα θεμα και δεν θα το "γνωριζεις" απλα...ολοι ψαχνομαστε...